Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City Stories - Szereplők

A Vice City Stories karakterlistája közül néhány név ismerős lehet az 1986-ban játszódó GTA Vice City-ből. A játék során főleg a Vance család lesz a középpontban, pontosabban főhősünk, Victor Vance, és annak testvére, Lance. Ők ketten próbálják meg végigküzdeni magukat a tiszteletbeli ranglétrán, és számos karakter próbálja megakadályozni, illetve segíteni az ambíciójukat. A most következő listában a játékban fellelhető, szereplő és megismerhető összes karakterről, személyről, szereplőről megtekinthetsz egy rövid leírást.

FIGYELEM: A leírások tartalmazhatnak olyan elemeket, melyek a játék sztorivonalával kapcsolatosak! Ha nem szeretnéd, hogy "lelőjük a poént", és nem szeretnél ilyesféle infókat megtudni, kérjük, ne olvasd el a cikket.

Fő karakterek

A Vice City Stories meghatározó egyéniségei, akik az egész játék során fontos szerepet játszanak. Lényegében hozzájuk kapcsolódik a sztori vonala.

Kép a karakterről A személy ismertetése

Victor "Vic" Vance
Szinkronhang: Dorian Missick

A játék főhőse. Először 1986-ban, a Vice City legelején találkozhattunk vele egy drogbiznisz erejéig, ahol le is lőtték Diaz emberei. 1984-ben, a Vice City Stories alatt Vic egy 28 éves katona és ennek köszönhetően elég jó fizikuma van. Apja a Dominikai Köztársaságban él, az anyja pedig fehérbőrű. Később áthelyezték Vice City-be Jerry Martinez kezei alá, aki rövid időn belül ki is rúgja. Anyja és testvére Lance kábítószerfüggőségben szenvednek, másik testvére Pete pedig asztmában. Victor az első olyan főszereplő a GTA játékokban, akinek nincs priusza, korábban nem bűnözött, ám most a történet alakulása miatt rákényszerül erre.

Lance Vance
Szinkronhang: Philip Michael Thomas

Lance 1984-ben érkezett Vice City városába, miután megtudta, hogy testvérét kirúgták. Ki akarja használni a lehetőséget, és Victor-t szeretné társának a drogbiznisz elindításában. Victor tisztában van a ténnyel, hogy Lance hajlamos ilyen, és ehhez hasonló kétes ügyekbe keveredni, ám valahogy mégis elfogadja az ajánlatot. Lance többek közt Brian Forbes drogdílerrel is felveszi a kapcsolatot, ám róla később kiderül, hogy beépített rendőrként tevékenykedik. Vic segítségével a Vance család egyre fentebb és fentebb kerül a Vice City alvilági ranglétráján, és Victor egyre jobban elmélyül a bűnözésben.

Sgt. Jerry Martinez
Szinkronhang: Felix Solis

Ő az első kapcsolatunk a játék elején. Jerry egy szakaszvezetői posztot betöltő katona a Fort Baxter bázison. Munkáját nem veszi komolyan, folyton Candy Suxxx filmjeit nézi. Victor neki köszönheti, hogy oly hamar ott kellett hagynia a hadsereget, és ezért negatív karakterként tűnik fel a játékban. Jerry-nek több kétes ügye is volt, mint például drog ellopása a Mendez testvérektől, vagy Louise elrablása. A játék végén Victor megöli őt.

Armando Mendez
Szinkronhang: Yul Vazquez

Armando a legbefolyásosabb drogkereskedő Vice City-ben, és testvére, Diego Mendez is benne van a bizniszben, bár az üzleti feladatok nagy részét Armando látja el. Armando magabiztos ember, aki mindig véghez viszi, amit eltervez. Több misszióval megbíz bennünket, de alapvetően ellenségünknek tekinthetjük. A játék vége felé mind vele, mind testvérével le kell számolnunk.

Diego Mendez
Szinkronhang: Ruben Trujillo

Armando Mendez testvére, jobb keze. Csendes, többnyire spanyolul beszélő ember, aki Armandoval együtt Vice City legnagyobb kokain-kereskedelmét irányítja. A Mendez testvérek egy szép nagy villában élnek Prawn Island területén. Diego és Armando viszonya a Vance testvérekkel hamar megromlik, lévén hogy a játék során a Mendez testvérpár főként ellenfélként tűnik fel. Miután megtudja, hogy Vic eltette láb alól a testvérét, Diego egy irodaházban rejtőzik el, bár Victor itt is megtalálja, és megöli.

Ricardo Diaz
Szinkronhang: Luis Guzman

Diaz a város legnagyobb drogkereskedője, és főként kokainban utazik. Egy hatalmas villában él Starfish szigetén, ahonnan kézben tartja a nagyobb bűnügyeket és drogüzleteket. Mivel a Mendez testvérek is kokainkereskedelemmel foglalkoznak, Diaz nagy ellenségének tekinti őket. Diaz Victor segítségét kéri a Mendez testvérek likvidálásában, így a játék során több küldetést is teljesítünk majd neki. Később, 1986-ban Diaz megöleti Victort egy drogüzlet kellős közepén.

Louise Cassidy-Williams
Szinkronhang: Chelsey Rives

Phil Cassidy nővére, és Marty J Williams felesége, akitől egy gyermeke is született. Ki nem állhatja férjét, aki erőszakosan bánik vele. Rákényszerül arra, hogy bűnözzön, hiszen máshogy nem tudná biztosítani a megélhetését és felnevelni gyermekét. Louise több küldetéssel is megbízza Victort a sztori során, és később Vic elkezd kavarni Lousie-zal. Ezt Armando kihasználja, és elrabolja, majd megöli őt.

Másodlagos karakterek

A most következő lista a játék azon személyeit foglalja magában, akik nem kísérik végig az egész sztorit, mégis fontosabb szerepük van abban.

Kép a karakterről A személy ismertetése

Marty J. Williams
Szinkronhang: Jim Burke

A Trailer Park Mafia vezetője, a játék elején teljesítünk neki küldetéseket. Bandája sokféle bűnös tevékenységet folytat, mint például a prostitúció és védelmi pénzek beszedése. Eléggé részeges, és gyakran bántalmazza feleségét Louise-t, akitől egy gyermeke is született. A dolgok később odáig fajulnak, hogy Marty prostitúcióra akarja kényszeríteni feleségét, miután az elszökik tőle. Ezt a szándékot viszont már Victor sem nézi jó szemmel, és a játék során meg is öli Marty-t.

Umberto Robina
Szinkronhang: Danny Trejo

Már ismerhetjük a Vice City-ből, ahol a kubai banda vezetője, bár a Vice City Stories-ban még Los Cabrones a bandája neve. A játék előrehaladtával számos küldetést kell végrehajtanunk számára, melyek többnyire a Cholos banda ellen irányulnak. Később Phil Cassidy személyével közreműködve együtt segíti a Vance testvérek munkáját. Umberto kicsit nagyszájú másokkal szemben, ám valójában egy gyáva alak, aki cselekedni nem képes.

Phil Cassidy
Szinkronhang: Gary Busey

A Vice City-ből már nagyon jól ismerjük. Régen, Victor-hoz hasonlóan ő is a seregben szolgált, viszont elküldték, fokozott alkoholfogyasztása miatt. Főleg fegyverekkel foglalkozik, van egy fegyverboltja is, ahol olyan nehézfegyvereket is megvehetünk, melyeket az Ammu-Nation boltokban keresve se találnánk. Kifejlesztett egy erős alkoholt is, melynek Boomshine a neve, bár 1984-ben megfogadta, hogy leáll ennek gyártásával. Victor jó barátja, és van két nővére is: Louise és Mary-Jo Cassidy.

Bryan Forbes
Szinkronhang: Dan Oreskes

Bryan Forbes a Vance család egyik jó kapcsolata, akiről később kiderül, hogy beépített DEA ügynök, és le akarja buktatni Vance-éket. A 'Caught as an Act' című küldetésben Lance rájön Bryan besúgó mivoltára, így el kell őt kapnunk, hogy információt szedjünk ki belőle. Miután ez nem sikerül, Victor megöli Forbes-t egy szökési kísérlet után.

Reni Wassulmaier
Szinkronhang: Barbara Rosenblat

Reni egy skizofrén ember, aki Németországból származik és filmforgatással foglalkozik Vice City-ben az Interglobal Film Studios-nál. Már több műtéten átesett, melyek során hol nővé, hol pedig férfivá operáltatta magát. Kissé botrányos erkülcsű személy, aki több karakterrel is kapcsolatba lépett. Miután túl nagy nyomás alá került a Mendez testvérek által, elhatározza, végleg nővé operáltatja magát, és elhagyja Vice City városát.

Gonzalez
Szinkronhang: Jorge Pupo

Gonzalez egy piti drogkereskedő, Juan Garcia Cortez ezredes jobb keze. A "Colonel's Coke" című küldetésben láthatjuk először, majd azután két küldetést is végre kell hajtani számára. Nagy ellensége Ricardo Diaz, aki meg akarja őt öletni. Halála csak 1986-ban Vice City-ben következik be, Tommy Vercetti kezei által.

Phil Collins
Szinkronhang: Phil Collins

Ki ne ismerné a nyolcvanas évek egyik legnagyobb pop sztárját. Phil Collins a Vice City Stories-ban is szerepet kapott. 1984-ben turnéjának következő állomása Vice City városa, ahol Barry Mickelthwaite a menedzsere. Barry korábbi zűrös pénzügyei miatt Phil-t meg akarják ölni, de Victor segítségével ez a próbálkozás meghiúsul. Phil Collins koncertjére $6000 dollár fejében bármikor bemehetünk, miután teljesítettük az "In the Air Tonight" című küldetést, de a rádióban több száma is szerepel.

Barry Mickelthwaite
Szinkronhang: Timothy Spall

Barry, Phil Collins menedzsere a játék során. Többek közt Reni Wassulmaier-rel is kapcsolatba került, és nagy tartozása van egy bizonyos Giorgio nevű embernek. Két küldetés során is segít a Phil Collins elleni merényletek elhárításában, majd főhősünket is felkéri testőri szerepre.

Mary-Jo Cassidy
Szinkronhang: Cathy Trien

A Cassidy család harmadik porontyja. Prostituáltként tevékenykedik, és egy küldetés során találkozhatunk vele, mely során Jerry Martinez-nek kell elvinnünk őt. Ám mire megérkezünk a katonaságra, kirúgnak bennünket, a kocsiban talált prostituált miatt. Miután Lousie elmenekül Marty-tól, Mary-Jo megengedi, hogy egy ideig nála lakjon.

Egyéb karakterek

Ide értelemszerűen a többi karakter kerül. Csak kis szerepet kaptak a játékban, némelyikük csak egy-két átvezető animáció során tűnik fel. Lássuk tehát ezeket a karaktereket.

Kép a karakterről A személy ismertetése

Janet Vance
Szinkronhang: Linda Ashe

Janet a Vance testvérek vér szerinti édesanyja, bár Victor és Lance a nagynénjük kezei alatt nevelkedtek. Ennek oka, hogy Janet súlyos drogfüggőségben szenved, így anyai feladatok ellátására nem képes. Éppen ezért a Vance gyerekek és anyjuk közt nincs túl szoros kapcsolat, és a játékban is csak pár átvezető animáció során lehet találkozni Janet Vance-szel. Már többször megfogadta, hogy leszokik a drogról, de ez sosem sikerül neki.

Javier

Ő Janet Vance újdonsült barátja. Csak egy animáció során láthatjuk, mégpedig a "Snitch Hitch" című küldetés előtti bejátszásban. Javier, csakúgy mint a Vance testvérek anyja, drogfüggőségben szenved.

Mary-Beth Williams

A kis Mary-Beth, Louise és Marty J közös lánya. Alig pár hónapos újszülött, akit jóformán egyedül nevel anyja. Később Louise megszökik vele, és Mary-Jo testvéréhez költözik, ám miután Louise-t megöli Armando, testvére neveli tovább a kisbabát.

Frankie
Szinkronhang: Garth Kravits

Reni Wassulmaier társa az Interglobal Filmstúdióban. Ugyanolyan őrült karakter, mint Reni, ebből adódóan sok hasonlóság van a két személy közt. Reni a 'Colonels Coke' című küldetés bejátszásában kirúgja őt.

Alberto Robina

Csak egy kis időre, de szerepet kapott Umberto Robina apja is a Vice City Stories-ban. Csak a "Papi, Don't Screech" című küldetésben találkozhattunk vele, ahol Vic feladata, hogy a Robina's Café-ba szállítsa az öregurat. Ebben a misszióban fény derült arra is, hogy Alberto szívbeteg.

Spitz

Spitz egy jól ismert filmrendező Vice City-ben, gyarkan forgat különféle témájú filmeket. A játék sztorija során épp egy zombis filmet készít "Mall Menchers" névvel, amihez szüksége van egy beugróra is. Ezt a feladatot látja el Victor, míg Lance megpróbál szerződést kötni vele a droggal kapcsolatban. Spitz később ajánlja főhősünket Reni-nek.

Nem látható karakterek

Az utolsó kategóriába azok a személyek kerültek, melyek nem szerepelnek a játékban, csupán más szereplők említik a nevüket. Ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy őket is érdemes cikkbe foglalni.

A személy ismertetése
Pete Vance

Pete a Vance család harmadik fiúgyermeke, akit a játék során nem lesz alkalmunk látni, csupán említést tesznek róla. Mint az feljebb is írtuk, Pete asztmában szenved. Victor azért megy a seregbe, hogy pénzt szerezzen beteg testvére gyógyítására.
Aunt Enid

Ő nevelte fel annak idején a Vance testvéreket, lévén hogy anyjuk súlyos drogfüggőségben szenved. Enid a Vance testvérek nagynénje, és a játék során Victornak sokszor küld üzeneteket a csipogójára.
Giorgio Forelli

Ő sem szerepel a játékban. A "Kill Phil" nevű küldetésben említi meg Barry, hogy több millió dollára van, amit Giorgio adott neki kölcsön. Giorgio ezért bérgyilkosokat küld Barry és Phil Collins fejére, de Vic leszámol a bérencekkel. Giorgio unokatestvére Sonny Forelli-nek, akit a Vice City-ben láthattunk.
Colonel Juan García Cortez

Szintén csak megemlítik a nevét, de a Vice City-ben már jól megismerhettük őt. A "Colonel's Coke" című küldetésben Gonzalez elmondja, hogy Cortez a főnöke. Később, 1986-ban Cortez ezredes Tommy Vercetti segítségét kéri Gonzalez megölésében, mivel elárulta főnökét.
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:12 ▪ Szerző: Ben Dover
Vice City Stories
Vice City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Csalások
Multimédia
Linkek
Emuláció