Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Hivatalosan is készül a következő Grand Theft Auto, márciusban érkezik a GTA V Expanded And Enhanced

Hivatalosan is bejelentették a Grand Theft Auto V és GTA Online PS5 és Xbox Series X|S gépekre készülő verziójának megjelenési dátumát, ami néhány exkluzív újdonságot fog tartalmazni az autók tekintetében, és egyszerűbb lesz az új karakterek létrehozása. Fontosabb viszont, hogy első alkalommal megemlítették a régóta várt új epizód létezését, amiről talán a közeljövőben bővebb információk is nyilvánosságra kerülhetnek. Mondjuk ki készül, érkezik a GTA6!

The Contract újdonságok

A decemberi The Contract frissítés minden eddiginél szorosabban összekötötte A GTA Online történéseit a sztori móddal, aminek legfőbb manifesztációi a Franklin és Lamar főszereplésével játszódó Short Trip küldetések voltak. Hogy ezeket minél több játékos megtapasztalhassa, hamarosan a menüből is indíthatóak lesznek, és nem lesz szükség a Dr. Dre történetszál teljesítésére a hozzáféréshez.

A frissítésben szereplő exkluzív Dr. Dre számok a mai naptól pedig elérhetők lettek a népszerű streaming szolgáltatóknál is, így azok bárhol meghallgathatóak.

Expanded & Enhanced

A sok leszavazott előzetes és halasztás után hivatalos megjelenési dátumot kapott az immár harmadik konzolgenerációjára megjelenő játék: március 15-én fog érkezni a Playstation 5 és Xbox Series X|S változat, amely többek között támogatni fogja a 4K felbontást és 60 FPS-t, frissített textúrákat és megnövelt látótávolságot kap, illetve HDR és ray-tracing támogatást, gyorsabb betöltést, emellett 3D audio, Haptic Feedback, és több platform-specifikus funkció támogatását.

Amennyiben a dobozos verzió is ekkor jelenik meg, felmerül hogy Magyarországon nemzeti ünnep lévén hogyan lesz pontosan a megjelenés, amint ez tisztázódik, tájékoztatunk a fejleményekről.

A PS4 és Xbox One tulajdonosok az előző generációhoz hasonlóan itt is átvihetik a sztori mentéseiket és online karaktereiket és az új verzióra egy egyszeri átvitellel a megjelenés napjától.

Március 15-én érkezik a GTA Online önállóan beszerezhető változata is, amely az első 3 hónapban ingyenes lesz minden PS Plus-szal rendelkező PS5 tulajdonosnak.

Az új generációs GTA Online méhány újdonságáról is szó esett, például nem kell majd a prológust teljesíteni a GTA Online elkezdéséhez, és megújul az új játékosokat köszöntő bevezető küldetés is. Elérhető lesz egy új Carreer Builder funkció, ahol azonnal választhatunk négyfajta üzlettípus között - Biker, Executive, Nightclub Owner vagy Gunrunner - és egy nagyobb összegű pénz is jár majd az üzletek beindítására. A visszatérő játékosok szintén bármikor újraindíthatják karakterüket az új funkció kipróbálásához.

Az új verzió tartalmazni fog egy új autóműhelyt az LS Car Meet területén, a Hao's Special Works auto shopban bizonyos járműveket lehet majd tuningolni (megjelenéskor 5 új és 5 jelenlegi autót), amivel elérhető lesz egy új elit szintű teljesítmény az újgenerációs konzolok képességeinek kiaknázásához.

A következő fejezet

A Grand Theft Auto V rendkívül hosszúra nyúlt életciklusa miatt a fejlesztők elismerték a számtalan kérést a következő játék iránt, és megjegyezték, hogy minden új projektükkel szeretnék az előzőt (ez esetben a Red Dead Redemption 2-t) jelentős módon felülmúlni. Örömmel jelentették viszont be, hogy hivatalosan is javában készül a Grand Theft Auto széria következő fejezete.

A bejelentés szerint "hamarosan" új információkat is közreadnak, viszont csak akkor, ha készen állnak rá. Ez az utóbbi idők botrányos játékmegjelenéseit (köztük a rendkívül rosszul megjelenő GTA: The Trilogy - The Definitive Edition-t) nézve nem meglepő, és a korai bejelentés valószínűleg az a GTA V harmadik megjelenése miatti árfolyam-beesést is megelőzheti. Remélhetőleg a Rockstar mellett hamarosan mi is alig várjuk majd, hogy beléphessünk a jövőbe.

2022.02.04 15:42  ▪ Forrás: Rockstar Newswire  ▪ Írta: MateL

totyak
Offline
2022. 02. 04. 17:23
Megerősítették, amit amúgy is tudunk: készül valami. Számomra meglepő, hogy ezt így lazán egy Twitter bejegyzésben, meg a weboldalukon az új verziós GTA V hírében közlik és nem egy erre szánt külön bejegyzés és egy rövid videó jelenti be a projektet.

Szerintem egyébként az már most megdőlt, hogy a játék "kisebb léptékű lesz a Rockstar korábbi címeihez képest", mivel ők maguk írják, hogy a céljuk jelentősen túllépni azon, amit eddig letettek elénk. És amúgy sem arról híresek, hogy hátra lépkednének, mindig nagyobb és összetettebb játékokat kapunk tőlük.

Várom a további híreket. Kérdés az "olyan hamar, ahogy készen állunk rá" mit takar Rockstar-éknál.

Rockstar69
Offline
2022. 02. 04. 17:29
totyak: Igen, annyi mindent pletykáltak, még ugye arról is volt szó, hogy csak a fejlesztés korai szakaszában jár a játék.

Ha ragaszkodik a hagyományokhoz a Rockstar, akkor ősszel várható a bejelentés. Gondolom most csak azért írtak róla, hogy egy kis pozitív hangulatot teremtsen így GTA V újrakiadásának közeledtével.

dani.szentgali
Offline
2022. 02. 04. 18:25
Na erre most nem számítottam, de nagyon örülök annak, hogy végre kaptunk valami hírt az új részről. Őszintén szólva azt hittem, hogy a GTA5 nextgen kiadásáig és amíg ott sikeres lesz a GTA Online, semmit nem fogunk kapni az új résszel kapcsolatban, de hála az égnek nagyot tévedtem. Persze ez még azért mindig messze van egy hivatalos bejelentéstől, mert lényegében csak megnyugtatták a tömeget, hogy készítik az új részt és nem a seggüket vakarják a GTA Online mellett, szóval ezt azért még mindig nem kell úgy kezelni, mintha már élne a hivatalos weboldal és kint lenne az első trailer az első hivatalos képekkel meg infókkal, mert attól még azért mindig messze vagyunk, de akkor is legalább végre megtörték a csendet. Bízom benne, hogy jól állnak a játékkal és hogy még idén lesz egy rendes bejelentés is trailerrel. Nagyon örülnék neki, ha végül mégsem úgy alakulna, hogy most a GTA5 nextgent nyomják orrba-szájba évekig, hanem ez a verzió már visszafogottabb figyelmet meg hypeot kapna, és most már teljes erővel az új rész reklámozásán, bejelentésén meg fejlesztésén dolgozna a Rockstar. Erre a mai váratlan bejelentés után szerencsére minden esély megvan.

Bence (Visali)
Offline
2022. 02. 04. 18:38
Panaszkodhatnék, hogy "ennyi idő után csak ennyi", vagy hogy "ez az egész csak azért kellett, hogy ne zuhanjanak be megint a Take-Two részvényárai", de nem teszem. Inkább csak örülök. Végre eljött a pillanat, amikor a GTA Online-t már nem lehet új GTA játék nélkül eladni, kell mellé valami a levegőben, és ezt elismerték. Félreértés ne essék, ez egy "win-win" fejlemény, és remélem, a R* és a T2 is belátja, ezzel nyert, nem pedig veszített.

Arminho
Offline
2022. 02. 04. 20:07
Ősszel jön a bejelentés: GTA Infinite - Free to play online multiplayer NFT mikrotranzakciókkal! Az új szint, kizárólag új konzolokon!

Luszie
Offline
2022. 02. 05. 10:31
Kiváncsi vagyok.

MolGabi
Offline
2022. 02. 05. 12:48
Ennyi év várakozás után és a jól megszokott felvezetések nélkül, ebben a formában ez eléggé semmilyen bejelentés szerintem. Eddig akkor volt bejelentés egy új játékukról, amikor volt is miről beszélni. Most még a cím sem lett igazán elárulva. Úgy tűnik, hogy új időszámítás következik, minden értelemben. Talán kiadói nyomás?

totyak
Offline
2022. 02. 06. 09:55
Hiába volt a sok pletyka, hogy a következő helyszín Vice City lesz, illetve hogy a VI-os rész következik, én most ezután a bejelentés után valami mást, valami újat várok. Talán egy teljesen új várost kapunk, ami eddig még sohasem volt, volt tényleg Vice City lesz, hűen az elődökhöz, de valami sokkal monumentálisabb megoldással, az előzőektől gyökeresen eltérő játékmenettel, mint azt várnánk. Számomra valami extra pluszt sugall, hogy nem mondtak címet, nem a szokásos módon jelentették be, csak annyit mondtak "new entry in the Grand Theft Auto series", illetve, hogy velünk együtt kívánnak belépni a jövőbe : "cannot wait to step into the future with you".

MolGabi
Offline
2022. 02. 06. 10:56
totyak: Egyetértek, valami újítást vélek érezni a sorok között. Talán ezért (is) lépett ki Dan és Lazlow is 2020-ban, új irány, új elképzelések, amikkel nem értettek egyet. Egyre inkább ezt lehet belelátni, hogy a pletykák nem feltétlenül alaptalanok lesznek a R*-nál. Egy bejelentés náluk eddig mindig nagy felvezetéssel, nagy hírveréssel járt, ez meg egy félvállról vett közlés egy GTA5 sokadik újrázás és az Online megemlítése mellett. Szerintem nem méltó sem hozzájuk, sem a játékhoz ez így, ebben a formában. Leginkább attól tartok, hogy teljesen új irányt vesznek most már a játékaik és egy Online alapra építik az egészet, ami mellett esetleg lesz valamilyen Sztori vonal is, vagyis az Online felület nem egy mellékszál lesz a játékhoz. Kíváncsi leszek mindenesetre, de már nem várom úgy, mint 15-20 éve a csapat játékait, mert ez az irány már nem nekem szól.

dani.szentgali
Offline
2022. 02. 06. 12:37
MolGabi: Mert ez még nem a hagyományos hivatalos bejelentés, hiszen még a nevét sem tudjuk a játéknak, a hivatalos weboldal sem indult el, trailer sincs, vagy ahhoz visszaszámláló stb. Ez az egész most csak amiatt kellett, hogy a T2 részvények stabilak maradjanak, illetve hogy a rajongók ne szedjék szét teljesen a Rockstart azért, mert már több mint 8 éve nincs új GTA, plusz szerintem a tavalyi botrányos állapotban és minőségben megjelent, azóta is sok bugot és negatívumot produkált trilógia remastered miatti csalódottságot és elégedetlenséget hivatott amolyan tűzoltásként orvosolni. Valószínűleg még nem tart olyan fázisban a fejlesztés, hogy bármit is megmutassanak róla, viszont már ők is érzik, hogy több mint 8 év után elég cink, amit művelnek, így egyfajta megnyugtatásként írták, hogy nyugi, amúgy készül az új rész. Szóval ez a bejelentés még nem az a bejelentés. Ahogy te is írtad, túl nagy volt már rajtuk a nyomás, ezért muszáj volt lépni.
totyak: Lehet, hogy csak én vagyok túl negatív az elmúlt időszak miatt, de nem gondolom, hogy egy akkora projekt lenne. Nem gondolom, hogy ezek a nagyzoló szavak ezt bizonyítanák. Szerintem ez sajnos már nem az a Rockstar, főleg nem a lelépett kulcsemberek nélkül. Sőt, tovább megyek, szerintem ezt az új éra dolgot egy méginkább Online központú játékra értik, ami nekünk, régimódi, elsősorban singleplayer rajongóknak inkább negatív változás lesz. Persze ezt még korai lenne kijelenteni, ahogy minden mást is, de én az elmúlt évek után mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy adjunk lejjebb az elvárásainkból, bármennyire is szomorú ezt így kimondani, aztán inkább annak örüljünk nagyon, hogy ha tényleg valami számunkra nagyot alkotnak, nemcsak saját maguk és az új célközönségük, vagyis az only multiplayer játékosok számára.
MolGabi: összességében én is így érzek sajnos, ahogy te. Én is úgy gondolom, hogy itt az újfajta szemléletváltás azt fogja jelenteni, hogy a sztorit minimalizálják vagy egyenesen kukázzák, míg a multi lesz az új irányvonal. Minden jel erre utal, elvégre a régi vágású kulcsembereknek jó eséllyel ez nem tetszett, és ezért léptek le. Persze mint minden, úgy ez is csak feltételezés, tehát nem azt mondom, hogy máris temessük a dolgot, de szerintem a nagy örömködés előtt azért érdemes lesz fenntartásokkal kezelni minden eddigi és ez utáni bejelentést az új rész kapcsán.
Arminho: Ez most még eléggé poénosan hangzik és lehet is ezzel viccelődni, de azért eléggé bebaszna, ha valóban ez lenne, amire szerintem ha csak minimális szinten is, de sajnos van esély, az elmúlt években történtek fényében.
Bence (Visali): Persze, ez a bejelentés most nyilván csak egyfajta mentés, tűzoltás, ahogy fentebb is fogalmaztam. Nem hiszem, hogy egy ilyen bejelentés után túl jól állnának a fejlesztéssel, mert akkor hagyományos bejelentés lett volna hivatalos weboldallal, névvel, meg trailer visszaszámlálóval. Ez csak és kizárólag a marketingről szól, meg hogy a GTA5 nextgen és az új GTA Online még felkapottabb legyen. Engem az sem lepne meg egyáltalán, ha valójában kb. sehol sem tartanának az új résszel, és idén már nem is hallanánk semmit róla.

Bence (Visali)
Offline
2022. 02. 07. 21:57
totyak: A GTA V-nél is hónapokat vártunk, mire kinyögték, hogy amúgy igen, PS3-ra és Xbox 360-ra érkezik, ami akkor is tök evidens volt, csak így misztikusabb volt. Szerintem csak azért nem nevezik nevén, mert még nincs rá szükségük, még nem fognak rá hivatkozni.

dani.szentgali
Offline
2022. 02. 15. 16:31
Bence (Visali): Persze. Ezt még csak úgy oda dobták elénk, hogy nesztek, hivatalosan is közöljük, hogy bármennyire is úgy tűnik, mintha szartunk volna rá és a Red Dead 2 kivételével csak a GTA Online-nal foglalkoztunk, valójában nem így van, csak gondoltuk szólunk, mielőtt a fasza GTA Trilógia Remastered után a béka segge alá esnének a TakeTwo részvények.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink