Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


GTA V - Fő küldetések


Mint mindig, a játékmenet továbbra is a fő küldetésekre épül, ezekből áll össze a történet. A struktúrát azonban némiképp megváltoztatja, hogy immáron nem csak egy, de három főhősünk van.

Ez azt jelenti, hogy sztori egyaránt áll olyan missziókból, amelyek egy irányítható karakterhez kötődnek, és olyanokból, amelyeknél egyszerre többel is operálnunk kell. Utóbbi lehet kötelező és opcionális is. Esetenként több karakterrel is felvehetünk bizonyos küldetéseket, ilyenkor más-más szemszögből látjuk a bejátszás elejét.

Az egyes küldetéseket ahogy már a The Ballad of Gay Tonyban, itt is százalékpontra teljesíthetjük. Ehhez különböző kritériumokat kell teljesíteni, amike a feladat teljesítése után kilistáz a játék. A missziók bronz, ezüst és arany medálra teljesíthetők. Végigjátszás cikkünk jelenleg csak arra törekszik, hogy a küldetések teljesítésében nyújtson segítséget.

Amióta külső nézetes a Grand Theft Auto, talán most először a sorozatban nem azzal indul a játék, hogy el kell vezetnünk valamilyen járművel egy megadott helyre. A GTA V az eddig megszokott bevezető küldetésekkel ellentétben jócskán belecsap a lecsóba, hiszen ezúttal nem egy bejátszást nézünk végig, hanem aktívan teljesítünk egy küldetést.

Prologue

Megbízó: Nincs
Karakterek: Michael, Trevor (automatikusan indul)
Jutalom: Nincs

Kilenc évet ugrunk vissza, a küldetés pedig North Yankton államban, Ludendorff városban játszódik. Egy rablásba csöppenünk. Amíg Trevor ráveszi a biztonsági őrt, hogy kinyissa az ajtót, addig a játék megmutatja, hogy a radar jelzi a pozíciónkat, és máris irányíthatóvá válik az egyik maszkos faszi – Michael. Az első feladatunk az, hogy beparancsoljuk a túszokat az egyik hátsó szobába. Ehhez a túszokra kell célozni, akik ekkor felállnak, és átsétálnak a terembe. Piros kör jelzi őket a radaron. A kékek a barátaid. Miutén Brad rájuk zárta az ajtót, indulhat a show. Kapd elő a telefont, majd a menüben a Contactsban a "Detonate" menüpontra aktiválhatod a bombát, amit Trevor ár felszerelt a széf ajtajára. Mindig figyeld a bal felső sarokban megjelenő információkat, mert a játék itt mondja el, hogy mihez melyik gombot kell használnunk a kontrolleren vagy a billentyűzeten. A robbanás után a tiéd a széf. Nem lesz több fegyveres, bátran rohanj előre. A felvehető tárgyakat – ezesetben a pénzt – zöld pontok jelzik a radaron, azokat kell felvenned. Miután felmarkoltad a szajrét, a semmiből előtűnik egy biztonsági őr, aki fegyvert tart Michael fejére, és leveszi a maszkot. Itt lép életbe először a főhősváltást. A karakterválasztón válaszd  ki Trevort, majd lőjjük fejbe az őrt. Figyeld a mozgását, fontos, hogy pontosan célozz, mrtt ha a kezét találod el, akkor a pisztoly elsül, és újra kell kezdened a küldetést.

Mikor ezzel megvagy, menj előre a sárgával jelzett pontra, majd húzódj fedzékbe a ládák mögé. Brad egy időzített bombával robbantja ki az ajtót, ami után jön az igazi akció. Jól látod, öt csillagos körözést kapsz, mindjárt a játék elején. Ennek ellenére nem kell beszarni, a játék előre megírt forgatókönyb szerint vidéki rendőröket generál, nem jön sem az FIB, sem a nemzeti gárda. Odakint máris várnak néhányan. A legjobb a balra lévő ládák mögé elbújni. Lőjj le mindenkit. Próbálj fejre célozni. Konzolon automatikus célráz esetén ehhez egy picit mindig told fel a obb analóg kart a célzás után. Egy idő utána  játék felajánlja, hogy átválthatrsz Michaelre. Csak rajtad áll, hogy kivel mész tovább. Többször jönnek szembe rendőrök, ilyenkor a jáérőrkocsikat érdemes fedezékként használni. A kék körrel jelzett autóig kell eljutni, ami at utca végében van. A sofőrt azonban nem sokkal az indulás után kilövik, így Michael veszi át a volánt. A sárga körrel jelzett pontig kell eljutnod, ahol elvileg a helikopter lesz. Szemből jön néhány jármű, így igyekezz a jobb oldalon maradni. A hídhoz érve bejátszás indul. Mivel elzárták az utat, a faluba kanyarodik be a banda, ahol aztán egy vonat elsodorja a terepjáró fenekét, és egy fának csapódnak. Gyalog menekülnének tovább, de valaki egy távcsövessel lelövi Bradet. Michael nem akarja őt otthagyni, és végül őt is meglövik. Trevorral egy ideig vissza kell tartanunk a zsarukat, de ő végül elmenekül a téli ködben.

Arany feltétele:

 • Teljesítsd a küldetést

Bejátszás: A küldetés után bejátszások jönnek. Ebben látjuk, amint Michaelt eltemetik, miközben ő a fák mögül nézi a saját temetését. Ezután egy terapeuta kanapéján látjuk viszont, évekkel később, napjainkban. A fiáról, Jimmyről beszél, hogy milyen haszontalan, és hogy neki ennyi idős korában nem volt semmilye, a bűnözés volt az egyetlen lehetőség, amit meg tudott ragadni. Persze ez az út juttatta őt arra a kanapéra, amiről éppen felpattant. Miután letelik az idő, a terapeuta elbúcsúzik, majd a fejlesztők nevei után Franklint és Lamarr ismerjük meg, akik épp egy házat keresnek. Michael segít nekik, majd tovább mennek. Franklin láthatóan nem igazán csípi a melót. A Bertolt Beech House hátsó bejáratán osonnak be, majd indul a második küldetés.

Franklin and Lamar

Megbízó: Simeon (automatikusan indul)
Karakterek: Franklin
Jutalom: $250

Osonj a kocsikhoz, majd válassz egyet. Lamart kell követned, akit kék kör jelöl a radaron. Ha szem elől veszted, fókusz nézetre vátva a képernyő felé fordul (ne feledd, a gombokat a játék a bal felső sarokban mindig jelzi!). A vezetésben segíthet Franklin speciális képessége, hogy elkerüld az ütközéseket. Miután áthajtottatok a Union Depositoryn, a rendőrök körözni kezdenek. Lamar másfelé megy, de nekes is le kell ráznod a rendőröket. Ehhez a GTA V-ben el kell bújni valahová, ahol nem látnak. Erre kibálak a sikátorok. Persze úgy kell behajtanod, hogy ne vegyenek észre. Ha sikerül eltűnnöd a szemük elől, a radar nem vollog, csak a járőrkocsikat és a látószögüket látod, amíg még köröznek, a jobb felső sarokban pedig villognak a csillagok. Ha eltűnnek a rendőrök a radarról, akkor leráztad a körözést. Számos jó sikátor van a városban. Mindig húzódj be úgy, hogy ne lássanak meg. Ha már végképp kétségbe vagy esve, akkor haladj délnek South Los Santos felé, és keresd a metróvonalat. Ha arra ráhajtasz, előbb-utóbb alagútba érsz, ott pedig végleg lerázhatod a rendőröket. Ezután el kell vinned a kocsit Simeonnak. A GPS oda vezet. A bejátszás után megkapod a kocsid. Ez a Buffalo Frankliné, mindig elérhető lesz a mentőházánál. Ezután a GPS elvezet a hazáig, ahol a játék megmutatja, hogy mi minden érhető el ott (garázs, tévé, észségügyi csomag, ruhák, stb.).

Arany feltétele:

 • Not A Cratch – Minimális sérüléssel szállítsd le a kocsit
 • Focused Driver – Használd Franklin speciális képességét legalább 7 másodpercig
 • Winner – Nyerd meg a versenyt Lamarral szemben
 • We Come in Peace – Egy idegen lényt se üss el a filmstúdióban

Repossession

Megbízó: Simeon
Karakterek: Franklin
Jutalom: Western Bagger motor

Simeon büszkén jelenti be, hogy Franklint nevezte ki a hónap dolgozójának. Na nem mintha ez Franklint nagyon izgatná. Közben betoppan Lamar is, akinek mindettől az arcára fagy a vigyor, és reklamálni kezd, de Simeon gyorsan eltereli a szót. Esteban Jiminez, valami kölyök a Vespucci Beache, aki mellesleg a Vagos banda tagja nem fizette ki az új motort, amit vett, ezért vissza kell szerezni. Pattanj a kocsiba, várd meg amíg Lamar beszáll, és menj a radaron jelzett helyre. Ha megérkeztél, kövesd Lamart, és nézz be a garázsokba. Elég csak a nagyobba, ami a déli oldalon van. A motor egyébként egyikbe sem lesz, de megjelnik néhány Vagos, Lamar pedig lelövi az egyiket, aminek persze tűzharc lesz a vége. Ki kll jutnod a sikátorból. A bal oldalon lesz egy fal, majd azután néhány szemetes. Azokat használd fedezékként. Onnan lőjj le mindenkit, akit látsz. Igyekezz mindig fejre célozni. A radaron a piros pontok segíthet felmérni, hogy mennyien vannak még. Nézz mindig felfelé is, mert az erkélyen is vannak. Végül Jiminez menekülőre fogja. Ülj a Buffaloba, és vedd üldözőbe. Ha szem elől veszíted, segíthet a fókusz nézet. Koccanj neki a motornak, vagy megpróbálhatod lelőni Jiminezt, hogy leessen róla, majd lopd el. Ezután hajts a térképen jelzett autómósóhoz. Franklin nem igazán örült a tűzpárbajnak, ráadásul Lamar úgy dönt, hogy megtartja a motort.

Arany feltétele:

 • Teljesítsd a küldetést 6 perc 30 másodperc alatt
 • Trail Blazer - Lődd meg a benzincsíkot, ami a kék kupé tankjából folyik ki
 • Legalább 6 ellenfélt fejtalálattal ölj meg
 • A lövési pontotsságod legalább 70% legyen

Complications

Megbízó: Simeon
Karakterek: Franklin
Jutalom: Nincs

A következő kliens, aki nem sieti el az új kocsi kifizetését Jimmy De Santa, a srác, aki pár küldetéssel korábban a sárga terepjárót akarta megvenni. Esclipse-ben él egy puccos kecóban, oda kell bejutni, hogy visszaszerezzük a verdát. Útközben Simeon felhív, és igencsak mérges. A motorról van szó, amit az előző küldetésben Lamar megtartott magának. Tudja, hogy ellopták, de azt mondja, majd a köldetés után megbeszélik. Azt is elmondja, hogy kívülről zárva van a garázs, és bentről lehet kinyitni, ezért előbb a házba kell bejutni. Fontos, hogy ne csapj nagy zajt. Mássz át a kapun, majd lopakodva osonj a kertész mögé, és ököllel üsd le. Ezután menj a ház mögé, ahol a kocsifelhajtón lesz egy fehér terepjáró. Arról fel tudsz mászni a tetőre, és be tudsz jutni a hűzba a nyitott ablakon keresztül. Ne siesd el, Tracy, Jimmy testvére fog elmenni előtted. Figyeld a piros pontokat a radaron. Odalent Amanda lesz, aki Michael felesége. Ő el van foglalva a tenisz edzőjével, így nem nagyon fog kiszúrni. Lopakodj be a garázsba, ülj be a kocsiba, és indulj. Útközben Franklin felhívja Simeont, hogy megvan a kocsi, majd egyszercsak a hátsó ülésen előbújik Michael, aki fegyvert fog Franklinre, aki persze magyarázkodni kezd, de tovább kell vezetned, Michael találkozni akar Simeonnal. Arra kér, hogy hajtsunk be az ablakon át. Hát tedd ezt. A fókusz nézet segít becélozni az ablakküveget. Michael ezután ad egy kis pénzt Franklinnek, majd megkéri, hogy tűnjön el. Ezután a játék Michaelre vált. Verekedni kell simeonnal. Üthetsz és rúghatsz is.

Arany feltétele:

 • Teljesítsd a küldetést 5 perc alatt
 • Can't Touch This – Ne kapj találatot, mikor Simeonnal verekedsz
 • Dirt Nap – Lopakodásból üsd le a kertészt

Father/Son

Megbízó: Michael
Karakterek: Michael, Franklin
Jutalom: Nincs

Tracy épp az anyjánál hisztitik, aki viszont nem engedi meg neki, hogy egy srác nála aludjon. Michael kivonja magát a konfliktusból. Kifekszik a napágyra, és sílusosan Phil Collins "I Don't Care Anymore" című szűműt hallgatja az iFruitján. A napsütést azonban nemsokára Franklin árnyékolja be, aki anno elcsípett egy mondatot, amit Michael mondott, amikor fegyvert fogott rá, bár Michael nem gondolta komolyan azt az italmeghívást. Franklin valami melót szeretne. Kicsit elbeszélgetnek, és Michael egészen megkedveli a srácot, és végül meghívja egy sörre. Jimmy azonban felhívja, mert bajban van. A jachtjukat ellopták, amikor megpróbálta eladni, és most azon van. Hajts Amanda kocsijával Pacific Bluffsba, majd vedd üldözőbe a kamiont. Hajts közel, hogy Franklin át tudjon ugrani. Figyelj oda a forgalomra, és főleg az alagút után légy résen, mert a jobb oldalon felborul egy autótszállít vontató, és ugyanekkor balra fordul ki egy piros autó, próbálj meg középen menni.. Ezután nem sokkal jobbra fordulnak. A neheze azután jön, hogy Franklin felkapaszkodott. Az egyik ürge megpróbálja leszorítani a hajóról, neked pedig vezetés közben meg kell próbálnod lelőni. Vigyázz, hogy arra célozz, aki áll a hajón. Ha nem sikerül, akkor sincs baj, mert Franklin egy idő után elboldogul vele. Aztán Jimmy szerencsétlenkedik, és a vitorlával együtt kifordul az út felé. Alatta megjelenik egy sárga jelzés, amit ha elérsz, vedd fel az ütemet a kamionnal, és akkor Jimmy besesik a hátsóülésre. Ezután Franklint kell elkapni, de ő könnyebb falat, csak közel kell érned a hajóhoz. Ezután lefullad a motor, és meglógnak a hajóval. A közelben van egy Los Santos Customs szerelőműhely, oda kell vinned a kocsit. Michael inkább taxtizik, a játék pedig Franklinre vált. Javísd meg a kocsit, festesd le, majd vidd vissza Michael házához Jimmyvel együtt.

Arany feltétele:

 • Quick Catch – Kapd el Jimmyt 10 másodperc alatt
 • Not a Scratch – Sérülés nélkül vidd vissza Amanda kocsiját

Chop

Megbízó: Lamar
Karakterek: Franklin
Jutalom: Nincs

Franklin inkább elbújik a ház mögött, minthogy összefusson nagynénjével, aki épp az egyik barátnőjével indul egy kis üdítő kocogásra. Mikor elmennek, előbújik, erre megjelenik Lamar a kutyájával. Elhívja Franklint, azt mondja a sarkon fel kell vennie valamit. Útközben persze elárulja, hogy megint valami bandázós dologba akarja belekeverni Franklint, aki bár nem örül neki, segít Lamarnak. Szállj be a furgonba, és hajts Vinewood Boulevardba. A Ballas színekben feszítő D épp valami nővel beszélget. Franklin és Lamar elbújnak, kendőt kötnek az arcukra. Egy kisebb párbeszéd után D rátapos a gázra, így Lamar és Franklin nem tudja őt elintézni. Üldöznöd kell. A fókusz nézet segíthet D követésében. A furgon lassú, nem tudod utolérni őt. Ráadásul a forgalomra is vigyáznod kell. A legjobb, ha időnként használod Franklin különleges képességét. D végül egy sikátorba kanyarodik be, melynek végén elüti egy busz – ott érheted utól. Megprbál kereket oldani, de Franklin és Lamar utánaereszti Chopot. Kövesd őket, majd válts Chopra, amikor felajánlja a játék. Bármeddig követheted, de egy idő után vissza kell váltanod Franklinre, mert D felszáll az egyik vonatkocsira, és elbújuk. Sétálj a szerelvényekhez, és a gomb lenyomásával nézz be. Hozd vissza Chopot, amikor elkószál, majd folytasd a keresést. Amint meglesz, ismét Chopé a főszerep. Átválthatsz rá, amíg elkapja D-t. Lamar elrabolja. A furgon hátuljába parancsolják, és persze odaküldik hozzá Chopot társaságnak. El kell vinned D-t a gettóba. Csakhogy Lamar felhívja D haverjait, hogy elújságolja, fogjul ejtették őt. Erre Franklinnek elege lesz, nem akar balhét a nyakára. Kikapja a telefont Lamar kezéből, és elengedi D-t. Ezután hajts a sarokra, és dobd ki Lamart, aki persze felhúza az orrát.

Arany feltétele:

 • Not a Scratch – Csak minimálisan sérüljön Lamar furgonja
 • Homedog – Legalább 10 másodpercig légy Chop szemszögében
 • Advanced Reflexes – Használd Franklin speciális képességét legalább 7 másodpercig

Telefon: A küldetés után Lamar felhívja Franklint, hogy eg ideig rábízná Chopot. Ezután Franklin bármikor elviheti a kutyát.

Marriage Counseling

Megbízó: Michael
Karakterek: Michael, Franklin
Jutalom: Nincs

Látszólag üres a ház, de amikor Michael észreveszi a teniszütőket az ajtó mellett, azonnal leesik a szitu. Gyanúja pedig beigazolódni látszik, amikor Amanda egy szál törölközőben, és nem is alaptalan, hiszen odabent már gatyában van a tenisz edző. A faszi persze menekülőre fogja – jobb híján az erkélyen keresztól. Közben megérkezik Franklin is, aki kívülről már hallja az eseményeket. Amanda kéri tőle, hogy állítsa meg Michaelt, de ő inkább Michaellel tart. Vedd üldözőbe a piros Blistát. Most is Michael vezet, így Franklin képessége kilőve. Lassíts időben a kanyaroknál, mert a Bison nem éppen a legkezesebb járgány. Ha szem elől veszíted az edzőt, akkor sincs nagy baj. Michael feltételezi, hogy valahol a kanyonban van. Hajts be a jelzett földútra, ahol megpillantod az üldözött kocsit. A fickó egy erkélyről kiabál le. Michael úgy dönt, megleckézteti. Franklin odaköti a vontatókötelet az erkély lábához. Ezután pattanj Michaellel a Bisonba, és nyomd a gázt. Egy idő után az erkély teljesen leszakad. Ezután indulj el Michael háza felé. Csakhogy közben felhív az edző, és kárörvendve mondja, hogy az bizony nem az ő háza volt. Közben megszólal a csaj, akié a villa (volt), és erős akcentussal kiabálja, hogy végünk van, meg valami Martin Madrazot is emleget. Franklin hallott már erről a Madrazoról. Kisvártatva meg is érkeznek az emberei, innentől választhatsz: vagy Michaellel vezetsz, vagy Franklinnel lősz, vagy szükség esetén váltogathatod is. A lényeg, hogy lerázd Madrazo embereit. Haladj minél egyszerűbb útvonalon, hogy minél nagyobb előnyre tegyél szert. Esetleg a metróalagutat is használhatod. Alternatrív megoldás, hogy – bár az arany medált így nem tudod megszerezni – nem menekülsz, hanem behajtasz Michael telkére, és meg sem állsz, míg a garázs mellé, vagy a ház hátsó kertjébe nem érsz. Jobb esetben csak az egyik kocsi jut be, mielőtt bezáródik utánad a kapu. Itt már kiszállhatsz, és akár Michael speciális képességét használva lelőheted a fegyvereseket először odabent, majd a kapun túl. Végül mindenképp Michael házához kell menned, ahol megjelenik Madrazo. Franklin elmondja Michaelnek, hogy a fickó nem kispályás, egy mexikói banda feje. Madrazo egy baseball ütővel üti meg Michaelt, nyomatékosítva a követelést: Michaelnek ki kell fizetnie Natilia (a csaj) hotelszámláját – 2 és fél millió dollárt. Michaelnek csak egy ötlete van, hogy hogyan tudna gyorsan ennyi pénzt keresni, ezért felhívja az egyik barátját. Lestert.

Arany feltétele:

 • Not a Scratch – A Bison csak minimálisan sérüljön
 • Teljesítsd a küldetést 5 perc 30 másodperc alatt
 • Drive-by Killer – Lőjj le 3 ellenfelet az autóból

Telefon: A küldetés után Michael egy parkból felhívja Lestert, aki úgy tűnik, pontosan tudja, hogy Michael életben van, és hogy Los Santosban lakik. Persze nem mintha ezen Michael meglepődne. A fickó is a városban van, így Michaellel meglátogthatjuk.

Daddy's Little Girl

Megbízó: Michael
Karakterek: Michael
Jutalom: Nincs

Michael nem tud tévézni, mert Jimmy beszólogatása a földszintre is hallatszik. Michael felmegy, és bosszúból egy székkel betöri Jimmy tévéjének képernyőjét, aki persze dühbe gurul. Michael igyekszik tenni a gondoskodó apát, persze ez nem nagyon jön össze. Azt javasolja, találjanak ki valami programot, mondjuk menjenek biciklizni. Jimmy beleegyezik, mondván úgyis mutatni akar valamit. Ülj be a kocsiba, és hajts Vespucci Beachre. Útközben Jimmy egy kicsit kitárulkozik, utal rá, hogy nem örül a tanúvédelm programnak, sem Michael korábbi tetteinek. A kerékpár kölcsönzőhöz érve sétálj az asztalhoz, majd pattanjf el az egyik biciklire, és versenyezz Jimmyvel a mólóig. A jelzett útvonal a sétányon keresztül vezet, de választhatod a bicikli utat, az valami nyugodtabb, nem kell a tömeget kerülgetni. Aztán a szakasz végén is feltekerhetsz a sétányra, de akár a mólóra vezető lépcsőn is felmehetsz. Jimmy hangot ad annak, hogyMichael Tracyt sosem cseszegeti, és elszólja magát, hogy a testvére Lifeinvader profilja alapján épp pornósztárokkal partizik, nem messze a mólótól. Michael ismét dühbe gurul. Ússz a hajóig, majd a létrán mássz fel, és menj fel a lépcsőn. A bagázs persze nem örül a látogatásnak. Michael a vízbe dobja a rádiót, majd az egyik srácot is. A többiek ezt nem hagyják. Jetskivel kell leráznod az üldözőket. A sára jelzés a csatornához vezet. Dőlj előre, hogy minél gyorsabb légy. Miutén kiérsz a föld alatti részből, igyekezz középen haladni, mert balra és jobbra is vannak stégek, nehogy valamelyiknek nekimenj. A küldetés becsapós, ugyanis nem az a lényeg, hogy minél jobban elbújj. Hiába ágazik el a csatorna, te csak menj egyenesen tovább, a kikötőbe érve pedig fordulj majd jobbra, azaz vissza az óceán felé. Itt mindenképp lerázod őket. Végül menj vissza a mólóhoz, ahol Tracy ahelyett, hogy megköszönné amit Michael tett, inkább a szemére veti, hogy tönkreteszi az életét. A két gyerek lelép, Michael pedig megint magára marad.

Arany feltétele:

 • Fastest Speed – Gyorsulj végsebességig a Seasharkkal
 • Stabilizer – Ne ess le a bicikliről
 • Faster Then Fish – Érj a hajóhoz 1 perc alatt

Friend Request

Megbízó: Lester
Karakterek: Michael
Jutalom: Nincs

A környezete egyből elárulja Lesterről, hogy a fickó valami informatika zseni. Michael beint neki a megfigyelő kamerán keresztül, majd odabent újra találkozik a két barát. Michael bocsánatot kért a mőltért, de Lester látszlag nem dühös, és tudja, hogy az ő nevét Michael sosem említette senkinek. Lesternek is szüksége van segítségre, így felveti, hogy mi lenne, ha segítenének egymáson? Jay Norris piszkálja a havrt, aki a Lifeinvadert, a játékbeli közösségi hálót fejlesztette ki – legalábbis elvileg Lester szerint ugyanis a fickó csak egy csaló. Informatikust kell játszanod, így az először a SubUrban ruhaboltba kell menned. Ott a hölgy megmutatj, hogy hol érdemes keresgélned. Válassz egyet a felsők közül, aztán irány a Lifeinvader épülete. Odakint Michael találkozik egy otdolgozóval. Szerencére nagyon elvont a srác, így Michaelnek nem kell megvillantania a nem létező szaktudását. Illetve fent az emeleten, ahová követned kell a fickót. Lester segít a headseten keresztül. Először is el kell tüntetned a felugró ablakokat. Légy minél gyorsabb, mert közben újabbak jönnek fel. Mindenképp tisztítsd meg a bal oldalt, mert ott van a vírusirtó ikonja. Futtasd le a programot a kártevő kiírtásához. Ezután a srác buzgón elárulja, hogy a közeli teremben van a Lifeinvader telefon prototípusa, amit érdemes megnézni. Több se kell, menj hát a terembe, ahol Michael megpiszkálja a készüléket. Csendesen sétálj ki az épületből, majd menj Michael házába, ahol a tévét kell figyelned. Kapcsolj a Weazelre, ahol Jay Norris éppen leleplezi a telefont. Amint a kezébe veszi, kapd fel a telefont, és hívd fel Jay Norrist. A neve a névjegyzékbe kerül. Lester nem kispályázik, a készülék ugyanis felrobban.

Arany feltétele:

 • Teljesítsd a küldetést 8 perc 30 másodperc alatt
 • Popups Clear – Tüntesd el a felugró ablakokat 32 másodperc alatt

Telefon: A küldetés után felhív Rickie, aki bekísért a Lifeinvader épületébe. Azt mondja, tudja, hogy te puheráltad meg a telefont. A részvényekbe fektetett pénze most már semmit sem ér, ezért reméli, hogy Michael majd beveszi valami bizniszbe. Ezután használhatod őt hackerként a rablásoknál.

The Long Stretch

Megbízó: Franklin (Lamar)
Karakterek: Franklin
Jutalom: Nincs

Franklin nagynénje ismét feminista találkozót tart, így ő jobbnak látja, ha lelép. Kint sem jobb a helyzet, mert Lamar épp megjelenik valami Stretch nevű komával, aki a párbeszédből ítélve nemrég szabadulhatott a brtönből. Franklin láthatóan nem örül a régi pajtásnak, de végül csak rászedik, hogy tartson velük üzletelni. Biztos ami biztos, előbb az Ammu-Nationbe kell menned, ott pedig puskát, arra pedig reflektort kell venned. Érdemes betárazni lőszerből, illetve ha van valamilyen gyorsabb fegyvered (pisztoly, gépfegyver, stb.), akkor arra is érdemes reflektort venni, mert rohadt sötét lesz a hely. Hajts Strawberrybe, menj be az épületbe, majd a lépcsőn irány fel az első emeletre. Kiderül, hogy Lamar D-vel akar üzletelni, akit nemsokkal korábban éppen el akartak rabolni. Franklin egyből sejti, hogy ennek nem lesz jó vége, és azonnal meg is érkezik néhány Ballas. Stretch lelövi D-t, a feladatod pedig kijutni az épületből. A GTA V-ben már tudsz gyorsabban haladni célzás közben, ezt most j kihasználni. Kapd elő valamelyik reflektoros fegyvered, hogy láss is valamit. Az ajtókon mindig lőjj be távolról, hogy amikor az kinyílik, megnézhesd, hányan vannak ott. Sok láda és kacat lesz az egyes termekben és a folyosókon, amiket használhatsz fedezékként. Az utolsó teremben többen jönnek, és ki is gyullad valami. Vigyázz a tűzzel! A legjobb, ha folyamatosan igyekszel előre haladni. A lépcsőházban légy szemfüles a fordulóknál. Persze a tűzpárbaj nagy zajt kelt, és odakint már megjelentek a zsaruk. Lődd le az kommandósokat a helikopterről. Célszerű előbb azt becélozni, aki éppen lő rád, majd rögtön a pilótát. Ezután kövesd Lamart a tetőn át. A második helikopterrel nem kell törődnöd. Az utcára érve Stretch elköt egy Jackalt, amivel neked kell leráznod a zsarukat. Nincs messze a metró, így a legjobb, ha hátrafelé induész el, azaz kelet felé, majd az első kanyarnál balra fordulsz. Hamarosan meglátod a síneket, ott a legjobb, ha egyensen mász tovább rajtuk észak felé. Előbb-utóbb egy alagútba érsz, ahol elbújhatsz a rendőrök elől. Ha sikerült leráznod a körözést, vidd a bagázst Franklin házához.

Arany feltétele:

 • A lövési pontosságod legalább 60% legyen
 • Legalább 10 ellenfelet fejlövéssel lőjj le
 • Unmarked – Minimális sérülést szerezz (glyóálló mellénnyel is)
 • Teljesítsd a küldetést 10 perc 30 másodperc alatt

Casing The Jewel Store Job

Megbízó: Lester (Michael)
Karaterek: Michael
Jutalom: Nincs

Öltönyben kell a helyszínre menned, melyet találsz Michael gardróbjában vagy a ruhaüzletekben. Lester a Union Depository rablását javasolja, de Michaelnek nincs szüksége ekkora pénzre, ráadásul túl kockázatos lenne a meló. Helyette valami kisebb kell,  de olyan, ami jól fizet. Lester ekkor a Vangelico ékszerboltot javasolja, hajts hát Rockford Hillsbe. Útközben Lester a különös tanúvédelmi programról kérdezi Mihaelt, akit kicsit feszélyez a kutakodása, így végül úgy dönt, hagyja a témát. Kapsz egy különleges szemüveget, melyet talán a Google szemüvege ihletett. Ezzel észrevétlenül tudsz odabent fényképezni. Sétálj be az üzletbe, majd készíts egy-egy képet a kameráról (balra) és a szellőzőről. Ezután sétálj az eladónőhöz, akitől Michael ügyesen megtudakolja, hogy mégis mennyit érnek a csecsebecsék. A nő elmondja, hogy adnak a minőségre. Több se kell, ezlesz a tökéletes célpont. Menj vissza Lesterhez, és hajts az utca déli végéhez, ahol balra (kelet felé) lesz egy felújítás alatt lévő épület. Fel kell jutnod a tetőre, hogy megvizsgálhasd a szellőzőrendszert. Az álványzaton túl odabent van egy lépcső, ami egy létrához vezet – azon felmászhatsz. Menj végig az épületek tetején, végül a radar a tetők északkeleti részén jelöl majd egy magas pontot, amire felmászva fényképet készíthetsz a szellőzőről. Ezután menj vissza Lesterhez, és hajts vissza a varrodába. Lester egy táblára feltűz mindent fontosat, amit megtudtatok a Vangelicoról, és felvázol két opciót.

Az "A" lehetőség a "Loud" azaz a hangos. Ez egy tipikus rablás lenne maszkban, földre kényszerítve a túszokat. A "B" opció a "Smart", azaz az okos. Ennél rovarirtószerrel kellene elaltatni a túszokat, majd egyenruhában és maszkban kirámolni a boltot. Ha kiválasztottad a megfelelőt, jöhet a csapat szervezése. Egy lapon láthatod a fickók képességeit, és hogy mekkora részesedést kérnének. Te döntöd el, hogy a gyengébb embereket választod a nagyobb részesedésért, vagy inkább kerülöd a rizikót, és profikkal dolgozol együtt. A csapattagok egyébként minden egyes rablásnál fejlődnek anélkül, hogy nagyobb részesedést kérnének, így érdemes őket a kélsőbbi rablásokhoz is felkérni.

Először egy sofőrt kell választanod. Eddie Toh profibb, ő megfelelő motorokat választ majd. Utána válassz egy fegyverest, majd egy hackert. Gustavo Mota a legjobb, Norm Richards viszont útközben elejthet egy táska ékszert, amit Franklinnel még fel tudsz venni, ha ügyes vagy. Ha teljesítetted Packie McReary random küldetését, akkor őt is választhatod. Ő sem ejt el egy táskát sem. A harmadik ember a hacker. Rajtuk az múlik, hogy mennyi időd jut kirámolni a vitrineket. Page Harris 90 másodpercet tud nyerni, Christian Feltz 60 másodpercet, Rickie Luckens kezdőként pedig csak 30 másodpercet.

Arany feltétele:

 • Teljesítsd a küldetést 8 perc alatt
 • Picture Perfect – Elsőre kapd le sikeresen mindhárom szükséges képet

A: Cabrine Rifles

Karakterek: Michael

Lester üzenetet küld Michaelnek, hogy rácsatlakozott a rendőrség titkos kommunikációs ccatornájára, és épp egy harci kocsi halad a Palomino Ave-en, ami kellene a rabláshoz. A kocsit ezután Hs (Heist Setup) jel jelzi a radaron, a küldetés pedig akkor indul el, ha a közelébe érsz. Meg kell támadnod, hogy megállíthasd. Ehhez jobb, ha távolról belelősz, mert később úgyis körözni fognak, felesleges csendesen finomkodni. Erre megállnak és lőni kezdenek. A kézifékkel balra fordulva állj meg, hogy aztán a kocsit, amiben épp vagy azonnal fedezéknek tudd használni. Lődd le a négy kommandóst, és a fejükre célozz, mert ott nem védi őket golyóálló mellény. Ezután kösd el a verdát, rázd le a rendőröket valamelyik sikártorban, vasúti vagy metróalagútban. Ha sikerült, vidd a titkos búvóhelyre.

Arany feltétele:

 • Swift Loose – Rázd le a rendőrüket 2 perc alatt

B: Bugstars Equipment

Karakter: Michael

Lester SMS-t küld, hogy a Bugstarsnak van néhány furgonja egy kikötői raktárban. Ezt egy Hs ikon jelzi majd a radaron. Bemehetsz a főbejáraton is, de akkor rádtámadnak a munkások. Ha lelövöd őket, körözést kapsz. A legjobb megoldás, ha a hátsó bejárat felől közelítesz. Lopakodva osonj a hátsó dolgozó felé, majd üsd le, ahogy korábban Franklinnel ütötted le a kertészt. Ülj be a furgonba, és vidd a varrodához.

Arany feltétele:

 • Sneaky Pest – Lopd el a furgont anélkül, hogy észrevennének

Telefon: Michael felhívja Lestert, hogy megvan a cucc. Lester pedig elmondja, hogy naponta két BZ gázt szállító furgon hlad át a városon, északkeletről a reptér felé.

B: BZ Gas Grenades

Karakterek: Michael

A Hs ikon a gázt szállító furgont jelöli a térképen. Az autópályán fog haladni, így dél felől közelítve találkozhatsz vele. Nem érdemes azzal próbálkoznod, hogy elállod az útját, mert mindig kikerül. A legegyszerűbb, ha közvetlenül mögé kerülsz, majd pisztollyal lelövöd a zárat a hátsó ajtóról. Ha sikerült, az ajtók kinyílnak, és kiesik néhány táska. Vedd fel az egyiket, majd rázd le a rendőröket, ha körözni kezdenek. Ezután vidd a cuccot a varroda emeleti raktárszobájába.

Arany feltétele:

 • Loose Cargo – Lődd szét a hátsó ajtón a zárat, hogy kiessen a szállítmány.

The Jewel Store Job

Megbízó: Lester (Michael)
Karakterek: Michael, Franklin
Jutalom: Pénz (az elosztástól függ)

A: Loud

Összegyűlt a csipet csapat, akcióra készen. Michael és Lester felvázolják a lényeget. Gyorsak lesznek, amíg valaki figyel a túszokra, addig a többiek kirámolják a helyet. Az egészre 90 másodpercük van. Franklinre vált a játék, aki a furgont vezeti. Miután mindenki beült a furgonba, hajts a Vangelicohoz. Michael úgy véli, akkor tud jó lenni a csapat, ha bíznak egymásban, ezért mond néhány mondatot magáról, ezután a többiek is ugyanezt teszik, amíg az ékszerüzlethez nem érsz. Ott aztán egy bejátszás következik. A srácok betörnek az üzletbe, Franklin pedig elmegy motorokért. A játék Michaelre vált, akivel ki kell ürítenünk a vitrineket. Ehhez sétálj oda, majd a tüzelésnek megfelelő gombbal tudod betörni az üveget és elvenni az ékszereket. Minél több vitrint ki kell rámolnod. Ezeket kis zöld körök jelzik a radaron. Körülbelül másfél perced van, az időről a választott hacker informál folyamatosan a headseten. Odakint már Franklin vár, aki egy rendőrrel vitatkozik. Michael leüti az őrt, és azt monda: "Ezer dolgot felejtesz el nap mint nap, legyen köztök ez is" – ha szemfüles vagy, kiszúrhatod, hogy ugyanezt a mondatot mondta Ludendorffban is a játék prológus küldetésében, amikor a biztonsági őr fegyvert fogott a fejéhez.

Michael gyalog sétál el, Franklin és a srácok motorral menekülnek. Franklinre vált a játék, és négy csillagos körözést kapsz, e mellett kell követned a többieket a város csatornahálózatán keresztül. Vigyáznod kell a forgalomra, a csatornában pedig sok a kanyar és mindenféle lomok vannak odalent. Használd Franklin speciális képességét, hogy kikerüld az akadályokat. Persze óvatosan bánj vele, csak akkor és abban a pillanatban aktiváld, amikor már muszáj. Az LS Riverhez érve a játék visszavált Michaelre, aki teherautóval érkezik a helyszínre. Menj neki a rendőrutóknak, hogy leszedd őket a motoron menekülőkről. A srácok egy idő után átjönnek a bal oldalra, így nem muszáj átmenned a jobb oldalra. Végül megjelenik egy sárga jelzés a radaron, oda kell eljutnod. Ott a motorokat felpakolják a teherautóba. Nincs más dolgod, mint elvinni a cuccot Lester raktárába. A játék közben kiírja, hogy mennyit fejlődtek a csapattagok képességei. Miután behajtottál a garázsba, Michael egy bejátszásban javasolja, hogy egy ideig váljanak szét, mert a rendőrök egy csapatot fognak keresni. Lester pedig eltelutalja majd a részeket. Michael meghívja Franklint egy kis ünneplésre.

Ha sikerült a rablás (Heist Passed), akkor a játék kiírja, hogy mennyi pénzt sikerült ellopni, és ki mekkora részesedést kap – beleértve Madrazo kifizetését is. Az összeget később kapják meg a karakterek.

Arany feltétele:

 • Quick Grab – Lopj el minden ékszert 50 másodperc alatt
 • Protégé Protected – Védd meg Franklint az LS River üldözésnél
 • Slean Sweep – Mind a húsz vitrinből

B: Smart

Összejön a csapat. Michael figyelmeztet mindnekit, hogy figyeljenek Lester utasításaira. Ha valami gubanc van, nem ismerik egymást. Ülj be a fekete Primoba, és várd meg, amíg Franklin is beszáll. Ezután hajts a felújítás alatt álló épülethez, ahol a játék Franklinre vált, és menj fel a tetőre. Ugyanoda kell felmásznod, ahonnan Michael készítette a fotókat. Egy palack BZ gázt kell a szellőzőre dobnod. Ötször próbálkozhatsz. Próbálj meg úgy célozni, hogy a célzó pont a gyűrű túloldalának belső falára essen, és kisebb erővel (ne túl nagy lendülettel) dobd át a gázt, akkor bele kell esnie. A vásárlók és az eladónő elkábulnak. Ekkor jön Michael, sétálj a vitrinekhez, és törd be az üveget, hogy kiürítse azokat. Ha végeztél menj az ajtóhoz. Franklin épp egy buzgó rendőrrel vitatkozik. Michael a földre löki, és a következőt mondja: "Ezer dolgot felejtesz el nap mint nap, legyen köztök ez is" – az az ugyanazt, amit a biztonsági őrnek a prológus küldetésben.

Ezután ugyanaz a forgatókönyv, mint az "A" opciónál. Michael elsétál, Franklinnel pedig követned kell a többieket az alagúton át. Sok a kacat odalent, bátran használd Franklin speciális képességét. A folyóhoz érve a játék ismét Michaelre vált. A teherautóval el kell ütnöd a renfdőrautókat. Először maradj a bal oldalon, a többiek úgyis átjönnek majd. Elég csak akkor átmenned a folyó másik oldalára, amikor a motorosok újra átvágnak a folyón. Nemsokára eltánek a rendőrök. A sárga jelzéshez érve a többiek a furgonba rejtik a motorokat. Ezután hajts ki az utcára, és  vidd a szajrét Lester raktárába.

Ha sikerült a rablás (Heist Passed), akkor a játék kiírja, hogy mennyi pénzt sikerült ellopni, és ki mekkora részesedést kap – beleértve Madrazo kifizetését is. Az összeget később kapják meg a karakterek.

Arany feltétele:

 • Quick Grab – Lopj el minden ékszert 50 másodperc alatt
 • Protégé Protected – Védd meg Franklint az LS River üldözésnél
 • Slean Sweep – Mind a húsz vitrinből

Mr. Philips

Megbízó: Michael (később Trevor)
Karakterek: Michael, Franklin, később Trevort irányíthatjuk
Jutalom: Nincs

A rablás után Franklin beugrik Michaelhöz. elfogadja Michael italmeghívását. Ünnepelnek, de közben megjelenik Dave Norton, az ügynök, aki Michael tanúvédelmi programját intézte. Figyelmezteti Michaelt, hogy nagy bajban van. Bekapcsolják a tévét, ahol épp az esetről szóló riportösszeállítást közvetítik. Megszólal a rendőr, akit Michael leütött, és idézi, amit Michael mondott neki. Michaelt nem izgatja, amit Dave mond, pedig kellene. A játék ezután Sandy Shoresba ugrik, ahol Trevor épp Ashleyvel kettyint a konhyában. Közben megy a tévé, Trevor pedig felkapja a fejét az ismerős mondatra. Úgy dönt, jár egyet, csakhogy a lakókocsijéból kilépve Johnny Klebitzbe botlik, akinek nem tetszik, hogy Trevor a csaját pakolja. Ennek aztán az lesz a vége, hogy Trevor a földre löki, majd megöli őt, és úgy dönt, leszámol a The Lost motoros bandával. Innentől irányíthatjuk Trevort, aki megkéri Wade-et, hogy keresse meg Michael Townley-t, de persze csak miután elintézték a motoros bandát. Grapeseedbe érve Ron mutatja meg, hogy az egyik farmnál vannak a motorosok. Egy bejátszás következik, ahol Trevor elmondja Terrynek, Claynek és a The Lost még néhány tagjának, hogy megölte Johnnyt, akik ezután a banda törzshelyére sietnek. Trevorral követnünk kell őket. A játék felajánlja, hogy közbe nlőhetünk, de nem muszáj, így a lakókocsi parkig követheted őket.

Ott aztán meg kell ölnöd a The Lost nagyját. A helyszínen több gázpalack és olajos tartály van, amit kilőhetsz, illetve segítségedre van Trevor speciális képessége, amit ha aktiválsz, erősebbenek lesznek a lövései okozta sebek, miközben alig sérül. Számos láda, roncs és lakókocsi van a helyen, amiket szükség esetén fedezéknek használhatsz. Mikor már csak néhányan maradtak, eldöntheted, hogy őket is lelövöd-e, vagy futni hagyod őket. Trevor közben Los Santosba küldi Wade-et. A következő célpont Ortega, az Astecas vezetője, akik szintén jelentős kereskedők a vidéken. A Bodhival told bele a lakókocsiját a vízbe. Trevor ezután felvázolja neki a helyzetet: a drogok és a fegyverek ezentúl Trevor Philipsen keresztül mennek ca környéken, vagy sehol. Eldöntheted, hogy megölöd Ortegát, vagy élve hagyod, ennek később nem lesz jelentősége a történet szempontjából. Ezután hajtsd a mentőhelyedre, ahol a játék megmutatja, milyen tevékenységek hol érhetőek el a lakókocsidban.

Arany feltétele:

 • No Survivors – Ölj meg minden menekülő motorost
 • Fejtalálattal ölj meg legalább 12 ellenfelet
 • Teljesítsd a küldetést 12 perc alatt
 • Legalább $5000 értékű kárt okozz Ortega lakókocsiján
 • Lost and Damned – Öld meg Terryt és Clayt még mielőtt a lakókocsiparkhoz érsz

Telefon: Ron felhívja Trevort, hogy minden kész az üzlethez, Mr. Chen a fogadóban van.

Trevor Philips Industries

Megbízó: Cheng
Karakterek: Trevor
Jutalom: Nincs

A pultosnő nem szívesen látja Trevort a fogadóban, aki aonban véget vet egy verekedésnek, s mivel szerencsére nem a pultosnő férjének fejét verte szét, kiszolgálják. Kisvártatva megérkeik Mr. Cheng tolmácsa, majd Mr. Cheng fia, aki teljesen jól érzi magát. Trevor először nem veszi komolyan őket, de a fordító emlékezteti, hogy remek üzleti partnerek lennének, és csupa jót hallottak Trevor vállalkozásáról. Trevor úgy dönt, megmutatja nekik, hajts hát a térképen jelölt Ace Liquor boltba, melynek emeletén a droglabor van. Útközben azonban Chef, aki az anyagot keveri felhívja őt. Ortega emberei bosszúból megtámadták a labort. A körbevezetés így elmarad, Mr. Cheng és a tolmácsa hidegre kerül... pontosabban csak a jeges ládákba, és épp csak addig, amíg Trevor és Chef megvédi a helyet. A felső emeleten kezdődik az akció ahol az ablak alatt jól fedezékbe lehet bújni. Minden Aztecast meg kell ölni, Trevor speciális képességét is használhatod. A legjobb az autóka felrobbantani. Ha az ablaknál megtisztítottad a terepet, az erkély következik, majd a keleti oldalra hív Chef. Ott kapsz egy gránátvetőt, amivel a Phoenixekre érdemes lőni. Végül az alsó szinten próbálnak meg betürni. Húzodj fedezékbe a pult mögött, és lődd le, aki be akar jönni, majd engedd ki az ügyfeleket. Mr. Cheng jól hűsölt, élvezte a dolgot, de a tolmácsa már annál kevésbé, és már nem szeretne üzletet kötni.

Arany feltétele:

 • Body Count – Ölj meg 32 ellenfelet
 • Unmarked – Minimális sérüléssel teljesítsd a küldetést
 • Scrap Man – Robbants fel 6 autót
 • Teljesítsd a küldetést 4 perc 30 másodperc alatt

Nervous Ron

Megbízó: Trevor
Karakterek: Trevor
Jutalom: $62 680

A The Lost bosszúból szétverte Trevor lakókocsiját, amiért megölte Johnnyt. Még az Impotent Rage figurát is összetörték. Megjelenik Wade is, aki még nem talált semmit Michaelről. Trevor nem hagyja annyiban, hogy törtek zúztak a lakókocsijában, ezért a Sandy Shores Airfielden támadja meg őket, amit a motoros banda felügyel. Amíg Ron feltérképezi a terepet, Trevorra venned kell egy távccsöves puskát, arra pedig egy jobb távcsövet (most mindkettő ingyenes), majd hajts a régi víztoronyhoz, és mássz fel a torony tetejére. Ugrik a játék a következő estére. Ron beoson a reptérre, neked kell fedezned. Először célozz rá, hogy tudja, látod, aztán kezdd el tisztítani a terepet. Fontos, hogy mindig fejre célozz, nehogy megszólaljon a riasztó.

Az első delikvens az irányítótorony lábánál lesz. Lődd le, majd az összes lődd ki az összes lámpát a tornyon, hogy ne vegyék észre a holttestet. A közeli hangáron is kilőheted a reflektorokat. Közben autóval érkezik egyThe Lost tag. Csak akkor lőjj, amikor már kiszállt, különben kiszúrnak a duda miatt. Ezután ismét az irányítórtoronyra is figyelj. Többen is ki fognak jönni onnan. Egyik oldalt is, a másikon is. Miután lelőtted az elsőt, lesz még valaki odalent, aki a torony felé közeledik, rá is figyelj oda. Ron kérni fog, hogy ismét célozz rá, hogy tudja, ott vagy még.

A következő fegyveresek a torony alatti hangárból jönnek ki. Először csak egy, de utána jön egy másik is. Vigyázz, nehogy a tartályokat lődd ki, mert akkor egyből kiszúrnak! Miközben Ron bombákat szerel fel oda, megjelenik egy motoros, őt lődd le. Most jön a nehezebb ik része, ugyanis egy helikopter közeledik, és feléd tart. Ki kell lőnöd a pilótát, mielőtt meglátna. Ne közelíts rá teljesen, mert úgy több időd jut bemérni, mielődd közelebb ér, és nem kell folyton távolodnod. A legjobb mindjárt lelőni, amint megpillantod, mert amíg távol vagy, könnyebb becélozni, mert nem vált annyira hirtelen magasságot hozzád képest (nem nő olyan hirtelen a szög közöttetek). Használhatod Trevor speciális képességét is, hogy erősebb legyen a lövés.

Ezután pattanj vissza a quadra, és siess a kifuthoz. A helyszínen fedezd ront, amíg előkészíti a repülőket. Használd Trevor képességét a The Lost ellen, akiket piros körök jeleznek a radaron. Főleg akkor, ha valaki hirtelen mögéd kerül, mert így nem lő le, és van időd megfordulni. Az épületeket, autókat, ládákat, roncsokat, lomokat használd bátran fedezéknek. Juss be a hangárba, ahol Trevor felugrik a repülő szárnyára, és onnan tisztítja meg a kifutópályát. Itt már spórolj Trevor képességével, csak akkor aktiváld, amikor már célzol és lősz, újratöltéskor, vagy amíg váltasz, kapcsold ki. Így időt és töltényt spórolsz. Ha az autókat lövöd, amikor aktiválva van a képesség, azok hamarabb felrobbanak, ezt is jó kihasználni. És most már jobbra kilőheted a tartálykocsit is.

Útközben Trevor átszáll a kifutón áll piros gépbe. Gyorsulj fel vele, majd emelkedj a magasba, és zárd be a kerekeket. Egy bandatag a szárnyra akaszkodik. Fordítsd az oldalára a gépet valamelyik oldalsó szárnylapáttal, hogy leessen. Ezutén le kell dobni az ellopott rakományt a megrendelőkenk. Ha nem nagyon megy a repülős, repülj magasra, amíg átérsz a hegyek túloldalára, de útközben akárt telejsíthetsz is néhány Under the Bridge repülést is, hiszen útbaesik több híd, ami alatt viszonylag könnyű átrepülni. Kövesd Ront, majd a katonai bázisnál ereszkedj lejjebb, és maradj alacsonyan, hogy aztán pontosan tudd ledobni a csomagot. Annak a kék körön belül kell landolnia. Jelzőfüst is segít megtalálni a helyet. Ezután landolj a grapeseedi kifutópályán. Grapeseed felé közeledve lassíts le, és ereszkedj lejjebb. Engedd ki a futóművet, és válts fókusz nézetbe, hogy könnyebben be tudd célozni a kifutópályát. Landoláskor döntsd előre a gép orrát, hogy az lent maradjon, és lassíts le. Ezután egyszerűen haladj előre, a hangárba pedig a hátsó szárnylapáttal kanyarodj be.

Arany feltétele:

 • Fejlövéssel végezz legalább 5 ellenféllel
 • Teljesítsd a küldetést 12 perc 30 másodperc alatt
 • Nervous Twitch – Landolj előbb, mint Ron
 • 6 Bridges, 1 Plane – Repülj át 6 híd alatt
 • Death On A Wing – Öld meg az összes motorost, amikor a repülőgép szárnyáról lősz.

Crystal Maze

Megbízó: Cheng (Trevor)
Karakterek: Trevor
Jutalom: Nincs

Trevor annak reményében megy a kocsmban, hogy nyélbe üti üzletet Chenggel, de a tolmács közli vele, hogy sajnos továbbléptek, mert többet szeretnének. Trevor kiszedi belőle, hogy az O'Neil fivérekkel akarnak üzletelni. Ideje kiiktatni a konkurenciát. Hajts hát a testvérek farmjára. Útközben Trevor beszél az egyikkel telefonon, így számítanak az érkezésedre. Nagyon sokan őrzik a droglabort a farmon és az erkélyen is, ezért lassan, megfontoltan kell haladnod. A területen nagyon sok a gázpalack, amit a javadra fordíthatsz, de azzal felhívod magadra a figyelmed, és tucatnyian támadnak rád. Jobb csendben kmaradni, amíg az lehetséges. A közelben van egy raktárszerű építmény, amit használhatsz fedezéknek, de ha onnan lősz, egyből észrevesznek, és könnyek körbekerítenek.Nem rossz ötlet egy hangompítós, távcsöves mesterlövsz fegyverrel még a domboldalról leszedni a fegyvereseket, viszont fontos, hogy minél késbb hívd fel magadra a figyelmet. Először az erkélyen lévőket iktasd ki a felső és az alsó szinten. Utána jöhetnek a ház mellett jobbra állóka, és két hülyegyerek, aki lent a közeli hangárnál lövöldözik. Ekkor már észrevesznek, de már jóval kevesebb lesznek, ezért most érdemes lemenni a raktárépülethez, és annak északkeleti sarkánál fedezékbe bújva lőni mindenkit, aki rád támad. Itt mindenkit elintézhetsz, aki odakint van, de azért óvatosan osonj tovább, fedezékből fedezékbe, hátha mégis maradt valaki az erkélyen, aki lelőhet. Használhatod a konténereket, majd a furgont.

Amint a házhoz érsz, a radar jelezni kezdi az odabent lévőket. Húzódj a falhoz, és lőjj be az ablakokon, hogy tisztán be tudj látni. Elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy bedobsz egy-két gránátot kézzel vagy gránátvetővel az ablakon, de az könnyen a közeledbe eshet, ezért nem jü kísérletezni vele. Az is egy opció, hogy a házik egyik biztonságosabb sarkánál, például az erkélyen az épólet északkeleti sarkánál hangoskodsz, és megvárod, amíg kijönnek, aztán sorra lelövöd őket. Ha bemész a házba, mindig használd fedezéknek a falakat. Szükség esetén a konyhában van elsősegély csomag. A pincébe kell lejutnod. A lejárat az épület egyik déli szobájából nyílik. Egy ember lesz odalent, aki elsőre fegyvertelennek tűnik, de ha a közelébe érsz, előkap egy gépfegyvert, ezért jobb már akkor lelőni, akikor lemész a lépcsőn. Ezután vedd fel a benzines kannát, majd a radaron lévő sárga pontokat követve locsold végig a házat a kinti földútig. Ügyelj rá, hogy egyetlen pontot se hagj ki. Ha végeztél, lőjj a benzincsíkba, hogy felrobbanjon az épület. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy menj minél messzebb a farmtól.

Arany feltétele:

 • Fejlövéssel ölj meg 10 ellenfelet
 • Unmarked – Csak minimálisan sérülést szerezz
 • 2 Birds 1 Stone – Ölj meg két ellenfelet egyetlen lövéssel
 • Lövési pontosságod legalább 80% legyen

Folytatása következik...

Módosítva: 2014. 11. 19. 18:07 ▪ Szerző: Visali
GTA V
GTA V
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Egyéb
Előzetesek
Média
Fórum témák
Linkek