Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Számos hírt tettünk már közzé azzal kapcsolatban, hogy a Grand Theft Auto franchise legújabb része milyen nagy eladási számokkal, és toplista-helyezésekkel büszkélkedhet. Most azonban kiderült, hogy ezek a számadatok elegendőek voltak ahhoz is, hogy a GTA IV bekerüljön a Guinness rekordok könyvébe.

A Grand Theft Auto IV ugyanis elnyerte a "minden idők legnyereségesebb szórakoztatóipari kiadása" címet, mely azt jelenti, hogy a játék nemhogy "videojáték" kategóriában, de még a "szórakozás" részlegben is hatalmasat aratott, hiszen egyetlen nap alatt 3,6 millió példány kelt el, ami 310 millió dolláros bevételt hozott a cég számára.

Csak összehasonlításképpen: a Bungie üdvöskéje, a korábbi csúcstartó Halo 3 ugyanennyi idő, azaz 24 óra alatt "csak" 170 millió dollár bevétellel gyarapította a Microsoft pénztárcáját, és a Pókember 3 című film is 60 millió dollárnyi bevételt hozott.

A teljes cikket az angolul értők elolvashatják itt, vagy lent a forrásra kattintva.

2008.05.14 21:51  ▪ Forrás: PR Newswire  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 17

Az otherworld-ös haveroknál lettem figyelmes egy igencsak igényes képsorozatra, melyben New York utcáit hasonlítják össze a GTA IV-beli másukkal. Egy-két képen kísérteties a hasonlóság. Az ugrás után jöhet egy kis ízelítő, valamint a teljes fotóalbumra mutató link.

2008.05.14 21:32 ▪ Írta: Rider Elolvasom 6

Nem, sajnos a hír címét egyáltalán nem gépeltem el... A tegnapi nap folyamán ugyanis kiderült, hogy a San Andreas Multiplayer csapata véglegesen befejezi a módosítás fejlesztését.

Vagy mégsem?

Az elmúlt pár hónapban - ha mi nem is nagyon értesítettünk titeket róla, a GTA IV-gyel kapcsolatos infóáradatok miatt, számos támadás érte mind a csapatot, mind pedig a módosítás fenntartásához szükséges főbb szervereket. Többek között ennek köszönhető, hogy határozatlan ideig az SA-MP Team úgy döntött, visszavesznek az általuk nyújtott szolgálatások széles választékából és inkább csak a fontosabb lehetőségeket hagyják elérhető szinten. Most viszont kiderült, hogy a csapat egyelőre ismeretlen - a fentebb említetten kívül - okok miatt felhagyott a modifikáció fejlesztésével, melyet a hivatalos oldaluk indikál.

A következő idézet található meg ott:

"Feladtuk! kaput!
És nem is akarunk többet ezzel a programmal foglalkozni. Ezért kérünk mindenkit, hogy tiszteljétek meg a szerzői jogainkat és licenszünket és ne terjesszétek tovább a fájljainkat."


A dolog érdekessége viszont az, hogy a csapat állítólagosan már 80% fölött járt a multiplayer program következő verziójának programozásával. Ebből arra következtethetünk, hogy ismételten egy hacknek köszönhető a nagy felháborodás. Amint megtudunk valamit a dolog végkimeneteléről, azonnal figyelmeztetünk benneteket!

Update:
Egy lelkes csapat továbbra is próbálja életben tartani a multit. Így elérhető egy fórum, amely teljesen hasonló feladatokat szolgál, mint ami a hivatalos oldalon volt megtalálható. Ezenkívül elérhető egy online szerverlista is.

2008.05.14 16:54  ▪ Forrás: SAMP.com  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 12

Mostanában egyre kevesebb hír érkezik a GTA IV-ről, hiszen mindenki a játékkal van el foglalva. Hogy mégse maradjon hír nélkül az oldal, most egy érdekes videót közlünk le számotokra.

Hibák, vagy ahogyan sokan nevezik, bugok minden játékban vannak, hiszen tökéletes játékot még senki sem tudott készíteni. Ezt bizonyítja a most következő két videó is, melyekben egyes játékosok összegyűjtötték a legfőbb hibákat, melyeket a GTA IV-ben vettek észre. A hibák többsége érdekes módon a multiplayer módban van.

1. videó:

2. videó:

2008.05.12 20:51 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 8

Már több, mint egy hete annak, hogy megjelent a várva várt játék, a Grand Theft Auto IV. Akik rendelkeznek konzollal, azok már teljes gőzzel játszák a játékot. Eddig még nem publikáltunk az oldalon semmiféle tesztet a játékkal kapcsolatban, csupán egy ismertetővel szolgáltunk a látogatóknak. Most azonban Ragnar360 kollega elkészített egy minden részletre kiterjedő tesztet, melyet a Grand Theft Auto IV Xbox 360-as verzió felhasználásával írt meg. Az irományban saját, játékbeli tapasztalatait is leírta, valamint a játék több aspektusára is részletesen kitért - elmondhatjuk, remek munkát végzett.

A cikk elolvasásához kattints ide!

2008.05.10 18:54 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 29

Mint az várható volt a Grand Theft Auto IV pozitívan hatott a konzoleladásokra (is). Nos, a Microsoft nyilvánosságra hozta a legérdekesebb információkat GTA negyedik részével és az Xbox eladásokkal kapcsolatban.

A megjelenés utáni héten több mint másfélszer annyi Xbox360-at adtak el, mint egy héttel korábban, pontosan 54%-al többet. Sajnos ez az információ pontos számadatok nélkül nem túl sokatmondó, mégis kiemelkedő eredménynek tűnik.

Úgy tűnik a Microsoft újabb csatát nyert a konzolháborúban, hiszen olyan húzócímek, mint a BioShock, a Halo 3, valamint a Gears of War első és második része után a GTA IV is az Xbox - ha nem is fölényes és megsemmisítő, de mindenképpen figyelemreméltó - sikerét hozza, ugyanis a viszonteladók szerint az összes elkelt (kb. 6 millió) GTA IV 60%-a Xbox-os, míg értelemszerűen a maradék 40% PS3-as verziójú. Akárhonnan is nézzük, több mint egymilliós előny a Microsoft-nál.

A konzolok több mint 40%-át egy Grand Theft Auto IV kópiával együtt vásárolták meg.

Az első héten összesen 2,3 millió játékos próbálta ki a GTA IV-et Xbox LIVE-on, átlagban pedig 4 óráig játszottak a multiplayerrel, így a játékosok összesen 9,2 millió tiszta játékidőt produkáltak. A hétvége folyamán egyidejűleg több mint 1 millió felhasználó játszott a LIVE-on.

A játékosok összesen 12 millió Xbox360 GTA IV achievement-et értek el, ami 100 millió játékospontnak (gamerscore) megfelelő teljesítmény.

2008.05.10 01:05 ▪ Írta: Rider Elolvasom 12

Bekövetkezett ami várható volt, a Grand Theft Auto IV rögtön a megjelenése utáni héten átvette az első helyet az XBOX Live! felhasználók aktivitásán alapuló listán. A rangsor a következő:

  1. GTA IV
  2. Call of Duty 4
  3. Halo 3
  4. Guitar Hero III
  5. Gears of War
  6. Rock Band
  7. Tom Clancy’s Rainbow Six® Vegas 2
  8. Iron Man Demo
  9. FIFA 08
  10. Forza Motorsport 2
2008.05.09 16:15 ▪ Írta: Rider Elolvasom 6

Bizonyára sokatok várta már, hogy mikor tesznek ki a Rockstaros srácok újabb tartalmakat a Grand Theft Auto IV hivatalos oldalára. A legutolsó frissítés április 25-én került publikálásra, mely egyetlen bemutató videót tartalmazott, mégpedig Niko Bellic-ről. Lássuk tehát a frissítéseket:

  • Először is a Multiplayer szekcióban találhatunk némi új tartalmat. Korábban, mikor a Multiplayer részleg megnyílt, csak a csapatra osztott, és verseny menüpontokat érhettük el, most viszont a Cooperative és Competitive szekciók mellé egy rövid leírást is kapunk a Party módról, valamint újabb képek tarkítják a multiplayer részleget.

  • A következő frissítést a Music részlegen találjuk. A játék Special Edition verziójához mellékelt Soundtrack CD összes számának címét megtekinthetjük, de meg is vásárolhatjuk az Amazon MP3 szolgáltatáson keresztül.

  • A Screens részleget is megtoldották néhány képpel, bár a képek egy részét már különböző magazinok, portálok leközölték. Mindenesetre vannak köztük új képek, érdemes őket megtekinteni.

  • Végezetül, a letöltéseknél 4 új háttérképet tölthetünk le, az Outdoor Series II nevezetű szekcióban. Az artworkökön Faustin, Playboy X, Brucie és egy ismeretlen nő van, és a képeket többféle felbontásban is letölthetjük.

Összesen ennyi frissítést tettek fel a hivatalos oldalra, sajnos a rádióállomásokról nem tudtunk meg többet. Minden bizonnyal nem ez volt az utolsó update, valószínűleg még számíthattok hasonló tartalmakra. Addig is nézzetek szét a hivatalos oldalon!

2008.05.08 19:31  ▪ Forrás: Hivatalos oldal  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 3

Korábban hírt adtunk arról, hogy néhány felhasználónak gondja volt a Grand Theft Auto IV PS3-on való futtatásával, a játék ugyanis sok esetben már a töltési idő közben lefagyott. A Take 2 Interactive egy rövidke cikk formájában próbált már segítséget nyújtani a probléma megoldására, azonban már ők is tudták: a dolog nem maradhat annyiban.

A fejlesztők készítettek egy javítást [patch], mely az 1.01-es verziószámot kapta. A 18 megabájtos fájl automatikusan letöltődik minden PS3 tulajdonosnak, amint felcsatlakoznak az internetre a GTA IV-en keresztül. Még nem tudjuk, hogy mit javít konkrétan a patch, de már több PlayStation 3 tulajdonos is jelezte, hogy megjavult a csatlakozási probléma a javítás telepítése után.

Egyenlőre nincs semmi információnk egy esetleges Xbox 360 patch-ről, de amint valamilyen hivatalos forráshoz jutunk, frissítjük a hírünket!

2008.05.07 20:10  ▪ Forrás: The GTA Place  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 17

Pár nappal ezelőtt már írtunk nektek egy kisebb hírt, hogy hogyan is teljesített a GTA IV az első napon eladások szempontjából. Következő hírünkben egy részletesebb, több adatot tartalmazó kis összefoglalást találtok a témával kapcsolatban. Tehát, mint tudjuk a játéknak már az első napon nagyon nagy sikere volt. Világszerte összesen 4 millió példányt adtak el belőle. A következő napokban ez a szám természetesen tovább nőtt, és elérte 6 milliót.

Május 3-án már világossá vált, hogy a GTA IV már az első héten hatalmas sikert aratott. Kedvenc sorozatunk legutóbbi része ugyanis még a Halo 3-at is maga mögé utasította, amely az előző évben az első héten 280 millió dolláros bevételt produkált. A GTA IV, amelyre a Rockstar Games nem kevesebb, mint 100 millió dollárt áldozott összesen (egyébként ezzel a világtörténelem legnagyobb költségvetésű játékává vált), jócskán visszahozta a befektetett összeget, hiszen a 6 millió eladott példány közel 400 millió dolláros bevételt jelent.

A játék legkelendőbb Amerikában volt, ahol 3.7 millió példányt adtak el. Európában összesen 2.2 millió GTA IV talált gazdát. A játék megjelenése a konzoleladásokra is nagy hatással volt. Playstation 3-ból közel kétszer annyit, XBOX 360-ból pedig 75%-al többet adtak el mint általában.

2008.05.07 14:58  ▪ Forrás: VGChartz  ▪ Írta: wantoo Elolvasom 5
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink