Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Új fejlett MI technológiát szabadalmaztat a Take-Two, ami a GTA 6-hoz kapcsolódhat

Új megközelítésbe helyezné a mesterséges intelligenciát a Take-Two Interctive. A GTA sorozat kiadójának egy tavaly benyújtott szabadalma alapján az innovatív megoldás ráadásul egészen véletlenül épp a Rockstar Games játékok MI (AI) rendszereiért felelős kulcsfigurák nevéhez fűződik, így akár a GTA 6, akár a GTA Online számára új jövő körvonalazódik az NPC-k életét – elsősorban vezetési képességeiket tekintve.

A kapcsolódó dokumentumok egy Reddit felhasználónak szúrtak szemet, amelyben David Hynd és Simon Parr ötletei nyomán egy olyan mesterséges intelligenciát szabadalmaztat a Take-Two, ami ahelyett, hogy az eddig megszokott módon a készen adott játékkonzolok technikai limitjeit – processzor és memória sávszélesség – figyelembevéve előre definiál egy-egy életutat vagy cselekvésfolyamot a járműveket vezető játékbeli polgároknak, sokkal inkább arra tanítja meg az NPC-ket, hogy hogyan reagáljanak egy-egy adott helyzetre.

A példák között említik, hogy az NPC-k olyan fogalmakat értenek és kezelnek, mint a gyorsulás, fékidő, távolságok, legmagasabb sebesség, kanyarodási sebesség, és ezeket földi, vízi és légi járművek esetében egyaránt hasznosítani tudják vezetés közben. Ebből kifolyólag egy látványosan realisztikusabb élményt nyújt majd a közlekedés látványa.


Csúcsforgalom a GTA V-ben

A szabadalmat a csatolt dokumentumok alapján 2019. április 24-én Xbox One és PS4 konzolokra szabva nyújtották be, ugyanakkor azt is számításba kell venni, hogy akkor igazából csak az Xbox Series X volt érdemben bejelentve, a PS5 még nem, és könnyen lehet, hogy a következő GTA játék fejlesztését, ami várhatóan a GTA VI nevet viseli majd, még ezekre a platformokra kezdték meg.

Ezek alapján egyaránt van esély arra, hogy a GTA Online új feljavított változatához, vagy akár az új GTA6-hoz hasznosítják az új megoldásokat. Utóbbihoz egyébként sokkal inkább passzolna.

Ha ezeket a terveket tényleg a GTA 6-ba kívánja implementálni a Rockstar, az egyben azt is jelenti, hogy 2019. áprilisára jobbára már befejezték a játékteret – egy korábbi interjúban már elárulták, hogy mindig ezzel kezdenek –, és már közel egy éve zajlik annak megtöltése élettel, ergó a játék rövidesen olyan állapotba kerül, amiből megmutatható egy tech demo videó, amire a Rockstar-féle első játék trailerek leginkább hasonlítanak.

2021.01.19 20:55  ▪ Forrás: IGN  ▪ Írta: Bence (Visali)

totyak
Offline
2021. 01. 21. 19:02
Szerintem elsősorban a GTA V Series X / PS5 kiadásaiban akarják bevetni az új technológiát. Gondolom nem csak én érzem nevetségesnek (remélhetőleg ők is), hogy a harmadik konzolgenerációra akarják kihozni ugyanazt a játékot némi grafikai tuninggal. És ez jó lehetőség lenne nekik tesztelni hogyan is működik, csiszolgathatják mire valóban kijön a következő GTA.

dani.szentgali
Offline
2021. 01. 22. 13:46
totyak: Sajnos szerintem is inkább erről van szó, nem pedig az új részről. Vagyis nem teljesen, mivel ezeket a fejlesztéseket tuti beleteszik majd az új részbe, de szerintem is naiv, vagy inkább túlontúl pozitív hozzáállásra vall, ha abban bízunk, hogy ez már a GTAVI bejelentésének közeliségét jelenti. Szerintem addig, amíg a GTA5 újabb kiadása nem cseng le, addig tuti nem lesz itt semmi új résszel kapcsolatos dolog. És szerintem a rockstar tuti megpróbál majd mindent elkövetni, hogy minél tovább húzhassák a GTA5-öt az új gépeken, sajnos. Emiatt pedig szerintem most legalább egy, de inkább olyan másfél, két évig a GTA Online új verzióját fogják orrba szájba nyomatni, a következő rész bejelentése pedig attól fog függni, hogy mennyire lesz sikeres vagy épp sikertelen a PS5/Series X-en a GTA5, pontosabban a GTA Online. Sajnos ha megint nagyon sikeres lesz és viszik mint a cukrot, valamint tonnaszámra pakolják bele a valódi pénzt, akkor bizony megint inkább azzal fognak foglalkozni, és baszhatjuk az új részt. Csak remélni lehet, hogy nem így lesz.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink