Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Rockstar kutatás: Belvárosi élet São Pauloban

Legutóbb a Max Payne 3 helyszínéül szolgáló São Paulo szétszórt faveláinak gengsztereiről és az ellenük harcoló kommandós osztagokról olvashattatok bővebben a Rockstar brazíliai kutatómunkájának részeként. Most az érme másik oldalát, a gazdag és virágzó belvárost ismerhetjük meg.

Itt a hivatalos oldalon közzétett írást olvashatjátok magyarul:

Max hátrahagyja a reménytelen New York City városát, hogy a brazíliai São Paulo-ban új fejezetet nyisson az életében, új lehetőségekkel és vidámabb jövővel. Egy régi kollégája, Raul Passos közbenjárására munkát szerez: a vagyonos Branco család védelme lesz a feladata, miközben több üzletemberrel és befektetővel kerül kapcsolatba a városban, ami több, mint 20 gazdag milliárdos otthonául is szolgál.

Sorozatunk mai tagjában betekintést nyújtunk a Max Payne 3 készítésébe, kutatásaiba, ami São Paulo flancos oldalát mutatja be -- a gazdag és nagy metropolisz méltán említhető a legnagyobbak között.

A játék készítése során tett São Paulo-i kirándulásainkon a fejlesztőink és a kutatócsapat tagjai feltérképezték a város jó és rossz oldalát is, hogy a lehető legélethűbben mutassa be a karaktereket, történetet és a különböző helyzeteket, amikkel Max szembesül. Mivel Max a gazdag és befolyásos Branconak dolgozik, biztosra kellett mennünk, hogy ezt a növekvő elit környezetet megfelelően és élénken mutatjuk be. Az elmúlt évtizedben São Paulo több előnyt is élvezett Luiz Inacio "Lula" da Silva brazil elnök progresszív gazdasági politikájából, így annyi pénz mozgott a térségben (São Paulo egymagában az egész ország GDP-jének 12%-át teszi ki), hogy a város neve szinte a presztízs és a hatalom szinonimája lett -- még a Brazil TV egyik valóságshowjának is négy São Paulo-i női tagja van. 2012-re a Forbes magazin az elsők között említi a várost befektetési szempontból New York, London és Washington DC után.

[VIDEÓ]

Vannak azonban elkerülhetetlen problémái is a városnak, aminek köszönhetően a vagyonos lakóknak óvatosnak és alkalmazkodónak kell lenniük. Az egyik ilyen a folyamatosan magas bűnözési ráta (az erőfeszítések ellenére), ami miatt sokan nem mernek a város bizonyos területein sétálgatni. Ezt a mindennapi életben is gyakran emlegetik, az egyik taxisofőr is elmondta nekünk, hogy az autólopásoktól félve sokan a piros lámpát "stoptáblának nézik" éjszaka -- és a kigyúrt biztonsági emberek is gyakori látványnak számítanak a hotelek, nightclubok, gazdagabb boltok bejáratainál.

A másik probléma a hatalmas utcai forgalom -- egyes dugók akár elérhetik a 100 mérföld hosszúságot is, és egy 5 mérföldes út megtétele akár eltarthat egy-két órába is. Néha pedig ez a két probléma együtt jelentkezik: fegyveres, motoros rablók cikáznak a forgalomban (ami miatt sokan golyóálló üvegre váltottak, sőt egy tervezet szerint megtiltanák a motoros utasok szállítását), emiatt pedig megnőtt az igény egy alternatív, gyors és biztonságos közlekedési lehetőségre a gazdag Paulistanoknak [a város lakosai, mint Londonnál "Londoner" vagy New Yorknál "New Yorker", stb — szerk]. Így az elit tagjai helikopterekkel járják a várost -- ennek a trendnek köszönhetően São Pauloban több helikoptert használnak, mint bármely más városban a világon -- és a felhőkarcolók tetejei tele vannak helipadokkal.


A légifelvételeket a Max Payne 3 fejlesztői csinálták, és jól látszanak a helikopterleszállók


Max és a helikopter pilótája, Passos láthatók a képen a Max Payne 3-ban

Ez csak egy része annak az elit életmódnak, amit a játékban majd mozgásban is lehet látni, amint Max fegyveres magántestőröknek dolgozik Branco és Passos mellett, aki egyébként a személyes pilótája a csapatnak. Akár a vállalkozó Rodrigo Branco számára kell biztosítani a napi találkozókon való megjelenést, akár az előkelő feleség, Fabiana Branco szánja el magát egy kis iszogatós, bulizós estére a város legütősebb szórakozóhelyén, Max és Passos feladata az ő biztonságos helikopteres utaztatásuk.


Fabiana Branco és a testvére, Giovanna érkeznek stílusosan helikopterrel az exkluzív Club Modernoba, miközben Max és Passos vigyáznak rájuk


A város külterületén gazdag milliárdosok élnek hivalkodó villáikban

A díszes VIP nightklubok, mint a kitalált Club Moderno ahova Fabiana és a testvére, Giovanna járnak a játékban, São Paulo éjszakai életét jelentik a gazdagok számára -- minibárral és élethű berendezéssel, amiket a nemzetközi nightclubok és bárok belső terei ihlettek. Habár a saját kutatómunkával egybekötött kirándulásaink São Pauloba komoly feladatok voltak (tényleg!), a fejlesztők belekóstolhattak ebbe a pompás éjszakai életbe is -- sikerült bejutniuk a privát designer bulikba az Avenue Morumbi villáknál, és részt vettek az exkluzív tetőtéri partin az elegáns Hotel Uniqueban is - ez mind mind segített a Branco család életvitelének megformálásában. Ha a dúsgazdagok éppen nem partikra járnak vagy shoppingolnak az Avenida Paulista vagy Rua Oscar Freire környékén (amit São Paulo "ötödik sugárútjának" is neveznek), akkor stílusos és hivalkodó luxusvilláikban pihennek Jardins, Alto de Pinheiros és Cidade Jardim negyedekben, vagy a fenti képen is látható külvárosi házakban.

Nézzétek meg a Joystiq kapcsolódó mai cikkét is, ahol több légifelvételt és fotót is találtok.

A Rockstar Research következő részében felfedünk néhány casting részletet, amiket a városban végeztünk ahhoz, hogy megalkossuk a Max Payne 3 karaktereit.

2012.02.21 19:27  ▪ Forrás: Rockstar Newswire  ▪ Írta: Ben Dover

ZeroX
Offline
2012. 02. 22. 14:44
szerintem egy nagyon jó játék lesz már csak ebböl a kutató munkábol is ítélve. Várós

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink