Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City Stories - Járműves küldetések

A játék során lehetőségünk van különféle munkákat elvállalni, illetve kipróbálni, amelyek az extra jutalmakon kívül szintén beleszámítanak a teljesítést mérő százalék-értékbe, azaz elengedhetetlenek a 100%-os végigjátszáshoz. Ezeket a feladatokat egy bizonyos nevű járműbe ülve lehet megkezdeni a FEL gomb megnyomásával, de akármikor félbe is lehet azokat szakítani. Az ilyen járművekhez kapcsolódó missziók már a nagy sikerű Grand Theft Auto III óta a sorozat játékelemét képezik, a Vice City Stories-ban ráadásul újabb feladatokat is kitaláltak a fejlesztők, a meglévőkön felül. Az egyes küldetéssorozatok leírásai ebben a cikkben találhatók.

Taxizás [Taxi Driver]

Elérhető: A játék elejétől
Szükséges jármű: Taxi, Cabbie

A játékban található taxikkal az átlagos autókázás mellett pénzt is kereshetünk, azáltal, hogy különféle utasokat szállítunk le A pontból B pontba. A taxisofőrködés elkezdéséhez először is szükségünk lesz egy taxira. Nem nehéz őket felismerni élénk sárga színükről, de aki mégis bizonytalan lenne, a tetőn lévő TAXI felirat egyértelmű. A jármű ellopása után egy felirat jelenik meg a bal felső sarokban, miszerint a FEL billentyű megnyomása után elkezdhetjük a taxizós mókát.

Ha a mellékküldetés elkezdődött, a gépkocsink tetején lévő TAXI tábla sárga fénnyel elkezd világítani. Most keresnünk kell egy utast, aki el akar menni valahová. Nem lesz nehéz, ugyanis amerre megyünk, a program véletlenszerűen kijelöl egy embert a közelünkben. A kuncsaftok feje fölött ilyenkor egy nagy, kék nyíl van, de a könnyebb tájékozódás érdekében a radaron látható kék négyzetek is őket jelzik. Álljunk meg egy utas mellett, mire az beszáll. Ezután automatikusan elindul egy visszaszámláló, amelynek időtartama attól függ, hogy milyen messzire kell szállítanunk az utasunkat. Ettől függ az egyes leszállítások jutalma is, hiszen minél messzebbre kell vinni az utast, annál többet kapunk fizetségül.

Az egyes fuvarok után járó jutalom azonban több tényező alapján nőhet illetve csökkenhet. A visszaszámláló valamint az eddig teljesített fuvarok kiírásai alatt ugyanis minden utas felvételénél megjelenik egy "Tip" nevezetű mérő is, amely a fuvar árán felüli borravalót méri. Ha kuncsaftunk beszáll a járműbe, a mérő elkezd csökkenni. A csökkenés gyorsaságát befolyásolhatja, ha sokat ütközünk vagy ugratunk. Ha azonban az utast a mérő lejárta előtt sikerül elvinni a célállomáshoz, a mérő akkori állása szerint úgynevezett "Speed Bonus"-t kapunk, ami gyakorlatilag a borravalót jelenti.

A túl sok ütközés, ugratás, valamint a gyalogosok elgázolása nem csak a borravalónkat és a taxi egészségi állapotát fogja nagy mértékben lecsökkenteni, de előfordulhat, hogy az utasunk ijedtében kiszáll a járműből, és elmenekül. Ilyenkor új utas után kell néznünk. Ha a küldetés teljesítése alatt túlzottan megrongálódik a taxi, el kell vinni a legközelebbi Pay 'n' Spray autófestőbe, hogy megjavítsák.

 Jutalom: 50 fuvar vagy 5000 dollár keresése után mindegyik taxi jump boostot kap,amivel ugratni tudunk menetközben

 

Mentőasszisztens

Elérhető: A játék elejétől
Szükséges jármű: Ambulance

A küldetés elindítása után a térképen megfognak jelenni a páciensek, akiket a korházba kell szállítanunk. Minden harmadik beteg után, akik leszállítottunk kapunk plusz időt. Szintenként egyre több sebesültet kell összeszedni. Ha 5 szintet teljesítettünk, akkor a játék elmenti azt az állást, és így ha meghalunk, akkor nem kell előlről kezdeni az egészet, hanem onnan folytathatjuk.

Jutalom: Ha 15 szintet teljesíted, akkor korlátlanul tudsz sprintelni.

Tűzoltás

Elérhető: A játék elejétől
Szükséges jármű: Fire Truck

Miután beszálltunk a tűzoltókocsiba a térképen megjelenik az első baleset. Menj oda és a kör gomb segítségével, oltsad el. Szintről-szintre egyre több kocsit/embert kell eloltanod. Az elején még csak kocsikat kell oltani, de a későbbiekben az emberek kiszállnak és szanaszét szaladnak. Ilyenkor érdemes a kocsikat egyenként eloltani, különben az időnk hamar elfogyhat.

Jutalom: Ha a 15. szintig eljutsz, akkor tűzálló leszel.

Polgárőrség

Elérhető: A játék elejétől
Szükséges jármű: Bármelyik rendőrségi, katonai vagy FBI jármű

A küldetést több fajta járművel is teljesítheted: Rhino, Hunter, rendőrkocsi... . Legérdemesebb talán a tankot választani, hiszen azt nehéz elpusztítani. A cél, hogy elkapd a térképen bejelölt bűnözőket. Szintenként eggyel több bűnözőt kell elkapni. Ha észrevesznek, akkor gyorsítanak a tempójukon, ami tank esetében nem a legszerencsésebb, tehát gyorsan kell cselekedni.

Jutalom: Ha teljesítesz 15 szintet, akkor 50%-kal nő a páncélod.

Légimentő

Elérhető: A "From Zero to Hero" című küldetés teljesítése után
Szükséges jármű: Air Ambulance

A cél ugyanaz, mint a mentőasszisztensnél, meg kell mentenünk a betegek. Itt viszont helikopter segítségével, amit a kórházak közelében találunk. Ha a páciensek fölé érünk, akkor le kell engedni a mentőkosarat, majd megvárni, míg beszáll. Ha benn van vissza kell szállítani a kórházba.

Jutalom: 15 teljesített szint után 50%-kal nő a maximális életed.

Partimentő

Elérhető: A "From Zero to Hero" című küldetés teljesítése után
Szükséges jármű: BF Injection

A pálya keleti részén lévő strandon találsz egy BF Injection-t, melybe beszállva elkezdheted a küldetést. A küldetésen belül 3 kisebb misszó van, és egy addig folytatódik amíg sikerült teljesítened. A feladatok a következők:

1.) A strandot egy ellenséges banda támadja meg. Neked meg kell akadályoznod, hogy kárt tegyenek.
2.) A strandon különböző helyekre vezetned a kocsikkal és felvenni a betegeket.
3.) Csónakkal kell a vízben fuldokló embereket megmenteni.

Jutalom: Miután teljesítetted a 15. szintet végtelenségig tudsz úszni a vízben.

Légi tűzoltás

Elérhető: A "From Zero to Hero" című küldetés teljesítése után
Szükséges jármű: Armadillo

A belvárosi tűzoltóságnál találsz egy helikoptert, amelybe beszállva megkezdheted a küldetést. A helikopterrel a térképen jelzett tűz fölé kell repülni, majd ledobni a kosarat. A szintek között vissza kell térned a tűzoltóállomásra, hogy megtöltsed a kosarat.

Jutalom: 500$

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:16 ▪ Szerző: Ben Dover
Vice City Stories
Vice City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Csalások
Multimédia
Linkek
Emuláció