Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Hosszas várakozás után ugyan, de végre megértük azt a napot is, melyen végre a GTAPlace.hu is kapott "exkluzívnak" nevezhető tartalmakat, a Rockstar Games közeljövőben megjelenő „The Lost and Damned” névre keresztelt Grand Theft Auto IV kiegészítőjéről. Ezúttal ugyan nem sok információ derült ki az Xbox 360 tulajdonosoknak szánt letölthető tartalomról, ám egy öt darabból álló achievementlistával, valamint egy igen szép képpel lettünk gazdagabbak…

A kiegészítő összesen 250 GamerPoint-tal gazdagíthatja a játékosokat. Ezen pontok öt darab különálló achievement között oszlanak el, melyeknek listáját a későbbiekben konkrét információkkal, egy külön cikkben tekinthetitek meg. Addig is itt egy kis összesítő, hogy mire is várhattok ezekkel kapcsolatban. Fontos megjegyeznem, hogy pontos követelményeket NEM mindegyiknél ismerünk.

Achievement neve GamerPoint Követelmény
Get Good Wood 50 A motoros versenyek folyamán, üss le összesen 69 ellenfelet a motorjáról.
Easy Rider 100 Játszd végig a történetet.
Full Chat 70 Az erősítésed a legjobb formájában van.
The Lost Boy 25 Légy te a bandavezér.
One Percenter 5 Billy ismét visszatér motorjára

Az új képen pedig Johnny Klebitz – a játék főszereplője – látható, egy teljesen új fegyverrel, mely nem más mint egy sawn-off shotgun. A felbontás a megszokott 1280x720-as képpontot jelöli.

GTA

2009.01.21 21:21 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 12

A tegnapi nap folyamán értesítettünk benneteket, hogy a nagyobb szórakoztató- és IT portálok ezúttal a Nintendo DS interaktív kézikonzolra érkező GTA: Chinatown Wars kapcsán írnak egy nagyobb előzetest. Magyarországi idő szerint pontosan tegnap este hét órakor meg is érkezett az IGN, a Games Radar, valamint a CVG, később pedig a Kikizo, a GamePlayer és a 1UP cikkei is, amelyekben a temérdek új kép mellett nem kevés információ is helyet kapott.

A következő nagyobb oldalak előzeteseit érdemes elolvasni az angolul tudó látogatóinknak:

IGN.com GamesRadar.com GamePlayer.com
CVG.com Kikizo.com Total Video Games
GameDaily.com 1UP.com UGO
GameSpy

Aki esetleg nem tudna megbírkózni a szöveggel, természetesen a legújabb információkat kigyűjtöttük nektek:

  • Annak ellenére, hogy a játék Nintendo DS-re jön ki, ugyanúgy megtalálhatóak a rádiók a repertoárban, igaz, rendes számokra senki ne számítson a konzol korlátai miatt. A zenék ugyanis "instrumental" formában lesznek jelen, ének és átvezetések nélkül.

  • Liberty City gyönyörűen néz ki, mind a GTA IV-hez képest, mind egymagában. Részletesen ki van dolgozva a város, a negyedek, épületek, utcák és reklámtáblák nagyban hasonlítanak a Grand Theft Auto IV metropoliszára - Alderneyt leszámítva. A készítők állítása szerint Alderney inkább az olasz maffia szigete volt a GTA IV-ben, ami nem igazán passzolna a Chinatown Wars történetéhez.

  • A "Sum Yung Gai" nevű kínai étterem (ami egyébként a "Some Young Guy" angol szóösszetétel paródiája lenne :P) vezetője és egyben a főhős, Huang Lee nagybácsija a játék elején fog minket küldetésekkel megbízni.

  • Ahogy a GTA IV-ben, itt is lehetőségünk lesz a különböző magas házakon lévő tűzlépcsők használatára, így a tetőre is fel lehet jutni. A mesterlövész küldetéseknél bizonyára hasznos lesz ez a funkció.

  • Azt már tudni lehetett, hogy a menüt illetve a telefont helyettesítendő, a fejlesztők egy PDA használatát találtak ki a Chinatown Wars-ba. A kézi számítógép rengeteg mindenre képes, többek között a multiplayer elindítása is a PDA segítségével történik egy külön menüponttal. Ezen kívül elérhető rajta a radar, a beállítások, valamint a küldetések instrukciói, de megnézhetjük az adott területet uraló banda nevét és a helyi drogárakat is. E-mailek küldése és fogadása is lehetővé válik a PDA-n.

  • A drogkereskedős "minijátékban" többféle drogfajtát adhatunk/vehetünk, mint a heroin, kokain, ecstasy és marihuána. A drogüzleteknél azonban vigyáznunk kell, ugyanis 100 rejtett kamera van szétszórva Liberty Cityben, amelyek akár le is buktathatnak. Ehhez kapcsolódik egy mellékküldetés is: (gondolom kitaláltátok...) ki kell lőnöd mind a 100-at!

  • A körözés szisztémája is új értelmet nyert a Chinatown Wars-ban. A begyűjtött csillagokat a környéken lévő rendőrautók kiiktatásával rázhatjuk le. A hátralévő rendőri egységek száma a csillagok alatt lesz látható. Ha minden egységet kiiktattunk, el kell menekülni a helyszínről, amíg a csillagok eltűnnek.

  • Az egyik misszió során helikopterből kell előre preparált molotov koktélokat dobálni. A molotov koktélok készítéséről már korábban írtunk, és cikkeink között is megtalálható.

  • A tesztelők tapasztalatai szerint Huang csak utasként képes a helikopterben ülni, vezetni nem képes azt. Erről pontosabb megerősítés/cáfolat nem érkezett a Rockstartól.

  • A járművek között az autókon kívül megtalálhatóak lesznek a helikopterek, motorkerékpárok, hajók, sőt egy JetSki is. Minden jármű sajátos irányítással rendelkezik.

  • A beépített GPS lehetőségén kívül (ami egyébként kikapcsolható a menüben) taxit is hívhatunk a mikrofon segítségével.

  • Az elmaradhatatlan különleges ugratások (Unique Stunt Jumps) szintén jelen lesznek a Chinatown Warsban. Ezek között lesz olyan is, hogy át kell törni egy reklámplakátot.

  • Egy érdekes ficsőr is helyet kapott a játékban. Ha a járművel kipörgő kerékkel indulsz (kézifékkel), akkor akár lángcsíkot is hagyhatsz magad után, ami hasznos lehet az üldözők, vagy járókelők kiiktatására.

  • A radaron keresztül kedvenc helyeket is el lehet menteni, így ha valami érdekes dolgot találtunk, később könnyedén visszatérhetünk oda.

Egyelőre ennyi információt találtunk, de később még számíthattok újabbakra, mivel az eredeti cikkekben még részletesebb leírás található a játékról. Nem szabad elfelejteni, hogy egy DS játékról van szó, és mindezeket átolvasva már most kijelenthetjük: a Chinatown Wars a Nintendo kézikonzoljának egyik legsikeresebb játékának ígérkezik.

GTA GTA GTA GTA
Ez csak néhány, a rengeteg kép közül. A több, mint 60 képet és 10 artworköt tekintsd meg galériánkban!

Linkek: Hivatalos oldal | Chinatown Wars galéria

2009.01.21 16:50 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 3

Számos új videóval bővült a nem rég elindult GSTV csatornánk. Az új videók között megtaláljátok a legtöbb Grand Theft Auto epizód trailerét, ezen kívül pedig három darab új stuntvideót, amit lejebb, illetve a hír folytatásában itt nálunk is megtekinthettek. Tehát akkor jöjjön is az első, amely a Wasteland Heroes csapat egyik tagjától, pontosabban Daffy-től származik. A folytatásban KillaMarci és Tackleberry videóit tekinthetitek meg. Jó szórakozást!

2009.01.20 21:26 ▪ Írta: wantoo Elolvasom 2

Az EDGE magazin egy korábbi cikkét hivatalosan is elérhetővé tették az oldalukon. A cikken lévő új információkat már a korábbi hírünkben megírtuk, de az online tartalom két új képpel is gazdagodott. Ezeket láthatjátok alant (vagy a galériánkban):

GTA GTA

UPDATE: Időközben a német Cynamite.de weboldal is kitett néhány képet a Chinatown Warsról, ezek megtekintéséhez látogass el a galériájukba.

2009.01.20 15:32 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 15

Az utóbbi idők nem arról voltak nevezetesek, hogy rengeteg információt tudhattunk meg a Grand Theft Auto világáról, valamint annak epizódjairól, most azonban érdemes egyre többet felnézni oldalunkra, mert úgy tűnik hogy beindult az élet a Rockstar háza táján.

Mint azt már megszokhattuk, minden nagyobb játék kiadása előtt pár héttel a nagyobb online szórakoztatóportálok egy minden részletre kiterjedő előzetes cikket írnak az adott játékról, esetünkben az új GTA részekről. Ilyenkor minden újságíró csapat saját kezűleg [hands-on] tesztelheti le a játékot, és a számukra megmutatott tartalmakról írhatnak.

Így lesz ez most is, hiszen a Kikizo.com bejelentette, hogy január 20-án (azaz ma) helyi idő szerint 19:00 órakor publikálják a nagy Grand Theft Auto: Chinatown Wars előzetesüket. Ha ez a cikk hasonlóan részletes és nagyszabású lesz, mint a GTA IV megjelenése előtti irományuk, akkor talán nem csak új képekre, de rengeteg új információra is számíthatunk.

A Kikizohoz hasonlóan az egyéb nagyobb portálok, mint a GameSpot, a CVG és a Games Radar is egy hasonló előzetessel szolgálnak majd a nagyérdeműnek.

Nem szabad elfeledkezni azonban a Grand Theft Auto IV első - és egyelőre Xbox-exkluzív - letölthető tartalmáról, a The Lost and Damnedről sem, ugyanis az egy hónap múlva megjelenő DLC-t január 27-én a fentebb említett nagyon portálok is letesztelik.

Ha tehát kíváncsiak vagytok az új információkra, maradjatok velünk a hét folyamán!

2009.01.20 15:24 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 5

Amióta világ a világ - és a Grand Theft Auto az Grand Theft Auto - tapasztalhatjuk, hogy az internet sötét bugyraiban – vagy éppen azon kívül, számos rossz- és jótevő lélek tevékenykedésének köszönhetően, néha igaznak, néha pedig hamisnak bizonyuló pletykák ütik fel fejüket. Ez történt most is, melynek során a Game Informer magazin jóvoltából olyan érdekes dolgokról kaptunk vajmi kevés, de egy pletykaáradat elindításához túl sok információt, hogy úgy döntöttünk erről mi is írunk nektek…

A dolog úgy kezdődött, hogy a fentebb említett havilap legfrissebb számában, a szerkesztőség egyik tagja a következő idézetet csempészte az ártatlan olvasók szeme elé:

„Ezúttal nem egy letölthető tartalomról beszélünk, vagy azoknak összesűrítéséről, hanem egy teljesen különálló játékról. Arra számítunk, hogy ez a cím is alkalmazkodni fog az előző részekhez, és egy alcímet kap, mint például a GTA: San Andreas, stb. Tokyo egy lehetséges helyszíne lehet a játéknak, de részletek ezúttal még nem adottak.” – Game Informer 190. szám.

Elemezzük ezt egy kicsikét. Ugyebár a jól értesült GTA rajongók – khm, GTAPlace látogatók - már tudják, hogy a Rockstar Games kereken 50 millió dolláros üzletet kötött a Microsoft-tal, melynek során megállapodtak két Xbox 360 DLC elkészítéséről. A dolog érdekessége viszont az, hogy a játék legelső kiegészítője már az alap Grand Theft Auto IV fejlesztési munkálatai mellett került a fejlesztők asztalára, így már csak az a kérdés maradt fent, a második ilyen tartalom mikor válik elérhetővé.

Ha az eddigi megjelenési sémát követik, akkor nagyon is valószínű egy őszi megjelenés. De ha ez így lesz, akkor vagy ismételten később érkezik a nagyobb, folytatásnak szánt cím, vagy talán két GTA részt is kapunk idén. Felvetődik még az a kérdés is, hogy miért pont Tokyo a lehetségesnek jelölt helyszín? Véleményem szerint a hír első része igaz, míg a japán metropolisz csak a Chinatown Wars beállítottsága és idei megjelenése miatt került terítékre, ebből kifolyólag ez már teljes mértékben a pletyka kategóriába sorolható.

A hír hitelességét csupán a Vice City esete igazolja, mely egy évvel a GTA III PlayStation 2-re való kiadása után jelent meg. Az egyetlen probléma viszont az, hogy a Take-Two egy régebbi nyilatkozata szerint, előreláthatólag csak 2010-ben fognak újabb epizódot publikálni a sokak által kedvelt sikerjátékból.

Reménykedjünk a legjobbakban.

2009.01.16 21:48 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 37

Gondolom senkinek sem kell bemutatni a GameStar játékmagazint, és biztos vagyok benne, hogy a GameStar TV-t is sokan ismeritek. Örömmel jelentjük be, hogy pár napja nekünk is elindult az oldalon a saját csatornánk, ahol ezentúl megtaláljátok a legfrisebb Grand Theft Auto-val kapcsolatos videókat. Egyelőre kevés videó található, de azon vagyunk, hogy minél többet megosszunk veletek a jövőben.

A jobb oldali menüben hamarosan találhattok majd egy külön modult, ahol mindig megtaláljátok a legfrisebb videókat, így bárki könnyen elérheti, de hír formájában is közölni fogjuk őket. A videókon kívül azonban még egyéb meglepetésekkel is készülünk, szóval érdemes lesz a jövőben velünk tartanotok. Most pedig következzék egy nemrég megjelent stuntvideó, amely természetesen már megtalálható a GSTV-s csatornánkon is. Jó szórakozást!

2009.01.15 15:35 ▪ Írta: wantoo Elolvasom 15

Alighogy közzétettük a mai nap folyamán számotokra az N-Zone új információit a Chinatown Wars-ról, ismét eddig nem ismert adatok váltak elérhetővé az említett Nindento DS címmel kapcsolatban. Az EDGE magazin februári számában ugyanis a szerkesztők egy előzetessel szolgálnak az olvasók számára.

A magazinban lévő cikkből a következő információk derültek ki:

  • A szerkesztők szerint a Chinatown Wars fejlesztőcsapata kétszer akkora, mint a két Stories részt készítő csapaté. Ha valaki még mindig kételkedne a játék színvonalában vagy jelentőségében, az is említésre került, hogy a Chinatown Wars több forráskódot tartalmaz, mint a San Andreas. (!)

  • A radar rendszere, illetve a GPS megegyezik a Grand Theft Auto IV-ben látottakkal, így valószínűleg jelen lesz a GPS által kijelölt útvonalak követésének lehetősége is.

  • Egy igazán érdekes ficsőrt is kitaláltak a Rockstar Leeds fejlesztői, melyszerint a játékban lévő Ammunation fegyverboltokból a PDA segítségével online rendelhető majd meg a kívánt fegyver, ami később megjelenik a mentőhelyünknél.

  • Talán a játékban átértelmezhetjük az eldobható fegyverek alkalmazását, ugyanis az érintőképernyőnek köszönhetően a játékos "fogja meg" és dobja el a gránátot/molotov koktélt a kívánt helyre. Egy landolási pont lesz látható a felső képernyőn, így valamivel pontosabb dobásokat is végre lehet hajtani.

  • A fegyvereket az "A" gombbal süthetjük majd el, ebből adódóan ez lesz a verekedés gombja is.

  • Újabb minijátékra derült fény: Egy bizonyos bérgyilkos küldetésnél a sniperrel leadott lövést megelőzően össze kell raknunk a mesterlövész puskát, az érintőképernyő használatával.

  • Ha már az interaktív megoldásokról beszélünk, a hidakon való áthaladás közben az áthaladási díjat is egy rövidke "minijáték" keretében fizethetjük be - ennek során csupán be kell dobnunk egy érmét a számára kijelölt helyre. Ez szintén az érintőképernyővel lesz kivitelezhető. Habár bosszantónak tűnhet ez a sok, játékba integrált minijáték, az EDGE szerkesztői szerint viszonylag rövidek, és remekül beleilleszkednek a játékmenetbe.

Talán a legfontosabb információ kimaradt a felsorolásból: említésre került, hogy "a játék már készen van", jelenleg a tesztelés folyamata zajlik. Minden bizonnyal a március 17-i megjelenés előtt még számos új infó, kép, videó és egyéb tartalom lát napvilágot, akár a fejlesztők által is. Maradjatok velünk a továbbiakban is.

2009.01.12 19:28  ▪ Forrás: GTAGaming  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 19

A német N-Zone névre keresztelt havilapnak köszönhetően ismét fény derült néhány információra, a Chinatown Wars-t illetően, mely főként a Nintendo DS-be beépített Wi-Fi lehetőségen keresztül elérhető multiplayer-rel kapcsolatban fed fel számunkra néhány titkot. Akit esetleg érdekel a játék ezen része, az garantáltan nem fog csalódni, ugyanis a úgy tűnik, hogy a fejlesztők ismételten nagyot alkottak…

A cikkből a következők derültek ki:

  • A játékosoknak Offline és Online multiplayer lehetőségek is adottak.

  • A Social Club teljes támogatása, melyen keresztül adatokat cserélhetünk, valamint megtekinthetjük saját statisztikánkat. A játék tartalmazni fog egy külön kialakított „Achievement” rendszert is.

  • Chat funkció is elérhető lesz. Erről több információt nem kaptunk.

  • A Single Player módban támogatott napszakok/időjárás váltakozása, multiban is jelen lesz.

  • Rejtekhelyünkön bármely küldetést és mellékküldetést újrajátszhatunk, melynek következtében akár jobb eredményeket is érhetünk el. A pontozási rendszer három szintet tartalmaz: Bronz, Ezüst és Arany.

  • A cikk írója szerint a grafika lenyűgöző – valószínű, hogy a többi DS játékhoz viszonyítva, a város pedig teljes mértékben tükrözi egy valós metropolisz mindennapjait.

  • Irányítás terén is nagyot alakított a játék, ugyanis gyorsan megszokható és könnyű kezelhetőséget nyújt.

UPDATE by Gege: Időközben napvilágot látott két újabb kép a játékról, egyik a Worthplaying.com-nak, másik a EuroGamernek köszönhetően. Mindkettő megtekinthető a galériánkban!

2009.01.12 17:46 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 8

A TeamXbox weboldal jóvoltából egy újabb kép látott napvilágot, amely a Grand Theft Auto IV első letölthető tartalmából, a The Lost and Damnedből származik. A képen Johnny Klebitz látható Alderney-ben, aki az idén február 17-én megjelenő kiegészítő főhőse lesz.

Linkek: Hivatalos weboldal | The Lost and Damned képek

2009.01.12 15:30  ▪ Forrás: TeamXbox  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 4
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink