Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V: Erre számíthatunk a következő hónapokban


A Rockstar kedden publikált egy kérdezz-felelek cikket, melyben a rajongók több GTA V-tel kapcsolatos kérdésére is válaszolt. Ebben számtalan dolog tisztázódott, és több érdekesség is kivehető belőle, főleg, ha alaposan megfigyeljük a megfogalmazást.

Így pár nap távlatában tüzetesebben átvizsgáltuk a cikket, és megpróbáltuk összerakni, hogy milyen információkra számíthatunk a jövőben. Jóllehet, ez az írásunk csupán spekuláció, senki se vegye készpénznek, de talán mégis orientálhat minket kicsit abban, hogy mikre készülhetünk.

A fejlesztők olyan nyalánkságokat ígértek, mint gameplay videók, és információk a fegyverfejlesztésről, autótuningról és a multiplayer funkcióról. A Rockstar igencsak változatosan használta a kifejezéseket. Volt "very soon", azaz "nagyon hamar, volt "hamarosan", volt "még a nyár folyamán", és "úton van". Ezek alapján arra következtethetünk, hogy...

  • Mivel a részletek a fegyverfejlesztésről és az autótuningról "nagyon hamar" érkeznek, előbb ezekről hallhatunk majd. Igencsak esélyes, hogy ez az első hands-on magazin előzeteseket takarja, amikor az újságírók saját maguk próbálhatják ki a játékot, és saját tapasztalataik alapján írják meg a cikküket. Márpedig a Rockstarnál ez rendszerint két hónappal a megjelenés előtt történik, vagyis az újságírók már kipróbálták, vagy a következő napokban kipróbálhatják a játékot, és rövid időn belül újabb előzetesek érkeznek.

    Erre egy egyszerű analógia is következtetni enged, ami eddig az egész GTA V marketingjére igaz volt: először mindig kapunk valami kisebb információt, ami felcsigáz (ezúttal a Q&A-t és az artworköket, korábban pedig a játék logója, az első képek, az első megjelenési dátum és a borítókép volt ilyen jellegű), amit egy nagyon rövid kihagyással valami nagyobb médiaanyag követ - trailerek, előzetesek.
  • Fontos részlet, hogy a Q&A-ban úgy fogalmaztak, hogy az első gameplay videó érkezik "hamarosan", "úton van". Ez talán az új információkat követően érkezik, akár egy megújult hivatalos oldalon. Mivel ezek szerint több gameplay videó is lesz, feltehetően kisebb, 3-5 perces klippekre számíthatunk, mint az L.A. Noire esetében, ahol mindig egy-két lényeges játékelemet mutattak be egy kis narrációval.

    A GTA V esetében három nagy újdonságot ismerünk, amit vélhetően ismertetni fognak, ezeket nyilván ésszerű sorrendben tárják majd elénk. Ezek közül a legmeghatározóbb a karakterváltás lesz, és talán ehhez hozzácsapva, vagy külön mutatják majd meg a főhősök különleges képességeit, és valószínűleg lesz egy gameplay videó a rablásokról is, ahol prezentálják nekünk, hogy hogyan készüljünk fel egy-egy akcióra, és hogyan bonyolítsuk le azokat.
  • Az első információk a multiplayerről, az ún. Grand Theft Auto Online-ról "valamikor a nyár folyamán" érkeznek, így vélhetően a többjátékos módot ismerjük majd meg a legkésőbb. Ez is bevett szokás már a Rockstarnál, anno a GTA IV esetében is így volt.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket...

2013.07.04 19:39 ▪ Írta: Visali

MOB662
Offline
2013. 07. 04. 20:30
príma

azureknight91
Offline
2013. 07. 04. 20:48
Komolyan mintha az esküvőmre készülnék Ennyire izgatott és türelmetlen rég voltam. Sőt ennyire még sosem voltam jajj jöjjön már valami.

PSP
Offline
2013. 07. 04. 21:57
Megintcsak köszönjük a cikket, én minden nap örülök, ha megjelenik valami apróság. Még mindig nem rendeltem elő, pedig a PS3-ra már nagyon ideje lenne. Megnéztem, van még 230Gb szabad hely is, talán el fog férni. Szerintetek honnan lenne érdemes megrendelni, melyik üzlet a legkorrektebb? Aki tudna ajánlani egyet, akár privátban is írhatna (megköszönném), hogy azért reklám se legyen a dolog.

A Mafia 3-at jó hogy megemlítette pár hozzászóló az előző cikk(ek)nél, utána is nézek, mit tudunk róla... ellenben a GTA-t én már annyira várom, hogy semmi más nem is érdekel játékok terén. JÖHETNE MÁR.

Szerk.: L.A. Noire linknél a születési dátum beírása után ez jön be, frissítés után is:
"Error 500 Internal Server Error" - talán valamire készülnek, vagy túl sokan kattintottak innen?

Bence (Visali)
Offline
2013. 07. 04. 22:06
PSP: Köszi, javítottam. Nem tudom, mi baja lehet nálad az agegate-nek, nálam már nem kéri, így beenged. Esetleg próbáld meg a sima http://rockstargames.com/lanoire, mert a cikkben lévő link a videó szekcióra mutat.

dani.szentgali
Offline
2013. 07. 04. 23:19
Köszönjük szépen ezt a kis összefoglalót, nem lehet kérdés, hogy a gameplayt várom legjobban, de a többi hír is nagyon érdekel!

mark74
Offline
2013. 07. 05. 11:31
Egy map is jöhetne

aruha
Offline
2013. 07. 05. 11:45
Az állatvilágról mutassanak valamit...

Neil
Offline
2013. 07. 05. 18:49
Ja-ja, a gameplay videót elcserélném egy map-re.

dani.szentgali
Offline
2013. 07. 05. 19:23
Én nem cserélném el semmiért a gameplayt. Talán a multiplayer bemutatása helyett jöhetnének a térkép meg az állatok bemutatása, ha már a fegyvereket meg az autótuningot bemutatják. Nem vagyok akkora multis, két olyan játék van, amiben tetszik a multi és amiben sokat használom a többjátékos módot, azokat leszámítva meg igazából hidegen hagy, csak az eventeken játszom, de azokon is csak néha.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink