Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A hivatalos oldalon találkozhattunk már a Music szekcióban lévő More Soundtrack Releases nevű részleggel, ahol eddig még nem volt semmiféle tartalom. A Rockstar ezúttal két albumot tett fel, melyeken a Grand Theft Auto IV különböző rádióinak zenéi szerepelnek.

 

A Vladivostok FM CD értelemszerűen az összes számot tartalmazza, melyet a játékban található hasonló nevű rádión meghallgathatunk. Ezt a lemezt már megvásárolhatjuk az amerikai Amazon MP3 rendszeren keresztül, vagy letölthetjük az iTunes program segítségével. A második lemezen a (The Evil Genius) DJ Green Lantern által készített számokat találjuk, melyek a Beat 102.7 nevű rádión kaptak helyet. Ez utóbbi CD-t csak május 20. után vásárolhatjuk meg, szintén az Amazon MP3, és iTunes rendszereken keresztül, de addig egy röpke 4 perces előzetest meg lehet hallgatni a hivatalos oldalon.

A többi rádió zenéit egyébként ti is meghallgathatjátok, illetve közvetlenül megvásárolhatjátok az Amazon-on keresztül, ha megtekintitek a "Rádiók" cikkünket!

2008.05.19 13:11 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 2

Egy nem is oly rég leközölt hírünkben írtunk arról, hogy a fejlesztőcsapat beadta a kulcsot a multiplayer módosítás fejlesztése felett. Nos, ezúttal ismét érdekes fejleményekre lehetünk figyelmesek, ha ellátogatunk a program hivatalos oldalára mely ismételten elérhetővé vált. Azt, hogy igazak-e a híresztelések a multiplayer fejlesztésének befejeztével kapcsolatban még homály fedi...

A hír, mely szerint a modifikáció programozását befejezték, még mindig nem került megcáfolásra, amiből arra következtethetünk, hogy sajnálatos módon nem lesz újabb San Andreas Multiplayer verzió. Ugyan a multis kiegészítő hivatalos weboldala ismét elérhető, a fórum és egyéb szolgáltatások - a szerverlista kivételével - még mindig nem kerültek publikálásra. A legfrissebb híresztelések között megtalálhatjuk azt is, hogy littlewhitey - egy igen neves, a multiplayer világgal kapcsolatba hozható játékos, átvette a mesterlista (a klienshez szerverlistaként használható szerver) futtatását, melyhez elérést a GTA-Host emberei szolgáltatnak.

Amint többet tudunk a dologról, értesítünk titeket!

2008.05.18 19:09  ▪ Forrás: SAMP.com  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 2

Bizony, a film- és játékipar egyik legnagyobb megszentségtelenítője ismét színre lépett, leglábbis egy interjú erejéig... A NYmag.com weboldal szerkesztőségének köszönhetően napvilágra került ugyanis egy szöveges interjú, melyben a sokak által megvetett és utált Boll ecseteli, hogy miért is lenne ő a legjobb választás, egy Grand Theft Auto filmadaptáció elkövetéséhez.

Az elmúlt pár hónapban más igen érdekes híreket is hallhattunk egy esetleges GTA filmadaptáció bekövetkeztéről, ám szerencsére - khm eminemet főszerepbe rakni kicsit durva lett volna, ezek hamis információnak bizonyultak. Ezúttal pedig a fentebb említett weboldal szerkesztői a legrosszabb lehetőséget is figyelembe véve, kikérték Uwe Boll véleményét a játék filmre vitelével kapcsolatban.

Egyenesen az interjúból:

"A Grand Theft Auto szuper érdekes lenne számomra és úgy gondolom én lennék a legjobb ember egy ilyen film elkészítésére, mivel az összes eddigi filmem fő mozgatóelemei közé tartoztak a véres és erőszakos jelenetek. Ráadásul az akciójelenetekkel sincs problémám."

A dologhoz inkább úgy döntöttem, nem fűzök hozzá semmit, mert nehéz lenne a vulgaritást nem kimerítő határokon belül felszólalnom... ám igen érdekes, hogy a nyilatkozatból származó idézet második felében, milyen negatív hangsúlyra vált a filmrendező:

"De nézd, végül úgyis majd egy olyan ember mellett döntenek mint Micheal Bay vagy Brett Ratner, ezáltal pedig egy 150 milló dolláros költségvetéssel és PG-13-mas értékeléssel rendelkező mozifilm jön létre. Úgy gondolom jobb lenne elkészíteni egy 30 millió dolláros filmet, mely egyben kemény és brutális, egyúttal nem igényel megkötéseket."


Hát igen, a rendező legutóbb kiadott "sikerfilmje" (Postal) után már tényleg nem hiszem hogy sok eséllyel indul a GTA címért... talán csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy nem véletlen került napvilágra azon petíció, mely aláírásával, Boll filmvilágból való kitiltását támogatjuk.

2008.05.18 18:51  ▪ Forrás: NYmag.com  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 9

A Zero Punctuation nevű, játékokat kiveséző videósorozat e heti részében a Grand Theft Auto IV a téma. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen ez nem egy mindennapi „visszapillantó”. A videót leginkább az angolul jól tudóknak ajánlom, hiszen a szöveg hihetetlenül gyors, de a többiek is bepróbálkozhatnak vele, ha másért nem is, de legalább a képi világért. Jó szórakozást!

Link: Zero Punctuation: Grand Theft Auto IV

2008.05.17 12:35 ▪ Írta: Rider Elolvasom 10

A nemrégiben leközölt hírünk, melyben ismertettük veletek a San Andreas Multiplayer helyzetét, kissé talán lelombozhatta azon látogatóinkat, akik még játszanak a GTA San Andreas-szal. Ezt kicsit kompenzálni próbálom jelenlegi hírünkkel, melyben a legújabb Multi Theft Auto, a Developer Preview 3 névre keresztelt release lényeges információit írom le.

Habár a csapat nem igazán hallatott magáról az elmúlt pár hónapban, mégis fontos figyelembe venni, hogy a multi fejlesztése gőzerővel halad a háttérben. Az eddig kiadott Developer Preview részek lényeges mértékű betekintést engedtek a játékosok számára azokba a lehetőségekbe, melyeket a final verzió ad majd az őrült multizóknak.

Ám mégis egyértelmű, hogy a végleges verzió messze van... ezt az alant látható kisebb összegzés is mutatja, melyben próbáljuk vázolni nektek, hogy mi is változott a legutolsó kiadott DP óta.

Legészrevehetőbb szkriptelési funkciók:

  • Járókelők támogatása
  • A járművek kezelhetőségének testreszabása
  • DirectX megjelenítés
  • Kliens oldali pénzkezelés
  • Még több funkció a felvehető tárgyakkal kapcsolatban
  • shutdown() funkció, a szerver leállításához
  • Újabb XML funkciók (xmlNodeGetSubNodes és xmlNodeGetParent)

Legészrevehetőbb javítások/újítások:

  • A lövés szinkronizációjával kapcsolatos hibák javítása, valamint a funkció tökéletesítése, mivel nagyon sok játékos által készített forrásnál léptek fel problémák ezzel kapcsolatban.
  • Járműlopással kapcsolatos deszinkronizációk javítása
  • A játékosok által "csúszás bug"-nak nevezett hiba javítása, mely főként a lövések szinkronba hozásával egybeköthető.
  • A guggolás közbeni lövés is lehetségessé válik majd ebben a verzióban, uzi használatával. Az előző kiadásban egy hiba meggátolta a játékosokat ebben.
  • Szkriptelési funkciók feljavítása és egyéb változtatások.
  • Az alap forrásfájlok (resource) javítása, mivel az előző verziókban problémák voltak ezekkel, bizonyos beállítások használata alatt.
  • A pályaszerkesztő fejlesztésének befejezése, a DP3 megjelenéséig.

Valamint kiderült még az is, hogy a csapat megjelenésre adta az MTA Race 1.1.2-es verzióját. Erre azért volt szükség, mert az All Seeing Eye szerverkereső már nem volt használható a programban. Ezt innen letölthetitek.

2008.05.14 21:55  ▪ Forrás: MTA SA Home  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 0

Számos hírt tettünk már közzé azzal kapcsolatban, hogy a Grand Theft Auto franchise legújabb része milyen nagy eladási számokkal, és toplista-helyezésekkel büszkélkedhet. Most azonban kiderült, hogy ezek a számadatok elegendőek voltak ahhoz is, hogy a GTA IV bekerüljön a Guinness rekordok könyvébe.

A Grand Theft Auto IV ugyanis elnyerte a "minden idők legnyereségesebb szórakoztatóipari kiadása" címet, mely azt jelenti, hogy a játék nemhogy "videojáték" kategóriában, de még a "szórakozás" részlegben is hatalmasat aratott, hiszen egyetlen nap alatt 3,6 millió példány kelt el, ami 310 millió dolláros bevételt hozott a cég számára.

Csak összehasonlításképpen: a Bungie üdvöskéje, a korábbi csúcstartó Halo 3 ugyanennyi idő, azaz 24 óra alatt "csak" 170 millió dollár bevétellel gyarapította a Microsoft pénztárcáját, és a Pókember 3 című film is 60 millió dollárnyi bevételt hozott.

A teljes cikket az angolul értők elolvashatják itt, vagy lent a forrásra kattintva.

2008.05.14 21:51  ▪ Forrás: PR Newswire  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 17

Az otherworld-ös haveroknál lettem figyelmes egy igencsak igényes képsorozatra, melyben New York utcáit hasonlítják össze a GTA IV-beli másukkal. Egy-két képen kísérteties a hasonlóság. Az ugrás után jöhet egy kis ízelítő, valamint a teljes fotóalbumra mutató link.

2008.05.14 21:32 ▪ Írta: Rider Elolvasom 6

Nem, sajnos a hír címét egyáltalán nem gépeltem el... A tegnapi nap folyamán ugyanis kiderült, hogy a San Andreas Multiplayer csapata véglegesen befejezi a módosítás fejlesztését.

Vagy mégsem?

Az elmúlt pár hónapban - ha mi nem is nagyon értesítettünk titeket róla, a GTA IV-gyel kapcsolatos infóáradatok miatt, számos támadás érte mind a csapatot, mind pedig a módosítás fenntartásához szükséges főbb szervereket. Többek között ennek köszönhető, hogy határozatlan ideig az SA-MP Team úgy döntött, visszavesznek az általuk nyújtott szolgálatások széles választékából és inkább csak a fontosabb lehetőségeket hagyják elérhető szinten. Most viszont kiderült, hogy a csapat egyelőre ismeretlen - a fentebb említetten kívül - okok miatt felhagyott a modifikáció fejlesztésével, melyet a hivatalos oldaluk indikál.

A következő idézet található meg ott:

"Feladtuk! kaput!
És nem is akarunk többet ezzel a programmal foglalkozni. Ezért kérünk mindenkit, hogy tiszteljétek meg a szerzői jogainkat és licenszünket és ne terjesszétek tovább a fájljainkat."


A dolog érdekessége viszont az, hogy a csapat állítólagosan már 80% fölött járt a multiplayer program következő verziójának programozásával. Ebből arra következtethetünk, hogy ismételten egy hacknek köszönhető a nagy felháborodás. Amint megtudunk valamit a dolog végkimeneteléről, azonnal figyelmeztetünk benneteket!

Update:
Egy lelkes csapat továbbra is próbálja életben tartani a multit. Így elérhető egy fórum, amely teljesen hasonló feladatokat szolgál, mint ami a hivatalos oldalon volt megtalálható. Ezenkívül elérhető egy online szerverlista is.

2008.05.14 16:54  ▪ Forrás: SAMP.com  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 12

Mostanában egyre kevesebb hír érkezik a GTA IV-ről, hiszen mindenki a játékkal van el foglalva. Hogy mégse maradjon hír nélkül az oldal, most egy érdekes videót közlünk le számotokra.

Hibák, vagy ahogyan sokan nevezik, bugok minden játékban vannak, hiszen tökéletes játékot még senki sem tudott készíteni. Ezt bizonyítja a most következő két videó is, melyekben egyes játékosok összegyűjtötték a legfőbb hibákat, melyeket a GTA IV-ben vettek észre. A hibák többsége érdekes módon a multiplayer módban van.

1. videó:

2. videó:

2008.05.12 20:51 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 8

Már több, mint egy hete annak, hogy megjelent a várva várt játék, a Grand Theft Auto IV. Akik rendelkeznek konzollal, azok már teljes gőzzel játszák a játékot. Eddig még nem publikáltunk az oldalon semmiféle tesztet a játékkal kapcsolatban, csupán egy ismertetővel szolgáltunk a látogatóknak. Most azonban Ragnar360 kollega elkészített egy minden részletre kiterjedő tesztet, melyet a Grand Theft Auto IV Xbox 360-as verzió felhasználásával írt meg. Az irományban saját, játékbeli tapasztalatait is leírta, valamint a játék több aspektusára is részletesen kitért - elmondhatjuk, remek munkát végzett.

A cikk elolvasásához kattints ide!

2008.05.10 18:54 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 29
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink