Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V: A Rockstar válaszol!


Válaszolt a rajongók GTA V-tel kapcsolatos néhány kérdésére a Rockstar Games. A cég a híroldalán publikált egy Q&A (kérdések és válaszok) cikket, melyben a legtöbbször feltett kérdésekre válaszol.

Ahogy megszokhattátok, most is lefordítottuk nektek a teljes írást magyar nyelvre, ezt a folytatás gombra kattintva olvashatjátok el, előzetesben pedig pontokba szedtük az új információkat: 

  • Az Xbox 360 verzió két lemezen, a PlayStation 3 változat egy lemezen érkezik. Mindkét platformon lesz kötelező telepítés. Xbox 360-on szükség lesz merevlemezre vagy egy 16GB-os USB2.0 pendrive-ra, amin legalább 8GB szabad hely van. PlayStation 3-on durván 8GB-ot foglal majd telepített tartalom.
  • Minden verzióban (sima, SE és CE) lesz egy két oldalú, papír alapú térkép is a játékhoz, az eddigi részekhez hasonlóan.
  • Hamarosan érkezik egy hivatalos gameplay videó is.
  • Nemsokára új infókat fednek fel a fegyver- és autótuningolásról.
  • A multiplayer a Grand Theft Auto Online nevet viseli, melyről az első információk még a nyáron megérkeznek.
  • A játék PlayStation 3 és Xbox 360 verziója között nem lesz különbség, a vizuális eltérések elhanyagolható mértékűek.
  • Ha egy karakterrel megtalálod a másik karaktert a városban, nem tudod őt megölni, maximum kórházba küldeni.
  • Nem lesz halasztás, a játék szeptember 17-én érkezik!
A cikkhez egy új képet is kaptunk, amelyen Jimmy játszik valamilyen videójátékkal:
 

 

"Szóval akkor lehet karaktert váltani? Trevor, Michael és Franklin - mindhármukkal lehet menni? És nekik külön küldetéseik vannak???!" – @GTAVISBEST
"Hogyan működik a karakterváltás küldetések alatt?"  – HIBMFL
"Muszáj lesz mindig karaktert váltani?" – killer772

Michael, Franklin és Trevor éli a saját külön életét a saját barátaival és ismerőseivel, beleértve még az általuk kedvelt időtöltéseket is. Amikor nem egy küldetést csinálsz, szabadon és valós időben válthatsz közöttük, és beleugorva így az életükbe láthatod, hogy épp mit csinálnak. És mivel megvan a saját napirendjük, nem tudhatod, hogy épp mit csinálnak – talán Michael éppen egy családi perpatvar közepén van, Franklin csajozik, vagy Trevor a rendőrök elől menekül –, illetve bármi mást csinálhatnak... A küldetésen kívüli karakterváltás teljesen rád van bízva.

Emellett mindhármuknak saját küldetéseik és elvégzendő feladataik is vannak. Lesz olyan, hogy egy karakterrel, kettővel vagy akár mindhármukkal kell egy küldetést megcsinálnod, és az ilyeneknél válthatsz közöttük. Küldetésen kívül bármikor. Akár játszhatsz csak egy karakterrel is, vagy lóghatsz a másik kettővel.

"Ha Trevorként játszok például, kizoomolok és megkeresem Michaelt, akkor meg tudom ölni? #GTAV" – @GTALAD4EVA
 
A nyílt világban a karaktereknek saját életüket és kiszámíthatatlan dolgaikat kell tenniük, szóval nehéz lesz őket megtalálni a hatalmas Los Santos-ban vagy a körülötte lévő Blaine County falvaiban, de nem lehetetlen. Ha találkozol velük, akár úgy hogy megtalálod, akár úgy hogy felhívod telefonon, szórakozhatsz velük, meg is támadhatod őket de megölni nem fogod tudni, mivel magas HP-jük van. A játék arra épül, hogy mindhármuk összefonódó sztoriját megismerd, semmint hogy három külön szálon fusson a történet, ezért nem lenne értelme véglegesen megölni bármelyiküket is. Ha nagyon rámenős vagy, eléggé megsebesítheted valamelyiküket, és ha átváltasz rá, a közeli kórháznál ébredsz fel.
 
"Hello, úgy látom hogy a Special Edition egy nagy "blueprint" térképet is tartalmaz. Érdekelne, hogy a Standard Edition-ben lesz-e a jól megszokott papír térkép, ami ha jól emlékszem minden GTA-nál megvolt." – emailen érkezett
"Lesz a GTA V dobozában poszter?” – @ny718kid
 
Mint a korábbi GTA játékoknál, úgy itt is lesz egy térkép a világról, hogy segítsük a játékosok tájékozódását. A GTA V mindegyik verziójában a lemez mellé kaptok egy részletes térképet. Az egyetlen változás viszont, hogy a térkép nagysága miatt kétoldalasra terveztük azt, hogy minden lényeges információ rákerüljön a terület felfedezése érdekében. A blueprint térkép viszont még több infót és rejtett dolgot is felfed.
 
“A nevem Pedro, és aggódom. Mikor kerülnek fel a pre-order linkek az SE és CE verziójú GTA V-höz Brazíliában” – emailen jött
 
Üdv, keményen dolgozunk azon, hogy Brazíliában is elérhető legyen a Special és a Collectors Edition amilyen hamar csak lehet. Jelenleg egy kis vám problémánk akadt, amit rendezni kell, hogy a viszonteladók felvehessék a rendeléseket. Mindenki más pedig aki az SE és CE verziókról érdeklődik az országában, figyelje a www.rockstargames.com/V/preorder oldalt, amit folyamatosan frissítünk és karbantartunk. Ha további kérdésetek van, írjatok a [email protected] címre és boldogan segítünk.
 
“El tudnátok mondani, hogy pontosan milyen fegyvereket és járműveket lehet tuningolni, testreszabni?” –@kieranmgklaceup
 
Mielőtt bármi részletet felfednénk, elmondhatjuk hogy mindkettőt nagyon részletesen testre lehet szabni. Lesz többféle fegyver upgrade és néhány elég komoly jármű tuning is. Hamarosan többet is elárulunk.
 
"Rockstar, hány lemezes lesz az Xbox és a PS3 verzió? Csak azért kérdezem, hogy hány lemezt kell felinstallálnom az Xbox 360 HDD-re." – cj67890
“Hi R*, ahogy mondtátok, a GTA V lesz a legnagyobb eddig készült játékotok, ami azt jelenti hogy méretben is. Tehát hogyan oldjátok meg az Xbox 360 lemezkérdést? Úgy értem, több lemezes lesz a játék?” – youtubos
“Ha felinstalláljuk a GTAV-öt Xbox 360-ra, be kell még rakni másik lemezt is, vagy nem?” – Persian-boy1995
 
A GTA V lesz a legnagyobb és legnagyratörőbb játék amit valaha készítettünk, és a jelenlegi konzolgeneráció hardverét a legutolsó cseppig kihasználja majd. Hogy a legjobb játékélményt nyújtsuk nektek, egy ekkora méretű világhoz, muszáj lesz feltelepíteni a játékot mind Xbox 360, mind pedig PlayStation 3 rendszeren. Xbox 360-on a játék 2 lemezes lesz: a Disc 1 egy egyszeri és kötelező installációt tartalmaz, és a Disc 2-vel játszhatsz majd. A telepítés után úgy játszhatsz a GTA V-tel és a multiplayerrel is, hogy nem kell lemezt cserélgetned.
 
Az installhoz kell egy Xbox 360 HDD vagy egy külső 16GB-os USB flash drive legalább 8 GB szabad hellyel. Ha USB driveot használsz, annak legalább 2.0-ás szabványú és 15mb/s olvasási sebességűnek kell lennie és az Xbox 360 számára kell formázni. Érdemes erre egy új flash drive-ot vásárolni.
 
PlayStation 3-nál a játék egy lemezen van, és behelyezés után azonnal feltelepül. A telepített méret nagyjából 8 GB, és az install után azonnal lehet játszani.
 
“Látunk valaha GTA V gameplayt?”  – @ASTR4Lx
 
Igen. Hamarosan (vagy szeptemberben, ha nem akarjátok előre látni, rajtatok áll). Az első hivatalos Gameplay Video már úton van...
 
“Üdv Rockstar, érdeklődnék hogy terveztek-e PC verziót a GTA V-ből?” – emailen érkezett
“Biztos kérdezték már, de jön a GTA V a nextgen konzolokra is?” @tomtoon2010
 
A két verzió amit bejelentettünk, az Xbox 360-as és PlayStation 3-as, melyek világszerte szeptember 17-én jönnek ki. Jelenleg nincs semmi mondanivalónk egy esetleges next-gen vagy PC platformról, de arra fókuszálunk hogy a legjobb élményt hozzuk el a mai konzoltulajdonosok számára.

Mikor kapunk információkat a GTA V multiplayeréről? – @camronbnl3

Elvileg hamarosan hallhatod az első információkat. Úgy hívják, hogy Grand Theft Auto Online, és már izgatottan várjuk, hogy felfedjük előttetek valamikor a nyáron.
 
"Manapság ritka egy rendes GTA IV multiplayer játszma. A rendes alatt azt értem, hogy a játékosok a tiszta szórakozásért játszanak. Akárhányszor csatlakozok egy játékhoz, mind moddolt vagy hekkelt. Ha csinálok egy szokásos meccset, valami idióta f*sz belép és mindent tönkretesz. Nem tudom kirúgni, hacsak nem szavazza meg mindenki. Valamit kezdjetek ezzel a GTA V-ben, Rockstar.” – a Mouthoffon keresztül kaptuk
 
Mióta kiadtuk a Grand Theft Auto IV-et, folyamatosan építünk be újabb és erősebb védelmeket a csalások felismerésére és megelőzésére az összes játékunkban. Bár még korai lenne részletesen felfedni az új csalásellenes ötleteinkek, amiket kitaláltunk a GTA V-ben, egyelőre biztosítunk arról, hogy erősen odafigyelünk arra, hogy a pályák minél tisztességesebbek és szórakoztatóbbak (és ahogy te mondtad, rendesebbek) legyenek, hogy ha lehet, mindenkinek megfeleljen. Mindig lesz pár ember, aki csalni akar, de mindent megteszünk majd, hogy megállítsuk őket. Nagyon sok időt és energiát fektettünk abba, hogy egy hihetetlen online élményt hozzunk létre, és ebbe egy megfelelő támogatás is beletartozik.
 
“Helló Rockstar, volna egy kérdésem: Mekkora különbség lesz a játék PS3 és Xbox 360 verziója között?” – a Mouthoffon keresztül kaptuk
 
A játékosok ugyanarra a nagyszerű játékélményre számíthatnak PlayStation 3 és Xbox 360 platformon is, hiszen mindkettőt egyszerre készítjük. Mint ahogy a többi játékunknál is, hidd el, hogy elkötelezettek vagyunk abban, hogy a Grand Theft Auto V a lehető legjobban nézzen ki, és minél jobban fusson, attól függetlenül, hogy PlayStation 3-on vagy Xbox 360-on játszol, és izgatottan várjuk, hogy a rajongók mindkét platformon megtapasztalhassák a Grand Theft Auto V élményét még most szeptemberben. A vizuális különbségek elhanyagolhatóan kicsik lesznek.
 
“Halasztást érzek...” – SanViceCity
“Remélem R*, hogy valóban szeptember 17-én fogjátok kiadni ezt a játékot. REMÉLEM, hogy nem fogjátok elhalasztani MEGINT.” –creed_20103
 
Aggodalomra semmi ok, nem tudjuk, mit érezhetsz. A GTA V szeptember 17-én lesz elérhető PlayStation 3-on és Xbox 360-on is.
2013.07.02 15:41  ▪ Forrás: Rockstar Newswire  ▪ Írta: Visali és Ben Dover

kokain2000
Offline
2013. 07. 02. 16:32
Köszi a fordítást van benne egy két elírás, de nem vészes.

Bence (Visali)
Offline
2013. 07. 02. 16:33
kokain2000: Igen, közben már javítottam is egy csomót.

NikitaDragovich
Offline
2013. 07. 02. 16:37
Te jó ég! PS3-mon 8GB-ot foglal a GTA V!
Szeptember 17-ére rengeteg szabad helyet kell csinálnom a PS3-mon, hogy elfusson a játék...

paradicsoma13
Offline
2013. 07. 02. 16:41
Mondtam hogy ez olyan korszakaltkotó hogy gameplay-nek kötelező lennie. És sajna nem tudom mi az olcsóbb?: HDD vagy 16GB-os pendrive?

totyak
Offline
2013. 07. 02. 16:42
Szerintem a kép nem új, a karakter trailerben volt. Bár nem néztem meg újra, de emlékszem, hogy ott láttuk a gyereket játszani.
A fordítást nagyon köszönöm, így legalább teljesen értettem a leírtakat.
Másrészt viszont lóf@sz a Rockstar seggébe, hogy mindenről hajlandóak infót kiadni, de a nyomorult PC verziót nem erősítik meg.

VinnieGray
Offline
2013. 07. 02. 16:42
Na mehetek vinyót venni. Sebaj a GTA-ért megéri szerintem.

Bence (Visali)
Offline
2013. 07. 02. 16:49
totyak: Kicsit példát vehetnének a Ubsiofttól. Ott azért másképp állnak a The Division PC verziójához.

paradicsoma13
Offline
2013. 07. 02. 16:53
Bence (Visali): Hát ha ennél is petíció lenne biztos jönne a PC-s verzió de szerintem így is fog és majd szeptember 17 után jelentik be valószínűleg 5-6 hónap késésel mert: "Nem azért van ennyi csúszás mert nem szeretjük a GTA rajongókat vagy hogy utáljuk őket hanem mert a legjobb élményt akarjuk nektek nyújtani"

arni20
Offline
2013. 07. 02. 16:55
sztem direkt sumákolnak a PC verzióról. ha kijelentenék hogy jön PC-re is akkor az olyanok akiknek nincs konzoljuk leszarnák már ezt a pár hónapot és nem vennének csak ezért konzolt meg a game-et is.
így meg h nem jelentik ki bepánikol sok naiv ember és gyorsan beszerez egy boxot vagy pénztésönt..
üzlet az egész...
én biztos vagyok benne hogy kijön PC-re is ha majd kifut a konzol változat, ami úgy fél év..

Bence (Visali)
Offline
2013. 07. 02. 16:56
paradicsoma13: Ugyanúgy van petíció a GTA V-nél is, a különbség ott van, hogy a Rockstar magasról tojik rá (mert valószínűleg tudja, hogy lesz PC-re, mint mindig), a Ubisoft pedig azonnal reagált a dolgokra, és most nyalja a rajongók seggét.

Persze ettől még mindig majdhogynem biztos, hogy kijön a GTA V PC-re is 7-8 hónappal később (pontosan ennyi szokott lenni), csak a hozzáállás kevésbé tetszetős.

realostew
Offline
2013. 07. 02. 16:58
NikitaDragovich: A legtöbb játék azért foglal 8 GB-t PS3-mon, nem annyira sok ez. Szerintem nem nagyon ismerek olyan játékot ami olyan 6GB alá menne. Max Tekken meg ilyesmik.

Ragnar
Offline
2013. 07. 02. 17:03
Jóféle.
2013. 07. 02. 17:04
15mb/s olvasási sebességű pendrive kell? nem már, nekem 10es van

Neil
Offline
2013. 07. 02. 17:04
Ha jól értem, elég egy 12 GB-os PS3-at venni, azon is elfut majd?

Rockstar69
Offline
2013. 07. 02. 17:09
Egy vérbeli GTA buzinak mindig is PlayStation-je volt. Nem tudom mi olyan meglepően ezen, hogy késik a PC-s verzió.

Neil Igen!

Bence (Visali)
Offline
2013. 07. 02. 17:11
Neil: Na igen, ez az a kérdés, amire én is nagyon szeretnék választ kapni. Mindenki mondja, hogy de minek vennék 12GB-osat, inkább vegyek 500GB-osat, mintha minden reggel ezreseket sz*rnék... Egy normális válasznak most én is ürülnék.

Ami a lefontosabb, hogy ez a 12GB valójában mennyi (mert ez csak egy kerekített szám), és mennyit foglal a rendszer. Meg persze az is számít, hogy szeretnél-e más játékot a GTA V mellett.

http://gtaplace.hu/hir/14...laszol#k_21023: Szerintem el fog vele indulni a játék, csak lassabb lesz, vagy késik majd az objektumok betöltése.

realostew
Offline
2013. 07. 02. 17:16
Egy 12 GB-s PS3 egyszerre 1 nagyobb játékra elég. Egyébként meg törölgeted, vagy előfizetsz Plus-ra és akkor felhőben is tárolhatod a mentéseket.

KillZZZzonee
Offline
2013. 07. 02. 17:18
NikitaDragovich: Én már csináltam helyet és most van vagy 100GB helyem még... Szóval GYERE GTA V várlak azaz várunk a PS3 konzolommal!

Rockstar69
Offline
2013. 07. 02. 17:21
realostew: 12 gb-os PS-el előfizetni PSPlus-ra? : DDDD A mentések csak néhány kilobyte-ot foglalnak...az a legkevesebb...

Visali: 12 gb-al szart se érsz. Örül, ha a GTA V-öt feltudod rá telepíteni. Ráadásul mondat, hogy a VCS-t is le akarod tölteni, ami több, mint 4gb-ot foglal. Szóval ha veszel egy 12gb-os PS-t, azt K.O.-sra le nullázod a GTA V-el. Max fifázni tudsz rajta. Meg az Uncharted-ket se kell telepíteni.

Nekem 11 giga szabad helyem van. Most akartam venni egy 500 gigás winchestert, de beszart a PS-em, szóval lehet veszek egy 500 gigás super slimet. Ott már nem lesz gond a hellyel.

dani.szentgali
Offline
2013. 07. 02. 17:22
Köszönjük a fordítást és már nagyon várom a gameplayt!

Neil
Offline
2013. 07. 02. 17:22
Én csak a GTA V miatt veszek konzolt, más játékot majd akkor teszek rá, ha meguntam a GTA V-öt, de az sem most lesz.

Rockstar69
Offline
2013. 07. 02. 17:27
Neil: Addig meg beszerzel egy nagyobb vinyót. Sima 2,5'-ös nootebook winchester kell bele.

NikitaDragovich
Offline
2013. 07. 02. 17:31
realostew: Akkor megnyugodtam, de azért csinálok helyet .

KillZZZzonee: Már alig várom! Főleg a multi eventeket .

Neil
Offline
2013. 07. 02. 17:46
Shotgun: Ez nagyon állat. Rockstar69: Mennyi lesz, beszereléssel együtt? 15 rongynál nem több, igaz?

Rockstar69
Offline
2013. 07. 02. 17:56
Neil: Azt egy óvodás is kitudja cserélni. Csak néhány csavart kell kicsavarni és nem jár garancia vesztéssel. Attól függ mekkorát akarsz. http://www.edigital.hu/In...7%5Boldies%5D=0 mind jó bele, de inkább a 5400rpm-est ajánlják, mert az nem melegszik annyira, mint a 7200rpm-es. Ha van valami kérdésed, írj privátot, ne offoljuk tele a hírt!

realostew
Offline
2013. 07. 02. 18:10
Rockstar69: Jó drágát linkeltél. http://www.pcx.hu//?actio...endezesSelect=1 annyiért, ami exdigitalon a legolcsóbb, már 320GB-s van nem pedig 160.

Neil
Offline
2013. 07. 02. 18:14
Köszi mindkettőtöknek.

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 02. 18:18
Gameplaaaayyyyy végre)))))
Add istenem hogy ne csalodjunk

MOB662
Offline
2013. 07. 02. 18:19
Big Smoke 18:

nem fogunk.(megérzés).

totyak
Offline
2013. 07. 02. 18:19
Én kifejezetten a GTA-ért biztosan nem veszek konzolt. Lehet ezért rám mondani, hogy nem szeretem eléggé a sorozatot, de nekem nincs felesleges 25-30-40 ezer forintom konzolra. Persze vannak a GTA-n kívül még egyéb only konzol játékok mindkét platformra, amiket szívesen kipróbálnék, de csak ezek miatt (4-5játék mindegyik gépre maximum) nem kell konzol. Azok kimaradnak az életemből, kibírom. Egyébként is, tegnap jártam a MM-ban, na mondom kipróbálom a FIFA 13-at X360-on is, meg PS3-on is (pont mindegyik gépben az volt). A PS3 kontrollerhez egyszerűen kicsi a kezem. A figurákat azzal a kis joy-jal kellett irányítani és egyszerűen kitekeredett az ujjam, hogy elérjem a kart. Hozzáteszem, tényleg elég kicsi a kezem, egyesek szerint már-már lányos. A x360 karja valamivel jobb, de olyan szinten béna voltam mindegyik konzolon, hogy eszméletlen. Szerintem én az életben sem szoknám meg az irányítást. A másik ok, amiért nem veszek konzolt, hogy egyébként biztos vagyok a játék PC kiadásának érkezésében, csak dühít, hogy semmit nem hajlandóak róla mondani.

Rockstar69
Offline
2013. 07. 02. 18:20
realostew: Jól van Én csak linkeltem egyet. PC-ben nem vagyok otthon.

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 02. 18:20
Szerencse hogy van egy 20 gb os Hdd-m

Mob:Remélem

M3RC3N4RY
Offline
2013. 07. 02. 18:30
csőváz.Szerintem akkor én most be is ruházok 1 xbox-ra,és amíg ki nem jön addig megállás nélkül RDR

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 02. 18:32
Sajna en is jatszanek az rdr el ha nem porgettem volna ki 3 szor

Franklin
Offline
2013. 07. 02. 18:33
Nekem nem lesz gond a hellyel. Még bőven van 420GB

hapci
Offline
2013. 07. 02. 18:33
Ezek rohadt jó infók!

realostew
Offline
2013. 07. 02. 19:10
totyak: Látom nagyon nyomod most a konzol ellenes propagandát itt is meg fórumon is...

"Nincs 25-30-40 ezred egy konzolra"
Erre csak annyit lehet reagálni, hogy ha van 150 ezred egy közepes-high közötti PC-re amin normálisan futnak a GTA szintű gamek, akkor nem hiszem hogy egy konzolra nincs 30 ezred... A maradékból még egy kib*szott nagy fullHD tv-re is futná...

Na mindegy, nem akarok belekezdeni semmi konzol-pc vitába.

totyak
Offline
2013. 07. 02. 19:38
realostew: Nem konzol ellenes propaganda ez, csak a szimpla igazság. Az csak a konzolosok képzeletében létezik, hogy a PC-sek évente újítják a gépüket, hogy fussanak szépen a játékok. Nem mondom, hogy nincs ilyen PC-s, de tuti, hogy az 50%-unk évekig ugyanazzal a géppel nyomja. Lehet, hogy kompromisszumot kell kötni és némelyik csúszkát lejjebb kell húzni (mert itt olyat is lehet ám), de még így is szebbek a játékok gépen, mint konzolon. Én pl. konkrétan 100.000Ft-ért vettem a mostani gépem alkatrészeit kb. 2,5 éve és még egy ideig nem is tervezem az újítást (nagyjából még ugyanennyit kihúzok vele) és lám, eddig egyik játék sem fogta meg, pedig nem játszadozom a beállításokkal. Azt azért hozzáteszem, hogy kerek legyen a történet, hogy nem fullHD-ban játszom, de tudomásom szerint a konzolok sem tudják azt. Most akkor, ha 5 évente veszek néhány új alkatrészt, akkor nem hiszem, hogy annyival többet költenék a gépemre, hogy megérje egy konzol. A mostani konzolok is 7-8 éve vannak a piacon. Ennyi idő alatt én maximum egyszer fogok új alkatrészt venni. Akkor hol van itt a propaganda?

Mr.Vercetti
Offline
2013. 07. 02. 19:57
A PC-s kiadásig nem fogok semmilyen gameplay-t nézni, nem is ajánlom senkinek, hogy játszás előtt gameplay-t nézzen, sokkal jobb úgy elkezdeni egy játékot, hagy minden új (Amúgy a GTA IV esetében 5 hónap volt a konzolos megjelenés után, mire egyáltalán bejelentették a PC kiadást, jó lenne ha itt már nem kéne ennyit várni)

realostew
Offline
2013. 07. 02. 20:05
Mr.Vercetti: Osztom! Nem érdemes meglesni a gameplay-t szerintem sem. Bár azért érdekel nagyon. Úgyis sokan fogják megnézni, és itt kitárgyalni, ha nem látok a kommentekben sok spoilert, akkor lehet megnézem majd én is.
2013. 07. 02. 20:18
"de arra fókuszálunk hogy a legjobb élményt hozzuk el a mai konzoltulajdonosok számára."

Fuck off, R*! That is my opinion.

xxpcbo
Offline
2013. 07. 02. 20:20
Szerencsére nekem van helyem a PS3-on, már elő is rendeltem a GTA 5-öt. Kíváncsi leszek a gameplay-re.

totyak
Offline
2013. 07. 02. 20:37
Én tuti megnézem a gameplayt, mire várakozzak? 5-6 hónap alatt úgysem tudom elkerülni, hogy ne lássak, olvassak a játékról fontos infókat. Persze nem küldetésvideókat nézek majd, ha megjelenik, hanem ilyen baromkodásokat. Inkább a játék kinézetére vagyok kíváncsi.

realostew
Offline
2013. 07. 02. 20:47
totyak: De te pc-s vagy. Neked nehezebb megállni, mert sokkal később jön pc-re a játék. Mivel én már 17. én valszeg kipróbálom, mivel konzolos vagyok, így én inkább nem nézek bele ha tele van spoilerrel.

dani.szentgali
Offline
2013. 07. 02. 21:15
realostew: Szerintem biztos nem lesz tele spoilerrel, véleményem szerint csak azoknak a nagyokosoknak a lelki békéjükért csinálják ezt a megjelenés előtti videót, akik szarnak a legnagyobb vérfrissítésektől, mint a speciális képességek, több karakter, karakterváltás, stb. Szerintem elég rövid lesz és csak a speciális képességek és karakterváltás kerül bemutatásra. Vagy lesz egy olyan küldetés, amit végül nem fognak belerakni a teljes játékba, így volt ez például az Assassin s Creed 3-nál is a spoilerezés elkerülése végett.

realostew
Offline
2013. 07. 02. 21:36
Úgy legyen Dani.

apollo 12
Offline
2013. 07. 02. 21:56
Én is egyet értek.Nem fogok gameplayt-t nézni.Egyszer már ráfáztam.
Pont most rendeltem meg az ACR-t és azzal el leszek a gta V ig.Ami a konzolt illeti mostanában nem tervezek rá most vettem új gépet majd valamikor talán.Majd szépen megvárom a PC-s verziót 100% hogy lesz PC-s verzió hisz micsoda botrány lenne ha nem jönne ki.

PSP
Offline
2013. 07. 02. 22:00
Uff, ezek nagyon jó hírek, a gameplay viszont igencsak meglepett. Én nem bánom, biztosan megnézem majd (kommentek olvasása után, hogy mégis mi található benne).
Pl. emlékszem, a GTA IV-nél láttam egy gameplay videót, és az alapján vettem meg. Imádtam már gameplay alapján is.
Alig bírok már várni, igaz, előrendelve még mindig nincs, de ez sajnos pénz miatti dolog.

Hely nekem is van a 320Gb-oson, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Ellenben örülök, hogy a csalókat próbálják ennyire távol tartani, szép gesztus. Látszik, hogy a tökéletesre mennek a R*-nál.

d6d6ful
Offline
2013. 07. 02. 23:29
lehet, hogy elárultak pár dolgot, viszont én arról hogy pc-re kb mennyivel később, vagy hogy egyáltalán kijö-e mindeig nem kaptam érthető választ(

realostew
Offline
2013. 07. 02. 23:48
d6d6ful: Érthető válasz -> NEM KÍVÁNNAK ELÁRULNI SEMMIT A PC VERZIÓRÓL EGYENLŐRE.

Ennek ellenére biztosan lesz, de nyilván előbb megvárják, hogy a konzolosok megvegyék és utána elrajtolhat a PC.

Challenger02
Offline
2013. 07. 03. 00:09
totyak: Itt most én is egyetértenék Veled, mint pc-s és az összes többi pc-sel is. Igazából nem vagyok konzolellenes, és nem is értek annyira a konzolokhoz, és igazuk is van a konzolosoknak abban (is), hogy egy pc mennyivel drágább, viszont itt kiemelném az alkatrészek cserélhetőségét--->ala nem feltétlenül kell egybe "kicsengetni"a 100-150k-t. Persze firtathatnánk itt a pc és a konzol előnyeit és hátrányait (merthogy vannak bőven), viszont nem akarok/akarunk megint k**vaanyázást ezen a téren, úgyhogy hagyjuk...
Ami a gameplayt illeti, szerintem mindenki nézheti függetlenül attól, hogy mikor jut hozzá a játékhoz, mert spoiler veszélytől aligha kell tartanunk az univerzum első GTA V-ös gameplayétől
Öröm látni továbbá, hogy bár korábban kissé elfordultak a tuningtól, a barátnőktől és egyéb sok "SA-os" elemtől, azok vissza fognak térni, és hogy nem lesz csúszás

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 03. 01:04
Emberek erre vàlaszt várok!


Szóval kicsit más felol probalok kutatni az agyatokban xd


Ti elképzeltetek magatokban egy Gta v öt,egy jàték image-t,ez annyit tesz hogy nektek benne van a kepzeletetekben,az hogy, hogy nézhet ki a jàték,hogy mit fogtok benne csinàlni,szoval magyarul van egy gta v image amit elképzeltetek,ami tök happy,ami k.
rva jo!!!

És ti ezért nem akartok gameplayt nézni valoszinuleg ,hogy ezek az elképzelések szerte ne fosszanak..!!!Aminek kicsi a valoszinusege!!
És kepzeljetek el azt az erzest hogy varjuk ezt a jatekot kb 3 eve,mindennap errol beszelunk,es egy gameplay mennyire tudnà elrontani ezt?

Mit gondoltok?Csak én paràzok ettől?Ezt a jàtékot úgy vàrom,hogy ez egy rémálom lenne a számomra!

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 03. 01:33
Kössz Amugy full magambol indultam ki

realostew
Offline
2013. 07. 03. 01:43
Big Smoke 18: Én pusztán azért nem akarom megnézni a gameplayt mert magam akarom felfedezni a játékot.

Kiscserko
Offline
2013. 07. 03. 01:46
Persze, hatalmas szpoilerektől nem kell tartani, de nem ugyanaz az érzés először játszani úgy, hogy még nem láttál játékmenet videót. Szeretem a meglepetéseket, és Szeptember 17-én minden új és meglepő lesz.

peti9623
Offline
2013. 07. 03. 01:51
Big Smoke 18: emlekszem legeloszor amikor a gta 3 toltam es elotte nem lattam nem halottam semmit a jatekrol,semmi kep semmi,na es ezt az elmenyt akarom

laroy
Offline
2013. 07. 03. 11:27
Én a Vice City -t toltam úgy, hogy előtte semmit nem tudtam róla (bátyám mutatta anno 10 éves voltam) és azóta is a legemlékezetesebb játék amivel először játszottam.

Visszatérve a Rockstar Games-re: szerintem most júliustól beindul a marketing uborkaszezon, bár remélem maradnak a jelenlegi taktikánál és csak itt-ott csepegtetnek némi infót, mivel a meglepetés akkor az igazi ha nem tudunk róla.

Black Hawk
Offline
2013. 07. 03. 12:13
A 8 GB nem is olyan sok szerintem ahhoz képest hogy mekkora játék lesz. Mondjuk a PS-em 250-es szóval a hellyel nem lesz gond. A gameplayt meg már nagyon várom.

Bence (Visali)
Offline
2013. 07. 03. 13:53
Egyébként szerintem sem lesz hosszú gameplay videó, legfeljebb 3-5 perces. A Rockstar a videók terén rendszerint a kevesebb több elv alapján dolgozik.

Vagy nézzétek csak meg az http://www.rockstargames....lanoire/videos/ gameplay videóit, szerintem valami ilyesmi(k)re kell majd számítani.

Petya
Offline
2013. 07. 03. 16:12
Bence (Visali): Szerintem 1perc 17mp lesz...

Kaito
Offline
2013. 07. 03. 17:24
Szerintem a várható DLC-k miatt nem jelentették még be PC-re. Mivel PC-n a GTA-k mindig is népszerűek voltak a modderek számára, és rengeteg jobbnál jobb modokat csináltak (pl. a GTA 4 -hez), ezért a PC-s verzióban a DLC-knek nem sok értékük/értelmük lesz, mert a modderek biztos számtalan hasonló, vagy jobb(!) cuccokat fognak gyártani a GTA 5-hőz. Emiatt a Rockstar 3 dolgot tehet:
1: A GTA 5 PC verziója nem fogja támogatni a moddingolást. Ez elég valószínütlen, és valszeg nagy botrány is lenne belőle.
2: Hogy a GTA 5 megörizze konzol dominanciáját, ezért először kiadják konzolokra a játékot, amihez később még hozzáadnak x számú DLC-t, majd ezek után az összes DLC-vel együtt kiadják PC-re is (így úgyan később jelenik meg PC-re, de a DLC-kkel együtt teljesárú játékként kilehet adni PC-re is, és a moddingolás is megmarad). Én ezt tartom valószínünek.
3: Továbra is lesz@rják a PC-seket, és nem adják ki PC-re a GTA 5-öt.
Sajnos ez is elég esélyes...

DOGG
Offline
2013. 07. 03. 18:17
A sok pro modder 100% hogy késziteni fog kisebb-nagyobb modifikálást és ez ellen a R* nem tud mit kezdeni ,nem mintha más játék fejlesztő cég tudna...
Szerinem a GTA IV-hez hasonloan adják ki ezeket a dlc-ket.

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 03. 18:22
Nem akarok hülyeséget mondani de nem azért nem jön pc re mert az bukás lenne?Lehet h megint rossz optimalizàltság megin csalodást okozna!
Ezért nem adjàk ki valszeg

Vagy: Akkora lenne a gépigénye h srnkinek se futna kb és igy nem vennék!

Vagy: Konzolra hajaznak elsősorban,de vajon miért?

Vagy: Pc re ,xbox ra ,next genre megcsinàlni elég nagy melo lenne es 2045 ig se jonne kk

Vagy (de nem utolsó sorban):
Telibe fosnak a pc-gamerekre


Téma 2: Auto tuningról:

Végre lessz egy olyan érzésem mint az nfs undergroundba,saints row 3 ba teszem azt,egyéni autok moddolása (body,performance).
Ez a legjobb dolog eddig)).

totyak
Offline
2013. 07. 03. 18:44
Big Smoke 18: Én nem gondolnám, hogy ilyen indokok húzodnak meg a háttérben a PC-s kiadás késése, esetleg nem kiadása mögött. GTA PC-n sohasem volt bukás, ez sem lenne. A gépigénye meg olyan lesz, amilyenre megírják. Ha szar munkát végeznek, akkor erős gép kell neki. Egyszerűen a konzol lett mára a fő platform és ezért arra lesz előbb. De az is lehet, hogy a PC-sbe valami extra jóságot akarnak belezsúfolni. Fene se érti ezeknek az észjárását. Most majd mehetek át a haverokhoz könyörögni, hogy hadd próbáljam ki náluk

Davekoma
Offline
2013. 07. 03. 18:44
Srácok nem értem miért kell aggódni, mindenféleképpen jön PC-re, csak ki kell várni, könnyű ezt nekem úgy mondani, hogy gép mellett van egy boxom is, de a R* nem szar a PC-sekre, ki kell, hogy adják PC-re, hiszen PC-ről indult a sorozat és ezt ők is nagyon jól tudják!
+: A R* kijelentette, hogy minden NAGY rész jön PC-re és az V az eddigi legnagyobb rész, úgyhogy, ha nem adja ki a R* akkor elmehet a sunyiba!

kekesi
Offline
2013. 07. 03. 18:53
Big Smoke 18: Eddig szinte minden GTA epizódnál ezt csinálta a Rockstar, a GTA IV esetében is egy év telt el a konzolos és a PC-s megjelenés között és valószínű a V esetében is ez lesz. Ha nem is egy év de 5-6 hónap csúszással mindenképp számolni kell.

Amúgy meg miért lenne bukás a PC-s változat, Xbox-on sem sokkal kisebb mértékű a warez, a haverjaim nagy részének is tőrt boxa van.

A gépigény se lenne gond a Max Payne 3-mal vagy az LA. Noire-ral lenne egy szinten. Én pl 3 hónapja vettem új gépet 180ezer Ft volt 8GB RAM, GTX 660-as VGA és I5-ös intel proci van benne amin szerintem gond nélkül futna a játék és a legtöbb PC-s gamernek hasonló vagy erősebb vasa van mint nekem.

Amúgy szerintem azért nem egyidőbe jelenik meg a konzolos és PC-s port mert ez ingyen reklám.

cj8900
Offline
2013. 07. 03. 19:13
Hogy hogy 2 cds ? Az egyik cd az telepito vagy olyan mint a max payne mert en ugy gondolom hogy kiviszem a missziokat és szabadon fogok menni

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 03. 19:24
Be kell valjam,hogy nekem is tört xboxom van!
De a Gta V re hajlandó vagyok kiadni 14900 at!

A pc mről ne is beszéljünk:
Intel pentium 4 3.2 ghz
Ati radeon hd3450
Stb..
Na ez kb akkori mikor ti vilàgra jöttetek xd
Ezen még fel se telepitené a gta v öt olyan ótvar xd

Davekoma
Offline
2013. 07. 03. 19:25
cj8900: OLVASD EL MÉGEGYSZER!
Amúgy, 2CD(Xbox):
1. Telepítő
2. Játék
(PS3):
1. Telepítő + Játék

Gyuriniteforce
Offline
2013. 07. 03. 19:28
Amúgy nézzétek mi lelte a mi Big Smoke Baràtunkat!Megjavult,vannak éppkézlàbb megszolalàsai és nem negativoskodik,hatalmas respect

Majd énekelheted: Szeress ugy is ha rossz vagyok xddd

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 03. 19:32
Gyuriniteforce: Te àllat xd

Jogos jogos kimosták a fejem rendesen xd

KevinSipos
Offline
2013. 07. 03. 21:28
Big Smoke 18: Szerinted ezen elfutna csak kiváncsíságból?

Intel Core 2 Duo E6550 2.33ghz
Nvidia Geforce 9800GT 512mb ddr3
4 gb ddr2 ram

Davekoma
Offline
2013. 07. 03. 21:43
KevinSipos: Ha jól lesz optimizálva akkor Medium beállításokkal futnia kéne(ugyanilyen gépem van, csak nekem kicsit jobb a procim).

laroy
Offline
2013. 07. 03. 21:44
Minimumon talán... Kb az alábbi config jöhet szóba, hogy szaggatás nélkül üzemeljen majd jó fps-el legalább erős közepes beállításon:

4 magos proci, 3ghz-es órajellel vagy afelett (intel i5, i7 és társai)
1 gb-os vidikari
4gb ddr3 ram 1333mhz

Big Smoke 18
Offline
2013. 07. 03. 22:20
Hé Emberek!!!!! Szàlljatok le a magas lóról!!

Egyelőre még a gépigényeket sem tudjuk szal erre nem lehet választ adni!

Kevin Sipos:Nem tudom papa,konzolpàrti vagyokNe tőlem kérdezd!!Bàr annyit tudok hogy az intel core duo màr elég gyenge cpu màr ezekhez!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink