Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V: 10 dolog, amit talán nem tudsz még a trailerről

A tavaly novemberben megjelent traileren és a hivatalos bejelentésen kívül semmi információ nincs a Grand Theft Auto V-ről, és valószínűleg a Max Payne 3 megjelenéséig nem is számíthatunk rá. Azonban ha azt hiszitek, hogy már mindent tudtok az első videóból, olvassátok el az alábbi cikkünket!

Az első elemzésünk igen felületesre sikeredett, azóta számtalan dolgot felfedeztek már a trailerben. Összeszedtük nagyjából az összes járművet, kiveséztük Los Santos nevezetességeit és helyszíneit, és felsoroltuk a videóban látott márkákat is. Néhány apróságot azonban még nem említettünk meg a cikkekben, ezeket most itt bepótoljuk.

GTA

1. LAX Tower

Rengeteg nevezetesség és valódi Los Angeles-i épület szerepel a trailerben. Egy pillanat erejéig a repülőtéren található LAX Tower irányítótorony is feltűnik, mégpedig 0:24-nél. Mivel a repülők visszatérnek és valószínűleg vezetni is lehet őket, a repülőtér fontos helyszín lesz a GTA V-ben.

2. Cipők a dróton

GTA

Az egyik jelenetben, ahol a rendőrök egy négert üldöznek, fellógatott cipőket lehet látni a villanyvezetéken. Ez az apró részlet nem csupán "dekoráció", sok városi legenda kering arról, hogy mit jelent. Legtöbbek szerint a lógó cipők jelzik a drogdílerek árusítóhelyét, de jelölhetik a bandák területét is.

Másutt azt lehet olvasni, hogy a feldobált cipők a tanítási idő végére, vagy egy közelgő házasságra utalnak, sőt néhol valaki halála után szoktak így megemlékezni róla. A GTA-ban valószínű droggal vagy bandákkal kapcsolatos ez az apró részlet. Talán fontos elem lesz a drog a játékban?

3. Vinewood Walk of Fame

A jól ismert Hírességek Sétánya fontos nevezetesség Hollywoodban, és természetesen a GTA V Los Santosában is benne van. Az egyik jelenet alatt még egy csillagot is lehet látni a járdán. Lehetséges, hogy a filmes világ GTA-paródiája is visszaköszön majd az új részben, képmutató "celebekkel" és a szokásos fényűzéssel.

4. Ismerős szlogen

Annyi márkát és szlogent találtak már ki a fejlesztők eddig a Grand Theft Auto sorozatban, hogy lassan ők sem tudnak újat mutatni. A Bugstars furgonon lévő "Putting the FU in fumigate" mottó nagyon hasonlít a GTA IV-ben lévő pénzszállítókéra: az előző rész Securicar autóinak oldalán ugyanis a "PUTTING U IN SECURE" szöveg szerepel.

GTA GTA
A Securicar kép a GTA-Series.com tulajdona 

5. Női rendőr, gumibot

Ismét a rendőrös üldözés jelenetben vagyunk, ahol ha jól megnézzük, a középső rendőr nem kizárt, hogy nő. Alacsonyabb és jóval vékonyabb két társánál, és a futásban is kicsit lemarad hozzájuk képest. Ha ez igaz, a sorozatban elsőként szerepelne női rendőr.

Ugyanitt jól lehet látni a zsaruk oldalán lógó gumibotot, ami sokáig visszatérő fegyver volt, de a GTA IV-ből hiányzik. Talán most újra alkalmazzák ezt a fajta eszközt a kisebb körözési szintnél, illetve a főhős is használhatja majd.

6. Dinamikus felhők

A GTA IV égboltja már nagyon élethű volt, de erre is rácáfol az új rész. Nem csak repülők kondenzcsíkjait látjuk majd az égen, de a nagyobb bárányfelhők mozognak, sőt deformálódnak is a szél miatt. Ez nagyon jól látszik a hegyvidékes jelenetben.

7. Csomagtartóban pakoló NPC

Sokkal életszerűbben viselkedtek a járókelők a GTA IV-ben, többek között telefonáltak, bevásárlószatyrot cipeltek vagy éppen az út szélén pakolásztak az autójuk csomagtartójában. Ez utóbbit a GTA V trailerben is lehet látni. Kíváncsiak vagyunk, hogy miket csinálnak még, például kutyasétáltatás, stb.

8. Szél

Talán természetesnek tűnik, de igen nagy újítás a szél és annak hatása a különböző tárgyakra. Hasonlítsuk össze az előző résszel, ahol nagyjából semennyi szél nem volt. Itt viszont mozgatja a zászlókat, ponyvát, sőt a növényzetet is. Talán a szélturbinák is ennek megfelelően viselkednek és szélcsendben lelassulnak, vagy épp megállnak? 

9. Létra a darun

GTA

Nem először szerepelnek építkezési toronydaruk a GTA-ban, a San Andreas alatt még irányítani is lehetett néhányat. Jól látszik a Mile High Club építésénél, hogy létrák vezetnek fel az irányítókabinba, és egy kis platform is van fent. Lehet, hogy lesz valamilyen szerepük a játék során, ha már a bemutatóvideóba is bekerültek. Az itt látható sárga daru egyébként az eddig látott legmagasabb emelő.

10. Bank logó

Los Santos (és Los Angeles) legmagasabb épülete a U.S. Bank Tower. Ez a játékban is valamilyen bank épülete lesz, jól látszik a tetején lévő felirat. Egy másik jelenetben az épület alját is láthatjuk, ahol középen a fent látott piros logó szobra áll. A bank neve egyelőre nem ismert.

A végére pedig egy szkeccs a térképről a trailer jelenetei és rengeteg kutatómunka alapján. (Forrás: GTAForums.com, iGTA5.com)

GTA

Kapcsolódó link:

2012.03.21 03:54 ▪ Írta: Ben Dover

Gaby86
Offline
2012. 03. 21. 14:20
Pont múltkor akartam írni a fórumon hogy valószínű lehet venni majd drogot.
Mert USA-ban azt jelenti, hogy drótkötélen logó cipő hogy az egy diller területe, és ha ott ácsorogsz alatta rövid időn belül fel is bukik.

Nagyából mindegyiket ismertem a GTA forums-ról, meg én is képekre bontottam a trailert. A fakéreg alá repülő darázsról még nem beszéltek sehol . De lehet hogy nem repül alá csak pont ott tűnik el.

sleepy93hun
Offline
2012. 03. 21. 15:11
fain A jet ski azaz a Speedophile 2000-ről annyit, hogy szerintem úgy néz ki mint az egyik Suzuki által gyártott Jet ski ...
bár nem biztos

Stormeer
Offline
2012. 03. 21. 17:52
Tényleg ennyire lemaradtatok? Ezeknek a nagy részét már januári videó elemzésekben láthattuk. Lehet lefoglalt mindenkit, hogy Max Payne-es híreket gyűjtögesse stb... Ez a másik amit nem értek. Amikor a honlap címe alapból GTA Place... Mi köze a Max Payne 3-nak a GTA-hoz azon kívül, hogy az Rockstar Games csinálja? Persze mindenkinek szíve joga, hogy mit rak ki ebbe nem is szólok bele. Csak ha már ráértek Max Payne-es posztokat rakosgatni, akkor legalább értékelhető, többnyire friss infókat is rakhatnátok ki a GTA V-ről!(A Rockstar Games honlaptól függetlenül!). Azt én is meg tudnám tenni, hogy a Rockstar Games honlapjáról(+ facebook/twitter) az infókat kiírom. Bár valóban, szükség van ezekre az infókra is és biztos vagyok abban, hogy az angolul nem tudó emberek nagyon hálásak ezért. De akit valóban érdekel a játék az nem éri be ennyivel. Épp ezért kellenének az érdekességek,esztelen spekulációk és hasonlók amik arra késztetik az embert, hogy minden nap megnézze ezt a honlapot. De ezek mostanában igencsak elmaradtak aztán meg csodálkoztok, hogy kihal a fórum. Persze rá lehet fogni, hogy nincs elég szabadidő stb... Nekem is álltalában fél-1 óra szabadidőm van naponta, mégis MINDEN nap találok 1-2 új érdekességet, amiről órákig tudnám olvasni a posztokat és a hozzászólásokat. Ebből csak annyit akartam kihozni, hogy össze kellene szedni magatokat és végre érdekes GTA V híreket rakosgatni a honlapra.

Gaby86
Offline
2012. 03. 21. 19:00
Stormeer: Senki nincs lemaradva. A címben is benne van, hogy: GTA V: 10 dolog, amit talán nem tudsz még a trailerről.
A Rockstar más játékairól meg azért hírez az oldal mert korábban volt egy szavazás, hogy mi lenne ha Rockstar Games többi játékáról is lennének hírek, és a többség igennel szavazott, ha jól emlékszem. Sokakat érdekelnek a R* más játékai köztük engem is. Nézd meg a fejlécen RockstarPlace (hamarosan) gondolom azok a hírek majd átkerülnek oda ami a nem a GTA-val kapcsolatosak, csak még nincs kész az oldal. Friss infók meg nincsenek a GTA V-ről, csak értelmetlen pletykák amit nincs értelme ide megírni. Ha te meg találsz hivatalos infót MINDEN nap 1-2-őt (ahogy írtad is), lennél olyan szíves és megosztod velünk?! A traileren kívül meg azon amit a Rockstar Novemberben mondott, hogy Los Santos és környékén játszódik a játék nincs semmi hivatalos. Így érthető, hogy a trailer van szarrá elemezve. Hülye légből kapott pletyka nem kell de, ha lehet valami igazság alapja, (olyan személy mondta stb.) akkor az mindig megvan írva itt.


Gege
Offline
2012. 03. 21. 19:26
Stormeer: Kedves Stormeer!

Őszintén sajnálom, hogy nem tudtam a vágyaidat kielégíteni ezzel a poszttal, de azért hátha valakinek tetszik. Ha kinyitod a szemed és megnézed a menüt, ott egy elég feltűnő "RockstarPlace.hu (hamarosan)" link, mivel tisztában vagyunk vele, hogy ez egy GTA-s honlap. Amikor készen leszünk a Rockstaros oldallal, oda szépen átvándorolnak a non-GTA hírek.

Hogy minek tesszük ki a hivatalos Rockstar híreket? Egyrészt hátha valaki nem tud angolul és/vagy szeretné egy helyen látni a dolgokat, másrészt meg akkor lenne havonta 5-6 hír.

Stormeer írta:
Azt én is meg tudnám tenni, hogy a Rockstar Games honlapjáról(+ facebook/twitter) az infókat kiírom

Akkor hajrá, elárulom, hogy azért le kell azt fordítani, megformázni, stb.

Azt mondod, írjunk minden eszetlen pletykáról, érdekességről. Nos, ha te arról szeretnél olvasni, hogy melyik troll mit talál ki éppen a játékról természetesen "rockstaros ismerősre" hivatkozva, akkor olvasgasd a GTAForumsot vagy az erre vevő oldalakat. Persze, minden nap visszatérnének a látogatók, de azért mégse írogassunk már mindenfélét olyan dologról, amit nem is ismerünk.

Ha a fent említett trollkodásokon és "leaked" infókon kívül találsz -- márpedig találsz -- EGYETLEN EGY olyan dolgot, amiről mi nem írtunk eddig, akkor megeszem a cipőmet.

Az oldalt hobbiból csináljuk iskola/egyetem mellett, és ellentétben a többiekkel mi a nem a szenzációhajhászásra megyünk rá (lásd "leaked" infók), hanem a tényeket és a legvalószínűbb dolgokat próbáljuk megírni. Hogy ezekből jó esetben havonta 1 van, arról már nem tehetünk.

Gaby86
Offline
2012. 03. 21. 19:29
Gege: Én is ugyan ezeket írtam neki.

Bence (Visali)
Offline
2012. 03. 21. 19:50
Stormeer: Gaby86 és Gege már elmondta a lényegeseket. Azt a napi 1 óra szabadidődet arra is használhatnád, hogy körbenézel az oldalon és gondolkodsz. Én lemerném fogadni, hogy nem olvastad végig a GTA V-ről szóló cikkeinket. Nincs még egy olyan magyar oldal, ahol ennyi minden van, sőt, angolból is csak egy-kettő, azok is szinte mind azért, mert Wikik. Jártál már a többi magyar oldalon? Ott miket találsz? És csak azért, mert te tudsz angolul, az még nem jelenti azt, hogy mindenki tud.

Stormeer
Offline
2012. 03. 21. 19:54
Gege, ajánlom neked a GTA5VIDEOS-t ahol 64 videón át elemzik a trailert+ az infókat.[http://www.youtube.com/wa...h?v=fMC2csi2gBQ + a többi videó.Igaz nem infók, de ígyis még a trailer elemzéseteket lehetne bővíteni jócskán!(Szóval ha így nézzük, nem írtatok minden dologról, eheted a cipőd!)] Igazad van, lehet nekem GTAForums vagy GTA5VIDEOS forum való.De még mindig jobb ott olvasni a hülyeségeket és az észrevételeket, mint hogy itt várjam, hogy mégis mikor jön ki egy újabb infó, amit bárki elbír olvasni a honlapon.Másrészt, "legvalószínűbb dolgok"?Már ne haragudj, de a legvalószínűbb dolgok nem leaked infók?Végülis kaptunk infót a legvalószínűbb dolgokról igaz? Persze biztos a magamfajták a leakfórumokra valók.Nyílván ezért van naponta 150-200 ember gta5 fórumon.Még GTAForums-on is naponta 60-70 regisztrált ember van fent nem beszélve azokról, akik nem regisztrálnak, csak olvasgatnak.Ebben az a poén, hogy ott is ugyan így megkapják az infókat az emberek csak onnan jön még egy kis + amiért megéri minden nap följárni rá.(Pl.:Leak. is az)Ti is próbálkoztatok ilyennel a fórumon.(Pl.: álmodozások)Csak nem igazán jött össze, igaz?

Gege
Offline
2012. 03. 21. 20:03
Stormeer: Igazad van, tök valószínű, hogy lehet majd kajakozni, hegyet mászni, CJ visszatér, 15 perc átautózni a térképet, stb. Abban is igazad van, hogy minek van egyáltalán GTAPlace.

Bence (Visali)
Offline
2012. 03. 21. 20:08
Stormeer: Ha megnézted volna, azt a témát nem mi nyitottuk. Információk híján nincs miről írni. Én láttam a GTA5VIDEOS-t, nagyjából a legtöbbet már átbeszéltük párszor, vagy megírtuk. Ha pedig az álteszterekre gondolsz, mi nem vagyunk olyan hülyék, hogy azt bevesszük. Egyrészt annak semmi értelme, másrészt nagy valószínűséggel a tesztereknek titoktartási kötelezettséget kell vállalniuk, és ha beszélnek, egy újságot vagy magazint keresnek meg. Ami hiteles leaked info az a Videogaming24/7-en volt, a Kotaku-n, és amiket deepthroatgta4 ír.

Ha úgy aggódsz a fórum miatt, afelől megnyugtatlak, hogy a következő oldalra és a RockstarPlace-re nem tervezünk fórumot.

Gege
Offline
2012. 03. 21. 20:20
Ja, a GTA5VIDEOS videókat azóta nem nézem, amióta a teljesen homályos táblából "kiolvasta", hogy Montgomery Freeway van ráírva. (http://www.youtube.com/wa...?v=gLoOSMJsZ8g) Kb. ezen a szinten van a összes általad említett leak trollkodás.

Gaby86
Offline
2012. 03. 21. 20:21
Stormeer: Nem nyalizásból mondom de, ami itt van a GTAPlace oldalon GTA V trailer elemzés az bőven elég. Akármilyen GTA big fan vagyok, nem nagyon érdekel már ez a túlelemzés amit a GTA forum-on és azokon a videokon látni amit írtál. Hogy melyik fűszál, hogy áll és hány csepp víz van a tengerben stb.
Az álmodozások fórumtéma meg nem az oldal szerkesztői próbálkozásai hanem egy tagé ahogy láthatod te is.

Hannibal
Offline
2012. 03. 21. 23:15
Ne is hagyjátok, hogy felidegeljen titeket, nem érdemli meg, ha ekkora noob. Kivételesen tökéletes munkát végeztek mar évek óta, számomra kifogástalan a tartalom és a sok nem hivatalos fake hülyeségek meg nem ide valók.

Garrett
Offline
2012. 03. 22. 16:05
A hegyes képnél még az izzadság is látszik a karaktereken. Ha átnedvesedik a ruha az izzadságtól, akkor a víztől meg vizesek leszünk?

Bence (Visali)
Offline
2012. 03. 22. 16:15

Cube Head
Offline
2012. 03. 23. 21:31
Már ezt az oldalt is megszállták a trollok...kár...

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink