Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Majdnem egy héttel ezelőtt publikáltuk azon örömteli hírünket, melyben beszámoltunk nektek a legfrissebb Jack Thompson körül forgó információkról, ám most végre pontot tehetünk a hosszú ideje tartó szánalomhadjárat végére…

A floridai bíróság ugyanis 10 éves felfüggesztésben részesítette Thompson-t, mivel magatartása egyáltalán nem volt megfelelő az egylet tagjaival szemben. Számos személyes támadást indítványozott a múltkori tárgyalások után, melyek csak fokozták az ő által indítványozott problémák hadát.

Az egyik legérdekesebb támadása viszont most látott napvilágot, szerinte ugyanis Dava Tunis – az egész ügy felett rendelkező bíró – nem igazi bíró, mivel legelső államnak tett esküje egy egyszerű csalás volt, az ezután következő kettő pedig egyszerűen nem felelt meg az törvénykönyvben előírtaknak. Érthető tehát, hogy ezek után JT nem a Grand Theft Auto sorozatot fogja támadni, hanem egyenesen azt az embert, aki igazságosan ítélkezett felette.

Jacky még megemlíti, hogy Barack Obama szenátor és Clinton szenátor is ellenzi a Grand Theft Auto IV eladásait… viszont igen érdekes, hogy eddig egyáltalán nem hozták szóba a játékot név szerint, csupán utalásokkal.

És végül egy utolsó idézet Thompson-tól…

„Mivel támadást mértem erre a rendőrgyilkos, nők megverésével kapcsolatba hozható videojátékra, ezért most személyesen a kormány fogja megszűntetni a problémákat, melyeket ez a bizonyos videojáték okozott.”

2008.06.07 12:29  ▪ Forrás: GamesRadar  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 8

Nem olyan rég jelent meg a mindenki által várt legújabb Grand Theft Auto erát bemutatni igyekvő GTA IV, de már számos oldalról támadások érik amiért ’kevés’ lehetőséget szolgáltat a sandbox játékok világában jártas játékosoknak. Ezt kiparodizálva, a THQ által fejlesztett egyik legkeresettebb GTA klón, a Saint’s Row második részének legújabb teaser videója teljes mértékben arra van kiélezve, hogy szítsa a két játék rajongói közt lángoló háborút…

A dolog pikantériája az, hogy az SR ’sorozaton’ dolgozó csapat teljes mértékben lemásolja a Rockstar Games által már igen sokszor ellőtt szatirikus humort, mely már sokak szerint – köztük szerintem is – kissé szánalmas és egyáltalán nem vicces. Ezt az első teaser videó tudja a legfőképpen indikálni, amiben egy narrátor segítségével próbálják bemutatni a játékban fellelhető fegyver- és járműválasztékot.

Ezzel úgy önmagában nincs probléma, mivel már nagyon sokszor láthattunk hasonló probálkozásokat, más játékfejlesztő és kiadó cégektől. A legutóbb kiadott teaser viszont már egy sokkal ellenségesebb formában próbálja megtámadni a GTA IV-et, ami - ismételt szóhasználat - szánalmas. Az 'Activities Trailer' névre keresztelt médiaanyag közel másfél perces játékidővel kecsegtet, melynek leforgása alatt folyamatosan, a San Andreas-éra teljesen hasonlító lehetőségeket mutatnak be.

A kérdés az, hogy ezek után mivel próbál majd visszavágni a Rockstar? Esetleg egy rejtett Easter Egg az elhalasztott letölthető tartalmakban? Nem tudni.. de tény az, hogy amíg a Saint's Row 2 PC-re is érkezik, nagy eséllyel lehet a Grand Theft Auto IV vetélytársa.

2008.06.06 22:39  ▪ Forrás: GameTrailers  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 22

A Take-Two a minap nyilvánosságra hozta a 2008-as kereskedelmi év második negyedévének adatait, melyből kiderül, hogy alig több mint egy hónap alatt több mint 8 és fél millió kópiát adtak el a Grand Theft Auto IV-ből. Ám mégsem ez a legfontosabb információ a GTA-rajongóknak - legalábbis a konzolosoknak.

Ugyanis az adatok közt olvasható volt egy kis állásfoglalás a GTA IV letölthető tartalmairól, miszerint a csomagot 2009 első keresekedelmi negyedévére száműzték, azaz valamikor 2008 november elseje és 2009 január harmincegyedike közé.

2008.06.06 08:34 ▪ Írta: Rider Elolvasom 11

Ugye mindenki emlékszik még patrickbrown-ra? Ő az a srác aki már nem egyszer gyönyörű artwork-jeivel hívta fel magára a GTA-rajongók figyelmét. Most sincs ez másképp, hiszen a GTA IV iránti tiszteletét prezentálva nemrég hozta nyilvánosságra legújabb remekművét.

A képen Niko próbálja menteni magát és kétbalkezes kuzinját a szorult helyzetből amit okoztak. Érdémes néhány pillantást vetni a hátérre, hiszen a művész saját elmondása szerint közel nyolc órát töltött annak tökéletesítésével.

GTA

2008.06.04 12:59 ▪ Írta: Rider Elolvasom 19

Bizony-bizony, még mindig érkeznek hírek öreg barátunkkal, Jack Thompson-nal kapcsolatban. Már sokszor írtunk az ügyvéd béküléseiről, visszavonulásáról, diliházba költözéséről, de úgy látszik, hogy amíg Thompson bácsi él, és a GTA is létezik, addig folyamatosan tájékozódhatunk a fejleményekről.

Történt ugyanis, hogy Jack Thompsont - aki már számtalan megfontolatlan jogi pert indítványozott a különféle erőszakos és nem erőszakos videojátékok ellen - most nem kevesebb, mint 27 vádponton találták bűnösnek. Ezen pontokból 21 a Grand Theft Auto sorozat játékai ellen való "erőszakos" támadásaival kapcsolatosak, valamint további 4 vádpont a Bully (szintén Rockstar üdvöske), közháborításnak való kinyilvánítását érinti. Következzen egy idézet a tárgyalásról, magyarra fordítva:

"A Florida törvényszék és az alperes (JT) kapcsán megvitatott kérdések, az alperes próbai jellegű kilenc napos viselkedése, és az üggyel kapcsolatos, 1700 oldalas, és kb. 2400 oldalas feljegyzett bizonyítékokat tartalmazó iratok alapos áttanulmányozása után, a törvényszék ezen tények, körülmények és bizonyítékok tudatában az alperest, a maga viselkedését illetően a jelenlegi floridai törvények alapján bűnösnek találta."

Az idézet alapján a bíró, Dava Tunis, bűnösnek nyilvánította ki az erőszakos videojáték-aktivistát a "csaló, megbízhatatlan, és megtévesztő magatartása miatt". Az állami törvényszék ezen tények alapján fog eljárni az ügyvéd tetteit illetően, Június első hetében.

És hogy hogyan reagált minderre maga a "gyanúsított"? Nos, Jack Thompson, szokásához híven beperelte a bíróságot, a törvényszéket, és mindent, ami kapcsolatos az üggyel...

Bővebben az eseményekről a GamePolitics oldalon olvashatsz.

2008.06.02 22:40  ▪ Forrás: GamePolitics  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 19

Pár héttel korábban közzétettünk egy videót, melyben Niko különféle módokon végez magával, illetve tesz kárt saját testi épségében. A GameTrailers által készített videónak ezúttal elkészült a második része is. Ebben a klipben Niko hatalmas mészárlást rendez Liberty City-ben. Figyelem: A videó alkalmas lehet a nyugalom megzavarására, és gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott! :)

Kapcsolódó linkek: Liberty City Obituaries Vol. 1 | GameTrailers

2008.06.01 17:26 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 11

Késsel támadt rá tanárára, így próbálta "kirabolni" őt egy 13 éves fiú az USA-ban. De ez hogyan kapcsolódik a GTA-hoz?

Történt ugyanis, hogy a fiú szülei nem voltak hajlandóak pénzt adni kis eltorzult gondolkodású fiuknak arra, hogy megvegye a Grand Theft Auto: San Andereas-t. Ezért emberünk úgy gondolta, hogy azt a 20 dollárt nagyon irónikus módon, GTA-san is meg lehet szerezni. Miután a tanár visszautasította ezt az "ajánlatot" a diák már csak 1 dollárt követelt. Na de várjunk csak! Lehetséges hogy ISMÉT csak a média fújta fel a dolgot, és a fiú egyszerűen csak "szórakozott", esetleg egy kis zsebpénz kellett neki. Mindenesetre ez egy újabb "érv" lehet a Jack Tompsonhoz és Hillary Clintonhoz hasonló jómadaraknak...

2008.05.30 20:31  ▪ Forrás: GameStar  ▪ Írta: Pacal17 Elolvasom 25

A legutóbbi, válogatott videókat tartalmazó hírünk után úgy gondoltuk, biztosan örülnétek még egy összeállításnak. Ennek apróbójából ismét összeválogattunk néhány figyelemre méltó videót, melyeket ebben a hírben publikálunk. Ahogy az előző hírben, most is csak egy videót láthattok a főoldalon, a többihez kattintsatok a folytatásra lent.

Az első videót a GTA4.TV csapata készítette, akik egy multiplayer játék során próbáltak ki mindenféle hülyeséget. A videó igen poénosra sikeredett, és akár a nagyfelbontású változatot is letölthetitek a videó alatti linkre kattintva.


Nagy felbontású verzió letöltése

2008.05.29 18:55 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 13

Most, hogy így felmerült a hat ujjal rendelkező Lola artwork-je, a Kotaku szerkesztői újabb hibás képet találtak. Ezúttal a méltán híres Grand Theft Auto San Andreas-szal kapcsolatos az észrevétel, ugyanis az egyik artworkön, mely a játék borítóján is helyet kapott, Rider-nek szintén hat (vagy több) ujja van. Először is tekintsétek meg az alábbi képet:

A képen jól látható, hogy Ryder barátunknak legalább 6 ujjal kell rendelkeznie, hacsaknem a hüvelykujja deformálódott el, valamilyen születési rendellenességnek köszönhetően :). A négy fő ujjal tartja a Tec-9-es markolatát, egy ötödik ujjal húzza a ravaszt, és feltételezhetően kell lennie egy hatodik ujjának, az ellentartás végett. Az ötödik ujja nem lehet hüvelykujj, mivel úgy lehetetlen lenne lőni.

Ezek a hibák nem most fordulnak elő először, hiszen ha visszaemlékeztek a Grand Theft Auto IV borítójának hivatalos bemutatására, az ott található egyik autó rendszáma tükrözve volt, és Niko feje a középső visszapillantó tükör és a szélvédő közé "préselődött be". Az utóbbi hibákról természetesen a Rockstar is tudomást szerzett, és még idejében javították őket.

2008.05.28 18:21  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 19

Gondolom mindenki emlékszik még Lolára (akit az egyik ház falára is felfestettek). Nos, a jól ismert képen érdekes dolgot fedeztek fel a kotaku.com szerkesztői, miszerint a prostitált igencsak furcsán tartja a nyalókát. Ez vagy azért lehet érdekes, mert Lola valamilyen földöntúli képességgel rendelkezik, vagy azért mert a Rockstar művészei (akarva, vagy akaratlanul) elszúrtak valamit. nem is szaporítom tovább a szót, a kép úgy is többet mond.

2008.05.28 16:59  ▪ Forrás: Otherworld  ▪ Írta: Rider Elolvasom 20
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink