Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVGTA V - Ingatlanvásárlás

Módosítva: 2015. 07. 06. 13:55  |  Szerző: Visali

Jóllehet apartmanokat és cégeket ezúttal sem vásárolhatunk, a GTA V főhősei számára elérhető néhány cég, hangár, garázs, stég és helikopter-leszállóhely. A cégek most is bevételt termelnek, amihez legtöbb esetben szükséges egy kapcsolódó mellékküldetés elvégzése.

Az összeget a legtöbb esetben hetente kapjuk meg automatikusan, ha teljesítettük az időnként felkínált feladatokat, melyek többnyire a vállalkozás védelmére irányulnak. Ha a kérésnek nem teszünk eleget, akkor ugrik a heti bevétel.

A vásárlás a dynasty8 ingatlanközvetítő cégen keresztül történik, de mivel a Story Mode-ban nem érhető el a kapcsolódó weboldal, az ingatlanok előtti eladó tábla elé állva vásárolhatjuk meg azokat. Ehhez nyomjuk meg a jobb gombot a D-Paden, majd mégegyszer ugyanezt a vásárlás megerősítéséhez.

Nem minden ingatlan érhető el valamennyi karakter számára. Hogy melyiket ki(k) vásárolhatják meg, illetve mennyiért, azt jelezzük a cikkben. A legtöbb helyet a Nervous Ron c. küldetés után vehetjük meg, a kivételeknél jelezzük, hogy azok mikortól érhetőek el. A 100% eléréséhez legalább öt ingatlan megvásárlása szükséges, bármelyik karakterrel (lehet kombinálva is).

Cégek

Név

Hely

Ár

Bevétel

Megveheti

The Ten House Paleto Bay $80 000 $920 Bárki
LSPD Auto Impound* LS, Davis $150 000 $500* Franklin
McKenzie Field Hangar Grapeseed $150 000 $7000, $5000* Trevor
Downtown Cab Co. LS, East Vinewood $200 000 $2000 Franklin
Smoke on the Water LS, Los Puerta $204 000 $9300 Franklin
Sonar Collections Dock Paleto Cove $250 000 $23 000* Bárki
Car Scrapyard LS, El Burro Heights $275 000 $150* Bárki
Los Santos Customs Harmony $349 000 $1600 Franklin
Hookies North Chumash $600 000 $4700 Michael, Franklin
Pitchers LS, Downtown $750 000 $7100 Bárki
Tequi-la-la* LS, West Vinewood $2 millió $16 500 Bárki
Cinema Doppler LS, Downtown $10 millió $132 000 Michael
Ten Cent Theater LS, Textile City $20 millió $264 000 Michael
Tivoli Cinema LS, Morningwood $30 millió $142 300 Michael
Los Santos Golfclub LS, Richman $150 millió $264 500 Michael
Vanilla Unicorn* LS, Strawberry - $5000 Trevor*

* További részletekért lásd a cikk további részét

Az LSPD Auto Impound azután érhető el, hogy teljesítettük Tonya Wiggins strangers & freaks küldetéseit. A hely megvásárlása után autókat vontathatunk Franklinnel, ami a parkolóban álló Towtruckba ülve lehetséges. Minden egyes elvontatott járműért $500 jár, a sérülésekért pedig csökken ez az összeg, ezen felül azonban nincsen heti állandó bevétel.

A McKenzie Field Hangarnak sem termel állandó jövedelmet, de szép jutalmakat zsebelhetünk be az elérhető mellékküldetésekből. A repülőbe  és a Dune Buggy terepjárűbe szállva fegyverekeskedő (Arms Trafficking) küldetések érhetőek el, összesen öt-öt féle, majd teljesítésük után ugyanezek érhetőek el véletlen sorrendben. Minden egyes légi feladatért $7000, míg a földön teljesítettekért $5000 a jutalom. A légi feladatoknál $125 dollár bónuszok járnak, ha gyorsak vagyunk, pontosan dobjuk le a csomagot, és ha a radarszint alatt repülünk.

A Downtown Cab Co. minden héten $2000 dollárt termel Franklinnek. Bár a játékban minden főhős számára elérhető a jó öreg taxis mellékküldetés az L3|Bal analóg kar megnyomásával, Franklin különleges megbízásokat kaphat, ha megvásárolja a céget. A fejlesztők kilenc különleges megbízást tettek a játékba:

 • Fare Need Excitement: Őrülten kell vezetni – gyorsan, szemben a forgalommal, vagy kölönleges ugratásokat végrehajtva, persze az ütközést kerülni kell. Bószként $200 zsebelhető be.
 • Take It Easy: Az előző feladat ellentéte, itt épphogy minél biztonságosabban kell vezetni. A bónusz jutalom $100 lehet.
 • Deadline: Ez a fuvar időre megy, a kuncsaftot 3 és fél perc alatt kell elvinni a kívánt vélállomásra. Bónusz $200 szerezhető.
 • Got Your Back: Miután elvitted az utast a kért helyre, segíteni kell neki elbánni a The Lost MC tagokkal. A megszerezhető búnusz $230.
 • Take to the Best Tailor: A hölgy a legjobb ruhaüzletbe szeretne eljutni. A lehetséges célállomások között van egy Poensonboys, egy SubUrban, és Discount Store. Az $500 bónusz a legjobb választásért jár, ami a Pensonboys.
 • Cut You In: Franklin véletlenül egy rablásba keveredik. Miután elvittük az utast az ékszerüzlethez, várjuk meg, majd menekülő kocsiként rázzuk le a rendőröket. Ha nnem vesznek észre, $1000 bónusz jár.
 • Got You Know: El kell vinni a srácot a barátnőjéhez, majd miután megtámad, lehetőleg lőfegyver nélkül le kell ütni. Ezután a csaj kér egy fuvart. Ennél a feladatnál $100 bónusz szerezhető.
 • Clown Car: Három kuncsaftot kell elvinni biztonságban különböző helyekre. Közben megkérik Franklint hogy váltson valamilyen hip hop csatornára. Érdemes ennek eleget tenni. Itt $200 bónusz zsebelhető be.
 • Follow Car: Miután elfucaroztuk a hölgyet a kért helyre, megkér minket, hogy kövessük a vőlegénye kocsiját. Ha sikerül észrevétlen maradni, $100 bónusz jár.

A Sonar Collection Dock megvásárlása után kapunk tengeralatjárót, mellyel nukleáris hulladékokat kereshetünk. Összesen 30 van, minden egyes hulladék megtalálásáért $23 000 jár, illetve az összes begyűjtéséért $250 000 bónusz jutalom. Ezen kívül elérhető lesz Abigail stranger & freak küldetése (ha teljesítettük Blitz Play c. küldetést is), ami után a Dinghy hajóba pattanva a búvárfelszereléssel tengeralattjáródarabokat kell keresni. Mindkét mellékküldetésről részletesebben a Gyűjtenivalók cikkünkben találsz. A dokk heti bevételt nem termel.

A Car Scrapyard sem termel állandó heti bevételt, de minden egyes felrobbantott kocsi után $150 jutalmat kap az a főhős, aki megvásárolja a roncstelepet. Olykor előfordul, hogy meg kell védeni a területet, mert megtámadja a The Lost MC.

Miután Franklin megvásárolja a Los Santos Customs garzsát Harmonyban, csak ebben az egy szerelőműhelyben minden ingyenes lesz számára, beleértve a javítást és az autók és motorok tuningolását is.

A Los Santos Golfclub messze a legdrágább megvásárolható ingatlan a játékban. Ahhoz, hogy elég pénzünk legyen a megvásárlásához, érdemes tőzsdézni, melyről bővebben a tőzsdézésről szóló cikkünkben találsz. Miután megvettük a helyet, a karakternek nem kell többé beugrót fizetnie.

A The Ten House, Smoke on The WaterHookies, Pitchers, Tequi-la-la, Cinema Doppler, Ten Cent Theater és Tivoli Cinema helyekhez kapcsolódik néhány mellékküldetés, melyeket ha nem végzünk el, ugrik a heti bevétel. Ezek véletlenszerűen érhetőek el a cégvezető hívása után, majd meghatározott ideig érhetőek csak el. Összesen ötféle mellékfeladat kapcsoldhat ezekhez a cégekhez:

 • Booze/Product Pick Up: A szállítmányt kell elvinni a céghez, melyet egy P ikon jelöl a térképen. Időkorlát nehezíti a feladatot, valamint a cucc épségére is ügyelni kell.
 • Gang Assaults: Előfordulhat, hogy valamelyik banda megtámadja a helyet. A P ikon jelzi, hogy hová kell menni. Minden bandatagot meg kell ölni, azokat is, akik a végén menekülőre fogják.
 • Paparazzi: Ilyen feladatokat csak a Pitchers és a Tequi-la-la bár esetében kaphatunk. Menekülő paparazziktól kell elvenni a fényképezőgépüket vagy a telefonokuat, és elvinni a cégvezetőnek.
 • Robbers: Az sem kizárt, hogy megpróbálják kirabolni a helyet. El kell kapni a rablókat, és visszaszerezni az ellopott bevételt.
 • Flyer Promotions: Csak a Ten Cent Theater, a Cinema Doppler és a Tivoli Theater esetében kap ilyen feladatokat Michael. Szórólapokat kell kiszórni repülőből a város felett.

A Tequi-la-la bár csak a Winewood Souvenirs - Willy strangers & freaks feladat után vásárolható meg.

Miután teljesítettük a Hang Ten c. küldetést, Trevor megkapja Vanilla Unicorn sztriptízbárt. Itt ezentúl ingyen ihat, megfoghatja a lányokat. Különleges mellékfeladat végzése nem szükséges a heti bevételhez, az mindig épségben megérkezik a számlára.

Járműtárolás

Név Hely Ár Férőhely Megveheti
Grove Street Garage LS, Davis $30 000/Ingyenes* 4 autó Franklin
Vinewood Garage LS, East Vinewood $30 000/Ingyenes* 4 autó Michael
Pillbox Hill Garage LS, Pillbox Hill $30 000/Ingyenes* 4 autó Trevor
Puaerta Del Sol Marina LS, Puerta Del Sol $75 000 Hajók* Mindegyik*
Vespucci Helipad LS, Puerta Del Sol $419 850 Helikopterek* Michael és Franklin*
LS International Hangar LS International Airport $1 378 600 Repülők, katonai* Michael és Franklin*
Sandy Shores Airfield Sandy Shores - Helikopter, repülők, katonai* Trevor

* További részletekért lásd a cikk további részét

A Grove StreetVinewood, és Pillbox Hill garázsokat ingyen megkapják azok, akik Collector's Editiont vásároltak, valamint mindenki, aki rendelkeznek Social Club profillal. Ezekben a garázsokban érhetőek el a letölthető tartalmakkal új járművei a Story Mode-ban. Utóbbiak nem foglalnak plusz helyet, a D-Paden jobb gomb megnyomásával érhető el a menü, amivel lehívhatóak.

A Puerta Del Solban mindegyik karakter vásárolhat helyet a stégen, így egyszerre mindhárom karakter tárolhat ott hajókat. A hajók száma végtelen lehet, a játék mindig felajánlja, hogy válasszunk, melyre a D-Paden a bal és jobb gomb megnyomásával van lehetőség. Ugyanez érvényes a Vespucci Helipadra is, de azt csak Michael és Franklin veheti meg.

Hasonló módon végtelen repülő tárolható a Los Santos International hangárban, valamind a Sandy Shores Airfielden. Az LS International reptéren csak Michael és Franklin vásárolhat hangárt, ami feljogosítja őket arra is, hogy körözés terhe nélkül kószálhassanak a repülőtéren. A Warstock Cache & Carry weboldalon vásárolt katonai járművek mind ezekbe a hangárokba kerülnek, akár helikopterek vagy repülők, akár autók.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
GTA V
Ki van itt?
Jelenleg 16 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak