Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V - Ingatlanvásárlás

Jóllehet apartmanokat és cégeket ezúttal sem vásárolhatunk, a GTA V főhősei számára elérhető néhány cég, hangár, garázs, stég és helikopter-leszállóhely. A cégek most is bevételt termelnek, amihez legtöbb esetben szükséges egy kapcsolódó mellékküldetés elvégzése.

Az összeget a legtöbb esetben hetente kapjuk meg automatikusan, ha teljesítettük az időnként felkínált feladatokat, melyek többnyire a vállalkozás védelmére irányulnak. Ha a kérésnek nem teszünk eleget, akkor ugrik a heti bevétel.

A vásárlás a dynasty8 ingatlanközvetítő cégen keresztül történik, de mivel a Story Mode-ban nem érhető el a kapcsolódó weboldal, az ingatlanok előtti eladó tábla elé állva vásárolhatjuk meg azokat. Ehhez nyomjuk meg a jobb gombot a D-Paden, majd mégegyszer ugyanezt a vásárlás megerősítéséhez.

Nem minden ingatlan érhető el valamennyi karakter számára. Hogy melyiket ki(k) vásárolhatják meg, illetve mennyiért, azt jelezzük a cikkben. A legtöbb helyet a Nervous Ron c. küldetés után vehetjük meg, a kivételeknél jelezzük, hogy azok mikortól érhetőek el. A 100% eléréséhez legalább öt ingatlan megvásárlása szükséges, bármelyik karakterrel (lehet kombinálva is).

Cégek

Név

Hely

Ár

Bevétel

Megveheti

The Ten House Paleto Bay $80 000 $920 Bárki
LSPD Auto Impound* LS, Davis $150 000 $500* Franklin
McKenzie Field Hangar Grapeseed $150 000 $7000, $5000* Trevor
Downtown Cab Co. LS, East Vinewood $200 000 $2000 Franklin
Smoke on the Water LS, Los Puerta $204 000 $9300 Franklin
Sonar Collections Dock Paleto Cove $250 000 $23 000* Bárki
Car Scrapyard LS, El Burro Heights $275 000 $150* Bárki
Los Santos Customs Harmony $349 000 $1600 Franklin
Hookies North Chumash $600 000 $4700 Michael, Franklin
Pitchers LS, Downtown $750 000 $7100 Bárki
Tequi-la-la* LS, West Vinewood $2 millió $16 500 Bárki
Cinema Doppler LS, Downtown $10 millió $132 000 Michael
Ten Cent Theater LS, Textile City $20 millió $264 000 Michael
Tivoli Cinema LS, Morningwood $30 millió $142 300 Michael
Los Santos Golfclub LS, Richman $150 millió $264 500 Michael
Vanilla Unicorn* LS, Strawberry - $5000 Trevor*

* További részletekért lásd a cikk további részét

Az LSPD Auto Impound azután érhető el, hogy teljesítettük Tonya Wiggins strangers & freaks küldetéseit. A hely megvásárlása után autókat vontathatunk Franklinnel, ami a parkolóban álló Towtruckba ülve lehetséges. Minden egyes elvontatott járműért $500 jár, a sérülésekért pedig csökken ez az összeg, ezen felül azonban nincsen heti állandó bevétel.

A McKenzie Field Hangarnak sem termel állandó jövedelmet, de szép jutalmakat zsebelhetünk be az elérhető mellékküldetésekből. A repülőbe  és a Dune Buggy terepjárűbe szállva fegyverekeskedő (Arms Trafficking) küldetések érhetőek el, összesen öt-öt féle, majd teljesítésük után ugyanezek érhetőek el véletlen sorrendben. Minden egyes légi feladatért $7000, míg a földön teljesítettekért $5000 a jutalom. A légi feladatoknál $125 dollár bónuszok járnak, ha gyorsak vagyunk, pontosan dobjuk le a csomagot, és ha a radarszint alatt repülünk.

A Downtown Cab Co. minden héten $2000 dollárt termel Franklinnek. Bár a játékban minden főhős számára elérhető a jó öreg taxis mellékküldetés az L3|Bal analóg kar megnyomásával, Franklin különleges megbízásokat kaphat, ha megvásárolja a céget. A fejlesztők kilenc különleges megbízást tettek a játékba:

  • Fare Need Excitement: Őrülten kell vezetni – gyorsan, szemben a forgalommal, vagy kölönleges ugratásokat végrehajtva, persze az ütközést kerülni kell. Bószként $200 zsebelhető be.
  • Take It Easy: Az előző feladat ellentéte, itt épphogy minél biztonságosabban kell vezetni. A bónusz jutalom $100 lehet.
  • Deadline: Ez a fuvar időre megy, a kuncsaftot 3 és fél perc alatt kell elvinni a kívánt vélállomásra. Bónusz $200 szerezhető.
  • Got Your Back: Miután elvitted az utast a kért helyre, segíteni kell neki elbánni a The Lost MC tagokkal. A megszerezhető búnusz $230.
  • Take to the Best Tailor: A hölgy a legjobb ruhaüzletbe szeretne eljutni. A lehetséges célállomások között van egy Poensonboys, egy SubUrban, és Discount Store. Az $500 bónusz a legjobb választásért jár, ami a Pensonboys.
  • Cut You In: Franklin véletlenül egy rablásba keveredik. Miután elvittük az utast az ékszerüzlethez, várjuk meg, majd menekülő kocsiként rázzuk le a rendőröket. Ha nnem vesznek észre, $1000 bónusz jár.
  • Got You Know: El kell vinni a srácot a barátnőjéhez, majd miután megtámad, lehetőleg lőfegyver nélkül le kell ütni. Ezután a csaj kér egy fuvart. Ennél a feladatnál $100 bónusz szerezhető.
  • Clown Car: Három kuncsaftot kell elvinni biztonságban különböző helyekre. Közben megkérik Franklint hogy váltson valamilyen hip hop csatornára. Érdemes ennek eleget tenni. Itt $200 bónusz zsebelhető be.
  • Follow Car: Miután elfucaroztuk a hölgyet a kért helyre, megkér minket, hogy kövessük a vőlegénye kocsiját. Ha sikerül észrevétlen maradni, $100 bónusz jár.

A Sonar Collection Dock megvásárlása után kapunk tengeralatjárót, mellyel nukleáris hulladékokat kereshetünk. Összesen 30 van, minden egyes hulladék megtalálásáért $23 000 jár, illetve az összes begyűjtéséért $250 000 bónusz jutalom. Ezen kívül elérhető lesz Abigail stranger & freak küldetése (ha teljesítettük Blitz Play c. küldetést is), ami után a Dinghy hajóba pattanva a búvárfelszereléssel tengeralattjáródarabokat kell keresni. Mindkét mellékküldetésről részletesebben a Gyűjtenivalók cikkünkben találsz. A dokk heti bevételt nem termel.

A Car Scrapyard sem termel állandó heti bevételt, de minden egyes felrobbantott kocsi után $150 jutalmat kap az a főhős, aki megvásárolja a roncstelepet. Olykor előfordul, hogy meg kell védeni a területet, mert megtámadja a The Lost MC.

Miután Franklin megvásárolja a Los Santos Customs garzsát Harmonyban, csak ebben az egy szerelőműhelyben minden ingyenes lesz számára, beleértve a javítást és az autók és motorok tuningolását is.

A Los Santos Golfclub messze a legdrágább megvásárolható ingatlan a játékban. Ahhoz, hogy elég pénzünk legyen a megvásárlásához, érdemes tőzsdézni, melyről bővebben a tőzsdézésről szóló cikkünkben találsz. Miután megvettük a helyet, a karakternek nem kell többé beugrót fizetnie.

A The Ten House, Smoke on The WaterHookies, Pitchers, Tequi-la-la, Cinema Doppler, Ten Cent Theater és Tivoli Cinema helyekhez kapcsolódik néhány mellékküldetés, melyeket ha nem végzünk el, ugrik a heti bevétel. Ezek véletlenszerűen érhetőek el a cégvezető hívása után, majd meghatározott ideig érhetőek csak el. Összesen ötféle mellékfeladat kapcsoldhat ezekhez a cégekhez:

  • Booze/Product Pick Up: A szállítmányt kell elvinni a céghez, melyet egy P ikon jelöl a térképen. Időkorlát nehezíti a feladatot, valamint a cucc épségére is ügyelni kell.
  • Gang Assaults: Előfordulhat, hogy valamelyik banda megtámadja a helyet. A P ikon jelzi, hogy hová kell menni. Minden bandatagot meg kell ölni, azokat is, akik a végén menekülőre fogják.
  • Paparazzi: Ilyen feladatokat csak a Pitchers és a Tequi-la-la bár esetében kaphatunk. Menekülő paparazziktól kell elvenni a fényképezőgépüket vagy a telefonokuat, és elvinni a cégvezetőnek.
  • Robbers: Az sem kizárt, hogy megpróbálják kirabolni a helyet. El kell kapni a rablókat, és visszaszerezni az ellopott bevételt.
  • Flyer Promotions: Csak a Ten Cent Theater, a Cinema Doppler és a Tivoli Theater esetében kap ilyen feladatokat Michael. Szórólapokat kell kiszórni repülőből a város felett.

A Tequi-la-la bár csak a Winewood Souvenirs - Willy strangers & freaks feladat után vásárolható meg.

Miután teljesítettük a Hang Ten c. küldetést, Trevor megkapja Vanilla Unicorn sztriptízbárt. Itt ezentúl ingyen ihat, megfoghatja a lányokat. Különleges mellékfeladat végzése nem szükséges a heti bevételhez, az mindig épségben megérkezik a számlára.

Járműtárolás

Név Hely Ár Férőhely Megveheti
Grove Street Garage LS, Davis $30 000/Ingyenes* 4 autó Franklin
Vinewood Garage LS, East Vinewood $30 000/Ingyenes* 4 autó Michael
Pillbox Hill Garage LS, Pillbox Hill $30 000/Ingyenes* 4 autó Trevor
Puaerta Del Sol Marina LS, Puerta Del Sol $75 000 Hajók* Mindegyik*
Vespucci Helipad LS, Puerta Del Sol $419 850 Helikopterek* Michael és Franklin*
LS International Hangar LS International Airport $1 378 600 Repülők, katonai* Michael és Franklin*
Sandy Shores Airfield Sandy Shores - Helikopter, repülők, katonai* Trevor

* További részletekért lásd a cikk további részét

A Grove StreetVinewood, és Pillbox Hill garázsokat ingyen megkapják azok, akik Collector's Editiont vásároltak, valamint mindenki, aki rendelkeznek Social Club profillal. Ezekben a garázsokban érhetőek el a letölthető tartalmakkal új járművei a Story Mode-ban. Utóbbiak nem foglalnak plusz helyet, a D-Paden jobb gomb megnyomásával érhető el a menü, amivel lehívhatóak.

A Puerta Del Solban mindegyik karakter vásárolhat helyet a stégen, így egyszerre mindhárom karakter tárolhat ott hajókat. A hajók száma végtelen lehet, a játék mindig felajánlja, hogy válasszunk, melyre a D-Paden a bal és jobb gomb megnyomásával van lehetőség. Ugyanez érvényes a Vespucci Helipadra is, de azt csak Michael és Franklin veheti meg.

Hasonló módon végtelen repülő tárolható a Los Santos International hangárban, valamind a Sandy Shores Airfielden. Az LS International reptéren csak Michael és Franklin vásárolhat hangárt, ami feljogosítja őket arra is, hogy körözés terhe nélkül kószálhassanak a repülőtéren. A Warstock Cache & Carry weboldalon vásárolt katonai járművek mind ezekbe a hangárokba kerülnek, akár helikopterek vagy repülők, akár autók.

Módosítva: 2015. 07. 06. 13:55 ▪ Szerző: Visali
GTA V
GTA V
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Egyéb
Előzetesek
Média
Fórum témák
Linkek