Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Úgy tűnik, ismét átvihetjük majd a GTA Online karakterünket, ezúttal PS5-re és Xbox Series X-re

A legutóbbi frissítéssel új kódsorok kerültek a GTA Online fájljaiba, amelyek alapján a Rockstar Games már előkészíti a váltást a játék PlayStation 5 és Xbox Series X|S változatára. A beszédesebb részek arra engednek következtetni, hogy ismét átvihetjük majd a már kész karakterünket a játék újgenerációs konzolokra átdolgozott kiadásába, és emellett átkerülhet néhány technikai apróság, megoldás a Red Dead Online-ból is.

A felfedezést a leglelkesebb "fájlturkász" GTA rajongók, mint Tez2 és alloc8or tették, és a GTAForums-on tette közzé, amit talált. Miközben a fejlesztők egyelőre annyira sem becsülik a GTA V PS5 és XSX/XSS változatát, hogy egy saját trailert, képet, vagy legalább egy dedikált artworköt mutassanak belőle, maradnak a véletlenül hátrahagyott morzsák, amiket a játékosok találnak.

A PS5 változatot bejelentő trailere, ami valójában csak egy kedves montázs a korábbi videókból

Az új kódok közül az alábbi hivatkozások árulnak el számunkra pár apróságot:

 • CHasCharacterToTransferDecisionPage
  Ez több mint valószínű, hogy egy hasonló karakterátvitelre utal, mint ami a játék eredeti platformairól, a PS3 és az Xbox 360 konzolokról volt lehetséges hosszabb ideig a játék PS4, Xbox One és PC változatába.
 • fwuiMessageBase
  Ez egy olyan kód, amivel csak a Red Dead Redemption 2-féle RAGE motor operált. Ebből arra lehet következtetni, hogy a játék PS5-ön és Xbox Series X|S-en minimum az RDR2 grafikai lehetőségeivel fog operálni. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a fejlettebb mechanizmusok is átkerülnének. Itt egyébként joggal várhatunk el radikálisabb újítást a fejlesztőktől, hiszen még a Red Dead sem kapott ray-tracing támogatást, ami az újgeneráció egyik legfontosabb vizuális vívmánya, az új sztenderd.
 • uiLandingPage_GoToStoryMode
  Könnyen lehet, hogy csakúgy, mint a Red Dead Redemption 2 és a GTA V PC alapbeállítása esetén a játék nem kezdi el azonnal a Story Mode-ot betölteni, hanem választanunk kell, hogy a single playert vagy a multiplayert kívánjuk elindítani.

 • CStoryModeAvailableDecisionPage
  Ez a kód egetrengető újdonságot nem árul el, borítékolhatóan arra a felületre utal, amit azok látnak majd, akik a különálló GTA Online-t választják a Story Mode nélkül.

A GTA V és a GTA Online újra feljavított kiadása várhatóan 2021 második felében, azaz idén ősszel vagy decemberben érkezik PS5, Xbox Series X és Xbox Series S konzolokra és PC-re. Erről a változatról gyakorlatilag még semmi hivatalosat nem közölt a Rockstar Games azon kívül, hogy mikor érkezik. Azt sem tudni, hogy lehet-e majd ingyen frissíteni rá a Smart Delivery vagy más "Free Upgrade" opcióval, ugyanakkor a PC-re ígért feljavításra nem hivatkozik külön kiadásként a játék kiadója, így számítógépeken a legesélyesebb, hogy mindenki számára többletköltség nélkül elérhető lesz.

2021.01.09 18:49  ▪ Forrás: GTAForums  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 01. 16. 13:46
Ennek szerintem nincs túl nagy hírértéke. Szerintem aki egy kicsit is képben van/volt az utóbbi években a Rockstar és a GTA háza táján, az tudja, hogy az egész a GTA Online-ról szól, minden annak van alárendelve, többek között a harmadszori újrakiadás is. Így pedig nem meglepő, sőt, szinte már alap dolog, amit tényként lehetett kezelni szinte, hogy megint át lehet majd hozni a karaktert meg a mentést. Bár gondolom ez most is csak ideiglenes lesz, tehát kb. olyan 1 év, mint az előző generációváltásnál volt, ami elég gáz, mert 1 éven belül nem tudtam konzolt váltani se játékot venni, így pedig PS4en szar volt a nulláról kezdeni. Szóval alap lenne legalább kitolni ezt a határidőt, de a legjobb az lenne, ha időkorlát nélkül lehetne átvinni szabadon és bármikor a karaktereket meg a mentést.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink