Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Újra hallatott magáról Leslie Benzies új játéka, az Everywhere

A GTA sorozat egykori producere új befektetőket talált saját játékához.

Leslie Benzies még 2016 elején távozott viharos körülmények között a Rockstar vezetőségéből. Először úgytűnt, hogy önszántából hagyta ott a céget, később azonban kiderült, hogy gyakorlatilag rákényszerítették a távozásra és 150 millió dollárra perelte a Rockstar játékokat is jegyző Take-Two Interactive-ot a kifizetetlen jogdíjak miatt. A per 2018-ban zárult le, bizalmas megállapodást kötöttek. Benzies még a távozása évében saját céget alapított Royal Circus Games néven, amit 2018 októberében Build a Rocket Boy Games-re neveztek át.

Az eddig megjelent 3 kép a játék hivatalos oldaláról - buildarocketboy.com

A legfőbb projektjük az Everywhere, amiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy egy open-world játék lesz, ami a közeli jövőben fog játszódni. Néhány napja az is kiderült, hogy több mint 41 millió dollárra emelték a fejlesztési költségeket. A befektetők közt van a Makers, a Galaxy Interactive és NetEase is. Ez azt jelenti, hogy gőzerővel haladnak a fejlesztéssel az Edinburgh-i és budapesti studiókban. További biztató jel, hogy Benzies mellé további 4 volt Rockstar alkalmazott is csatlakozott: Colin Entwistl a GTA V-ön is dolgozó egyik programozó, Felipe Busquets vezető cinematic animator,  Craig Conner music director és Matthew Smith audio director.

A Rockstar-t egyébként azóta a nagyobb nevek közül Jeronimo Barrera, Dan Houser és Lazlow Jones is elhagyta. 

További hírek a témában:

2020.09.28 17:50  ▪ Forrás: GamesIndustry  ▪ Írta: Rockstar69

dani.szentgali
Offline
2020. 09. 29. 18:20
Ez komoly, kíváncsi vagyok mi sülhet ki belőle. Érdekes lenne látni, hogy a volt Rockstar-osok mit tudnak kihozni magukból. Messzemenő következtetéseket természetesen kár lenne levonni, azonban szerintem mindenképp biztató jel, hogy ennyi szakember ekkora összegből dolgozik egy játékon. Ebből még akár egy jó minőségű játék is lehet. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket a projektről.

Rockstar69
Offline
2020. 09. 30. 22:02
dani.szentgali: Kíváncsi vagyok rá én is. Én sokat várok tőle. Remélem tényleg GTA rivális lesz, ahogy sok helyen emlegetik.

dani.szentgali
Offline
2020. 10. 01. 13:53
Rockstar69: Én is ebben bízom, és abban, hogy Benzies meg a töbi ex-rockstaros ebben a játékban inkább vagy csak és kizárólag a történetre és az egyszemélyes módra fog fókuszálni, nem úgy ahogy azt a Rockstar teszi a GTA5 óta. Egy sztori fókuszú játék lazán meg tudná szorítani a GTA5-öt, aminek elég béna sztorija lett a buzi Online központúság miatt. Én is kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.

Mr.Vercetti
Offline
2020. 10. 05. 00:44
Everywhere... A közeli jövőben játszódik... Lehet, hogy egy GTA 2 szellemű játék jön? Anywhere City helyett Everywhere City

dani.szentgali
Offline
2020. 10. 05. 13:25
Mr.Vercetti: Hm, jó kérdés. Remélhetőleg Leslie Benzies és társai az új cégüknél már nem lesznek annyira titokzatosak, mint a Rockstar. Kb. ez az egyetlen dolog, amit nem szeretek bennük (az évek óta durván túlzott GTA Online hype mellett). Szóval ez egy jó pont lenne nálam, ha másfajta marketing politikát folytatnának, mint a korábbi munkaadójuk. Mindenesetre ez az Everywhere elég titokzatos. Na mindegy. Idén már tuti nem kapunk róla bejelentést meg semmit, de ha valóban készül ez a játék, akkor jövőre már muszáj hallanunk róla valamit. Egyébként, ha nem is kimondottan GTA2 szellemű lesz, de az valószínű, hogy igyekeznek másféle hangulatú játékot csinálni. Majd meglátjuk, milyen lesz.

Rockstar69
Offline
2020. 10. 05. 22:00
dani.szentgali: Én, meg szerintem sokan mások pont a titokzatosságot szeretjük a Rockstar-ban. Jó az, ha fantáziálhat az ember, hogy vajon mi milyen lesz, nem úgy mint sok játéknál, hogy a megjelenés előtt félévvel már több órás gameplayeket streamelnek.

dani.szentgali
Offline
2020. 10. 12. 17:11
Rockstar69: Ezzel te és ahogy mondtad, sokan mások még így vannak, de biztosan vannak olyanok is, akik meg nem szeretik ezt a Rockstarban. Utóbbi táborba tartozom én, és még jó pár másik ember is. Amúgy meg nem azzal van a baj, hogy nem küldenek több órás gameplay videókat, ezt én is szeretem bennük, nem is kell kiteríteni az egész játékot a megjelenés előtt. Itt inkább azzal van a baj, hogy kb. beszélni is alig szoktak a játékaikról, infókat sem osztanak meg róla szinte soha, vagy ha mégis, azután hosszú hónapokig vagy akár évekig csendben vannak (lásd.: GTA5 vagy a kiszivárgott, de időközben elkaszált Agent is, amiről szintén annyit képtelenek már évek óta benyögni, hogy bocsi de elkaszáltuk). Ez számomra többnyire inkább idegesítő, semmint pozitívum, de nyilván ízlések és pofonok különböznek. Bizonyos mértékig egyébként jól csinálják a titokzatoskodást, azonban szerintem a végére már inkább túllőnek a célon.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink