Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Az ATI elegett tett korábbi ígéretének, miszerint december 10-én kiadásra bocsájtja a Catalyst névvel fémjelzett megjelenítő driver legújabb verzióját, a 8.12-t. Hogy ez nekünk mért fontos?

Nos, többeknek gondjuk lehetett a GTA IV PC verziójával, akik ATI videókártyát használnak. Számos hiba lépett fel ezzel kapcsolatban a játékban, ám ez az új driver tapasztalatok szerint is 10-15 extra FPS-t képes kicsikarni a vasból. Ez jelentős növekedés, ezért bártan ajánljuk mindenkinek letöltésre az új, 8.12-es drivert:

(A fent felsorolt négy link csak és kizárólag a drivert, illetve az ahhoz szükséges fájlokat foglalja magában, és lényegében ezek szükségesek a játékokhoz. Mindazonáltal, ha a teljes csomagot akarjátok letölteni, látogassátok meg a game.amd.com weboldalt!)

2008.12.10 18:37 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 23

Az amerikai illetőségű TIME magazin minden évben közzé tesz egy általuk összeállított Top 10-es listát, amelyen az adott év videójáték nagydobásai szerepelnek.

Ez idén sem maradt el, ráadásul a tíz darabból álló lista első helyét a méltán népszerű Grand Theft Auto sorozat legújabb része tölthette be, nem kis dicsőséget szerezve a fejlesztő Rockstar Gamesnek. A teljes lista a következő:

  1. Grand Theft Auto IV
  2. Braid
  3. LittleBigPlanet
  4. Rock Band 2
  5. Gears of War 2
  6. Dead Space
  7. Star Wars: The Force Unleashed
  8. Hunted Forever
  9. Fieldrunners
  10. Spore

A PC verzió hibáit orvosolandó javításról ezidáig nem érkezett érdemleges információ, ám ha ez megtörténik, természetesen kitesszük az oldalra.

2008.12.10 15:07  ▪ Forrás: TIME  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 5

Decemberi ráadás nyeremény játék a wwg-n! Nyerj most a wwg-n egy nagy értékű Airsoft ajándékcsomagot, vagy egy Logitech MX 400 Lézer egeret, vagy egy Telstar UFM-102-B Mp3 lejátszót! A részvétel csak, december miatt 100 pont! Ne hagyd ki! A részletekért látogass el a wwg nyereményjáték oldalára, kattints az alábbi linkre! Ahhoz, hogy megtekinthesd a nyereményjáték részleteit, mindenképp regisztrálnod kell a wwg rendszerébe! Ezt itt megteheted.

wwg nyereményjáték oldal

Sok sikert minden résztvevőnek!

2008.12.07 16:44 ▪ Írta: wwgSTAFF Elolvasom 21

Még egy hete sincs, hogy a Grand Theft Auto IV PC verziója a boltokba került, de máris beindult a modding láz. A GTAForums.com néhány felhasználója máris testreszabta a példányát...

Ezek ugyan még csak egyszerű kis csínytevések, mint például a járművek tulajdonságainak megváltoztatása, vagy a fegyverek összecserélése, viszont idő kérdése, hogy mikor hallhatunk nagyobb projektekről. Ízelítőnek két videót mellékeltünk a hírhez, de a nagyobb videportálokon rengeteget lehet találni.

Kattints a "Folytatásra" a videók megtekintéséhez...

2008.12.07 14:06  ▪ Forrás: gta4.net  ▪ Írta: VISALI Elolvasom 14

Korábban már elmondtuk, hogy egy mindenre kiterjedő cikket írunk azzal kapcsolatban, hogy a GTA IV során fellépő hibákat hogyan lehet elhárítani, kijavítani. A Games for Windows LIVE-ra való regisztrációt elmagyarázó írásunkat, illetve a GTA IV feltelepítésének útmutatóját már korábban publikáltuk, remélhetőleg hasznos volt számotokra.

Azonban a legfontosabb cikk, amely a hibákat írja le, még nem kerül publikálásra. Ezt, illetve egy másik cikket, amely a Games for Windows LIVE-ra való játékon belüli bejelentkezést írja le, most ti is elolvashatjátok. Fontos megjegyezni, hogy a hibaelhárítás cikkünkbe nem tudtunk minden hibát leírni, csupán a legfontosabbak kerültek felsorolásra. Ha az irományok elolvasása mellett olyan hibát véltél felfedezni, amelyet nem írtunk le, kérjük, jelezd azt a fórumunkban, hogy másoknak ne okozzon fejfájást! :) A cikkekhez jó olvasást kívánunk!

Bug- és Hibaelhárítás Games for Windows LIVE bejelentkezés

Természetesen hamarosan publikáljuk a Rockstar Games Social Club-ra való regisztrálás menetét elmagyarázó cikkünket is, bár az remélhetőleg nem okoz akkora gondot, mint a fentebb említettek.

UPDATE: Hibaelhárítás cikkünket frissítettük egy újabb hiba leírásával (Hiányzó textúrák és objektumok egyéb márkájú grafikai vezérlők alatt), valamint a cikk elején felsoroltuk az összes problémát, és csak egy kattintással odaugrik a böngésző az adott hiba leírásához. Így kicsit áttekinthetőbb a cikk.

2008.12.07 10:46 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 18

Hosszú csend után ismét olvashatunk új információkat a GTA Chinatown Wars-ról. Az 1UP.com szerkesztősége ugyanis egy interjút készített Gordon Hall-el, a Rockstar Leeds vezető fejlesztőjével. Bátorkodtunk összeírni nektek az új információkat...

  • A játékot már két éve fejlesztik a Rockstar Leeds emberei, és szerintük eddig ez a legnagyobb játék, amit valaha is fejlesztettek.
  • A játék több, mint 900 000 sornyi begépelt kódból épül fel.
  • A játékban saját e-mail rendszerünk is lesz. Nyomon követhetjük a drog üzleteinket,  vagy az Ammu-Nation-ból online rendelt fegyvereinket. Mindezt az érintőképernyő használatával.
  • Az érintőképernyő segítségével akár egy raktárépület kódzárát is kiiktathatjuk.
  • A küldetések végigjátszásához elég 20-30 óra. Viszont ez a statisztikában csak 28-30%-nak felel meg. A játékban sokkal több mellékküldetés és alkalmi munka lesz, mint eddig, így a 100%-os kijátszáshoz Mr. Hall 70-80 órát saccol.
  • Az egyik küldetésben magunknak kell megterveznünk az utat egy háztetőre, ahonnan egy mesterlövész puska segítségével lelőjük az áldozatunkat.
  • Nyomon követhetjük az emberek életét, például láthatjuk, ahogy beszáll az autójába, elmegy dolgozni, ebédelni, stb.

GTAGTA

Az interjú mellé néhány régi és új képet is publikáltak digitális formában. Ezeket galériánkban megtekinthetitek.

2008.12.06 19:10  ▪ Forrás: 1UP  ▪ Írta: VISALI Elolvasom 12

A Grand Theft Auto játéksorozat erőszakosságából kifolyólag már számos bűncselekményel kapcsolatban hallhattunk róla. Sajnos ismét kapcsolatba került egy incidenssel.

Arizónában egy hat és egy hét éves fiú az egyik GTA rész játszása után brutális módon, egy PlayStation 2 kontrollerrel felakasztottak egy alig négy hónapos kis cicát, majd addig dobálták kővel, amíg ki nem múlt szegény állat. A helyi serif, Joe Arpaio azt nyilatkozta, hogy " Ez a játék a rendőrök megölésére és a nők megerőszakolására buzdít", majd hozzátette, "Ez csak egy kis csoda, hogy ilyen erőszakot egy kicsi állaton követtek el." -utalva arra, hogy ennél komolyabb bűntények is történhetnek. Sajnos ez valóban így van, hisz olyan fiatalkorúak is játszák a játékot, akik nem képesek felfogni a benne történő eseményeket, és nem tudják értelmezni a játék  szó fogalmát. A két fiatalt koruk miatt nem ítélték el.

2008.12.06 18:10  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: VISALI Elolvasom 37

Látogatóink közül mindannyian tudjátok, hogy a Grand Theft Auto IV PC-s verziójának kiadása illetve annak működése nem igazán úgy sült el, ahogy azt a fejlesztők gondolták. A játék számos hibával rendelkezik, sokaknál el sem indul, és ennek orvoslására egy bizonyos patch kiadását is bejelentették a Rockstar-nál dolgozó programozók. A GTAForums weboldalán maguk a fejlesztők írtak egy bejegyzést, amelyben a hivatalos álláspontjukat taglalják. Ennek magyarra fordított verzióját ebben a hírben olvashatjátok.

"Olvasgattuk a fórumokat és észrevettük, hogy több felhasználónak gondjai akadtak a Grand Theft Auto IV PC verzióját illetően, ezért mi megteszünk mindent amit tudunk, hogy megoldjuk ezeket a problémákat. Számos megoldáson munkálkodunk, amelyeket alant láthattok, és a következő néhány nap folyamán a fórumban feltett összes kérdésre választ fogunk adni, hogy minél hamarabb feltehessétek és hiba nélkül futtassátok a játékot. Kérjük, nézzetek vissza később is az alant látható listára a frissítésekért.

Driver Hírek

Örömmel jelenthetjük be, hogy az Nvidiával való közreműködés eredményeképpen kiadhattunk egy új drivert, amely a teljesítményt növeli, és kijavít egy nagy hibát a 7900-as széria használatánál. Ha még nem szerezted meg az új drivert, itt letöltheted: http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html

Az ATI is beleegyezett már egy frissített driver, a Catalyst 8.12 kiadásába, amely December 10-én lesz letölthető a http://game.amd.com oldalról. E driver használatával jelentős teljesítménybeli fejlődés várható.

Patch hamarosan

Már dolgozunk egy patch-en, amely már néhány nap múlva lesz elérhető. Mivel a Grand Theft Auto IV egy Games for Windows LIVE játék, a patch kiadása előtt a Microsoftnak is hitelesítenie kell azt. A javítás már a Microsoftnál van, jelenleg a beleegyezésüket várjuk. A patch több hibát kijavít majd:

- Javítás a betöltőképernyő alatti összeomlásra, amelyet néhány német vásárló jelentett nekünk.
- Számos fejlesztés a Video Editorral kapcsolatban: okosabb elnevezési rendszer a videóknak, fejlesztett render minőség, jobb effektek a replay-ek alatt.
- Javítás a bowlingnál bizonyos érzékeny egerek használata mellett.
- Az ATI 1900-as széria alatt tapasztalható árnyék-hibák javítása
- Teljes mentés a memóriába.
- Grafikai fejlesztés az egyes füst-effekteket és a tükröződést illetően.
- A Multiplayerben lévő karakterbeállítások megőrződnek.
- Támogatás a DirectInput kontrollerekhez. Megjegyzés: A mostani hackelt megoldás az ilyen fajta kontrollerek futtatására valószínűleg nem fog működni a patch kiadása után, tehát azt javasoljuk, hogy a hacket szedjétek le a frissítés előtt.

Az energiaellátással kapcsolatos hibák is javításra kerülnek (lassú sebesség, dupla sebesség problémák). Még a patch kiadása után is azt ajánljuk, hogy az ehhez kapcsolódó beállítások a maximumra legyenek állítva. Tapasztaltunk olyan hibákat, ahol az energiaellátó szoftver nem észlelte a játék futását, és a CPU-t takarékos módba helyezte.

A patch mellett a Social Club adatkezelő rendszerét is fejlesztettük, így lényegesen lecsökkenhet, vagy akár meg is szűnhet az MMA10-es hiba. Ha mégis tapasztaltok ilyet a Social Club-ba való be- vagy kijelentkezés után, minél többet meg akarunk tudni a hibáról."
- Rockstar Toronto - GTAForums.com

Az iromány további részében a support-tal kapcsolatos információkat írják le. A teljes közleményt ide kattintva elolvashatjátok angolul. Továbbá örömmel jelentjük be, hogy elkészültünk egy újabb cikkel, amely a Games for Windows - LIVE-ra való regisztrálást magyarázza el részletesen. Még remélhetőleg a mai nap folyamán publikálásra kerül egy, a Rockstar Games Social Club regisztrálást bemutató cikk is, valamint nagy erővel dolgozunk a hibaelhárítás cikkünkön is.

GTA IV PC - Games for Windows Live regisztráció
2008.12.06 15:05  ▪ Forrás: GTAForums  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 14

A Grand Theft Auto IV PC-s megjelenése után hidegzuhanyként érte a rajongókat, a játék optimalizálatlansága, melynek köszönhetően nem hogy régebbi, de még a mai csúcskategóriásnak mondható személyi számítógépeken is eszméletlen hibákkal telítve fut a játék, nem beszélve az itt-ott előbukkanó lassulásokról. A Rockstar Games ugyan tud ezekről a problémákról – és állításuk szerint már gőzerővel dolgoznak egy kiadós javításon, de az Nvidia kártyák tulajdonosai úgy látszik, már-már kezdhetnek fellélegezni…

A cég programozói ugyanis kiadtak egy új driver-t, mellyel a játék kompatibilitási hibáit próbálták meg lecsökkenteni. Csodára ne számítsatok, ám bizonyos forrásokból érkezett tesztek szerint az új szoftvernek köszönhetően, egyes konfigurációkon akár 10 FPS pluszt is elérhetünk, nem beszélve a távoli objektumok betöltését meggátló bug kiiktatásáról, ami akárki akármit mond, nem egy figyelmen kívül hagyható változás.

Habár a Rockstar-os srácok még mindig nem nyilatkoztak azt illetően, hogy a játékhoz készülő patch mikor lát napvilágot, abban biztosak vagyunk, hogy annak megjelenésével már sokkal élvezhetőbb lesz a GTA sorozat legújabb PC-s tagja.

Az új, 180.84 verziószámú Nvidia driver-t, az nZone, GTA IV számára dedikált szekciójából tudjátok letölteni!

2008.12.06 06:11 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 18

Nemrég érkeztek meg az első képek a GTA IV-hez készülő első epizodikus tartalomról, a The Lost and Damned-ről. Hamarosan viszont betekintést is nyerhetünk a kiegészítésbe.

Ma ugyanis bejelentésre került, hogy a Spike TV Video Games Awards műsora keretén belül december 14-én, azaz jövő héten nyugat-amerikai idő szerint vasárnap este 21:00-tól, magyarországi idő szerint hétfőn reggel 6 órától a DLC is bemutatásra kerül. Aki esetleg nem tudja megnézni a műsort ne búsuljon, hisz valószínűleg később a nagyobb videoportálokon is megtekintheti. Természetesen az új információkat mi is leközöljük majd.

2008.12.05 22:21  ▪ Forrás: PR Newswire  ▪ Írta: VISALI Elolvasom 3
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink