Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


GTA V - Minijátékok

A Grand Theft Auto sorozat nyílt világát mindig számos melléktevékenység tarkítja. A kínálatot különböző mellékküldetéseken kívül minijátékok is szélesítik. Ezek többnyire sportlehetőségek vagy videojátékok a videojátékban. A GTA V-ben a fejlesztők nagyon odafigyeltek arra, hogy ezek minél tartalmasabbak legyenek, és le tudják kötni a játékost.

A választék nem lesz kicsi. Lesznek olyanok, amiket minden főhős kipróbálhat, és lesznek egyedi elfoglaltságok is, amelyek csak egy-egy karakter számára érhetőek el. Eddig a következő minijátékokat erősítették meg:

Tenisz

GTA

Először a sorozatban teniszezhetünk is. Az egyik főhősnek például saját teniszpályája is lesz. Ennek a sportnak a lényege, hogy a pályán kell tartani a labdát, ezért úgy kell ütni, hogy az ellenfélnek ez ne sikerüljön, vagy a hálóba üsse a labdát. Pont ugyanis ekkor jár. A játékban a szerva után négyféle ütés közül választhatunk majd: Backspin, Drop Shot, Topsin és Base Swing. Úgy tűnik, a GTA V-ben ún. jászmák (másnéven szettek) lesznek. Egy játszma hat játékból (games) áll, egy játékban pedig legalább négy labdamenetet kell megnyerni.

Golf

GTA

A golf ugyan nem újdonság a sorozatban, de eddig csak egy butított labdaütögetős játékot játszhattunk. Ezúttal viszont egy teljes golfpályát kapunk. A sport lényege, hogy egy sík területről kell minél kevesebb ütéssel beütni a golflabdát egy 100 méteres körzeten belül elhelyezett lyukba (Hole). Egy pálya több szakaszból, 9 vagy 18 lyukból áll. Minden szakasznak megvan az ún. par száma. Ez lehet par 3, par 4, par 5, ritkán több. Ezt a lyuk távolsága határozza meg, a különböző akadályok, mint a bunker, domb, víz nem befolyásolják, a szám pedig azt jelenti, hogy egy átlagos golfozó hány ütéssel talál be. A pontszámot a játékos az ütéseinek és a par számának különbsége adja meg. Ezeknek megvannak az egyedi megnevezéseik:

  • Condor: -4, azaz négy ütéssel a par alatt
  • Double-Eagle (Albatrosz): -3, azaz három ütéssel a par alatt
  • Eagle (Sas): -2, azaz két ütéssel a par alatt
  • Birdie (Madárka): -1, azaz egy ütéssel a par alatt
  • Par vagy Even: E, azaz a parral megegyező ütésszám
  • Bogey: +1, azaz egy ütéssel a par felett
  • Double Bogey: +2, azaz két ütéssel a par felett
  • Triple Bogey: +3, azaz három ütéssel a par felett

A labda elütése a játékban a Vice City Storiesban és a The Ballad of Gay Tony-ban megismerthez hasonlóan történik majd.

Jóga

GTA

A GTA IV-ben már láttunk jógázó embereket a parkokban, és most már mi is kipróbálhatjuk. A jóga különböző testi és szellemi gyakorlatokat foglal magában. Tartalmaz erkölcsi alapelveket, és különböző pózokat a test megerősítése és jó állapotának megőrzése érdekében, ezek az ún. ászanák, illetve része a légzés szabályozása is, és még sok más. Nagyon sok változata van, hogy melyek lesznek elérhetőek, és hogy egyáltalán hogyan működik majd ez az egész, egyelőre még nem tudni. 

Lőtér

GTA

A játékban ismét helyet kap egy lőtér, ahol gyakorlásként különböző kihívásokat vállalhatunk be. Különböző fegyverekkel, meghatározott időn belül kell mozgó céltáblákra lőnünk. A céltábálák (targets) száma adott, és töltények száma is véges. Az alapján, hogy hol találjuk el a táblákat, eltérő pontszámot (score) kapunk. Utóbbi azért fontos, mert az egyes kihívásokat különböző szintekre - bronz, ezüst és arany - teljesíthetjük. Bevezetésre kerül egy szorzó (multiplier) is. A szükséges információkat majd a képernyő jobb alsó sarkában kísérhetjük figyelemmel.

Vadászat

GTA

San Andreas vidékének és vizeinek élővilágát most már különböző állatok is színesíteni fogják. Madarakon kívül ezúttal lesznek szarvasok, pumák, nyulak, prérifarkasok, halak, cápák, és sok más állatfaj. Ennek kapcsán egy vadászat minijáték is bekerül a játékba. A részletek, mint hogy pontosan milyen állatokra kell lőni, vagy hogy egyáltalán hogyan működik majd, egyelőre még nem ismertek. Az biztos (és persze alap), hogy például szarvasokra vadászhatunk majd valamilyen távcsöves puskával.

Módosítva: 2013. 07. 17. 16:05 ▪ Szerző: Visali
GTA V
GTA V
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Egyéb
Előzetesek
Média
Fórum témák
Linkek