Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A modding után most a Grand Theft Auto egyik első alkotóját is kipcézte a Take-Two

A Rockstar Games nem is olyan rég még egy szokatlanul kitárulkozó Newswire posztban biztosította arról a Grand Theft Auto sorozat rajongóit, hogy teljes erőfeszítéssel egy új GTA játékon dolgoznak, hogy a cég csitítsa a GTA V Enhanced & Expanded igénytelen, sohasem kért bejelentésen és a látható nemtörődömséggel kiadott GTA The Trilogy – The Definitive Edition után felmordult rajongó tábort, de nagyon nehéz dolguk lesz, ha a legendás GTA modding kigyomlálása után kedvenc sorozatunk első alkotóit is támadni szeretné a R* anyacége.

Pár nap sem telt azóta, hogy beszámoltunk róla, az első Grand Theft Auto játékok egyik alkotója, Mike Dailly megosztotta a GTA2 egyik eredeti játéktervét, a Rockstar anyavállalata, a Take-Two Interactive hirtelen felfedezte néhány korában közzétett ritka videóit, amit a GTA1 elvetett prototípusaiból osztott meg érdekességként az egykori DMA Design programozója, és akár a GTA modding esetében, mindent szerzői jogvédelem címszóval töröltetett a YouTube-ról.

Bár a GTA játékok kiadásért korábban is a Take-Two felelt, az egykori DMA Design-t – ami a mai Rockstar North – az ezredfordulóra kebelezte be a Take-Two, a GTA2 megjelenése után. Szótári szavakat aligha lehet találni arra, mennyire morbid, abszurd, hihetetlen az a helyzet, amikor a cég sikereiket meghozó legendás videojáték sorozat egyik első fejlesztőjét kezdi támadni. Ráadásul egy olyan játék kapcsán, amit már meg sem lehet vásárolni.

Mike Dailly egy Twitter posztban osztotta meg, hogy a Take-Two jogvédelmi követelésekkel élt. Azóta a weboldalán már egyetlen tartalom sem érhető el azokból a felbecsülhetetlen ereklyékből, információkból, amiket a klasszikus GTA játékokról osztott meg, amin 1995 és 1999 között dolgozott.

Egyébként a Twitter posztra több más régi Rockstar dolgozó is reagált kommentben vagy saját tweetben, ahol például azt ecsetelik, hogy többé sohasem dolgoznának a cégnél.

Az elmúlt 6 év Rockstar-Take-Two aktivitások listája most így néz ki:

  • Kitúrták a Rockstar Games-ből Leslie Benzies-t, aki a Grand Theft Auto sorozat legendás producere volt
  • Távozott a cégtől a GTA játékok elsőszámú írója, Dan Houser
  • Távozott a cégtől Lazlow, aki a zenei felhozatalért és a rádiós repertoárért felelt a sorozatban
  • A GTA sorozatot népszerűvé tévő, akár tucat éven át készített módosításokat sorra töröltetni kezdte a Take-Two
  • A modok fejlesztői után a sorozat első megalkotóját, Mike Dailly-t támadják
  • Ezidő alatt egyetlen új GTA játék sem jelent meg

Egyúttal figyelmetekbe ajánljuk a GTAPlaceTV YouTube csatornánkat, ahol egy-két ritka videót is láthattok, mint régi GTA reklámok, teaserek, szinkronfelvételek. Ki tudja, talán legközelebb minket is megtalál a T2.

2022.08.21 19:46  ▪ Forrás: Rockstar Intel  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2022. 08. 22. 12:54
A T2-ről már inkább nem mondok semmit. Egyszerűen gusztustalan, hányingert keltő és felháborító amit művelnek. Na most mondjátok, hogy a Rockstar meg T2 jófejek, nem olyanok, mint az EA, Ubisoft meg a többi cég. Most már nem lehet őket védeni ezek után. Tényleg nem értem, mi a búbánatos ménykű ütött Strauss Zelnickékbe, de megengedhetetlen az, amit tesznek a Rockstarral és a vásárlóikkal, kvázi azokkal, akiknek azt köszönhetik, hogy ma dollármilliárdosok, vagy hogy egyáltalán van pénzük. Nem csodálom, hogy a kevés, még lelkiismerettel rendelkező, normális felfogású dolgozónak nyíltan az a véleménye, hogy nem dolgozna már a cégnél, ezt abszolút meg is értem. Nekem sem lenne kedvem ezek után ehhez, minthogy játékosként sincs túl sok kedvem új GTA-ra egy rakás pénzt költeni ezek után, meg úgy, hogy semmi garancia nincs arra, hogy igazán jó játék lesz, illetve hogy a T2 és az általuk kialakított dolgozói környezetben egy olyan GTA fog születni, ami igazán tetszene a régi vágású GTA rajongóknak. Mindenesetre végtelenül szomorú és egyáltalán nem bizalomgerjesztő, amik az utóbbi időben történtek és mostanában történnek egykori kedvenc játékkészítő cégemnél.

tatec
Offline
2022. 08. 23. 19:17
Nekem már ott nem tetszett amikor el kezdődött a rádió álomások zene számait törölni,ha évekkel ezelőtt ki adtad PS2 XBOX-ra a Vice City-t és a San Andreas-t és egy pár év múlva újra csomagolva ugyanazzal a gameplay-el meg grafikával miért nem lehetett megtartani az eredeti játék élményt?Csak új nevet kapott,például Trilógia vagy Platinum stb.De közben ki loptak egy pár zenei tartalmat,hát nem csoda,hogy DJ Lazlow úr le lépett!

dani.szentgali
Offline
2022. 08. 23. 23:24
tatec: Hát ja, már akkor megmutatkozott a szemét hozzáállásuk, bár akkoriban többnyire még "csak" a kapzsisággal volt probléma, mivel a régi zenéket az időközben lejárt licencek miatt nem rakták bele illetve vették ki, mivel vagy benne hagyják és akkor a zenék és a hozzájuk tartozó licencek tulajdonosai perlik be őket és nekik fizetnek egy rakás pénzt büntetésül, mert bent hagyták a zenéket fizetés nélkül, vagyis pontosabban licenc újravásárlás nélkül, vagy pedig mielőtt újra bele rakják a lejárt licencű dalokat, egy rakás pénzt perkálnak, ami egyébként belefért volna nekik, csak hát olcsóbb és számukra jobb megoldás a hülye vásárlóval kiszúrni, aki ugyanúgy megveszi a szaros játékukat annak ellenére is, hogy ők annyit nem hajlandóak tenni, hogy újra vásárolják a licenceket. De ha belegondolsz ez még csak egy kisebb szemétség volt, azokhoz a dolgokhoz képest, amiket azóta tettek és tesznek rendszeresen. Egyébként ja, tuti Lazlownak sem tetszett, amiket a rádiókkal műveltek, bár kétlem, hogy főként emiatt lépett le. Tuti volt ennek más, sokkal mélyebb oka is.

totyak
Offline
2022. 08. 24. 17:53
Kissé nevetségesnek érzem, hogy egy több, mint 22 éves játék belsős dokumentumain így rugóznak. Semmi olyan nem derült ki, ami káros lenne a T2-re, vagy a Rockstarra, de ha úgy is lenne, az 22 éve volt, nem a mai csapat tehetne róla. Nem olvastam a doksit, már valószínűleg nem is fogom, mert nem találom, de nem hiszem, hogy bármi fontos üzleti titok lenne benne, inkább csak érdekességek, amiket mi, rajongók értékelünk.

Bence (Visali)
Offline
2022. 08. 24. 21:24
totyak: Biztosan akadnak olyanok, akik időben lementették... ("ártatlan arc").

dani.szentgali
Offline
2022. 08. 24. 22:56
totyak: Engedd el, sajnos ez a mai T2 és Rockstar. Sajnos ténylegesen ott tartunk, hogy a rajongói modoktól kezdve, az ilyen 20 éves érdekességekig mindent foggal körömmel védenek és mindenkit megbüntetnek, feljelentenek, aki ezeket nyilvánosságra meri hozni. Erre finoman és nőiesen csak annyit írok, hogy szánalmas, pedig hidd el, bőven lenne jó néhány sokkal cifrább keresetlen szavam Mr Zelnickhez és bandájához. Ezek után csoda, hogy az a modder, aki a GTA5 töltési idejét rövidítette le egy a fejlesztők figyelmét évekig elkerülő apróság felfedezésével, büntetés és feljelentgetés meg pereskedés helyett köszönetet és pénzjutalmat kapott. Bár ha a T2 így halad, lehet csak idő kérdése, és szegény srác fizetheti vissza az ajándékba kapott pénzét a T2-nek a bíróságon. Én ebből az egészből csak azt sajnálom, hogy a Rockstart és a GTA, Red Dead meg többi nagy franchise-t nem lehet kimenteni ebből az egészből, meg a T2 karmai közül. Rajongóként kénytelenek vagyunk végignézni, hogyan teszi tönkre és utáltatja meg a Rockstart a rajongókkal a T2.
Bence (Visali): Jaja, biztosan te is ismersz ilyen szemfüles embereket.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink