Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVGTA V - Képességek

Módosítva: 2014. 02. 04. 00:09  |  Szerző: Shotgun

Annak érdekében, hogy a három karakter közti folyamatos cserélgetést a Rockstar Games érdekessé, értékessé tegye, a játékba visszatértek a GTA San Andreas rajongói táborát igencsak megosztó RPG játékokat felidéző, fejleszthető képességek.

Ezen képességekből mindhárom karakternek nyolc jutott, közülük hét állandó, azaz megegyezik mindegyiküknél, viszont a nyolcadik „skill” karakterspecifikus, ami összeköttetésben van azzal, hogy személyiségükből, illetve előéletükből adódóan mihez értenek jobban.

Így már a játék elején kapott alapstatisztikákból is kivehető, hogy míg Franklin „driving”, azaz vezetési tehetsége kimagasló, Michael esetében a „shooting”, azaz lövés, Trevor esetében pedig a „flying”, azaz repülésben való jártasság jellemző.

Alapképességek

Mint ahogy említettük, a játékban hét alapstatisztika is található, melyek egyenkénti feltornázása segítheti a játékosokat abban, hogy teljesítsék a fő sztorivonalat, vagy egyszerűen csak az ebből adódó játékmeneti elemek sokkal szórakoztatóbbá váljanak.

A képességek megtekintéséhez nem kell mást tennünk, mint a képernyő jobb alsó sarkában lévő karakterválasztó körön ránavigálunk arra a főszereplőre, kinek fejlettségét kívánjuk megvizsgálni, majd otthagyva a jelölést, megtekinteni a képességtáblázatot. (Ezeket egyébként a Social Club is nyomon követi, tehát bejelentkezéskor ott is ránézhetünk, ha esetleg nem vagyunk konzol közelében.)

GTAGTAGTA

STAMINA (ÁLLÓKÉPESSÉG) – Állóképességünk határozza meg, hogy mennyit vagyunk képesek egyhuzamban sprintelni, úszni, biciklizni anélkül, hogy a túlhajszoltság következtében karakterünk veszítene életerejéből. Ez a skill futásnál 17 méterenként, úszásnál, illetve bicajozásnál pedig percenként nő 1%-kal. A triatlonokon való részvétel igen jó módja ezen statisztika bővítésének.

SHOOTING (LÖVÉS) – Fegyvereink pontossága, tárkapacitása, újratöltési sebessége, valamint a célkereszt mozgási sebessége egyaránt javul, ha shooting skillünk nő. Emellett a fegyverek visszarúgása is drasztikusan csökken, ha sikerül fejlesztenünk ezt a statot, melyre a legjobb módszer, ha ellenfeleket találunk el, lövünk fejbe, vagy éppenséggel részt veszünk az Ammu-Nation szolgáltatásai között szereplő lőtéri kihívásokon, ahol Bronze teljesítéséért 1%-kal, Silver teljesítéséért 2%-kal, míg Gold teljesítéséért 3%-kal egészül ki statisztikánk.

STRENGTH (ERŐ) – Erő statunk építgetésével erősebb közelharci csapásokat mérhetünk ellenlábasainkra, illetve sokkal keményebbek leszünk, kevesebb sérülésre teszünk szert a minket ért támadások, balesetek, zuhanás utáni becsapódások következtében. Maximumon ráadásul 10%-os növekedés érhető el a létrák megmászási sebességében. A képesség 1%-ot kap minden 20. ütés után, illetve boostolható sporttevékenységekkel, mint a Tenisz, Darts, vagy Golf, melyek során minél nagyobb a erővel rendelkezel, annál nagyobbakat tudsz lendíteni, illetve gyorsabban ütheted el az érkező labdákat.

STEALTH (LOPAKODÁS) – A GTA V-ben újra implementálásra került a San Andreas-os lopakodó mód, amire erős kihatással van ez a skill, mivel minél magasabb szinten állunk, annál gyorsabb, halkabb mozgást engedélyez, bizonyos mértékben pedig átlagos mozgásunkra is hatást gyakorol. Minden 45. lopakodva megtett méter után 1%, míg minden második stealth módban véghez vitt gyilkosságért 1,5% jár.

FLYING (REPÜLÉS) – A repülési stat szintjének növelése csökkenti a repülőknél tapasztalt turbulencia mértékét, illetve könnyebbé teszi azoknak irányítását, a velük való felszállást, leszállást.
A flying skill fejlesztésére két módszer van. Az egyik annyit takar, hogy repülsz egy repülővel, így 10 perc repülési időnként kapsz 1%-ot a képességedhez, a másik pedig a repülőiskola feladatainak teljesítése.

Feladat Százalékos fejlődés
Repülőiskola: Training Take Off Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Runway Landing Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Inverted Flight Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Knife Flight Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Flat Hatting Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Touch Down Arany: 5%, Ezüst: 3%, Bronz: 2%
Repülőiskola: Loop the Loop Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Helicopter Course Arany: 5%, Ezüst: 3%, Bronz: 2%
Repülőiskola: Helicopter Speed Run Arany: 6%, Ezüst: 4%, Bronz: 3%
Repülőiskola: Sky Diving Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%
Repülőiskola: Drop Zone Arany: 3%, Ezüst: 2%, Bronz: 1%

 

DRIVING (VEZETÉS) – A driving skill felturbózása nagyobb kezelhetőséget eredményez járműveid felett a levegőben, illetve lehetőséget nyújt két- illetve egykerekű mutatványaid hosszabb ideig való fenntartására. Szintje 1%-kal nő minden levegőben, illetve egy/két keréken töltött másodpercért, valamint ha autóddal négy kerékkel érkezel a talajra. A legnagyobb növekedést a sikeresen elvégzett különleges ugratások adhatják.

LUNG CAPACITY (TÜDŐKAPACITÁS) – A stat növelésével elérheted, hogy minél több időt tölthess a víz alatt, búvárruha nélkül. Minden víz alatt töltött perc, egy százalékot ad ehhez a képességhez.

Különleges képességek

Franklin Michael Trevor

Franklin különleges képessége nem más, mint szárazföldi járművek esetén az idő lelassítása. Emellett természetesen megfigyelhető az éppen birtokolt jármű kezességének növekedése is, amiből adódóan a hajtűkanyarokat is sokkal könnyedebben, izzadság nélkül bevehetjük, illetve gyorsabban érhetünk el maximumsebességet.

Kezdeti értéke ennek a képességnek 10 másodperc, ám ha sikerül maximumra növelni, harminc másodpercen át hat.

Michael speciális képessége a lőfegyverek terén merül ki. Franklinhez hasonlóan ő is le tudja lassítani az időt, annyi különbséggel, hogy ő mindezt lőfegyver használata közben teheti meg, így növelve pontosságát, és az adott fegyver kezelését.

Michael ezen képessége 30 másodpercig tart, ha teljes mértékben maximumra toljuk.

Amíg ez a képesség aktív, Trevor feleannyi sérülést kap, viszont kétszer olyan erősen sebez fegyvereivel, és közelharci mozdulataival, mint normál esetben.

Maximum elérése után, körülbelül 30 másodpercig tart.
A következő módszerekkel tölthetjük újra képességeinket

Autók közeli kikerülése: Apró bónusz

Driftelés: Folyamatos bónusz

Szembejövő forgalom: Folyamatos bónusz

Adott jármű végsebességének 90%-án, vagy afölött való vezetés: Folyamatos bónusz

Fejlövés: 7,5%-os bónusz

Lopakodás közbeni gyilkosság, vagy kiütés: 10%-os bónusz

Életerő 25% alatt: 20%-os bónusz

Magas sebesség tartása járműben: Apró bónusz

Küldetés elbukása: Apró bónusz

Elesés: Apró bónusz

Sérülés: Apró bónusz

Ütközés másik autóval: Apró bónusz

 

Járókelő meglökése: Apró bónusz

Fejlövés: 7,5%-os bónusz

Legalább egy járókelő felrobbantása: 15%-os bónusz

Magas sebesség tartása járműben: Apró bónusz

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
GTA V
Ki van itt?
Jelenleg 8 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak