Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Ízekre szedtük az új GTA V weboldalt

Többen jeleztétek, hogy örülnétek ha magyarul olvashatnátok az új GTA V hivatalos oldal szövegeit is. Kérésetek számunkra parancs.

Ez a hír elég nyers és tömör lesz, mert csak szöveget tartalmaz, ezért érdemes megnyitni az oldalt a mienkkel párhuzamosan, a többi infó amott. Egy kis extraként kiírtuk a szekciók alá, hogy milyen újdonságokat tudtunk meg a játékról belőle.

Fast Cars at Your Fingertips
Gyors verdák karnyújtásra

"A gépjárműipar, az olajcégek és az abroncsgyártók közös előrelátásának köszönhetően a nehéz és közlekedési dugókat okozó tömegközlekedést 60 éve leállították Los Santos-ban.

Ezzel szó szerint utak mérföldjei nyíltak meg a városlakók számára. Ha készen állsz az autópályára egy kecses sportkocsival, vagy egy kis off-roadozásra Blaine County területén egy SUV-ban, akkor kerüld el a törtető ügynököket és válogass rengeteg féle jármű közül online. Vegyél egy kompakt szedánt, mint az Annis vagy az Imponte, hogy bevágódj a dögös anyukáknál... vagy érkezz a Rockford Drive-ra stílusosan egy elegáns Ubermacht Oracle 2-vel, és keresd az unalmas társaságot."

FELTZER: "Csak egy különleges személy képes kezelni egy ehhez hasonló autót. Egy divatdiktátor, egy egyéniség, egy nyertes. Az a fajta kockáztatni merő, aki megszerzi amit akar, anélkül hogy leragadna az apróbetűs résznél. Te is ilyen vagy? Látogasd meg a szalonomat Pillbox Hill-en és elhitetem veled, hogy igen. Ez a kocsi DÖGÖS! Nem sokáig lesz nálunk ilyen versenyképes részletfizetés mellett."

TAILGATER: "Nézd meg ezt az autót és tedd föl magadnak a kérdést, mennyit ér neked a stílus, a státusz és a kifinomultság? Aztán felejtsd el azt az árat, mert én bármilyen pénztárcához rugalmas fizetési tervet ajánlok. Ne hagyd, hogy a társadalom és a bankok mondják meg, mit engedhetsz meg magadnak és mit nem. Nincs hiteled? Semmi gond! Szívesen látunk! Hozzám hasonlóan mindenkinek élveznie kellene az amerikai álmot."

VOLTIC: "Nem tudom, milyen érzés lehet a kapuzárási pánik vagy a nők figyelmének felkeltése, de ha tudnám, nem gondolnám meg kétszer hogy a jövedelmem kis százalékat egy ilyen sportautóba fektessem be. Sokan azt hihetik, hogy Voltic tulajdonosnak lenni lehetetlen álom, de én mondom, egy kis ügyességgel ez az álom valóra válhat hitelellenőrzés nélkül is. Vezesd haza még ma INGYEN."

Infók és magyarázat

  • Simeon Yetarian, az ügyeskedő örmény autókereskedő mutat be három kocsit. Neki dolgozik Franklin is, cégének neve a Premium Deluxe Motorsport.
  • Új autók: Voltic, Tailgater, Annis, Imponte, Oracle 2.
  • Járműveket online is lehet majd venni, ezeket például a PDM weboldalán biztos.
  • A PDM szalonja Pillbox Hill-en van.
  • Továbbra is lesznek autómárkák. Eddig viszont nem volt még a Coil (Tesla Motors, példa: Voltic) és az Obey (Audi, példa: Tailgater).

Thriving Economy & Commerce
Virágzó gazdaság és kereskedelem

"A tőzsde mindennap olyan milliomosoknak taligázza a pénzt, akik tudnak játszani a piaccal. A BAWSAQ online tőzsdei kereskedésének köszönhetően te is mindent kockára tehetsz egy olyan értékpapírral, amiről épp jót olvastál. Vagy sok hedge fund menedzserhez hasonlóan vágj bele a belső kereskedelem és a vállalati kémkedés nagymúltú hagyományába.

Majd fogd a nyereséged, és fektess be a Los Santos-i ingatlanok ingatag világába. Ha nagy akarsz lenni itt, akkor venned kell egy épületet."

Infók és magyarázat

  • A NASDAQ mintájára újra lesz tőzsde BAWSAQ néven. Online lehet majd részvényeket venni, eladni.
  • Új ingatlaniroda, a Dynasty 8, ahol épületeket, házakat, lakásokat vehetünk majd, ezt is online.
  • A FLEECA bank szerint itt az ideje mindenért fizetni. Biztosan segítenek majd pénzünk elköltésében. A US Bank megfelelője a Maze Bank lesz.
  • háttérben csomó logó látható. Visszatér sok régi márka is, köztük a Binco, Suburban, ZiT, stb. Jó látni hogy rengeteg új márkát is kitaláltak. Az ilyen apró részletek miatt (is) szeretjük a Rockstart.

Affordable Healthcare
Megfizethető egészségügy

Sokat elárul rólad, hogy milyen kórházat választasz.

Ezért tehát válaszd azt, amelyik a legtöbbet költ reklámra. Az egész városban reklámozzák a legendás Mt. Zonah Medical Centert. A legújabb törvényeknek hála, ha megsebesülsz egy kis karcolással vagy akár golyó által, az államilag elismert intézményeink bármelyike összefoltoz, és biztosítja, hogy a gyógyulásodat az adófizetők fizessék.

Négyből hárman *

San Andreas polgárai, akik valamilyen terápia alatt állnak: miért nem látogatjátok meg a professzionális helyi akkreditált kezelőorvost és szponzort, Dr. Isiah Friedlander-t, aki népszerű módszerével vár a gyönyörű Pacific Bluffs part mentén.

* 1990-es Los Santos népszámlálás alapján

Szereted magadat gyógyítani?

Számos patika található azok számára, akik megőrülnek már marihuána nélkül.


Egy eltökélt, orvosi marihuánát használó páciens, aki jó úton van a gyógyulás felé.

Infók és magyarázat

  • Az eddig trailerben is látott doki neve Dr. Isiah Friedlander, biztosan lesz valami szerepe a játékban, ha ennyiszer mutatják.
  • Lehet majd füvescigit venni az erre kijelölt patikákban (Amerikában sok államban orvosi receptre gyógyulási céllal lehet marihuánát venni).
  • A jointot a képen Franklin szívja.
  • Újabb épület/helységnév: Mount Zonah (Medical Center).

The Great Outdoors
A hatalmas vidék

Vadászok és kalandra vágyók számos sportolási lehetőséget találhatnak a hatalmas Blaine County területén. Hozz egy puskát hogy veszélyes állatokat lőj, mássz fel a magasztos Mount Chiliad csúcsára, vagy bérelj egy repülőt és ejtőernyőzz le magasról.

Infók és magyarázat

  • Mount Chiliad megerősítve (azt hiszem még nem hallottunk róla "hivatalosan").
  • Lehet repülőt bérelni vidéken.

Accessible Air Travel
Hozzáférhető légiközlekedés

Képzeld el...

a csaj arcát, amikor azt mondod, hogy egy producer vagy és kint áll a magángéped. A mondat első része talán nem igaz, de köszönhetően az utcákon és autóutakon lévő kiszámíthatatlan forgalmi dugóknak, az égbolt kitűnő az utazásra. Repülj a Los Santos International Airportról, indulj a festői Paleto Bay-ből Blaine County északi partján, és mozdulj rá a csajra, amíg az egekben van a repülővel és a Nogo vodkával. Széleskörű választási lehetőség áll rendelkezésre az utazási és repülési célra. Jelentkezz be az ElitasTravel.com-ra, és vegyél luxus repülőket a Luxortól a Shamalig, high-end helikoptereket és még sok mást.

Infók és magyarázat

  • Repülőket vásárolhatunk az ElitasTravel.com-on.
  • Új repülő: Luxor.

Shopping and Glamour
Vásárlás és divat

Messziről jött turisták jönnek, hogy megtapasztalják a Los Santos-i vásárlást. Rockford Hills előkelő boltjainak remekbe szabott, világutazó női divatjától egészen Hawick elégedetlen és kócos, drogfüggő hipszter közösségéig, számos divatos választási lehetőség van számodra. És persze ne feledkezz meg a legfontosabbról - egy új és pimasz frizuráról, amiket az olyan nagyobb szalonokban csináltathatsz, mint a Herr Kutz, vagy a Beachcombover Barbers.

Bob Mulét (Hair & Beauty) vásárlói vélemények
(ejtsd á lá franszoá: Bob Mülé)

Brandon C.
Ha a szem a lélek tükre, akkor a haj biztosan a tudatos elme tapétája. Ezért kell mindig kuszának és néha túlvágottnak lennie, mint egy homloklebeny-metszés. Ezért tartom mindig egyenesen és dúsan a kakastaréjomat. Köszönöm a Bob Mulét-nek.

Lee J.
Amikor először jöttem a Bob Mulét-be, féltem hogy csak őrült és szeszélyes designokkal dolgoznak, és hogy belebeszélnek olyanba, amit később megbánok, ahogy a férjem és a legjobb barátja is tette. De a kedves hölgy olyan hajam vágott nekem, amivel ki tudok állni, de mégis elrejti a szégyenemet.

Erick R.
Amikor megkérem a fodrászt, hogy tarkómon büszkén lógó egérfarkat hagyja meg, nincs szükségem arra, hogy nagyot sóhajtozzanak és a szemüket forgassák, hanem inkább értsék meg, hogy honnan jövök. A Bob Mulét pedig megértette, hogy szeretem a 80-as éveket és a nők is szeretnek az egérfarokkal játszani, miközben mélyen a szemedbe néznek és a pénzedre hajtanak.

Doug A.
A stylist a vállamnak dőlt, amikor behajolt, hogy levágja a frufrumat. Éreztem a parfümét – Le Chien márkájú volt. Kérdéseket tett fel, mintha tényleg érdekelném. Serena az egyetlen emberi kapcsolatom és miatta térek vissza minden héten. Egy nap talán elrabolom és a feleségem lesz.

Topher C.
Ahogy a hajam egyre hullott, ügyeskednem kellett, hogy elrejtsem. A Bob Mulét meggyőzött, hogy ne fessem be többé a skalpomat, ne szedjek hormontablettákat és ne sírjak. Nagyon szépen leborotváltak és megtanították elfogadni az új életem. Középkor, jövök!

Marion D.
Egy éjjel-nappali bolt vezetőjeként az én feladatom megmondani embereknek, hogy mit kezdjenek az életükkel. A Bob Mulét remek tanáccsal látott el a frizurámat illetően. A természetben vannak állatok, amik nagyobbnak mutatják magukat hogy elriasszák a ragadozót. Én ugyanezt teszem a hajammal. Egy másodperc alatt dobok valakit. A vásárlóimnak is ezt tanácsolom.

Infók és magyarázat

  • Több új divatbolt és fodrászat neve derült ki: Herr Kutz, Beachcombover Barbers, Bob Mulét, Ponsonbys.
  • Úgy néz ki, frizurát is vághatunk majd karaktereinknek.

Leadership You Can Trust
Megbízható vezetés

Elég érdekes időben találod magad a városunkban, ugyanis épp egy kormányzóválasztási verseny közepén vagyunk Sue Murry-vel és a konzervatív kihívó valamint ex-TV sztár Jock Cranley-vel. San Andreas jövője kettőjükön múlik, szóval menj te is szavazni!

(A két videót feliratoztuk – GTAPlace)

Sue Murry - A liberális, aki tudja, mi kell egy konzervatívnak

Jock Cranley - Aki úgy küzd a deficit ellen, ahogy a rosszfiúkkal tette

Vehicular Customization Shops
Járműtuning boltok

Los Santos polgárai büszkén ülnek autóikban. A nap nagy részét bennük töltik. Ha készen állsz a verdád kipofozására, látogasd meg az LS Customs csapatát, mert semmi sem királyabb a neonnál. Egyedi felnik, festés, alkatrészek és sok más áll rendelkezésre, hogy sajátoddá tedd a kocsid.

Grotti CARBONIZZARE: "Imádom a Grottimat. Kecsesebb, mint bármelyik nő valaha. Ő kedves hozzám, és ahogy az ex-csajomat, őt sem engedem bárkinek hogy megfogja. A Los Santos Customs ügyes szerelői ráraktak egy szénszálas motorháztetőt. A csajom gyors, és tökéletes." - Nicholas, Richman

 

Benefactor DUBSTA: "Egy kiszuperált gallytörő rács van a Dubstám elején. Az LS Customs faszán felrakta. Ha Los Santos-ban élsz, fontos, hogy egy fejlődő országbeli off-roadra kialakított SUV-ot vezess, vágod amit mondok?" - Robert, Strawberry

 

Dewbauchee RAPID GT: "A Los Santos Customs srácai valóban törődnek veled. Amikor elmagyaráztam a mostani kellemetlen helyzetemet a rendőrrel, felraktak egy szénszálas szárnyat, ami segít hogy eltaláljam a megfelelő szöget egy forgalmas kereszteződésben." - Wayne, Vinewood Hills

 

DeClasse VIGERO: "Nemrég elvált háromgyerekes apaként félve keresek újra társat. Egy dühkitörésre hajlamos ember előbb utóbb magányos lesz. Az LS Customs-nak köszönhetően visszanyertem az önbizalmam egy olyan autóval, amivel lassan végigvezethetek a gettóban, miközben a felcsavart zenére jönnek-mennek a csajok!" - Tico, Pacific Bluffs

Infók és magyarázat

  • Új kocsinevek: Carbonizzare, Dubsta, Rapid GT.

Beaches and Watersports
Tengerpartok és vizisportok

"Partszakaszaink és gyönyörű tavaink, folyóink egy álom valóra válását nyújtják azoknak, akik vágyakoznak a vizi kalandokra. Gyere lazulni és úszni a tengerhez (kivéve ha vihar volt, mert akkor a part mérgező), vagy merülj mélyre és búvárkodj az óceán fenekén. A lelkes felfedezőink már sok érdekes dolgot találtak a partmenti vizekben, megfelelő tengeralattjáróval."

Friendly Neighbors
Barátságos szomszédok

Az utcák különféle karakterekkel vannak tele, akik ruhájuk színe alapján olyan kikapcsolódásokkal töltik az idejüket, mint a területért folyó küzdelem, vagy gyógyszerekkel való kereskedés. Állj le beszélgetni egy kicsit az Epsilon Program egy tagjával hogy felvilágosulj, vagy menj Blaine County-ba, ahol mindig segítő kezet nyújtanak az idegeneknek.

Lifeinvader tablet

A Lifeinvader a játék Facebook és iPad paródiája. Egy olyan eszközé, amin emberek sok időt töltenek el, és mindent megosztanak. Erről egy reklámvideó is van az oldalon, ehhez szintén készítettünk feliratot. – GTAPlace

Coming Soon szekciók

A 20 bemutatóból egyelőre csak 10 látszik, a maradéknál csak egy szürke kép és a cím van. Ezek a képek (színesben!) és a címek a következők:

GTAGTAGTA
GTAGTAGTA
GTAGTAGTA
GTA

Ebben a sorrendben:

  • Exciting Music and Entertainment (Érdekes zene és szórakozás): A zenét és esetleg a rádiókat fogja bemutatni.
  • Exclusive Country Clubs (Exkluzív golfpályák): Golfozást és a pályákat mutatja be.
  • Sightseeing & Celebrity (Városnézés és hírességek)
  • Local Artisans (Helyi kézművesek): Valószínűleg a tetováló szalonokat, esetleg egyéb vállalkozókat mutat majd be.
  • Fitness & Relaxation (Fitness és kikapcsolódás): Sportolást és a kikapcsolódási lehetőségeket fedi fel.
  • Lovely Accomodations (Szép szállások): Hoteleket, apartmanokat mutat be.
  • 24-Hour Convenience Stores (Éjjel nappali boltok)
  • Security & Peace Of Mind (Biztonság és békesség): Fegyvereket és esetleg fegyvertuningot mutat majd meg.
  • Serenity & Wellness (Nyugalom és jólét): Jógázásról biztosan szól majd.
  • Opportunity For The Upwardly Mobile (Lehetőség a felső tízezernek): Az ékszerüzlet képe alapján valami gazdagsággal kapcsolatos dolog. 

Info szekció

Az INFO részben is találunk egy-két érdekességet, főleg a háttérben lévő képeken. Az itt lévő szövegeket nem fordítjuk le, ezeket már mind ismeritek. Bemutatják a három karaktert, Los Santost és Blaine County-t, a szórakozási lehetőségeket, a rablásokat és a GTA Onlinet.

A háttereket viszont érdemes megvizsgálni:

GTAGTA

Első kép

Szórólapokat láthatunk itt mindenféle tevékenységhez és céghez. Kezdjük a bal felső sarokban:

  • Ammu Nation lőtér reklámja, ezt már láthattuk videóban is.
  • Mr Spoke kerékpár kölcsönző – bérelhetünk bicajt?
  • Jump L.S. – Ejtőernyőzést, bázisugrást mutatja be
  • Hair on Hawick Barbers – Fodrászatot mutatja be
  • Scuba Blaine County – Búvárkodást reklámozza
  • Flight School, State of San Andreas – Repülősiskola! Vajon mi is jelentkezhetünk?
  • Los Santos Golf Club, a golfpálya reklámja

Alsó sor:

  • LS Customs szórólap
  • Pala Springs Aerial Tramway, egy működő libegő!
  • Swingers Club, újabb golfozást reklámozó papír
  • Detox With Fabien – valószínűleg a jógázás egyik lehetősége
  • Take A Hike – túrázást népszerűsítő kiadvány
  • Tennis Beach – tengerparti teniszpályák reklámja, azt írja ingyenes a teniszezés.
  • See... Bell... (?) – valami sztriptízbár szórólapja lehet.

Második kép

Itt egy csomó képeslap és reklám található Los Santosról és az egyes helyekről. Néhány érdekesség:

  • Grab A Bite - Paleto Cove, egy büfé reklámja
  • Land Act Reservoir, a gát vagy a vízgyűjtő neve.
  • Cape Catfish - a világító torony vagy a terület neve.
  • Grapeseed a város ipari területének neve.
  • Portola Drive az az utca Rockford Hills-en, ahol a lovas szobor és sok bolt található.
  • Greetings from North Yankt - HÓESÉS a képen. Ezek szerint hó is lesz a játékban?
  • Grand Senora Desert, az egyik sivatag neve.

Végül pedig a Social Club és Music szekciókba lépve megtudhatjuk, hogy hamarosan bejelentik a SC featureöket (basszus, még ott is mennyi mindent kitalálhatnak), és a játék hivatalos zenei betétjét valamint a rádiók információit.

Amint újabb szekciókat nyitnak meg az oldalon, azokat ugyanígy lefordítjuk majd nektek.

2013.08.17 12:06  ▪ Forrás: GTA V weboldala  ▪ Írta: Ben Dover

mark74
Offline
2013. 08. 17. 14:13
Elképesztő!!!!!
Ez a játék!!!! 1 játékban 1000 féle!!!!

noocika
Offline
2013. 08. 17. 14:24
hmmmmm... hó
az király lenne

mark74
Offline
2013. 08. 17. 14:32
Lesz ebbe minden!!

hapci
Offline
2013. 08. 17. 14:52
Nagyon nagyok vagytok! Köszi a fordítást!
Arra a hóesésre én is elég kíváncsi vagyok

cj8900
Offline
2013. 08. 17. 15:00
Ügyessek vagytok! Király!!

MateL
Offline
2013. 08. 17. 15:19
Ez a Fabien nem Michael házában volt a gameplay trailerben?

NikitaDragovich
Offline
2013. 08. 17. 15:23
MateL: De, szerintem ő lesz Amanda (egyik) szeretője .

Szerk: Találtam róla egy képet a neten:
http://www.gtafive.fr/wp-...oga-dAmanda.jpg

sylva07
Offline
2013. 08. 17. 16:40
és mi van a telefonnal? valamelyik előzetesben ígérték a teljes bemutatását...valahogy augusztus környékén

Gege
Offline
2013. 08. 17. 16:43
MateL: Tényleg basszus. Nice find.

vunit12
Offline
2013. 08. 17. 19:59
De mi ez a sok Online? Miért minden Online, pl: "Új ingatlaniroda, a Dynasty 8, ahol épületeket, házakat, lakásokat vehetünk majd, ezt is online"
Mit értenek ez alatt, hogy "ezt is online"? Hogy egy-két dolgot csak a GTA Online-ban lehet majd megvalósítani, a sima Single-ben nem? :/

Gege
Offline
2013. 08. 18. 10:49
vunit12: online = interneten.

mark74
Offline
2013. 08. 18. 12:34
Internet meg már van mindenhól Mit kell ezen kiakadni?

kokain2000
Offline
2013. 08. 18. 14:22
Ismételten le a kalappal srácok!

vunit12
Offline
2013. 08. 18. 15:05
Na de most úgy lehet interneten vásárolni, hogy a játékon belüli interneten, vagy Neked otthon kell rendelkezzél internettel, hogy vásárolhass?(gondolom a legelső. Ugye? Csak most mark74 kicsit bezavart)

hapci
Offline
2013. 08. 18. 17:34
vunit12: Szerintem ez ingame online. Mert itt nem a GTA Online-ról van szó szerintem, hanem a GTA V-ről.

PSP
Offline
2013. 08. 19. 12:35
Srácok, nagyon szépen köszönjük ezt az iszonyatos munkát amit az oldalba fektettek! Nem csak a fordításra gondolok, hanem a videók feliratozására, az oldalon lévő szekciók gondozására-kiegészítésére, stb. Nem voltam egy hétig, és még magyarul is sok ez az infó, ami kijött... nemhogy még ezt lefordítani, leközölni, meg kitudja még... köszönjük a munkátokat!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink