Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Az előző hírünkben informáltunk benneteket arról, hogy az IGN a rossz hír mellett egy hands-on előzetessel is elkészült a PC verziót illetően, amelyre San Fransiscoban került sor. A cikkben nem csak gyönyörű játékbeli képek, de számos új információ is szerepel, melyeket ebben a hírben olvashatsz:

Rob Nelson, a Rockstar Toronto producerének elmondása alapján a PC verzión már január óta dolgoznak egy 50 fős csapattal. Az IGN csapata természetesen rákérdezett arra, hogy a PC-s verziók mért kerülnek későbbi megjelenésre, mint a konzolosok. Nelson részletesen kifejtette válaszát:

"A Grand Theft Auto játékok korábbi PC verzióinak fejlesztése (A GTA III óta) a konzolos portok elkészültével kezdődött meg. Ebben az esetben viszont a konzolos verzióért felelős csapattal párhuzamosan dolgoztunk. Az ok, amiért hat hónappal később jelenik meg a PC változat, mindössze annyi, hogy ezt a játékot kezdettől fogva PC-s játékként fejlesztettük, és az amúgy is remek játékélményt még extra elemekkel is kibővítjük."

[Mivel a cikk elég hosszúra sikeredett, kattints a Folytatás feliratra, az összes információért és a képekért! Megéri.]

2008.10.30 21:22  ▪ Forrás: IGN  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 25

Az elmúlt hetek hírekkel kapcsolatos pangása után úgy tűnik, hogy lassan egyre több és több információt tudunk meg a Grand Theft Auto IV PC-s verziójáról, a rajongók nagy örömére. Rögtön elsőként az IGN nemzetközi szórakoztató portál lepett meg bennünket, mégpedig az eddig csak tippelgetett gépigénnyel.

A Rockstar ugyanis rendelkezésre bocsátotta mind az ajánlott, mind a minimum gépigényt az említett oldal számára. Az hivatalos adatok tehát:

Minimális rendszerkövetelmény:

  • Operációs rendszer: Windows Vista (Service Pack 1) vagy Windows XP (Service Pack 3)
  • Processzor: Intel Core 2 Duo 1.8 GHz vagy AMD Athlon X2 64 2.4 GHz
  • Memória és helyigény: 1.5 GB RAM és 16 GB szabad hely a merevlemezen
  • Videokártya: 256 MB nVidia 7900 vagy 256 MB ATI X1900

Ajánlott rendszerkonfiguráció:

  • Operációs rendszer: Windows Vista (Service Pack 1) vagy Windows XP (Service Pack 3)
  • Processzor: Intel Core 2 Quad 2.4 GHz vagy AMD Phenom X3 2.1 GHz
  • Memória: 2 GB (Windows XP) vagy 2.5 GB (Windows Vista)
  • Helyigény: 18 GB szabad hely a merevlemezen
  • Videokártya: 512 MB nVidia 8600 vagy 512 MB ATI 3870

Elkezdhettek tehát némi pénzt félretenni egy esetleges gépfejlesztésre, vagy talán új gépre gyűjteni, aki nem rendelkezik legalább a minimum követelménnyel.

Az IGN továbbá megerősítette a hírt, hogy a PC port késni fog mintegy két hetet. A Rockstar nem tudott pontos indokot mondani a késésre vonatkozólag, de így a hivatalos megjelenési dátum idén december 2-a. Arról nem történt megemlítés, hogy ez melyik régióra vonatkozik, de nagy valószínűséggel mind az amerikai, mind az európai játékosoknak kell plusz két hetet várniuk ahhoz, hogy megkaparintsák a GTA IV-et.

Kárpótlásul viszont a fejlesztők elmondták, hogy a személyi számítógépekre portolt verzió plusz tartalmakat kap a konzolosokéhoz képest. Nem csak tökéletes lesz az egér-billentyűzet irányítás, de város forgalmának mennyiségét is be lehet majd állítani, valamint a PC-sek sokkal szebb grafikával élvezhetik majd a játékot; a látótávolság például lényegesen nagyobb lesz.

A hárombetűs weboldal egy exkluzív előzetessel is elkészült a PC verzióról, amelyben nem csak új infókat, de képeket is találhatunk. Erről még az este folyamán írunk egy hírt, addig is emésszétek a mostani jó/rossz híreket!

2008.10.30 20:51  ▪ Forrás: IGN  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 31

A GTA IV csúszása után azoknak is szomorú hírrel kell szolgálnom, akik a másik hasonló típusú játékot (is) szeretnék mihamarabb kipróbálni személyi számítógépükön, ugyanis a THQ két hónappal (!) eltolta a Saints Row 2 PC-s portját. Ezt nézve már nem is tűnik olyan vészesnek a GTA IV kéthetes csúszása...

Szóval a THQ 2008. november 7.-éről 2009. január 6.-ára rakta át a SR2 megjelenését, állítólag azért, mert problémáik akadtak az irányítás beállításaival. Mindenesetre a dolog érdekes, hiszen az irányítási problémák kiküszöbölése nem sűrűn vesz igénybe két hónapot, ezért feltehetőleg az áll az eset mögött, hogy a THQ píárosai nem nagyon akarják a karácsonyi versenyben összeereszteni a két riválist. A fa alá, már csak a neve miatt is valószínűleg a Rockstar üdvöskéje fog kerülni, így tehát gondoltak egyet áthelyezték a kiadási időpontot januárra. Ezzel megúsznak egy alapos zakót a GTA-tól, hiszen egy hónap alatt egy rutinos rajongó unalomig tudja játszani a Niko kalandját, év elején meg jöhet a Saints Row. Közben pedig már be is jelentették, hogy készül a Saints Row 3, amely egy teljesen új irányt fog képviselni.

2008.10.30 11:15 ▪ Írta: Rider Elolvasom 14

Azok a rajongók, akik már régóta nyomon követik a GTA epizódokról szóló híreket azok biztos emlékeznek még rá, hogy mekkora port kavart a sorozat negyedik fő részének, a Grand Theft Auto IV megjelenésének elhalasztása. Már előfordult, hogy pár hetet késett egy epizód, de fél év csúszás felett már nem lehetett szemet hunyni.

Néhány amerikai webáruház honlapját böngészve viszont újra szorongás tölt el minket, mivel a játék adatlapjain (a hír alatti linkeken elérhetitek ezeket) olvasható információk alapján a konzolos verziók után a számítógépes port is késni fog pár hetet, ezek hitelessége viszont kérdéses. Bár mindenhol - a Best Buy honlapját  kivéve - december 2-át jelölték meg megjelenési dátumként az Egyesült Királyság-ban ez mindenhol továbbra is november 21.. Esetleges csúszásról sem a Take-Two, sem a Rockstar Games nem nyilatkozott, és a hivatalos oldal Information menüpontjában sem írták át az időpontot. Így aggodalomra egyelőre csak félig van okunk. Elképzelhető, hogy csak kavarodás történt, vagy csúnya bácsik szeretnének botrányt kavarni, de az egységes dátum semmi esetre sem bíztató. Ha a legkisebb pletyka is eljutna szerkesztőségünkhöz természetesen azonnal értesítünk titeket.

Amazon | Best Buy | EB Games | Gamestop

UPDATE: Időközben a Best Buy honlapján is átírták a dátumot, ott december 3. a megjelenés időpontja.

2008.10.29 20:08 ▪ Írta: VISALI Elolvasom 8

A Rockstar Games - ahogy eddig is tette - most is kiküldött a hírlevélre feliratkozott felhasználóknak egy körlevelet. Ebben a levélben többnyire a legújabb frissítésekről számoltak be, mint például az előző hírünkben is ismertetett Viral Infection Zone, valamint a szintén hétfőn érkező PS3-as trófea-lista is.

A levél végében azonban azt is hozzáfűzték, hogy a trófeák teljes listája megtekinthető lesz a hivatalos oldalon, továbbá kihirdetik az USÁ-ban lévő Xbox Live Weekend győztesét, és újabb hírekkel, médiaanyaggal szolgálnak majd a GTA IV PC verzióját illetően. Maradjatok tehát holnap is velünk, ha igazán friss infókra vágytok! :)

Aki esetleg még nem tette volna meg, iratkozzon fel a Rockstar két hírlevelére!

UPDATE: Felkerült a hivatalos - bár már eddig is ismert - achievement, illetve trófea lista a hivatalos oldalra. Elérhető ezen a linken.

2008.10.26 19:06 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 22

Akik regisztráltak a Rockstar Social Club oldalára, és rendelkeznek XBL vagy PSN azonosítóval, azok számára rendkívül sok nyalánksággal szolgálhat az oldal. Többek közt megtekinthetjük a több mint egymillió dollárt elért játékosok listáját, a felhasználók adatait, a Liberty City bűnözési térképét, és még rengeteg statisztikát - és ha ez még nem lenne elég, egy újabb funkcióval is bővült a repertoár.

Ez a funkció a Viral Infection nevet kapta, és ország szerinti leosztásban nézhetjük meg, hogy a Grand Theft Auto IV multiplayerében hányan lettek zombik. Ahogy a funkció nevében is látszik, ez egyfajta "vírus", amely Liberty City-ben terjed - ha megölsz olyas valakit, akinek már van zombi kinézete, te is "elkapod a vírust", így te is zombivá változhatsz bármikor. Ráadásul megkapod a "Let Sleeping Rockstars Lie" című achievementet, illetve trófeát is.

Érdekesség, hogy szerény hazánk, Magyarország az igen előkelő 35. helyet szerezte meg a 140 résztvevős világranglistán, a maga 219 zombijával. Az első helyet - mily meglepő - az Egyesült Államok tölti be, nem kevesebb mint 338 850 zombival...

2008.10.24 11:17  ▪ Forrás: Social Club  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 30

Már korábban tájékoztatást adtunk egy bizonyos listáról, melyben a feltételezett trófeákat sorolták fel a Grand Theft Auto IV PlayStation 3-as változatához. Most viszont hivatalos bejelentés is megerősíti a korábbi feltevést.

Október 27-én (azaz hétfőn) egy PlayStation Network frissítés keretében a japán konzollal rendelkező GTA IV tulajok is megkapják, az Xbox 360-on már jól bevált achievement rendszert - azzal a kis különbséggel, hogy ez esetben trophies (azaz trófeák) névvel lesz jelen ez a funkció. Összegyűjtésükért nem Gamerscore-t, hanem egy jelképes kupát kaphatunk (a kihívástól függően lehet bronz, ezüst, arany vagy akár platina is), amelyeket később büszkén mutogathatjuk a barátainknak a "Game" menüpontban lévő "Trophy Collection" címszó alatt.

A GTA IV PS3-as változatához összesen 51 ilyen trófea dukál. Ezek legnagyobb része megegyezik az Xbox 360 konzolon találhatókéval, azonban egy darab új kihívást is találunk a listában, mely a "Taking A Liberty" nevet viseli. A trükközések elkerülése végett a trófeákat nem lehet egy mások által készített mentés feltételével elérni, és ha esetleg eddig már megszereztél olyan feladatokat, melyek a trófeák közt is szerepelnek, sajnos ezeket hétfőtől újra kell csinálnod.

Aki kíváncsi a teljes listára, az nézze meg korábbi hírünket, vagy a hivatalos bejelentést! Természetesen cikk formájában is bekerül majd adatbázisunkba. (majd...)

2008.10.24 11:03 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 0

Már lassan három hónapja, hogy bejelentették a Grand Theft Auto IV PC-s verzióját, azonban ezalatt az idő alatt nem gazdagothattunk tól sok információval, a Games Convention-t leszámítva. (Ezt betudhatjuk annak, hogy a Rockstar nagy erőkkel dolgozott a Midnight Club: Los Angeles, illetve Bully Scholarship Edition PC-s változatán, melyek nem mellesleg tegnap jelentek meg hivatalosan az USA-ban.)

Most remélhetőleg megtörik a jég, ugyanis a tegnapi nap folyamán számos nagyobb weboldal szerkesztőinek és újságíróinak adatott meg az a lehetőség, hogy kipróbálják a GTA IV-et a Rockstar Games Egyesült Királyság-beli főhadiszállásán. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az elkövetkezendő két-három hét alatt számíthatunk néhány előzetes cikkre, melyekből természetesen új információk is kiderülhetnek a játékot illetően. Maradjatok továbbra is velünk...

2008.10.22 15:14 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 7

Ha még emlékeztek, korábban közzé tettünk egy hírt, melyben az EDGE magazin legújabb számának, a Chinatown Wars-szal kapcsolatos cikkét boncolgattuk, valamint a lap szkennelt oldalai is felkerültek oldalunkra. A cikkben az információk mellett több új kép is helyet kapott.

Ezeknek a képeknek egy részét ma viszont digitális formában is megcsodálhatjuk, hiszen az EDGE szerkesztősége a teljes cikket publikálta az internetes weboldalán is. Íme:

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA

2008.10.22 14:52  ▪ Forrás: EDGE  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 7

Egy korábbi hírünkben tájékoztattunk titeket arról, hogy október 20-án, azaz ma a GTA San Andreas elérhetővé válik Xbox 360 konzolokra is.

A Microsoft Xbox Original akciójának köszöhetően, már letölthető a játék az Xbox Marketplace-ről 1200 Microsoft pontért. Ha rendelkezel a fentebb említett platformmal ajánljuk gyűjtsd össze minél hamarabb az MS pontokat, hogy te is élvezhesd a legnagyobb bejárható területtel rendelkező GTA epizód nyújtotta élményt next-gen konzolodon! A játék gyönyörűen fut, de a Microsoft hozzáfűzte, hogy előfordulhatnak kisebb graifkai és hang hibák.

2008.10.20 19:55 ▪ Írta: VISALI Elolvasom 8
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink