Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City Stories - Fegyverek

A Grand Theft Auto játékok legfontosabb eszközei a fegyverek, a Vice City Stories-ban is rengeteg fegyverrel találkozhatunk. A pisztolyoktól a nehézfegyvereken át a mesterlövész puskákig mindenféle fegyvert kipróbálhatunk, és megszerezhetünk. Többnyire az utcán megtalálhatjuk őket, de néhány fegyverboltban is rá lehet lelni egy-két különlegességre. Az alábbi leírás részletesen bemutatja a játékban található fegyverek neveit, képeit és jellemzőit, kategóriákra osztva.

Figyelem: A fegyverek ikonjai, és az azokról készült képek a GTA Place tulajdonát képezik, saját oldalakon való felhasználása szigorúan tilos!

Kéz

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Ököl [Fists]

Az alap "fegyverünk", mely mindenhová elkísér minket. Ha épp nem rendelkezel egy fegyverrel sem, akkor ez az ikon jelenik meg a jobb felső sarokban. A továbbfejlesztett harcrendszernek köszönhetően többféle manővert is bevethetünk egy-egy bunyó során. Ezekhez a kombinációkhoz lásd az "Irányítás" cikket!

Boxer [Brass Knuckles]

Ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az öklünk, csak egy kicsit nagyobb sebzést ad, így kevesebb ütésből is földre küldhetjük az ellenfelet. Az előbb említett kombinációk a boxerre is érvényesek.

Közelharci fegyverek

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása

Kés [Knife]

A Vice City-ben szerepelt először, de itt is megtalálható. Viszonylag nagy sebzéssel rendelkezik, közelharci fegyvernek megfelelő. Miután az ellenfél már a földön fekszik, csak ütni lehet, vágni nem.

Pillangókés [Butterfly Knife]

A pillangókést most láthatjuk először a Grand Theft Auto sorozatban. A késhez hasonló, de sebzése kisebb. Stonewall J boltjában meg is lehet venni, de az utcáról is beszerezhetjük.

Baseball ütő [Baseball bat]

Már a Grand Theft Auto III-ban is jelen volt ez a közelharci fegyver. Az alumínium ütő segítségével néhány ütéssel végezhetsz az ellenfeleddel. Éppen ezért több banda is előszeretettel használja.

Balta [Fire Axe]

A Liberty City Stories-ban találkozhattunk először ezzel a kis, ám annál hatékonyabb fegyverrel. Tulajdonságában hasonlít a késhez, és igen durva henteléseket végezhetünk vele.

Kampó [Gaff Hook]

Egy bot, kampóval a végén. Sebzése nem túl nagy, és sajnos csak ütni tudunk vele. Csak akkor használjuk, ha nincs semmilyen más fegyver a közelünkben, egyébként nincs értelme. Kissé hasonlít a San Andreas-ban megismert botra.

Machete [Machete]

A klasszikus bozótvágó kés Vice City Stories-ból sem maradhatott ki. Rendkívül hatékony, és nagy sebzésének köszönhetően könnyedén rendet tehetünk vele egy nagyobb csapat közt is.

Katana [Katana]

Másnéven szamurájkard. Nagy sebzéssel rendelkezik, akár az ellenfeleink fejeit is levághatjuk vele. Közelharc során hatékony eszköz, és talán az egyik legjobb fegyver is a kategóriában.

Golfütő [Golf Club]

Hasonló a baseball ütőhöz, és sebzése is nagy. Értelemszerűen a golfpályán találkozhatunk vele leginkább. A gyilkoláson kívül bármikor golfozhatunk is egyet, az új minijátéknak köszönhetően.

Gumibot [Nightstick]

A rend éber őreinek elmaradhatatlan kelléke. A japán eredetű tonfához hasonlít. Nem túl erős fegyver, lehetőleg ne használjuk.

Láncfűrész [Chainsaw]

Ez a brutális fegyver a Vice City-ben szerepelt először. Akár futás közben is fűrészelhetünk vele, így nagy mészárlásokat rendezhetünk. Vigyázni kell vele, hiszen már a puszta hangja is elriasztja a járókelőket, és felhívja a rendőrök figyelmét.

Robbanószerek / Eldobható fegyverek

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Molotov Koktél [Molotov Cocktail]

Eldobása után minden felgyullad a közvetlen környezetében. Járművek hatástalanítására remek fegyver, sőt még a tankot is likvidálhatjuk vele, ha sokáig dobáljuk. Egyszerre több ember megöléséhez is hasznos.

Gránát [Grenades]

A klasszikus gránát, mely majdnem minden GTA-ban megtalálható. Ha eldobod, felrobban és elég nagy sebzést tud okozni, szóval lehetőleg ne magad alá dobáld.

Távirányítós gránát [Remote Grenades]

Ugyanaz, mint a sima gránát, csak ezt te robbanthatod fel egy távirányító segítségével. Hasznos lehet küldetések közben, ha tudod, hogy merre megy az ellenfél.

Pisztolyok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Pisztoly [Pistol]
Tár: 17 | Valódi név: Beretta M9

Erről a fegyverről nem kell sokat írni, feltehetőleg mindenki ismeri. Többnyire rendőrök használják, de különféle bandatagoknál is megtalálhatjuk a pisztolyt. Ellentétben az előző részek pisztolyaival, ez a fegyver a Berettára hajaz leginkább.
Equalizer [Equalizer]
Tár: 6 | Valódi név: Colt Python

Nagyban hasonlít a Vice City-ből ismert Python fegyverre, csak itt távcső is van a tetején. Ennek sajnos semmi hasznát nem lehet venni, viszont egy lövésből meg lehet ölni vele egy embert. Nagyon hasznos fegyver, küldetések közben kifejezetten ajánlott.

Géppisztolyok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Mac-10 [Mac-10]
Tár: 30 | Valódi név: MAC-10

Egy hangtompítóval felszerelt géppisztoly, kis sebzéssel. Tűzharc során lehetőleg erősebb fegyvert használjunk. Egyetlen előnye, hogy futás közben is tüzelhetünk vele.

Scorpion [Scorpion]
Tár: 50 | Valódi név: Škorpion vz. 61

Egy kis méretű géppisztoly, valamivel jobb, mint a Mac-10. Nem túl pontos, viszont futás közben is lehet vele lőni. Szintén új fegyver a GTA sorozatban.

Micro SMG [Micro SMG]
Tár: 30 | Valódi név: UZI

Tűzereje és pontossága elég jó, tűzharc során remek fegyver a gyorsasága miatt. Kisebb csetepatékon jó ha nálunk van egy ilyen, de készüljünk fel, hogy futás közben nem lehet lőni vele.
SMG [SMG]
Tár: 30 | Valódi név: MP5(SD3?)

A géppisztolyok királya. Erős és pontos fegyver, ha tehetjük, ilyennel menjünk nagyobb lövöldözések közelébe. Ez a fegyver nem hiányozhat az arzenálodból.

Mordályok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása

Shotgun [Shotgun]
Tár: 1 | Valódi név: Remington Spartan 310 (?)

Ez is klasszikus fegyver a GTA sorozatban. Erős, pontos és viszonylag gyorsan újra lehet tölteni. Kell ennél több?

Lefűrészelt Csövű Puska [Stubby Shotgun]
Tár: 1 | Valódi név: Lupara (?)

A legerősebb mordály az egész játékban, viszont egyetlen hátránya, hogy újratöltése lassú. Nagy szórása miatt hatalmas pusztítást végezhetünk vele egy ellenséggel teli helységben.

Spaz 12 [Spaz 12]
Tár: 7 | Valódi név: Franchi SPAS-12

Nagy tűzerővel rendelkezik, és előnye, hogy nagyon gyorsan lehet vele tüzelni. A legjobb mordály a játékban.

Gépkarabélyok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
M16 [Assault Rifle]
Tár: 30 | Valódi név: M16A1

Rendkívül erős golyószóró fegyver, a katonaság is ezt használja. Ha lövöldözős küldetést vállalsz el, feltétlenül legyen nálad egy ilyen. A többi résztől eltérően, azért nem az M4-es került ennek a helyére, mert az 1984-ben még nem létezett.

AK-47 [AK]
Tár: 30 | Valódi név: AK-47

Ez az orosz fejlesztésű gépfegyver gyengébb, mint az M16-os, viszont pontosabb, és olcsóbb. Tűzharcban rendkívül hatékony mindkettő gépkarabély.

Mesterlövész puskák

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Mesterlövész puska [Sniper]
Tár: 1 | Valódi név: M21

Egy egyszerű és halálpontos mesterlövész puska. Célzóberendezése nem olyan modern, mint a társáé. Akik jól céloznak, és szeretnek mesterlövészkedni, azoknak ajánlott a fegyver - bár az újratöltése nagyon lassú.
Lézeres mesterlövész puska [Laser Sniper]
Tár: 7 | Valódi név: Dragunov SVD

Gyorsan lehet vele tüzelni, erős és modernebb célzóberendezésű puska. A lézer segítségével a távolságot is megbecsülhetjük. Tetőről rendkívül hatékonyan lehet vele likvidálni az ellenfeleket...

Nehézfegyverek

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása

Lángszóró [Flamethrower]

Akkor érdemes használni, ha sok ellenfél van a közelben. Járművek felrobbantására is remekül használható.

Rakétavető [Rocket Launcher]
Tár: 1 löveg | Valódi név: M72 LAW

Nagyon erős fegyver, egyetlen lövésből szinte bármilyen járművet megsemmisíthetünk vele. Túl közeli célpontokra ne lőjünk, ha nem akarjuk a kórházban végezni.

M249 [M249]
Tár: 100 | Valódi név: M249 SAW

A legerősebb golyószóró fegyver a Vice City Stories-ban. Ha mind a 99 lufit kidurrantottad, egy ilyet kapsz minden rejtekhelyedre.

Minigun [Minigun]
Tár: 500 | Valódi név: M197 Gatling Gun (?)

Nem erősebb, mint az M249, bár sokkal gyorsabb nehézfegyver. Hatalmas pusztításra képes, nagy tűzerejének köszönhetően. Az előző részekkel ellentétben ez a minigun 3 forgó löveggel rendelkezik.

Egyéb tárgyak

Kép a játékból
Ikon
Az eszköz neve, leírása
Kamera [Camera]

Hasznos kis eszköz, a Vice city-ből már ismerős lehet. Célzás közben lehetőségünk van zoomolni is, ám a vele készített fotókat később nem tekinthetjük meg. A városban sehol sem lehet találni, csupán egy küldetés során juthatunk hozzá.

Távcső [Binoculars]

Még egyik GTA-ban sem találkozhattunk távcsővel. Elég messzire lehet vele zoomolni, és néhány küldetésben szükségünk is lesz rá. Igazából nem sok értelme, van, hiszen egy mesterlövész puskával is távolba nézhetünk.

Detonátor [Detonator]

Ha a távirányítós gránátot eldobod, vagy bombát szereltetsz a kocsidba, ez lesz a kezedben. Egy gombnyomás, és bumm... Vigyázz, nehogy magadat robbantsd fel!

Kimaradt fegyverek

Ide azok az eszközök / fegyverek / robbanószerek kerültek, melyeket a játékban nem érhetünk el, mivel a fejlesztők valamilyen oknál fogva kivették a végleges verzióból. Ezeket többnyire a CheatDevice nevű módosítással kaphatjuk meg, de vannak olyan eszközök is, melyeknek csak a textúrája létezik, és a játékban sehogy sem hozhatjuk elő. Lássuk tehát ezeket!

Kép a játékból
Ikon
Az eszköz neve, leírása
Taposó akna [Landmine]

Ezzel a fegyverrel eddig még nem találkozhattunk egyik GTA-ban sem, és nem tudni miért, de a Vice City Stories-ból is kivették a készítők. Csak a CheatDevice nevű programmal kaphatjuk meg. Egyébként teljesen jó működik, csak le kell rakni, aztán aki ráhajt, bumm.
Könnygáz gránát [Teargas]

A végleges verzióból ezt a fegyvert is kivették a készítők. Ugyanúgy a CheatDevice programmal hozhatjuk elő, és érdekessége, hogy narancssárga az ikonja. Eldobása után fekete füst keletkezik, és a közelben mindenki elkezd köhögni. Sajnos a füst eléggé lecsökkenti az FPS számot, ezért nem ajánlott a használata.

Minigun?

A játék textúrái között található, ahol a többi fegyverikon is van. Érdekes módon egy narancs színű minigun-ikon is helyet kapott a textúrafájlok közt. Nem tudni, hogy mit akartak ezzel a fejlesztők, valószínűleg tesztelés miatt hozták létre, csak bent felejtették.

Mobiltelefon

Szintén csak a textúrája létezik, de a dolog érdekessége, hogy a játékban nincs is mobiltelefon (csak csipogó). Ennek ellenére az ikonja, és az egész kinézete is megtalálható a fájlok közt.

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:12 ▪ Szerző: Ben Dover
Vice City Stories
Vice City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Csalások
Multimédia
Linkek
Emuláció