Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Meguntad a GTA IV-et kedvenc Xbox 360 konzolodon? Jó lenne nosztalgiázni egyet egy régebbi GTA-val? Akik az előbbi kérdésekre igennel válaszolnának, azok számára talán érdekes lehet ez a hír. Bár még hivatalosan nem lett bejelentve, de a Microsoft jövőhét hétfőn elérhetővé teszi a Grand Theft Auto San Andreas-t az Xbox LIVE Marketplace rendszeren.

Igen, jól olvastátok, potom 1200 MS pontért bárki letölheti majd 2008. október 20-ától a méltán népszerű San Andreas-t a saját Xbox 360 konzoljára - természetesen ha rendelkezik LIVE előfizetéssel. A játék az Xbox Originals néven futó akció keretében lesz letölthető, amely régi, nagy sikerű játékok újraportolását jelenti. A hivatalos linken ezzel kapcsolatban megtekinthetjük a játék, Xbox 360-as irányítását is, egyéb képek, videók és leírások mellett.

2008.10.16 14:24 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 4

Egy héttel ezelőtt megjelent a sokak által várva várt Grand Theft Auto IV trailer, amelyben immár a PC-s verziót csodálhattuk meg. A filmecskét a GameTrailers weboldala szolgáltatta a nagyközönségnek, most viszont a GTA IV hivatalos weboldalára is felkerült az említett videó, melyet a Rockstar szokásához híven le is tölthetünk 720p minőségben.

Ezen a klipen természetesen már nem díszeleg a nagy GameTrailers logo. Érdekesség még, hogy a videó a Fall 2008 TV Commercial nevet kapta, így nem minősül igazi trailernek. Ismét jó szórakozást kívánunk a videóhoz, a lentebb látható linkekre kattintva pedig le is szedhetitek többféle felbontásban!

 
Letöltés: Windows Media (720p) | Quicktime | iPod | PSP

2008.10.15 15:14 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 14

A tegnapi nap folyamán tájékoztattunk titeket arról, hogy egy Hispana nevezetű magazin milyen új infóval és képekkel szolgált a legújabb számában. Bár a magazin spanyol nyelven íródott, ez nem akadályoz meg bennünket annak lefordításában, és így elhoztuk nektek az összes friss információt, amelyek eleddig nem kerültek megemlítésre.

  • A magazin megemlíti, hogy az egész, rendelkezésre álló játéktér (mely mostmár bizonyosan az egész Liberty City lesz, Alderney-t leszámítva) 3 dimenzióban van megcsinálva, a kamera pedig 360 fokos irányban is tud fordulni, csakúgy, mint az előző részekben.
  • A szerkesztők beszámolója szerint a város nagyon élénk, és ismét helyet kaptak a Liberty City "védjegyévé" vált magasvasutak.
  • A drogdíler minijátékkal kapcsolatban az is szerepelt a cikkben, hogy az sem mindegy, milyen áron adjuk az adott drogfajtákat, ugyanis ez is nagy mértékben befolyásolja a bevétel és a kereslet alakulását.
  • Az L gombbal becélozhatjuk az ellenfelet, majd az R lenyomásával lőhetünk. Ezen kívül az érintőképernyővel is megölhetjük a kiszemelt áldozatot.
  • Taxit úgy állíthatunk meg a játékban, hogy a Nintendo DS beépített mikrofonjába fütyülünk egyet, ennek hatására, ha ügyesek voltunk, a sárga autó megáll, hogy elszállítson a kívánt helyre.
  • Az alsó képernyőben látható PDA számos dolgot számon tart. Hozzáférhetünk a az email-jeinkez és a Rockstar Social Club-hoz, információt kaphatunk a lőszerünk jelenlegi szintjéről, a drogkereskedelmünkről, valamint az online Multiplayer kapcsolatot is itt találjuk. A PDA használata nagyon egyszerű és kényelmes.
  • A térkép rendszere hasonlít a GTA IV-ben láthatóra. Az alsó képernyőn jelenik meg a radar, ezen kívül a térkép menüpontban megtalálhatjuk a küldetésekkel kapcsolatos pontokat, fontosabb jelöléseket, és tetszőleges útvonalat is kijelölhetünk, melyet a játék kék vagy sárga színnel jelenít meg. Ezen felül minden újonnan felfedezett hely (benzinkutak, ugratók) automatikusan rákerülnek a térképre.

A cikkben említésre került a játék irányítása is, ezt egy cikk formájában valószínűleg a nap folyamán publikálni fogjuk, Chinatown Wars szekciónkba!

2008.10.12 17:21 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 13

Bizony már nagyon rég kaptuk a tájékoztatást, mely szerint a GTA IV Xbox 360-as verziójához készülő első letölthető tartalomról ősszel kapunk információkat, és még karácsony előtt élvezhetjük az extrákat. Ezt viszont még szeptember elején megtudtuk, és azóta csend van DLC-k körül, és ez bizony aggasztó, tekintve, hogy már október közepét írjuk.

Az Eurogamer csapata viszont nem volt rest megkérdezni a Tokyo Games Show kerekasztal interjúja alatt az Xbox Live rendszeréért felelős John Schappert-öt, hogy mégis mikor érkezik a kiegészítő.

"Őszintén szólva nem tudom. A Rockstar emberei, akiket kérdezniük kell ezügyben."

Felelte Schappert, mikor a riporter rákérdezett a letölthető tartalmak megjelenésére. Ez cseppet sem nyugtat meg minket, sőt aggodalmat is kelt bennünk, hogy vajon hol kószál az a több óra plusz játékidő. Így várjuk türelmesen az információkat, mert az sem kizárt, hogy már a napokban kézhez kapunk képeket és csámcsogni valókat.

2008.10.12 17:14  ▪ Forrás: Eurogamer  ▪ Írta: VISALI Elolvasom 1

Már korábban is olvashattunk az EDGE magazin jóvoltából a GTA Chinatown Wars-ról, sőt még képet is láthattunk a játékról, most pedig egy Dan Houser-rel készített interjúból derült fény további információkra.

  • A gyalogosok mesterséges intelligenciája olyan fejlett lesz, mint a GTA IV-be, vagyis hallhatjuk majd őket beszélgetni, újságot és gyorskaját venni, sőt eső esetén esernyőt is elővesznek.
  • A játékban lesz egy speciális vezetési rendszer, amely az autók irányítását még egyszerűbbé teszi.
  • Ha leszorítunk az útról egy járőrkocsit csökkenhet a körözési szint, ellenben a rendőrautó megsemmisítésekor nőhet a csillagaink száma.
  • Megerősítést kapott az az információ, mely szerint Alderney nem lesz bejárható a játékban. Ez azt jelenti, hogy minden más kerület, mely a GTA IV-ben is elérhető volt, itt is jelen lesz, ami bizony nagy játékteret jelent egy DS játékhoz képest.
  • Hiába az izometrikus nézet, a játékban csak úgy mint a felülnézetes epizódoknál nem lőhetünk fegyverrel magasságokba, csupán egy szinten több irányba.
  • A cikk megemlíti továbbá azt is, hogy a karakterek kissé "eltúlozva", karikatúra módon lesznek ábrázolva. Ha egy korábban kiadott képet is megnézünk, láthatóvá válik, hogy az emberek lába nincs egyenlő arányban a környezeti tárgyakkal (autók, stb).
2008.10.12 10:53 ▪ Írta: VISALI Elolvasom 6

A napokban spanyol újságíró kollegáink a Hispana magazin legújabb számában közzétettek egy részletes, előzetes cikket a Nintendo DS kézikonzolra érkező Grand Theft Auto Chinatown Wars-ról. A cikkben összesen két új kép, valamint egy nagyon érdekes "feltételezés" is helyet kapott...

Már sokan feltették azt a kérdést, hogy a Chinatown Wars mekkora bejárható területtel fog szolgálni a játékosoknak. Értelemszerűen először arra gondolhatunk, hogy Liberty City (mint már hivatalos forrásból is tudjuk) kínai negyedében fog játszódni a játék, ez azonban viszonylag kis területet jelentene. Egyes források már olyasmit is mertek állítani, hogy a játék egész Liberty City-t "megkapja", ahogy azt a GTA IV-ben is láthattuk. A hír elejében is említett spanyol lap viszont nem így vélekedik.

A cikkben ugyanis arról esik szó, hogy idézem:

"Sokan hiszik azt, hogy a Chinatown Wars a kínai negyedben játszódik, de egyébként majdnem az egész területről van szó. A játékban megjelenik Dukes (Queens), Bohan (Bronx), Broker (Brooklyn) és Algonquin (Manhattan) is. Az egyetlen terület, mely nem lesz benne Chinatown Wars-ban, az Alderney (New Jersey)."

Egyelőre nem tudni, hogy ez az információ mennyire bizonyul valósnak, azonban érdekes, hogy az egyik képen a Liberty City Stories-ban is megtalálható egyik mentőhelyünk mását láthatjuk...

Végezetül itt van négy, spanyol nyelvű szken, remélhetőleg mindenki megtalálja rajta a 2 új képet, amik egyébként a galériába is be fognak kerülni. (wantoo, ugye dolgozol rajta? :P) Ha tehetjük, megpróbáljuk belőle kiírni az új infókat!

2008.10.11 09:44  ▪ Forrás: RockstarWatch  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 7

Ahogy egyre kevesebb idő áll a rajongók előtt, hogy kedvenc játékukat már számítógépükre is megkaparinthassák, egyre jobban és jobban vártunk már egy esetleges trailert, az említett verzióból. A mai nap folyamán pedig beteljesült sokunk álma, ugyanis a GameTrailers.com szerkesztősége egy exkluzív, kicsivel több mint egy perces bemutatót kapott a játékból. A zene kissé bódító, ám mégis, valahogy ez a trailer sokkal jobban tükrözi, a régebbi részek hangulatát... Nem is húzom tovább a karakterszámot, íme a várva-várt PC trailer!

2008.10.07 23:04 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 33

Az Edge magazin legfrissebb számában szám szerint négy új Chinatown Wars artwork kapott helyet, a vele kapcsolatos cikkben. Az artworkök digitalizált változataihoz a Liberty City Survivor nevű blognak köszönhetően szerkesztőségünk is hozzájutott. Íme:

GTA GTA
GTA GTA

2008.10.05 13:53  ▪ Forrás: Liberty City Survivor  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 10

Akik régebb óta nyomon követik a Grand Theft Auto IV konzolos verziójának történetét, bizonyára tudják, hogy a játék körül kialakult reklámkampány hihetetlen méreteket öltött. Ám ennek ellenére, még így is sikerült botrányba torkollnia, egy igen egyszerű kis chicagói megegyezésnek…

Egy szerződés folyamán ugyanis a Take-Two marketingesei megegyeztek a Chicago Transit Authority embereivel, hogy bizonyos ideig reklámozzák a játékot, buszaik oldalán megjelenő artwork-ökkel. A későbbiekben mint kiderült, a dolog körülbelül 300 000 dollárba került a kiadónak, amit a CTA elnöke, Rob Huberman megszegett, a Fox News munkatársai által publikált egyik rémkeltő hír hallatára.

A Fox szakemberei szerint ugyanis a játék volt felelős, az akkoriban kialakult utcai lövöldözések, valamint egyéb erőszakos tevékenységek miatt. Ezt persze semmilyen tény nem támasztotta alá, de most nem is ez a lényeg…

Nem sokkal a szerződésszegés után, a Take2 perelt és eleddig semmit nem hallottunk az ügyről, melyet pár napja sikerült megoldani egy kisebb megegyezéssel.

A Take-Two nem kommentálta az esetet…

2008.10.05 12:17 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 2

A Grand Theft Auto sorozat legújabb tagjának megjelenése óta, már számtalanszor hallhattunk olyan pletykákat, melyek egy esetleges trófearendszerről szólnak, a játék PlayStation 3-mas verziójához. A trófeák tulajdonképpen a PlayStation Network megfelelői az X360-as "Achievement" rendszernek, melyekről ezúttal nem csupán annyit tudunk, hogy talán lesznek, hanem az azokhoz hozzárendelt kihívásokat is.

A hír ugyan nem hivatalos - ugyanis a Rockstar szakemberei semmilyen választ nem adtak, egy esetleges megerősítés témájában, de azért érdemes figyelembe venni, az itt felsorakozó trófeagyűjteményt. Annyit hozzáfűznék, hogy minden PS3 tulaj saját belátása szerint kezdjen el örvendezni a hír hallatán, ugyanis mi semmilyen mértékben sem kívánjuk őket átvágni!

Ha érdekelnek a trófeákhoz tartozó követelmények, kattints a "Folytatás"-ra...

2008.10.05 00:11 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 6
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink