Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

4 fontos ambíció, amit elárultak a GTA VI leakek

Még mindig izzik a levegő a vasárnap közzétett GTA VI leak körül, ami ráadásul a legtöbb korábbi pletykát is legitimálta. Bár a videók, képi anyagok egyre kevesbé találhatók meg neten a Take-Two aktív reakciója nyomán, mégha ezeket nem is osztjuk tovább, kár homokba dugni a fejünket, a látottakról érdemes beszélni.

A fejlesztés korai szakaszából származó felvételeken sok volt a placeholder objektum és tesztpálya, azonban van 4 tény, amit egyértelműen kiemelhetünk:

  1. A Rockstar Games pontosan oda viszi a következő Grand Theft Auto játékot, ahová a rajongók kérték: visszatérünk Vice City-be, ráadásul nem csak konkrétan Miami kerül a játékba, de a szomszédos negyedek is. Talán nem a 80-as éveket kapjuk vissza, de végsősoron azt már egyszer bemutatta a Rockstar, és így teljesen új élményekre számíthatunk.
  2. Visszatérnek olyan mechanizmusok, kimaradtak a GTA V-ből – és itt ami a legjelentősebb, az a guggolás, amit rengeteg rajongói hiányolt. A GTA V lopakodásának nem igazán vettük sok hasznát, még akkor is, ha a egyre több GTA Online küldetés alkalmazza. Ellenben egy jó guggolás hiánya sok izgalmas akciót vesz el, mert azzal lehet igazán bujkálni, osonni, vagy akár egy lépcsőn felmenni, ha tudjuk, odafent vár az ellenség. Hovatovább, a legtöbb videó azt mutatta, hogy ezeken az animációkon, a védekezés, a támadás és gyalogos megközelítések lehetőségeibe kirívóan sok energiát fektetnek a fejlesztők.
  3. Más is visszatér, amit talán még több rajongó tett szóvá a GTA V megjelenése után. Ott alig kaptunk belső tereket, ami bekerült a játékba, az is inkább csak egy-egy küldetéshez tartozik, esetleg valamilyen bolt. Itt is a GTA Online próbált hozni többet, de azok egytől egyig töltőképernyő árán elérhető helyek.  A Burger Shot és a Cluckin' Bell legfeljebb csak logó maradt egy statikus fal felett,. Ezen is változtat a Rockstar, és legalább egy töltés nélkül elérhető gyorsétteremet lemodelleztek, textúráztak és megtöltöttek élettel.
  4. Egy ideje már a mutatkozik az igény a rajongók részéről egy női irányítható főhősre. A GTA Online-ban is nagyon sok játékos választott női karaktert. Most erre is megmutatkozott az ambíció, és elhozza nekünk a Rockstar. A Red Dead Redemption 2-ben nagyon sok szerethető erős női szereplőt sorakoztattak fel, amit most új szintre emelhetnek.

Egy szó mint száz, abban az állapotban, amiben nem várt betekintést nyerhettünk a GTA 6-ba, nem az a fontos, hogy hogyan néz ki a játék a fejlesztés korábbi szakaszában – amit egyébként egyre több játékfejlesztő vesz védelmébe a Twitteren és a YouTube-on –, hanem az, hogy minden jel arra mutatk, a Rockstar Games fejlesztői igencsak a rajongók kedvében szeretnének járni a következő Grand Theft Auto játékkal, és nem a saját fejük után mennek.

Nagyon várjuk a hivatalos bejelentést, hogy valódi pompájában ízlelhessük meg, milyen játéknak nézünk elébe!

2022.09.21 18:05 ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2022. 09. 21. 20:47
A női főhőst én személy szerint pont nem kértem, és nem is igazán emlékszem, hogy a GTA rajongói ismeretségi körömben bárki jobban kapaszkodott volna érte, mint mondjuk a több karakteres megoldásért, de ami tény az tény, el kell ismerni, a többi dolog tényleg mind-mind olyan fejlesztések illetve dolgok, amiket sok rajongó kért. Ez mindenképpen pozitívum és becsülendő, hogy ezekre odafigyeltek és igyekeztek a kedvünkben járni!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink