Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City Stories - Szereplők

Módosítva: 2008. 07. 10. 01:45  |  Szerző: Ben Dover

A Vice City Stories karakterlistája közül néhány név ismerős lehet az 1986-ban játszódó GTA Vice City-ből. A játék során főleg a Vance család lesz a középpontban, pontosabban főhősünk, Victor Vance, és annak testvére, Lance. Ők ketten próbálják meg végigküzdeni magukat a tiszteletbeli ranglétrán, és számos karakter próbálja megakadályozni, illetve segíteni az ambíciójukat. A most következő listában a játékban fellelhető, szereplő és megismerhető összes karakterről, személyről, szereplőről megtekinthetsz egy rövid leírást.

FIGYELEM: A leírások tartalmazhatnak olyan elemeket, melyek a játék sztorivonalával kapcsolatosak! Ha nem szeretnéd, hogy "lelőjük a poént", és nem szeretnél ilyesféle infókat megtudni, kérjük, ne olvasd el a cikket.

Fő karakterek

A Vice City Stories meghatározó egyéniségei, akik az egész játék során fontos szerepet játszanak. Lényegében hozzájuk kapcsolódik a sztori vonala.

Kép a karakterről
A személy ismertetése

Victor "Vic" Vance
Szinkronhang: Dorian Missick

A játék főhőse. Először 1986-ban, a Vice City legelején találkozhattunk vele egy drogbiznisz erejéig, ahol le is lőtték Diaz emberei. 1984-ben, a Vice City Stories alatt Vic egy 28 éves katona és ennek köszönhetően elég jó fizikuma van. Apja a Dominikai Köztársaságban él, az anyja pedig fehérbőrű. Később áthelyezték Vice City-be Jerry Martinez kezei alá, aki rövid időn belül ki is rúgja. Anyja és testvére Lance kábítószerfüggőségben szenvednek, másik testvére Pete pedig asztmában. Victor az első olyan főszereplő a GTA játékokban, akinek nincs priusza, korábban nem bűnözött, ám most a történet alakulása miatt rákényszerül erre.

Lance Vance
Szinkronhang: Philip Michael Thomas

Lance 1984-ben érkezett Vice City városába, miután megtudta, hogy testvérét kirúgták. Ki akarja használni a lehetőséget, és Victor-t szeretné társának a drogbiznisz elindításában. Victor tisztában van a ténnyel, hogy Lance hajlamos ilyen, és ehhez hasonló kétes ügyekbe keveredni, ám valahogy mégis elfogadja az ajánlatot. Lance többek közt Brian Forbes drogdílerrel is felveszi a kapcsolatot, ám róla később kiderül, hogy beépített rendőrként tevékenykedik. Vic segítségével a Vance család egyre fentebb és fentebb kerül a Vice City alvilági ranglétráján, és Victor egyre jobban elmélyül a bűnözésben.

Sgt. Jerry Martinez
Szinkronhang: Felix Solis

Ő az első kapcsolatunk a játék elején. Jerry egy szakaszvezetői posztot betöltő katona a Fort Baxter bázison. Munkáját nem veszi komolyan, folyton Candy Suxxx filmjeit nézi. Victor neki köszönheti, hogy oly hamar ott kellett hagynia a hadsereget, és ezért negatív karakterként tűnik fel a játékban. Jerry-nek több kétes ügye is volt, mint például drog ellopása a Mendez testvérektől, vagy Louise elrablása. A játék végén Victor megöli őt.

Armando Mendez
Szinkronhang: Yul Vazquez

Armando a legbefolyásosabb drogkereskedő Vice City-ben, és testvére, Diego Mendez is benne van a bizniszben, bár az üzleti feladatok nagy részét Armando látja el. Armando magabiztos ember, aki mindig véghez viszi, amit eltervez. Több misszióval megbíz bennünket, de alapvetően ellenségünknek tekinthetjük. A játék vége felé mind vele, mind testvérével le kell számolnunk.

Diego Mendez
Szinkronhang: Ruben Trujillo

Armando Mendez testvére, jobb keze. Csendes, többnyire spanyolul beszélő ember, aki Armandoval együtt Vice City legnagyobb kokain-kereskedelmét irányítja. A Mendez testvérek egy szép nagy villában élnek Prawn Island területén. Diego és Armando viszonya a Vance testvérekkel hamar megromlik, lévén hogy a játék során a Mendez testvérpár főként ellenfélként tűnik fel. Miután megtudja, hogy Vic eltette láb alól a testvérét, Diego egy irodaházban rejtőzik el, bár Victor itt is megtalálja, és megöli.

Ricardo Diaz
Szinkronhang: Luis Guzman

Diaz a város legnagyobb drogkereskedője, és főként kokainban utazik. Egy hatalmas villában él Starfish szigetén, ahonnan kézben tartja a nagyobb bűnügyeket és drogüzleteket. Mivel a Mendez testvérek is kokainkereskedelemmel foglalkoznak, Diaz nagy ellenségének tekinti őket. Diaz Victor segítségét kéri a Mendez testvérek likvidálásában, így a játék során több küldetést is teljesítünk majd neki. Később, 1986-ban Diaz megöleti Victort egy drogüzlet kellős közepén.

Louise Cassidy-Williams
Szinkronhang: Chelsey Rives

Phil Cassidy nővére, és Marty J Williams felesége, akitől egy gyermeke is született. Ki nem állhatja férjét, aki erőszakosan bánik vele. Rákényszerül arra, hogy bűnözzön, hiszen máshogy nem tudná biztosítani a megélhetését és felnevelni gyermekét. Louise több küldetéssel is megbízza Victort a sztori során, és később Vic elkezd kavarni Lousie-zal. Ezt Armando kihasználja, és elrabolja, majd megöli őt.

Másodlagos karakterek

A most következő lista a játék azon személyeit foglalja magában, akik nem kísérik végig az egész sztorit, mégis fontosabb szerepük van abban.

Kép a karakterről
A személy ismertetése

Marty J. Williams
Szinkronhang: Jim Burke

A Trailer Park Mafia vezetője, a játék elején teljesítünk neki küldetéseket. Bandája sokféle bűnös tevékenységet folytat, mint például a prostitúció és védelmi pénzek beszedése. Eléggé részeges, és gyakran bántalmazza feleségét Louise-t, akitől egy gyermeke is született. A dolgok később odáig fajulnak, hogy Marty prostitúcióra akarja kényszeríteni feleségét, miután az elszökik tőle. Ezt a szándékot viszont már Victor sem nézi jó szemmel, és a játék során meg is öli Marty-t.

Umberto Robina
Szinkronhang: Danny Trejo

Már ismerhetjük a Vice City-ből, ahol a kubai banda vezetője, bár a Vice City Stories-ban még Los Cabrones a bandája neve. A játék előrehaladtával számos küldetést kell végrehajtanunk számára, melyek többnyire a Cholos banda ellen irányulnak. Később Phil Cassidy személyével közreműködve együtt segíti a Vance testvérek munkáját. Umberto kicsit nagyszájú másokkal szemben, ám valójában egy gyáva alak, aki cselekedni nem képes.

Phil Cassidy
Szinkronhang: Gary Busey

A Vice City-ből már nagyon jól ismerjük. Régen, Victor-hoz hasonlóan ő is a seregben szolgált, viszont elküldték, fokozott alkoholfogyasztása miatt. Főleg fegyverekkel foglalkozik, van egy fegyverboltja is, ahol olyan nehézfegyvereket is megvehetünk, melyeket az Ammu-Nation boltokban keresve se találnánk. Kifejlesztett egy erős alkoholt is, melynek Boomshine a neve, bár 1984-ben megfogadta, hogy leáll ennek gyártásával. Victor jó barátja, és van két nővére is: Louise és Mary-Jo Cassidy.

Bryan Forbes
Szinkronhang: Dan Oreskes

Bryan Forbes a Vance család egyik jó kapcsolata, akiről később kiderül, hogy beépített DEA ügynök, és le akarja buktatni Vance-éket. A 'Caught as an Act' című küldetésben Lance rájön Bryan besúgó mivoltára, így el kell őt kapnunk, hogy információt szedjünk ki belőle. Miután ez nem sikerül, Victor megöli Forbes-t egy szökési kísérlet után.

Reni Wassulmaier
Szinkronhang: Barbara Rosenblat

Reni egy skizofrén ember, aki Németországból származik és filmforgatással foglalkozik Vice City-ben az Interglobal Film Studios-nál. Már több műtéten átesett, melyek során hol nővé, hol pedig férfivá operáltatta magát. Kissé botrányos erkülcsű személy, aki több karakterrel is kapcsolatba lépett. Miután túl nagy nyomás alá került a Mendez testvérek által, elhatározza, végleg nővé operáltatja magát, és elhagyja Vice City városát.

Gonzalez
Szinkronhang: Jorge Pupo

Gonzalez egy piti drogkereskedő, Juan Garcia Cortez ezredes jobb keze. A "Colonel's Coke" című küldetésben láthatjuk először, majd azután két küldetést is végre kell hajtani számára. Nagy ellensége Ricardo Diaz, aki meg akarja őt öletni. Halála csak 1986-ban Vice City-ben következik be, Tommy Vercetti kezei által.

Phil Collins
Szinkronhang: Phil Collins

Ki ne ismerné a nyolcvanas évek egyik legnagyobb pop sztárját. Phil Collins a Vice City Stories-ban is szerepet kapott. 1984-ben turnéjának következő állomása Vice City városa, ahol Barry Mickelthwaite a menedzsere. Barry korábbi zűrös pénzügyei miatt Phil-t meg akarják ölni, de Victor segítségével ez a próbálkozás meghiúsul. Phil Collins koncertjére $6000 dollár fejében bármikor bemehetünk, miután teljesítettük az "In the Air Tonight" című küldetést, de a rádióban több száma is szerepel.

Barry Mickelthwaite
Szinkronhang: Timothy Spall

Barry, Phil Collins menedzsere a játék során. Többek közt Reni Wassulmaier-rel is kapcsolatba került, és nagy tartozása van egy bizonyos Giorgio nevű embernek. Két küldetés során is segít a Phil Collins elleni merényletek elhárításában, majd főhősünket is felkéri testőri szerepre.

Mary-Jo Cassidy
Szinkronhang: Cathy Trien

A Cassidy család harmadik porontyja. Prostituáltként tevékenykedik, és egy küldetés során találkozhatunk vele, mely során Jerry Martinez-nek kell elvinnünk őt. Ám mire megérkezünk a katonaságra, kirúgnak bennünket, a kocsiban talált prostituált miatt. Miután Lousie elmenekül Marty-tól, Mary-Jo megengedi, hogy egy ideig nála lakjon.

Egyéb karakterek

Ide értelemszerűen a többi karakter kerül. Csak kis szerepet kaptak a játékban, némelyikük csak egy-két átvezető animáció során tűnik fel. Lássuk tehát ezeket a karaktereket.

Kép a karakterről A személy ismertetése

Janet Vance
Szinkronhang: Linda Ashe

Janet a Vance testvérek vér szerinti édesanyja, bár Victor és Lance a nagynénjük kezei alatt nevelkedtek. Ennek oka, hogy Janet súlyos drogfüggőségben szenved, így anyai feladatok ellátására nem képes. Éppen ezért a Vance gyerekek és anyjuk közt nincs túl szoros kapcsolat, és a játékban is csak pár átvezető animáció során lehet találkozni Janet Vance-szel. Már többször megfogadta, hogy leszokik a drogról, de ez sosem sikerül neki.

Javier

Ő Janet Vance újdonsült barátja. Csak egy animáció során láthatjuk, mégpedig a "Snitch Hitch" című küldetés előtti bejátszásban. Javier, csakúgy mint a Vance testvérek anyja, drogfüggőségben szenved.

Mary-Beth Williams

A kis Mary-Beth, Louise és Marty J közös lánya. Alig pár hónapos újszülött, akit jóformán egyedül nevel anyja. Később Louise megszökik vele, és Mary-Jo testvéréhez költözik, ám miután Louise-t megöli Armando, testvére neveli tovább a kisbabát.

Frankie
Szinkronhang: Garth Kravits

Reni Wassulmaier társa az Interglobal Filmstúdióban. Ugyanolyan őrült karakter, mint Reni, ebből adódóan sok hasonlóság van a két személy közt. Reni a 'Colonels Coke' című küldetés bejátszásában kirúgja őt.

Alberto Robina

Csak egy kis időre, de szerepet kapott Umberto Robina apja is a Vice City Stories-ban. Csak a "Papi, Don't Screech" című küldetésben találkozhattunk vele, ahol Vic feladata, hogy a Robina's Café-ba szállítsa az öregurat. Ebben a misszióban fény derült arra is, hogy Alberto szívbeteg.

Spitz

Spitz egy jól ismert filmrendező Vice City-ben, gyarkan forgat különféle témájú filmeket. A játék sztorija során épp egy zombis filmet készít "Mall Menchers" névvel, amihez szüksége van egy beugróra is. Ezt a feladatot látja el Victor, míg Lance megpróbál szerződést kötni vele a droggal kapcsolatban. Spitz később ajánlja főhősünket Reni-nek.

Nem látható karakterek

Az utolsó kategóriába azok a személyek kerültek, melyek nem szerepelnek a játékban, csupán más szereplők említik a nevüket. Ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy őket is érdemes cikkbe foglalni.

A személy ismertetése
Pete Vance

Pete a Vance család harmadik fiúgyermeke, akit a játék során nem lesz alkalmunk látni, csupán említést tesznek róla. Mint az feljebb is írtuk, Pete asztmában szenved. Victor azért megy a seregbe, hogy pénzt szerezzen beteg testvére gyógyítására.
Aunt Enid

Ő nevelte fel annak idején a Vance testvéreket, lévén hogy anyjuk súlyos drogfüggőségben szenved. Enid a Vance testvérek nagynénje, és a játék során Victornak sokszor küld üzeneteket a csipogójára.
Giorgio Forelli

Ő sem szerepel a játékban. A "Kill Phil" nevű küldetésben említi meg Barry, hogy több millió dollára van, amit Giorgio adott neki kölcsön. Giorgio ezért bérgyilkosokat küld Barry és Phil Collins fejére, de Vic leszámol a bérencekkel. Giorgio unokatestvére Sonny Forelli-nek, akit a Vice City-ben láthattunk.
Colonel Juan García Cortez

Szintén csak megemlítik a nevét, de a Vice City-ben már jól megismerhettük őt. A "Colonel's Coke" című küldetésben Gonzalez elmondja, hogy Cortez a főnöke. Később, 1986-ban Cortez ezredes Tommy Vercetti segítségét kéri Gonzalez megölésében, mivel elárulta főnökét.
Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City Stories
Ki van itt?
Jelenleg 23 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak