Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Jövőhét hétfőig (amíg az Xbox LIVE Weekend tart) a Steam rendszerén keresztül féláron lehet megvásárolni a Rockstar Games néhány játékát. Köztük:

Max Payne - $4.99
Max Payne 2 - $4.99
Midnight Club 2 - $4.99
Manhunt - $4.99
Grand Theft Auto 3 - $4.99
Grand Theft Auto: Vice City - $4.99
Grand Theft Auto: San Andreas - $9.99

Link: Rockstar Games a Steam-en

2008.09.27 21:01 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 8

A múltkori Grand Theft Auto IV PC-s előzetese után, újabb információval leptek meg minket az olasz „The Game Machine” szerkesztői. Mivel a játékot első kézből próbálhatták ki, sikerült egy kisebb listányi újdonságot is elrejteniük legújabb számukban, melyeknek listáját mi leközöljük nektek!

  • A játékban újonnan felhasznált visszajátszási rendszer ismételten az utolsó 30 másodpercben általunk végrehajtott eseményekről készít felvételt. Ezt a későbbiekben egy beépített alkalmazás segítségével elláthatjuk különböző fény és beúsztatási effektekkel, valamint a Montage Editor névre keresztelt kis szerkesztőprogram felhasználásával egybefűzhetjük többi felvételünkkel, vagy akár a játékban fellelhető zenét felhasználva, még a nekünk legjobban tetsző számokat is felhasználhatjuk visszajátszásainkban. Amint úgy érezzük, felvételünket muszáj megosztani az internetes Grand Theft Auto közösséggel, a Rockstar Social Club segítségével publikálhatjuk is őket.

  • A konzolos verziótól kicsit eltérően, a GPS is igen hasznos funkciókat kapott. A PC verzióban ugyanis nem csak kijelölhetsz megadott helyeket a térképen, hanem akár képeket, vagy megjegyzéseket is hozzácsatolhatsz ezen helyszínekhez.

  • Mióta a sorozat átlépett a harmadik dimenzióba, minden egyes játékosnak szembetűnővé vált az a furcsa jelenség, mikor az általunk vezetett jármű sokkal többször fordul elő a környékünkön, mint bármelyik más. Ezúttal a fejlesztők erre is figyeltek, és a mai processzorok teljesítményét figyelembe véve sokkal kifinomultabb lesz a játék betöltési rendszere is. Ebből adódóan nem csak számítógépünk virtuális memóriáját kímélik majd meg, de sokkal több jármű és gyalogos lesz az utcákon, mint a PlayStation 3-mas és Xbox360 verziókban.

  • A tesztverzió kipróbálása alatt semminemű változást nem véltek felfedezni a magazin szerkesztői, a játék által felsorakoztatott küldetések által nyújtotta élményben.

  • Természetesen mivel a PC verzió a Games for Windows Live címke alatt jelenik meg, támogatást nyújt majd mind a vezetékes és vezeték nélküli Xbox 360 kontrollerek számára. Ez azért fontos, mert a jelenlegi állás szerint, az egérhasználat nem elég kifinomult. Tehát például vezetés közben a kamera nem ugrik vissza alaphelyzetbe, ha elmozdítjuk kis kézi eszközünket bármely irányba, hanem abban a pozícióban marad, ahogy mi azt hagytuk. Ez a fejlesztés során még javításra kerül, szóval nincs ok az aggodalomra.


A szkennekért és információkért hálás köszönet jár, a GTA-Series.com szerkesztőgárdájának!

2008.09.27 20:26 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 11

Már viszonylag régen frissítették a Grand Theft Auto IV hivatalos oldalát, most azonban ismét tanúi lehettünk ennek. A letöltések szekcióban létrehoztak egy Widgets névre hallgató alkategóriát, ahová a honlapokra beintegrálható interaktív flash tartalmakat helyezték el (ezeket hívjuk widget-nek).

Az eddigi Liberty City Radio Widget és Official Media & News Widget mellé ugyanis bekerült egy Multiplayer ID Badge Widget nevű cucc is, amely arra hivatott szolgálni, hogy mások számára saját weblapunkra kitehessük a játékban használt Xbox Live vagy PlayStation Network azonosítónkat, valamint ezen felül 4 barátunk adatait is mellékelhetjük a kis dobozba. Ha ez még nem lenne elég, a Rockstaros srácok mellékeltek egy hírek, illetve linkek funkciót is. Ha kíváncsi vagy a widgetre és annak használatára, katt tovább!

Még egy kis újítás hogy a hivatalos oldalon eddig levő Games for Windows LIVE logó helyett egy PC DVD-ROM Software logó szerepel.

2008.09.27 20:05 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 1

Ne aggódjatok, a GTAPlace nem fog ismét megszűnni, csupán a tárhelyszolgáltatónk szerver- költöztetése és karbantartási munkálatai miatt nem jött be az oldal tegnap óta. Mostantól megy minden a régiben, jó böngészést kívánunk!

2008.09.27 19:31 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 5

Pár napja a Nintendo Power magazinnak köszönhetően számos új információt kaptunk a Chinatown Wars-ról, sőt néhány kép is napvilágot látott. Ezúttal az Edge magazinnak köszönhetően fény derült egy újabb ficsőrre a játékból.

A Nintendo Power cikkében elhangzott, hogy a GTA CW számos élvezetes minijátékkal fog szolgálni, és bár a Nintendo DS elsősorban a fiatalabb korosztályt célozza meg, ez nem jelenti azt hogy csak gyerekeknek való játékokat készítenek rá - nem véletlen kapott a Chinatown Wars is M osztályozást az ESRB-től. Az Edge magazin a napokban készített egy interjút Dan Houserrel, a Rockstar egyik alapító tagjával ezzel kapcsolatban.

"A Chinatown Wars nem egy családi játék lesz - nem ilyen játékot csinálunk. Sosem lennénk sikeresek, ha ilyesmivel foglalkoznánk." (Dan Houser, Edge magazin)

Természetesen a média egyes szervei máris bírálni kezdték a fenti kijelentést, de így legalább a Rockstarnak nem sokat kell a GTA játékok reklámozásával foglalkozni, mondván, megteszik azt a felháborodott aktivisták, akik csak a rosszat látják a játékban. Dan a következőkkel folytatta:

"A Nintendo szerette volna, ha csinálunk egy GTA-t, és mi szerettünk volna egy GTA-t csinálni az ő platformjukra. Ők nem akartak egy gyerekeknek való GTA-t, és mi sem vagyunk érdekeltek olyan játék készítésében, mely eltérne a szokványos stílusunktól."

A hír lényegére rátérve, a Rockstar már régóta szerette volna a drogkereskedelmet olyan szinten beleépíteni a játékba, hogy közvetlenül kereskedni is lehessen vele. A játékban található drogdíler minijáték (angolul drug dealing mini-game) segítségével lehetőségünk nyílik főhősünkkel 6 féle drogfajta eladására, pénzszerzés céljából. A drogból származó bevétel sokmindentől függhet, például hogy a város mely területén akarod eladni a cuccot, és ezt milyen gyakran akarod megtenni. Remélhetőleg az Edge magazin következő számában még több infót kapunk a játékról, mindenesetre véleményünk szerint ez a drogos minijáték igen nagy visszhangot fog kelteni a sorozatot ellenzőkben.

GTA

Végezetül a T3 oldalának köszönhetően hozzájutottunk egy képhez is, mely ezt a kis minijátékot hivatott prezentálni. A képből megtudhatjuk, hogy a hat drogfajta a következő: heroin, kokain, ecstasy, sav, marihuána és erős nyugtatók. (A fentebb látható kép a felső kijelzővel együtt ITT látható)

2008.09.25 15:34  ▪ Forrás: Edge  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 4

Bizonyára sokatok gondolkozott már azon, hogy vajon a Grand Theft Auto IV is akkora modding közösségnek örvend-e majd, mint elődjei. Már nem feltétlenül csak a PC játékokat moddolhatjuk, alakíthatjuk át, hanem akár a konzolra írt verziókkal is megtehetjük mindezt...

Bár kevesen tudják, de a GTA IV megjelenése után egy héttel a derék orosz programozók máris készítettek egy programot, amely képes megnyitni a játék egyes fájljait - textúrákat és egyéb adatokat beleértve. A program eredetileg egy GooD-NTS nevű ember fejlesztésében indult OpenRPF névvel (az .rpf fájlok tartalmazzák a GTA IV egyes adatait az Xbox 360 verzióban). Ezt követően többen fejlesztgettek hasonló programokat (például a SparkIV), de eddig egyiket sem bocsátották nyilvános kiadásra; többek közt szerzői jogvédelmi okokra hivatkozva, vagy egyszerűen warez miatt.

GooD-NTS lényegében május óta fejleszti saját programját, amely mostmár OpenIV néven fut, és jelenleg majdnem a végső stádiumban van. Szerkesztőségünk felvette vele a kapcsolatot, de csak annyit mondott el, hogy a programot a Grand Theft Auto IV PC-s megjelenése után adja ki. GooD-NTS egy blogot is vezet, melyen folyamatosan tájékoztatja a látogatókat az OpenIV jelenlegi állapotáról, és már elkészítette az első GTA IV modot is, Xbox 360 konzolra.

Aki kíváncsi az OpenIV tudására, és a modra, az kattintson tovább!

2008.09.23 18:44 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 19

Ezen hírünk némiképpen az előző hír folytatása is lehetne, ám míg az előző hírünk tényleges megjelenése a Kotaku oldalán szeptember 4-ére tehető, addig ez a hír most látott napvilágot.

A Nintendo Power magazin egy kisebb interjút készített Dan Houser személyével, a Rockstar Games társ-alapítójával a DS-re készülő Chinatown Wars-ról és egy esetleges Wii epizódról. Valószínűleg sokan várják, hogy bejelentsenek egy Wii-s GTA részt, hiszen a Rockstar már több jó játékot is kivitelezett a Nintendo másik nagyágyújára. Mint azt az előző hírünk is bemutatja, a viszony egyre szorosabb a Nintendo és a Rockstar/Take-Two páros között, ez azonban egyelőre csak a Chinatown Wars-ban merül ki. A következő idézetet Dan Houser mondta a magazinnak a DS kihívásairól:

"Nem volt természetes számunkra, azt hiszem. Valójában a DS sok érdekes kihívással szolgált nekünk, amelyek teljesen különböznek attól, amit eddig a múltban csináltunk. Az érintőképernyő és a minijátékok adta lehetőségek nagyon érdekesek és izgalmasak voltak számunkra, és úgy gondoltuk, probléma nélkül meg tudjuk oldani a kihívásokat. És adott volt az a lehetőség is, hogy valami nagyon jó dolgot csináljunk hordozható konzolra, az ahhoz szokott csapattal [Rockstar Leeds - szerk]. Éppen ezért választottuk ezt az utat. Még nincs semmi konkrétumunk a Wii-vel kapcsolatban, de az még a jövő zenéje."

Nos, ez még mindig nem jelent semmit, de amint új fejlemények vannak ezzel kapcsolatban, tájékoztatunk róla titeket!

2008.09.21 20:35  ▪ Forrás: Nintendo Everything  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 8

Nem sokkal azután, hogy bejelentették a Grand Theft Auto Chinatown Wars-t, sokan azon kezdtek el gondolkodni, hogy a Nintendo DS cím mellett a Rockstar készít-e majd GTA-t a Nintendo Wii-re. Az eladások száma nem lenne akadály, ugyanis Észak-Amerikában jelenleg best-seller a Wii, Japánról nem is beszélve. Sőt, a Rockstar már több játékot is készített a Nintendo interaktív gépére, mint például a Manhunt 2 vagy a Bully: Scholarship Edition.

Ezek után jogos a kérdés, melyszerint a Rockstar Games háza táján tervbe van-e véve egy Wii-re portolt Grand Theft Auto játék. A Take-Two vezérigazgatója, Ben Feder elmondta, hogy a Chinatown Wars fontos lépés a Nintendo-val való jó kapcsolatukat tekintve.

"Mielőtt bármit pontosat is mondanék arról, hogy lesz-e GTA a Wii-re, avagy sem, annyit azonban elmondhatok, hogy a Nintendo és a Take-Two közös munkája igen jól halad." - mondta Ben Feder, majd a következő mondattal folytatta: "Szándékunkban áll ezt a kapcsolatot kiterjeszteni."

Feder még azt is elmondta, hogy a cége nem kis erőfeszítést és időt fektetett a Nintendo-val való közös együttműködésbe, és bár ez nem jelent semmit, az ajtó nyitva áll a további címeket illetően...

2008.09.21 17:56  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 19

Elkészültünk a Nintendo Power magazin szkennelt oldalainak áttanulmányozásával, és az eddigiekhez képest számos új dolgot tudhattunk meg a Nintendo DS-re készülő Grand Theft Auto Chinatown Wars-ról:

  • Mint kiderült, a Chinatown Wars névjelzés egyáltalán nem az általunk bejárható területet takarja. A Nintendo Power szerkesztősége ugyanis azt állítja, Liberty City összes negyede elérhető lesz a játék történetének során, amelyekre az áthaladást valószínűleg ismét korlátozni fogják az első pár küldetésnél.

  • A Grand Theft Auto IV-ben megismert mobiltelefon rendszer itt visszatér, de ezúttal egy PDA képében. Ezen kis eszközünk az egész játék során segítségünkre lesz, ugyanis egyfajta átjárót képez köztünk és a város által nyújtott lehetőségek közt. Többek között tartalmazza a GPS-t vezetés közben, statisztikai adatokat, kapcsolatainkat, elektromos leveleinket, a térképet és a DS érintőképernyőjén alkalmazható.

  • A PDA-n tárolt adatainkat fel is tölthetjük akár a Rockstar Social Club rendszerébe, a Nintendo Wi-Fi keretein belül.

  • A városban való haladás közben semmilyen betöltési problémát, vagy FPS számcsökkenést nem tapasztalhatunk. A játék állítólag eszméletlen sok járókelőt és autót tud egyidejűleg megjeleníteni ahhoz képest, hogy egy Nintendo DS címről van szó.

  • Karakterünk lehetőséget kap arra, hogy saját drogkereskedelmi hálózatot építsen ki. Erre teljes mértékű támogatással lesz számunkra az implementált PDA. Hátráltató, ám sok bevételt hozó tényezőnek pedig a városban elhelyezett 100 térfigyelő-kamera számít. Egy üzlet lebonyolításakor dönthetünk arról, hogy ezeket kiiktatjuk, vagy inkább a nagyobb bevétel érdekében pont a veszélyes területen óhajtunk üzletbe bocsátkozni egy vásárlóval.

  • A magazinban 5 küldetés és 4 minijáték kapott leírást. Ezek elolvasásához nézz be a Chinatown Wars szekciónkba, ahol ráadásként még egy "Szereplők" cikket is írtunk! :)
2008.09.20 20:29 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 2

Ígéretünkhöz híven megszereztük a Nintendo Power magazin GTA: Chinatown Wars-ról szóló cikkének beszkennelt oldalait. Ezzel kapcsolatban köszönet illeti spyker3292-t, a Macrumors egyik felhasználóját. A lapok közt még mindig találhatunk új, eddig nem látott képeket, melyek természetesen a lehető legszebb felbontásban kikerülnek majd galériánkba is. Stay tuned!

GTA GTA
GTA GTA

UPDATE #1: Időközben elkészült a Chinatown Wars-szal kapcsolatos "Történet" cikkünk is, melyet IDE, vagy a fenti ferdeszemű bácsira kattintva el is olvashattok! :)

2008.09.20 16:19 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 6
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink