Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Az Egyesült Királyságban is jelen lévő PC Gamer újság egy új előzetesében beszámolt a Grand Theft Auto IV-ről, azonban a cikkből nem sok új infó derült ki:

  • A billentyűzet és egér irányítást egyszerűen meg lehet tanulni, nagyon könnyű vele az irányítás.
  • Konzolokon fellelhető volt az a játékhiba, mely során a falat fedezéknek használó karakterünk néha nem tudott teljesen célozni, ami kicsit zavaró lehet. Nos, PC-n ezt is kijavították.
  • Érdekes megoldás, hogy a Multiplayeren való játékhoz be kell jelentkeznünk a Rockstar Social Clubra és a Windows Live-ra egyidőben.
  • A tesztelő szerint a játék már egy szimpla kétmagos processzorral és egy 8800-as NVIDIA kártyával is olyan remekül futott, hogy csak néha adódtak framerate gondok.
  • A PC Gamer UK 92%-ra értékelte a játék PC változatát, és a "MUST BUY", azaz "Kötelező vétel" kategóriába sorolták be.
2008.11.20 21:42  ▪ Forrás: GTA4.net  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 8

A mai nap folyamán közzétett örömteli hírünk után, amely a várva várt első DLC információkat hozta el, most a Rockstar Games egy hivatalos sajtóközleményben tudatta a még mindig kételkedőkkel az információ valódiságát. A közleményből egyébként újabb információk is kiderültek, de alant az egész szöveg magyarított verzióját is elolvashatjátok:

"New York, NY - November 20, 2008 - A Rockstar Games, a Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ: TTWO) leányvállalata büszkén jelenti be, hogy a várva várt első letölthető tartalom, a Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned hamarosan megérkezik az Xbox 360® játék- és szórakoztatórendszerre az Xbox LIVE® online szórakoztató hálózaton keresztül. A világszerte 2009. február 17-én megjelenő, csak Xbox LIVE-on elérhető exkluzív csomag, a The Lost and Damned újabb tartalmakkal fog szolgálni, valamint a két, hivatalosan bejelentett letölthető tartalom közül elsőként lesz elérhető.

"Az epizódok készítése lehetővé tette számunkra hogy kiterjesszük a játék világa közti elbeszélő és interaktív kapcsolatot, számos innovatív módon," mondta Sam Houser, a Rockstar Games alapítója. "Reméljük, hogy a játék rajongói élvezni fogják a Liberty City életének új felfedezését, amely ebben az első epizódban foglaltatik."

A Grand Theft Auto IV áprilisi megjelenése óta példa nélküli elismerést és dicséretet gyűjtött be világszerte. A széria készítői, a Rockstar North fejlesztésében készülő The Lost and Damned egy új karakterrel és cselekménnyel fog szolgálni, ami egybevág a Grand Theft Auto IV történetével; új küldetések, amelyek utat nyitnak Liberty City újabb megismerésére, új multiplayer módok, fegyverek és járművek; és egy változatos, nagyobb mennyiségű zenei tartalom - minden színvonalas dolog, ami a Grand Theft Auto védjegye.

A Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned letöltéséhez szükséges egy teljes verziójú Xbox 360-as Grand Theft Auto IV, valamint egy Xbox LIVE tagság. Bővebb információk, többek között az árat illetően is, hamarosan bejelentésre kerülnek. Több információért látogass el ide: www.rockstargames.com/IV."

A bejelentésből tehát egyértelműen kirajzolódik, hogy a legelső letölthető tartalommal az Xbox 360 tulajdonosok az új küldetések mellett új zenéket, fegyvereket és járműveket kapnak a játékhoz. Arról még semmilyen híresztelés nem történt, hogy a DLC érinti-e a PC-s játékosközösséget, de mi egyelőre elégedjünk meg a Video Editorral és a szebb grafikával :).

2008.11.20 20:13  ▪ Forrás: Take Two  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 2

Akik nyomon követik a Grand Theft Auto IV-gyel kapcsolatos információáradatokat, bizonyára tudják, hogy annak két hivatalos kiegészítő része is publikálásra kerül majd, a Microsoft által réges-régen elindított Xbox Live rendszeren. Eddig nem sokat tudhattunk meg ezekről a tartalmakról, ám most végre megtört a jég és kiderült, hogy az első exkluzív letölthető epizód, még az eddigi GTA IV élmény által felhozott dolgoknál is vadabb lehetőségeket szán a játékosoknak…

Az Egyesült Államokban kapható USA Today szerkesztőségének ugyanis sikerült megtudakolnia, mi is lesz a következő al-epizód lényege, valamint címe, melyet eddig csak „Episode One”-ként ismertünk meg. A hivatalos cím ezúttal tehát napvilágot látott, és az igen találó „The Lost and Damned” szöveget takarja.

GTAGTA

Főszereplőnk ezúttal nem Nikolai, hanem egy a „The Lost Brotherhood M.C.” nevet viselő motoros banda tagja, Johnny Klebitz. Dan Houser azt nyilatkozta az újság szerkesztőségének, hogy Johnny személyisége nagymértékben eltér Niko-étól, így sokkal érdekesebb dolgokat is tapasztalhatunk majd a játék folyamán. Houser még azt is elmondta, hogy nem adhat ki információkat a történettel kapcsolatban, mert szeretnék azt még egy ideig titokban tartani, hogy a játékosok ne tudjanak meg túl sokat, így elveszítve érdeklődésüket a kiegészítő iránt.

GTAGTA

A GTA IV játékosai valószínűleg tudnak arról is, hogy főszereplőnk számtalanszor került kontaktusba a fent említett bandával, így megfogalmazódhat bennük a kérdés: „Vajon Niko ismét feltűnik majd a történetben?”. Dan errre is választ ad, mivel állítása szerint Bellic csak részben kap helyet a sztoriban, mely főként az alapjátékban felmerülő kérdésekre derít majd fényt.

Ennyit tudtunk hát meg összesen az elkövetkezendő GTA kiegészítésről, amelyet február 17-re céloznak a fejlesztők. Áráról még nem tudunk sokat, csak annyit, hogy valahol 15 és 20 dollár körül mozog majd.

2008.11.20 17:38 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 26

Információk és médiaanyagok tekintetében nagy nap ez a mai, ugyanis a Rockstar pótolta eddigi szűkszavúságát a Grand Theft Auto IV PC verzióját illetően. A játék hivatalos oldalán létrehoztak egy PC szekciót, amelyben nemcsak az eddigi híresztelések nyertek megerősítést, de újabb dolgokat is megtudhattunk a december 3-án megjelenő játékról.

Ha ellátogatunk a hivatalos oldalra, az alsó menüsor végén díszelgő "PC" feliratra kattintva hívhatjuk elő az új szekciót. Alapértelmezésben az "Information" fülben találjuk magunkat, ahol a hivatalos borító és megjelenés, valamint a rendszerigények mellett elő is rendelhetjük különböző áruházakból a játékot. A korábban leközölt hátsó-borítón lévő négy exkluzív tartalom itt is felsorolásra került.

A "Screens" alkategóriára kattintva értelemszerűen képeket láthatunk a számítógépes verzióból. Az itt felsorakoztatott képeket korábban már más-más forrásokból megkaptuk, azzal a különbséggel, hogy a hivatalos oldalon szereplő képek felbontása 1600x900 vagy 1900x1200 pixel.

A harmadik, egyben legérdekesebb alkategória "Video Editor Feature" névre hallgat. Itt számos új tartalmat láthatunk a beépített videószerkesztő funkcióval kapcsolatban. Ezen belül az "Editor Info" menüben leírják az általunk is ismert információkat - azzal a különbséggel, hogy mostmár bizonyosan csak WMV formátumban tudunk renderelni, illetve 30 és 45 másodperc közötti felvételek készítésére lesz lehetőségünk - ez a beállításoktól függ.

Nagy újítás azonban, hogy a Rockstar Social Club-on létrehoztak egy "Social Club TV" névre hallgató adatbázist. Ez egyelőre csak bemutató jelleggel működik, hiszen december 3-án, a játék megjelenésekor indul be. Értelemszerűen erre az adatbázisra tölthetjük majd fel saját kreálmányainkat, a felhasználók egymás szerzeményeit is megnézhetik majd, sőt különféle versenyekre is nevezni lehet majd a videóinkkal - nem kis nyereményekért.

A Social Club TV-t egyébként nem csak regisztrált tagok látogathatják, viszont videók feltöltéséhez már szükséges a regisztráció, valamint egy Games for Windows Live Gamertag is. A Social Club TV bemutatkozó oldalán a fejlesztők kijelentik, hogy a jövőbeni játékaik sem hanyagolják majd el a Video Editor funkciót és a videófeltöltést. Hogy addig se unatkozzunk, a Rockstaros srácok voltak oly kedvesek, és készítettek 4 klipet a Video Editorral. Az alkotásokon látszik, hogy akár egészen elképesztő videókat is készíthetünk - határt csak a képzeletünk szabhat...

Az "Editor Info" mellett azonban nem szabad megfeledkezni az "Editor Interface" menüjéről sem, ahol kilenc kép hivatott bemutatni a videószerkesztő adta lehetőségeket.

GTA GTA
A videószerkesztő kezelőfelülete

A Video Editorról tervezünk egy minden részletre kiterjedő cikket írni, amelybe belekerül mindig eddig ismert információ és kép ezzel kapcsolatban. Addig is jó szórakozást a képek illetve videók nézegetéséhez!

2008.11.19 16:23  ▪ Forrás: Hivatalos oldal  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 40

Viszonylag régen kaptunk már újabb képeket a két hét múlva megjelenő PC-s Grand Theft Auto IV-ről. Legutóbb az IGN előzetesében találhattunk új képeket, azonban most a Steam rendszerén újabb nyolcat publikáltak.

A dolog érdekessége, hogy a GTA IV Games for Windows-os játék lesz, mégis felkerült a Steam adatbázisára, ahol is meg lehet majd vásárolni december elején. A nyolc darab képet itt látjátok:

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA

UPDATE: Időközben hozzájutottunk a nagyobb, 1024x640 pixel felbontású verziókhoz, ezek később a galériánkban lesznek megtekinthetőek.

2008.11.18 20:33  ▪ Forrás: Steam  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 13

Újabb információkkal bővült a tudásunk a Grand Theft Auto IV PC-s verzióját illetően. A hivatalos borító elejét már mindenki ismeri, azonban most a brit Tesco áruházláncnak köszönhetően, napvilágot látott a borító hátoldala. Hogy ez mért is érdekes?

A hátoldalon a három új PC-s kép mellett néhány információ is szerepel, amelyeket eddig nem tudhattunk, illetve nem kaptunk róluk hivatalos megerősítést. Egy kisebb szekcióban fel vannak sorolva a PC-seknek járó exkluzív tartalmak, melyek a következők:

  • A kiterjesztett online multiplayer során maximum 32 ember játszhat egyszerre, egyidőben. A játékélményen jelentősen dob a Custom Match névre hallgató, csak PC-n megtalálható ficsőr is.

  • Igen, a saját zeneszámainkat be lehet majd tenni a játék rádiójába, ennek érdekében, egy új (immár 20.) rádióállomás jött létre, az Independence FM.

  • Az egyik logó azt reprezentálja, hogy a játék Windows Vistán támogatni fogja a Parental Control opciót, azaz a szülői felügyeletet.

Sajnos a borító kis mérete miatt ennyi újat tudtunk kiszűrni a feliratokból, ha hozzájutunk egy nagyobb méretű változathoz, azt publikálni fogjuk.

A hátoldal megtekintéséhez kattints ide!

2008.11.17 17:55  ▪ Forrás: Tesco UK  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 21

Olvasóink közül többen tudják már, hogy csakúgy, mint a Grand Theft Auto IV konzolos verziói, a személyi számítógépes változat is rendelkezik majd az achievement-nek nevezett kisebb kihívásokkal, feladatokkal.

Mivel a játék Games for Windows Live címszó alatt kerül kiadásra, ezek az achievementek teljes mértékben megegyeznek majd az Xbox Live rendszerén találhatókkal. Ezek teljesítésével gamerscore-t szerezhetünk, de aki rendelkezik majd mind az Xboxos, mind a PC-s változattal, az akár megduplázhatja pontjainak értékét.

Ezen a linken megtekinthető a PC-s verzió teljes achievement-listája, ennek megtekintéséhez azonban be kell jelentkezni az Xbox azonosítónkkal.

Kapcsolódó linkek: Achievement cikk | Xbox.com

2008.11.17 17:21  ▪ Forrás: Xbox.com  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 1

A Grand Theft Auto IV megjelenése óta számos rekordot döntött, és díjat nyert meg, nem kis nyomot hagyva a videojátékok történelmében. Nem csak a Guinness rekordok könyvébe került be a legsikeresebb videójátékként, de a közelmúltban a 26. Golden Joystick Awards rendezvényén is előkelő helyezéseket kapott.

A jövő hónapban ráadásul még több címre esélyes lehet a Grand Theft Auto IV, annál is inkább, mivel akkorra már PC-re is megjelenik. A Spike TV Video Game Awards műsorának keretein belül ugyanis a játék nem kevesebb, mint 8 kategóriában indult a többi videojáték ellen. Ezek a következők:

  • Az év játéka [Game of The Year]
  • Legjobb férfi szereplés (Niko: Michael Hollick, Roman: Jason Zumwalt) [Best Performance by a Human Male]
  • Legjobb PS3 játék [Best PS3 Game]
  • Legjobb Xbox 360 játék [Best Xbox 360 Game]
  • Legjobb zene [Best Soundtrack]
  • Legjobb akció-kaland játék [Best Action Adventure Game]
  • Nagy név egy játékban (Ricky Gervais) [Big Name in The Game Male]
  • Az év stúdiója (Rockstar North) [Studio of the Year]

Az eredmények december 14-én este kerülnek bemondásra a Spike TV-ben, természetesen az esetleges sikerekről a GTAPlace is beszámol.

2008.11.16 18:25  ▪ Forrás: Spike  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 7

A napokban történő előzetes cikkek áradatához a szerény hazánkban is megtalálható Gamestar magazin szerkesztősége is csatlakozott, egy rövid londoni látogatás alkalmával. A szerkesztők ugyanis a Rockstar londoni főhadiszállásán próbálhatták ki a Grand Theft Auto IV PC-s verzióját, és bár merőben új információkkal nem igazán lettünk gazdagabbak, egy két érdekességre azonban fény derült, melyeket ezen hír formájában osztunk meg veletek.

  • A cikkben azt írják, hogy a konzolos verzióhoz képest kevesebb zeneszám található meg a PC-s GTA IV rádióállomásainak repertoárjában, ugyanis nem tudták megvenni az összes számnak a licenszét. A PC-s verzió zenéihez ugyanis olyan licenszet kellett a Rockstarnak szereznie, hogy majd a Replay Editorral készített klipek aláfestő zenéjeként a nagyobb videómegosztó portálokon - mint például a Youtube-on - jogtisztán szerepelhessen.

  • A billentyűzet-egér és kontroller irányításhoz hozzáfűzve a Gamestar elmondta, hogy a fejlesztők szerint akár az Xbox kontrollerével is lehet irányítani a videoszerkesztőt, ami viszont kihívást jelent a gombok kis mérete és a joystick pontatlansága miatt. Hozzátették, hogy ezen megpróbálnak javítani, de nem valószínű, hogy valaki kontrollerrel óhajt videót vágni. Lényeges információ még az irányítással kapcsolatban, hogy szinte mindent részletesen be lehet állítani, ami által mindenki megtanulhatja majd kezelni az év játékát.

  • Az író megemlítette a konzolos verzióhoz viszonyított grafika szépségét is (erre most nem térnék ki, hiszen már számtalanszór írtunk arról, hogy a PC verzió grafikája mennyivel jobb lesz), majd hozzátette, hogy még "a legnagyobb lövöldözés közepette" sem adódtak gondok a framerate-tel. (A tesztgép természetesen nem kis teljesítménnyel rendelkezett)

  • Korábban már szó volt a Multiplayerben megtalálható részletes szerver-szűrőről. Ezt a játékbeli mobiltelefonunkon lévő Multiplayer menüpont alatt található Custom Game címszó alatt találjuk, ahol több beállítás alapján kereshetjük meg a nekünk tetsző játékmódot, de akár úgy is beállíthatjuk, hogy mindenki baseball ütővel legyen felszerelkezve.

  • Legtöbb szó azonban a Replay szerkesztőről volt, mint ahogy sok más előzetes kapcsán is. A már ismert infókat ezzel kapcsolatban megpróbáljuk mellőzni (akik ezek ismeretével nem rendelkeznek, lapozzanak vissza pár hírt!). A Niko-t követő fix kamera, és a szabad mozgású kamera mellett legfeljebb 12 más karakter szemszögéből szemlélhetjük a felvett eseményeket. Effektekből körülbelül 20-25 van. A lejátszási sebességet egy skálán határozhatjuk meg, amelynek legkisebb értéke a mínusz 4-es: ez esetben akár a töltények repülését is szabad szemmel lehet követni.

    Az elkészült alkotásainkat a játék természetesen archiválja heti és hónapi szinten, sőt a kedvenc klipeinket külön mappában tárolhatjuk, valamint egy kisképet is adhatunk a mappáknak. A cikk szerint "több népszerű videokiterjesztésben" is kimenthetjük a felvételeket, ami a korábbi, csak wmv-s híresztelést cáfolja meg. További érdekesség, hogy a felvételeket nem csak a Social Club-ra, de egy videomegosztó portálon is közzétehetjük.

Többnyire ezek az új információk találhatóak a magyar Gamestar magazin e havi számában, azonban mindenképp érdemes megvenni egy példányt, hiszen a GTA IV PC mellett például a Need For Speed Undercover-ről is készítettek egy tesztet. A cikkben egyébként több új PC-s kép is található, ezeket a későbbiekben feltesszük az oldalra. A teljes cikket a szerzői jogvédelem miatt nem tehetjük közzé.

2008.11.15 20:24 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 28

Mostanság elég sok szomorú hírt kell közölnünk a rajongókkal, és még mindig nem ért véget ezek özönlése. Sajnálatos módon ismét késésekről kell beszámolnunk.

Tegnap a BMO Capital Markets Conference-en a Take-Two nem csak a GTA IV Xbox 360-ra készülő első letölthető tartalom tavaszra csúszó megjelenését jelentette be, hanem azt is, hogy a Rockstar Leeds és a Rockstar North által közösen fejlesztett Nintendo DS exkluzív GTA Chinatown Wars sem érkezik meg február előtt. A játék megjelenésének időpontja az első üzleti negyedévről a másodikba tolódott át, amely április végéig tart.

2008.11.14 14:34  ▪ Forrás: MTV  ▪ Írta: VISALI Elolvasom 21
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink