Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


GTA V - Helyszín

A Grand Theft Auto V ismét San Andreas államba repít el minket. A GTA1 és a GTA San Andreas után ez lesz a második alkalom, hogy az Egyesült Államok nyugati partján játszódik a történet. Ahogy utóbbiban, ezúttal is egy államot kapunk, de ez most csak Los Santosból és a környező vidékből fog állni. San Fierro és Las Venturas nem lesz a része, de még így is messze ez lesz a valaha volt legnagyobb játékterület a sorozatban.

A helyszín pontosabban a jelenbeli Dél-Kalifornia egy része. Az egyetlen nagyváros a napfényes Los Santos lesz, amit Los Angelesről mintáznak a fejlesztők. A hollywoodi celebek és a gettók gengsztereinek otthona megtartja valóságbeli jellemét, persze mint mindig, egy erős paródiában. Ráadásul ezekhez most a válságmotívum is társul, ami érdekesebbé teszi majd a környezetet és játékmenetet.


Egy szelet a játék térképéből...

Jóllehet nem biztos, hogy Los Santos nagyobb lesz, mint Liberty City a GTA IV-ben, csak egy szeletét képezi annak a hatalmas játéktérnek, amit a vidék egészít ki. A bejárható terület ugyanis nagyobb lesz, mint a GTA San Andreas, GTA IV, és a Rockstar Games másik sikerjátékának, a Red Dead Redemption területének összege -- beleszámítva a vízalatti területeket is --. A vidék hegyekből, völgyekből, folyókból, erdőkből és elsivatagosodott részekből áll majd, és számtalan kisváros található majd itt -- példának okáért Sandy Shores --. Mindemellett pedig a fejlesztők most a vízalatti világot is teljesen kidolgozták.

GTA GTA GTA

Mióta külsőnézetes lett a sorozat, az is fontossá vált, hogy váltakozzanak az éjjelek és nappalok, a szép idő és a rossz idő. Az időjárásváltozatás eddigis egyedülállóan változatos volt a sorozatban, ez pedig most továbbfejlődik. A készítők teljesen kidolgozták például a villámokat -- melyek akár még szereplőinket is sújthatják --, és az egész virtulás világot élethűbbé teszi majd a szél, ami meglengeti a zászlókat, vásznakat, bokrokat, virágokat, valamint hatással van néhány vadászpuskát igénylő küldetésre. Eddig ugyanis legfeljebb csak a fákat és az eldobott újságok fújta. Ráadásul a dinamikus váltakozásnak köszönhetően esős időben pocsolyák is keletkeznek majd.

GTA GTA GTA

Los Santos

Los Santos rendkívül változatos város. Minden társadalmi réteg megtalálható itt a leggazdagabbaktól a legszegényebbekig. Miközben a belváros felhőkarcolóiban öltönyös üzletemberek csücsülnek, a hangulatos sétányokon pedig gazdag feleségek shoppingolnak, addig a hidak alatt hajléktalanok csöveznek a sátraik mellett, és délebbre bandák csapnak össze a gettókban. Mindenfelé találunk szexi nőket és furcsa, hibbant alakokat is. A város pedig él és mozog, minden járókelő éli a saját életét.

GTA GTA GTA

Downtown

A belváros Los Santos szívében van. Itt többnyire hatalmas felhőkarcolók vannak. Megtalálható lesz például a U.S. Bank Tower, a Citigroup, az LA Ritz Hotel, a Westin Bonaventure Hotel, és a 801 Tower játékbeli mása. Ezen kívül megtalálhatóak még persze egyéb látványosságok és szórakozóhelyek is.

GTA GTA

Vinewood Hills

Hollwyood kihagyhatatlan része a városnak, amit a játékban most is Vinewoodnak hívnak majd. A legnevezetesebb helye a Vinewood felirat, ezen kívül pedig számos sztár és gazdag csóka villája van itt, a hegyek oldalában.

GTA GTA

Rockford Hills

Valamivel lejjebb van Beverly Hills játékbeli mása, amit Rockford Hillsnek neveztek el a fejleszők. Itt is vannak villák, például az egyik főhős, Michael is itt lakik, de ez már sokkal inkább városias hely, nívós üzletekkel és sétálóutcákkal. Itt található például Portola Drive is, a Rodeo Drive mása.

GTA GTA

Vespucci Beach

Santa Monica Los Angeles híres tengerpartja, üdülőhely, tele turistákkal, amit a játékban Vespucci Beachnek hívják majd. A strand tele lesz napozó emberekkel, parton sétáló párokkal és jetskizőkkel. Itt van egy sétány is, melynek mentén különböző üzletek, standok, kültéri edzőtermek vannak. Nevezetes hely a móló, ahol egy hatalmas vidámpark van óriáskerékkel. Ennek Del Perro Pier lesz a neve a játékban.

GTA GTA

Vespucci Canals

A parttól feljebb húzódik a Vespucci Canals, ami egy lakóterület nagyobb házakkal. Hangulatos vidék, amit a csatornáknak köszönhetően víz szel át. Ezek vannak olyan szélesek, hogy hajózhatóak legyenek, és felettük pedig aranyos hidacskák vannak.

GTA GTA

Belvárosi negyedek

A városon belül számos kisebb hely van, amik egyedivé teszik Los Angelest, vagy épp Los Santost. Ott van például a hírességek sétánya, vagy a különböző éttermek, parkok, szórakozóhelyek, és a hatalmas golfpálya. Lesz egy koreai negyed is, Little Seoul ahol a koreai kisebbség él, természetesen a saját írásjeleikkel és kultúrájukkal a környéken.

GTA GTA

South Los Santos

A belvárostól délre, délkeletre vannak a gettók, az utcai bandák területei. Kis házak és épületek tele grafitikkel, az utcákon fegyveres, feszítő gengszterek, valamint rap és hiphop dallamok adnak egyedi hangulatot ennek a városrésznek. Nagy itt a bűnözés és nem ritkák a különböző fegyveres összecsapások az egyes bandák között, vagy épp a rendőrséggel.

GTA GTA

Kikötő és ipari negyed

A városnak van egy nagy kikötője, tele hajókkal, hatalmas darukkal és gépekkel, munkásokkal, valamint nehéz járművekkel. Itt található a Gerald Desmond Bridge és a Vincent Thomas Bridge játékbeli mása, melynek közelében egy stadion áll. Emellett egy konkrét ipari negyed is van Los Santosban, hasonlóan lepukkant környezettel. Ez különböző gyáraknak, raktárépületeknek ad otthont.

GTA GTA

Los Santos környéke

Los Santos peremén sok érdekes hely van, például nevezetes a Griffith Observatorium mása, ahonnan az egész várost belátni. Emellett a vidék felé haladva megtalálható egy hatalmas szélerőmű, egy olajfúró telep, és borvidékek is. A város felett húzódik a Tataviam Mountains, itt található egy gát is, a Land Act Dam. A városból több autópálya vezet kifelé, a 2-es Del Perro Freeway keletről nyugatra, az 5-ös Los Puerta Freeway pedig északról dél felé halad.

GTA GTA

Blaine County (vidék)

A hatalmas bejárható vidék tele van számos izgalmas hellyel. Lesznek hegyek, meredek völgyek, melyek közül néhányban folyó is folyik, látványos ívhidak, vasutak. Az erdők és tisztások egyedi élővilággal rendelkeznek, először a sorozatban ugyanis most már különböző állatok -- szarvasok, prérifarkasok, pumák, nyulak, stb. -- is lesznek a játékban. Vannak vállalkozó szellemű polgárok és turisták, akik errefelé kirándulnak, hegyet másznak, vagy horgásznak. Lesznek farmok, elsivatagosodott területek, és persze hangulatos kisvárosok is. A vidéket Blaine County-nak hívják.

GTA GTA GTA

Zancudo River

San Andreas egyik folyója a Zancudo River, ami számos völgyet alakított ki a hegyek között. Folyása mentén különböző erdők vannak, és néhol vízesés is megfigyelhető. Vizéből számos állat iszik, így óvatosnak kell lenni a partja mentén.

GTA GTA

Grapeseed

Grapeseed egy mezőgazdasági vidék, tele van hatalmas termőföldekkel és hangulatos farmokkal. Itt megtalálhatóak lesznek különböző háztartási állatok, és minfenféle mezőgazdasági járművek, mint például traktor.

GTA GTA

Chiliad Mountain és Alamo Sea

A játék talán legmagasabb hegye lesz a Chiliad Mountain, ahová nem lehet majd pillanatok alatt feljutni, se gyalog, se biciklivel. A hegy lábánál van egy kis öböl- vagy tószerű képződmény, ez az Alamao Sea, amit a Salton Sea-ről mintáztak. Koszos, büdös és sóban gazdag.

GTA GTA

Sandy Shores, és más kisvárosok

Az Alamao Sea partján fekszik egy kevésbé hangulatos kisváros, Sandy Shores. Az egyik főhős, Trevor itt lakik. Van itt minden, ami kell: zajos kocsmák, lepukkant motelek és egy nagy lakókocsipark. Sandy Shores nem az egyetlen kisváros a játékban, több hasonló is lesz, ahová betévedhetünk.

GTA GTA

Katonai bázis

Végre megint lesz egy fejlett katonai bázis a játékban, ami saját reptérrel fog rendelkezni, és tele lesz harci járművekkel, meg persze felfegyverzett katonákkal. Annyit tudunk róla, hogy valahol vidéken lesz elrejtve. 

Tengerek és óceánok

A készítők most nagyon odafigyeltek arra, hogy a hegyek csúcsától az óceánok mélyéig mindent kidolgozzanak, így a folyók, tavak, tengerek és óceánok végre csodálatos vízalatti világgal rendelkeznek, sziklákkal, korallzátonyokkal, halakkal, cápákkal és hajóroncsokkal felvértezve.

GTA GTA GTA

Módosítva: 2013. 08. 18. 17:14 ▪ Szerző: Visali
GTA V
GTA V
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Egyéb
Előzetesek
Média
Fórum témák
Linkek