Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Pár nappal ezelőtt már írtunk nektek egy kisebb hírt, hogy hogyan is teljesített a GTA IV az első napon eladások szempontjából. Következő hírünkben egy részletesebb, több adatot tartalmazó kis összefoglalást találtok a témával kapcsolatban. Tehát, mint tudjuk a játéknak már az első napon nagyon nagy sikere volt. Világszerte összesen 4 millió példányt adtak el belőle. A következő napokban ez a szám természetesen tovább nőtt, és elérte 6 milliót.

Május 3-án már világossá vált, hogy a GTA IV már az első héten hatalmas sikert aratott. Kedvenc sorozatunk legutóbbi része ugyanis még a Halo 3-at is maga mögé utasította, amely az előző évben az első héten 280 millió dolláros bevételt produkált. A GTA IV, amelyre a Rockstar Games nem kevesebb, mint 100 millió dollárt áldozott összesen (egyébként ezzel a világtörténelem legnagyobb költségvetésű játékává vált), jócskán visszahozta a befektetett összeget, hiszen a 6 millió eladott példány közel 400 millió dolláros bevételt jelent.

A játék legkelendőbb Amerikában volt, ahol 3.7 millió példányt adtak el. Európában összesen 2.2 millió GTA IV talált gazdát. A játék megjelenése a konzoleladásokra is nagy hatással volt. Playstation 3-ból közel kétszer annyit, XBOX 360-ból pedig 75%-al többet adtak el mint általában.

2008.05.07 14:58  ▪ Forrás: VGChartz  ▪ Írta: wantoo Elolvasom 5

A Harvard University vezető tudósa, Cheryl K. Olsen egy kis ingyenes önreklámozás keretében (ugyanis megjelent a Grand Theft Childhood: The Surprising Truth About Violent Videogames nevű könyve, mely magyarul nagyjából annyit tesz: Az ellopott gyermekkor: A meglepő igazság az erőszakos videójátékokról) elmondta, hogy az erőszakos videójátékoknak szinte semmi közük nincs a bűncselekményekhez, sőt...

A hölgy által végzett kutatás eredményeiben tisztán látható, hogy azon gyerekeknek akik nem játszottak egy-egy kultikus, ám erőszakos játékkal sokkal több szociális problémájuk van, hiszen könnyen a társaságon kívülre szorulhatnak, amennyiben nincs érdemi mondandójuk egy adott témával kapcsolatban.

„A legtöbb hasonló tanulmány egyszerűen szemét. Általában olyan pszichológusok írják őket, akiknek fogalmuk sincs a videojátékokról, vagy akik mesterséges környezetben 15 percet játszó emberek reakcióiból indulnak ki. Ráadásul gyakran teljesen rossz programokat, például egy FPS-t és egy kalandjátékot hasonlítanak össze. Utóbbinál az FPS-hez képest szinte semmi izgalmas nem történik, így nem is csoda, hogy az a felmérésük végeredménye, hogy lám az FPS milyen agresszívvé teszi a gyerekeket. Persze ugyanígy fenntartással kell kezelni a játékipar által támogatott kutatásokat is.” - nyilatkozta Ms. Olson.

A kutatás során a játékok és az erőszak kapcsolata mellett a játékosok szokásait is megvizsgálták, így derülhetett fény arra, hogy a fiúk szeretnek csoportokban játszani, míg a lányok második legkedveltebb játéka - közvetlenül a Sims után - a Grand Theft Auto sorozat valamely tagja. Olson és csapata összesen 1200 gyereket és szüleiket kérdezték meg a minél pontosabb eredmény érdekében.

Szerény véleményem szerint, aki nem képes a valóság és a játékvilág elválasztására, az vagy ne játsszon erőszakos játékokkal, vagy viselje tettei következményeit.

2008.05.07 12:20  ▪ Forrás: Der Spiegel  ▪ Írta: Rider Elolvasom 7

Az angol nyelvű nagytestvér (TheGTAPlace.com) szerkesztősége készített egy nagyon igényes pdf-dokumentumot melyben a Grand Theft Auto IV 100%-os végigjátszásához szükséges küldetések, feladatok és tevékenységek listáját írták le. A lista természetesen - mint sok más leírás a GTA IV-gyel kapcsolatban - oldalunkra is kikerül majd idővel, addig is a letöltésért katt ide!

2008.05.06 23:26  ▪ Forrás: The GTA Place  ▪ Írta: Rider Elolvasom 7

A Take2 perel. Nem, még nem Jack Thompson-t. Mint ismeretes, Chicagoban pár nappal a Grand Theft Auto IV-et promotáló hirdetések megjelenése után április huszonkettedikén le is szedették őket a buszokról és egyéb hirdetési felületekről, mert néhány nagyokos úgy gondolta, hogy egy olyan városban, mint Chicagoban, ahol az elmúlt időszakban rengeteg erőszakos szabálysértés történt csak tovább rontaná a helyzetet egy „erőszakos játék” hirdetése. Thompson örülhet, hogy legalább pár hülye van aki azokat az eszméket vallja mint ő...

A Take2 tehát perel, ami logikus lépésnek tűnik, hiszen minimum 300.000 dollárt buktak a hirdető céggel kötött megállapodás során, ugyanis ennyibe került a hirdetőfelületek bérlése 6 hétre, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a hirdetések hatására vajon hány személy ment volna el a legközelebbi boltba megvenni a játékszenzációt.

2008.05.06 16:48  ▪ Forrás: Reuters  ▪ Írta: Rider Elolvasom 9


A Grand Theft Auto IV remek multiplayer funkcióval rendelkezik, ezt bizonyára mindenki tudja, aki már próbálta. Játékosok ezrei játszanak rajta egyidőben, ám most valami érdekes dolog történt az egyik felhasználóval. Karaktere egy zombivá változott!

Korábban több kommentet is lehetett olvasni nagyobb fórumokon, miszerint a játékosok zombit láttak a multiplayer csatározások során, de még senki sem számolt be arról, hogy az ő karaktere is hasonló teremtménnyé változott volna. Már több elmélet is született ezzel kapcsolatban, miszerint egy Rockstar munkatárs megölése, vagy a legmagasabb rang elérése után a multiplayer-ben irányított karakter automatikusan egy kék hajú, Rockstar logóval ellátott alsógatyát viselő zombivá válik.

GTA GTA GTA GTA

Egy "GTA" nevű GameTrailers felhasználó karakterével azonban megtörtént az átváltozás. Az említett személy a játék PlayStation 3 verziójával játszott, és állítása szerint ő csak 2-es szintű volt, mikor sikerült megölnie egy Rockstar munkatársat (Ezért egyébként Xbox 360-on egy achievement jár).

"GTA" nem az egyetlen felhasználó, akivel ez megtörtént, egy "Ruckstar" nevű ember - aki szintén PS3 tulajdonos - karaktere is zombi lett, érthetetlen okokból. Állítása szerint az L1 lenyomásával a karakter-szerkesztő menüben át lehet változni zombivá, majd vissza. Zombijáról ő is készített egy képet, ehhez kattints ide! Ha megtudunk valami konkrétabbat a hírrel kapcsolatban, itt elolvashatjátok!

Update: Időközben videó is készült a zombiról, a megtekintéshez kattints ide!

2008.05.06 09:49  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 11

Nem szokásom ilyesmivel foglalkozni, de mivel a dolog ezúttal nem maradhat a háttérben, ezért úgy gondoltam megosztom veletek is. Az elmúlt pár napban különböző forrásból érkeztek statisztikai összefoglalások arról, hogy a Grand Theft Auto IV, milyen teljesítménnyel rendelkezik a játékpiac igen számottevő nagyvárományosaival szemben. Az információk igen pozitív álláspontot engednek felállítani ezzel kapcsolatban...

A több évig toplisták élén pihenő San Andreas után, sikerült a legújabb Grand Theft Auto-nak is rekordot döntenie, ezáltal még a sokak által kedvelt elődöket is elég keményen visszaszorítania eladott példányszámaikból kifolyólag. A játékból csak a briteknél, a megjelenés első 24 órájában mintegy 609.000 példány talált gazdára, emellett pedig összesen 50 millió dolláros bevételt hozott a kiadónak, ami messze felülmúlja a Grand Theft Auto San Andreas által, 2004. októberében felállított 501.000-res eladási rekordot.

Ez nagyon jó hír a Take-Two számára, ugyanis ha így haladnak, akkor akár a hét végére elérhetik a hatmilliós eladási mércét is (világszerte), amely körülbelül egy 400 millió dollárnyi összeget hozna a konyhára. Ezzel lehetséges a Microsoft által agyonreklámozott Halo 3-mat is csúnyán visszaverni a top 5-ben, mely az első hétben 5 millió eladott példányt és az általa behozott 300.000.000$-os összeg túlszárnyalását jelentené.

Emellett még a Microsoft is örülhet magának, mert a GTA IV - ugyancsak a briteknél - jobban fogyott Xbox 360-ra, mint a sokak által kedvelt PlayStation 3-ra, és akármennyire is csak 14 százalékos különbség van a két verzió közti eladásoknál, ez valamelyest a redmondi óriás oldalára billentheti a mérleget.

A kérdés már csak az, hogy mennyire jelenthet ez előrelépést a játékvilágban... Vajon a Grand Theft Auto IV tényleg olyan jó, mint amilyennek mindenki leírta? Amint több információval rendelkezünk, a játék által elért eredményekről, azonnal értesítést kaptok róla!

2008.05.05 21:49 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 9

Jack Thompson már számtalan érdekes húzással próbálta gyengíteni a Take 2 Interactive flottáját, azon belül is az aduásznak számító Rockstart, ám eddig egyszer sem járt sikerrel. Thompson most - enyhe képzavarral és bugyuta hasonlattal élve - az anyahajó parancsnokának (Strauss Zelnick) édesanyját találta meg, és próbálta őt saját fia ellen fordítani.

Tette mindezt egy, a hölgynek küldött kifejezetten negatív és durva hangvételű e-mailben. Thompson indítéka Zelnick egy korábbi nyilatkozata volt, melyben a cég fejese merte azt mondani, hogy még a saját anyja sem tudna olyan jó értékeléseket írni a GTA IV-ről, mint tették azt az amerikai online és offline médiumok. Az eszelős ügyvéd több ízben is kétségbe vonta Mrs. Zelnick anyai mivoltát, nevelési képességeit, valamint a Bibliából vett idézetekkel próbált lekiismeret-furdalást kiváltani az asszonyból. Jack ezen felül ismételten a GTA-sorozat számlájára írt több Amerikában elkövetett gyilkosságot is, ezzel pedig vétett a T2-val kötött megállapodásban foglaltak ellen, végezetül pedig boldog anyák napját kívánt.

Vajon mit reagál Take-Two? Észak-amerikai szappanoperánk következő részéért továbbra is látogassák a GTAPlace.hu oldalát.

Az angolul értőknek a teljes levélért erre tessék.

2008.05.05 15:16 ▪ Írta: Rider Elolvasom 43

Ugyan a játék még csak öt napja került a boltok polcaira, már most számos forrásból éri támadás, egyre pitiánerebb ügyek miatt. Ezúttal a GTA IV-be implementált ittas vezetéssel kapcsolatos ficsőröknek köszönhetően került terítékre a „játékvilág szörnyű hatása a gyerekekre” téma, amiből kifolyólag egyértelműen fel kellett lépnie egy újabb unatkozó szervezetnek.

Ezúttal bizony az Észak Amerikában igen jól ismert MADD (Mothers Against Drunk Driving) csoportja kezdett őrült hadműveletbe a sokak által kedvelt játék ellen, természetesen azon nemesnek igazán nem mondható céllal, hogy elérjék az ESRB (Entertainment Software Rating Board) fejeseinél, a játék jelenlegi "M" (Mature) osztályzatának egy szinttel feljebb vételét. Ha ezt elérnék, a Grand Theft Auto IV azonnali "AO" értékelést érne el, ami az eladásoknak egyáltalán nem tenne jót, amivel a MADD vezetősége is teljes mértékben tisztában lehet, ugyanis a Take2-hoz is fordultak azzal kapcsolatban, hogy álljanak le a játék gyártásával.

A kérdés már csak az, hogy ki lesz a következő? Tán egy újabb őrült politikus, vagy egy unalmában semmire sem képes ügyvéd? Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

2008.05.04 12:33 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 31

Csaknem két nappal ezelőtt, az IGN.com internetes játékportál jóvoltából napvilágot látott egy új cikk, mely az oldal szerkesztőinek véleményét foglalja magába, a Grand Theft Auto IV esetleges PC verziójával kapcsolatban. Ez úgy önmagában nem bír akkora súllyal, viszont az már annál inkább, hogy mindegyik önjelölt „riportalany” optimista gondolatokkal látta el, a weboldal olvasóit.

Mint már fentebb említettem, az IGN szerkesztőgárdája igen pozitív hozzáállással vélekedik a játék PC-s megjelenésének valósságáról, melynek számos főbb előnyét leírják… Többek között a számítógépes verziókon eddig is elérhető modding volt az egyik favorit, de a legjobban mégis a billentyűzet + egér páros volt az, ami a legtöbbször felmerült, mint előny. Állításuk szerint, ha a számítógépen operáló gamerek megkapják amit akarnak – tehát a GTA IV-et, akkor minden bizonnyal csak ez év végén, valamikor karácsony tájékán juthatnak csak hozzá hivatalosan.

Negatívum viszont az, hogy a warez még mindig hátráltató hatással van, a Rockstar Games és a Take-Two Interactive számára, aminek köszönhetően még mindig nem tekinthetjük biztosnak a portot..

Mindazonáltal, érdemes lesz az elkövetkezendő hetek során minket látogatnotok, mert ha mégis igaznak bizonyulnának a megjelenéssel kapcsolatos információink, azonnal értesülhettek róla.

Az angolul értő látogatóinknak pedig Erre tessék.

2008.05.04 12:04 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 21

Nagy megtiszteltetésben részesült a Kikizo internetes oldal szerkesztősége, ugyanis a Rockstar megajándékozta őket egy kartonnyival Liberty City kedvenc söréből, az igencsak beszédes nevű Pißwasserből.

GTA GTA GTA

A Rockstar köszönetképpen ajándékozta meg a zsurnalisztákat a jellegzetes színű nedűvel, miután ők időt nem sajnálva már jóval a megjelenés előtt tesztelték a Grand Theft Auto 4-et. Talán mondanom sem kell, hogy egy ilyen akcióban mi is szívesen részt vettünk volna.

2008.05.04 11:38 ▪ Írta: Rider Elolvasom 11
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink