Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A Rockstar Games anyavállalatát és elérte az elbocsátási hullám

A 2023-as év vége és 2024 nem a játékmegjelenésektől, hanem a hatalmas elbocsátási hullámoktól hangos a videojáték-iparban. A Rockstar Games azon kevés nagy szereplők egyike volt, ahol erre eddig nem volt szükség, és februárban még az anyavállalat vezérigazgatója, Strauss Zelnick is fogadkozott, hogy nem lesz rá szükség – de ahogy egy ideje már jellemző, Zelnick most sem tartotta a szavát.

A Rockstar Games, 2K Games, Private Division és Zynga cégeket magába foglaló Take-Two Interactive 5 százalékos leépítést tervez, és a leépítés mellett folyamatban lévő projekteket is elkaszál. A hírről először a Bloomberg értesült, ám részletek egyelőre nem ismertek, például az sem, hogy ez az 5% arányos-e a leányvállalatok között.

A Rockstar Games esetében 5% több száz dolgozót jelent, ami közel sem ideális tekintve, hogy épp az eddigi legnagyobb játékuk, a Grand Theft Auto VI megjelenésének küszöbén áll a csapat.

A R* dolgozók április 15-től újra irodából kell hogy dolgozzanak, ami komoly elégedetlenséget szült a korábban súlyos crunchokat elszenvedett dolgozók körében. Ekkor felmerült, hogy esetleg halasztani fogják a GTA VI megjelenését, ám erre más források gyorsan rácáfoltak. Az elbocsátás azonban valószínűleg nem volt a képletben, és akkor is kihathat a fejlesztés befejezésére, ha olyan területekről bocsátanak el munkatársakat, ahol már nincs szükség beavatkozásra a játék véglegesítéséhez.

A Take-Two mintegy $200 millió dollárt próbál megspórolni, melyből $140 milliót projektek leállításától, $35 milliót pedig az elbocsátásoktól remél. A maradék megszerzéséről nincsenek információk, de feltehetőleg ez áll a GTA+ áremelésének hátterében is.

Az elmúlt hónapokban tucatnyi játékipari szereplő jelentett be tömeges elbocsátásokat. A Microsoft 1900 embert küldött el egy átszervezés után, alig pár hónappal az Activision-Blizzard felvásárlását követően. Az Eidos Montreal-t és Gearbox Software-t felvásárló Embracer Group közel 1400 dolgozótól vált meg, de Jim Ryan is elküldött még 900 embert a Sony-tól búcsúzóul a távozása előtt, valamint bezárt egy londoni stúdiót, aminek a dolgozóival napokkal korábban még mosolyogva pózolt a fotókon.

2024.04.17 15:48  ▪ Forrás: Bloomberg  ▪ Írta: Visali

TotoWood
Offline
2024. 04. 17. 16:12
Take-Two Interactive announced its plans to acquire Gearbox Entertainment from Embracer Group for $460 million on March 28, 2024. With this deal, Take-Two will gain ownership of franchises like Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms, and Duke Nukem. The acquisition also includes Gearbox Software with its satellite studios and Gearbox Publishing.[40] Embracer will retain Gearbox San Francisco, Gearbox Shanghai, Lost Boys Interactive, Captured Dimensions, Cryptic Studios, publishing rights to Remnant, Hyper Light Breaker, and other unannounced titles.[41] Less than a day after the announcement, it was reported that an unknown number of employees were laid off from Gearbox.[42]

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink