Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City Stories - Fegyverek

Módosítva: 2009. 03. 29. 21:18  |  Szerző: Ben Dover

A Grand Theft Auto játékok legfontosabb eszközei a fegyverek, a Vice City Stories-ban is rengeteg fegyverrel találkozhatunk. A pisztolyoktól a nehézfegyvereken át a mesterlövész puskákig mindenféle fegyvert kipróbálhatunk, és megszerezhetünk. Többnyire az utcán megtalálhatjuk őket, de néhány fegyverboltban is rá lehet lelni egy-két különlegességre. Az alábbi leírás részletesen bemutatja a játékban található fegyverek neveit, képeit és jellemzőit, kategóriákra osztva.

Figyelem: A fegyverek ikonjai, és az azokról készült képek a GTA Place tulajdonát képezik, saját oldalakon való felhasználása szigorúan tilos!

Kéz

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Ököl [Fists]

Az alap "fegyverünk", mely mindenhová elkísér minket. Ha épp nem rendelkezel egy fegyverrel sem, akkor ez az ikon jelenik meg a jobb felső sarokban. A továbbfejlesztett harcrendszernek köszönhetően többféle manővert is bevethetünk egy-egy bunyó során. Ezekhez a kombinációkhoz lásd az "Irányítás" cikket!

Boxer [Brass Knuckles]

Ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az öklünk, csak egy kicsit nagyobb sebzést ad, így kevesebb ütésből is földre küldhetjük az ellenfelet. Az előbb említett kombinációk a boxerre is érvényesek.

Közelharci fegyverek

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása

Kés [Knife]

A Vice City-ben szerepelt először, de itt is megtalálható. Viszonylag nagy sebzéssel rendelkezik, közelharci fegyvernek megfelelő. Miután az ellenfél már a földön fekszik, csak ütni lehet, vágni nem.

Pillangókés [Butterfly Knife]

A pillangókést most láthatjuk először a Grand Theft Auto sorozatban. A késhez hasonló, de sebzése kisebb. Stonewall J boltjában meg is lehet venni, de az utcáról is beszerezhetjük.

Baseball ütő [Baseball bat]

Már a Grand Theft Auto III-ban is jelen volt ez a közelharci fegyver. Az alumínium ütő segítségével néhány ütéssel végezhetsz az ellenfeleddel. Éppen ezért több banda is előszeretettel használja.

Balta [Fire Axe]

A Liberty City Stories-ban találkozhattunk először ezzel a kis, ám annál hatékonyabb fegyverrel. Tulajdonságában hasonlít a késhez, és igen durva henteléseket végezhetünk vele.

Kampó [Gaff Hook]

Egy bot, kampóval a végén. Sebzése nem túl nagy, és sajnos csak ütni tudunk vele. Csak akkor használjuk, ha nincs semmilyen más fegyver a közelünkben, egyébként nincs értelme. Kissé hasonlít a San Andreas-ban megismert botra.

Machete [Machete]

A klasszikus bozótvágó kés Vice City Stories-ból sem maradhatott ki. Rendkívül hatékony, és nagy sebzésének köszönhetően könnyedén rendet tehetünk vele egy nagyobb csapat közt is.

Katana [Katana]

Másnéven szamurájkard. Nagy sebzéssel rendelkezik, akár az ellenfeleink fejeit is levághatjuk vele. Közelharc során hatékony eszköz, és talán az egyik legjobb fegyver is a kategóriában.

Golfütő [Golf Club]

Hasonló a baseball ütőhöz, és sebzése is nagy. Értelemszerűen a golfpályán találkozhatunk vele leginkább. A gyilkoláson kívül bármikor golfozhatunk is egyet, az új minijátéknak köszönhetően.

Gumibot [Nightstick]

A rend éber őreinek elmaradhatatlan kelléke. A japán eredetű tonfához hasonlít. Nem túl erős fegyver, lehetőleg ne használjuk.

Láncfűrész [Chainsaw]

Ez a brutális fegyver a Vice City-ben szerepelt először. Akár futás közben is fűrészelhetünk vele, így nagy mészárlásokat rendezhetünk. Vigyázni kell vele, hiszen már a puszta hangja is elriasztja a járókelőket, és felhívja a rendőrök figyelmét.

Robbanószerek / Eldobható fegyverek

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Molotov Koktél [Molotov Cocktail]

Eldobása után minden felgyullad a közvetlen környezetében. Járművek hatástalanítására remek fegyver, sőt még a tankot is likvidálhatjuk vele, ha sokáig dobáljuk. Egyszerre több ember megöléséhez is hasznos.

Gránát [Grenades]

A klasszikus gránát, mely majdnem minden GTA-ban megtalálható. Ha eldobod, felrobban és elég nagy sebzést tud okozni, szóval lehetőleg ne magad alá dobáld.

Távirányítós gránát [Remote Grenades]

Ugyanaz, mint a sima gránát, csak ezt te robbanthatod fel egy távirányító segítségével. Hasznos lehet küldetések közben, ha tudod, hogy merre megy az ellenfél.

Pisztolyok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Pisztoly [Pistol]
Tár: 17 | Valódi név: Beretta M9

Erről a fegyverről nem kell sokat írni, feltehetőleg mindenki ismeri. Többnyire rendőrök használják, de különféle bandatagoknál is megtalálhatjuk a pisztolyt. Ellentétben az előző részek pisztolyaival, ez a fegyver a Berettára hajaz leginkább.
Equalizer [Equalizer]
Tár: 6 | Valódi név: Colt Python

Nagyban hasonlít a Vice City-ből ismert Python fegyverre, csak itt távcső is van a tetején. Ennek sajnos semmi hasznát nem lehet venni, viszont egy lövésből meg lehet ölni vele egy embert. Nagyon hasznos fegyver, küldetések közben kifejezetten ajánlott.

Géppisztolyok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Mac-10 [Mac-10]
Tár: 30 | Valódi név: MAC-10

Egy hangtompítóval felszerelt géppisztoly, kis sebzéssel. Tűzharc során lehetőleg erősebb fegyvert használjunk. Egyetlen előnye, hogy futás közben is tüzelhetünk vele.

Scorpion [Scorpion]
Tár: 50 | Valódi név: Škorpion vz. 61

Egy kis méretű géppisztoly, valamivel jobb, mint a Mac-10. Nem túl pontos, viszont futás közben is lehet vele lőni. Szintén új fegyver a GTA sorozatban.

Micro SMG [Micro SMG]
Tár: 30 | Valódi név: UZI

Tűzereje és pontossága elég jó, tűzharc során remek fegyver a gyorsasága miatt. Kisebb csetepatékon jó ha nálunk van egy ilyen, de készüljünk fel, hogy futás közben nem lehet lőni vele.
SMG [SMG]
Tár: 30 | Valódi név: MP5(SD3?)

A géppisztolyok királya. Erős és pontos fegyver, ha tehetjük, ilyennel menjünk nagyobb lövöldözések közelébe. Ez a fegyver nem hiányozhat az arzenálodból.

Mordályok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása

Shotgun [Shotgun]
Tár: 1 | Valódi név: Remington Spartan 310 (?)

Ez is klasszikus fegyver a GTA sorozatban. Erős, pontos és viszonylag gyorsan újra lehet tölteni. Kell ennél több?

Lefűrészelt Csövű Puska [Stubby Shotgun]
Tár: 1 | Valódi név: Lupara (?)

A legerősebb mordály az egész játékban, viszont egyetlen hátránya, hogy újratöltése lassú. Nagy szórása miatt hatalmas pusztítást végezhetünk vele egy ellenséggel teli helységben.

Spaz 12 [Spaz 12]
Tár: 7 | Valódi név: Franchi SPAS-12

Nagy tűzerővel rendelkezik, és előnye, hogy nagyon gyorsan lehet vele tüzelni. A legjobb mordály a játékban.

Gépkarabélyok

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
M16 [Assault Rifle]
Tár: 30 | Valódi név: M16A1

Rendkívül erős golyószóró fegyver, a katonaság is ezt használja. Ha lövöldözős küldetést vállalsz el, feltétlenül legyen nálad egy ilyen. A többi résztől eltérően, azért nem az M4-es került ennek a helyére, mert az 1984-ben még nem létezett.

AK-47 [AK]
Tár: 30 | Valódi név: AK-47

Ez az orosz fejlesztésű gépfegyver gyengébb, mint az M16-os, viszont pontosabb, és olcsóbb. Tűzharcban rendkívül hatékony mindkettő gépkarabély.

Mesterlövész puskák

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása
Mesterlövész puska [Sniper]
Tár: 1 | Valódi név: M21

Egy egyszerű és halálpontos mesterlövész puska. Célzóberendezése nem olyan modern, mint a társáé. Akik jól céloznak, és szeretnek mesterlövészkedni, azoknak ajánlott a fegyver - bár az újratöltése nagyon lassú.
Lézeres mesterlövész puska [Laser Sniper]
Tár: 7 | Valódi név: Dragunov SVD

Gyorsan lehet vele tüzelni, erős és modernebb célzóberendezésű puska. A lézer segítségével a távolságot is megbecsülhetjük. Tetőről rendkívül hatékonyan lehet vele likvidálni az ellenfeleket...

Nehézfegyverek

Kép a játékból
Ikon
A fegyver neve, leírása

Lángszóró [Flamethrower]

Akkor érdemes használni, ha sok ellenfél van a közelben. Járművek felrobbantására is remekül használható.

Rakétavető [Rocket Launcher]
Tár: 1 löveg | Valódi név: M72 LAW

Nagyon erős fegyver, egyetlen lövésből szinte bármilyen járművet megsemmisíthetünk vele. Túl közeli célpontokra ne lőjünk, ha nem akarjuk a kórházban végezni.

M249 [M249]
Tár: 100 | Valódi név: M249 SAW

A legerősebb golyószóró fegyver a Vice City Stories-ban. Ha mind a 99 lufit kidurrantottad, egy ilyet kapsz minden rejtekhelyedre.

Minigun [Minigun]
Tár: 500 | Valódi név: M197 Gatling Gun (?)

Nem erősebb, mint az M249, bár sokkal gyorsabb nehézfegyver. Hatalmas pusztításra képes, nagy tűzerejének köszönhetően. Az előző részekkel ellentétben ez a minigun 3 forgó löveggel rendelkezik.

Egyéb tárgyak

Kép a játékból
Ikon
Az eszköz neve, leírása
Kamera [Camera]

Hasznos kis eszköz, a Vice city-ből már ismerős lehet. Célzás közben lehetőségünk van zoomolni is, ám a vele készített fotókat később nem tekinthetjük meg. A városban sehol sem lehet találni, csupán egy küldetés során juthatunk hozzá.

Távcső [Binoculars]

Még egyik GTA-ban sem találkozhattunk távcsővel. Elég messzire lehet vele zoomolni, és néhány küldetésben szükségünk is lesz rá. Igazából nem sok értelme, van, hiszen egy mesterlövész puskával is távolba nézhetünk.

Detonátor [Detonator]

Ha a távirányítós gránátot eldobod, vagy bombát szereltetsz a kocsidba, ez lesz a kezedben. Egy gombnyomás, és bumm... Vigyázz, nehogy magadat robbantsd fel!

Kimaradt fegyverek

Ide azok az eszközök / fegyverek / robbanószerek kerültek, melyeket a játékban nem érhetünk el, mivel a fejlesztők valamilyen oknál fogva kivették a végleges verzióból. Ezeket többnyire a CheatDevice nevű módosítással kaphatjuk meg, de vannak olyan eszközök is, melyeknek csak a textúrája létezik, és a játékban sehogy sem hozhatjuk elő. Lássuk tehát ezeket!

Kép a játékból
Ikon
Az eszköz neve, leírása
Taposó akna [Landmine]

Ezzel a fegyverrel eddig még nem találkozhattunk egyik GTA-ban sem, és nem tudni miért, de a Vice City Stories-ból is kivették a készítők. Csak a CheatDevice nevű programmal kaphatjuk meg. Egyébként teljesen jó működik, csak le kell rakni, aztán aki ráhajt, bumm.
Könnygáz gránát [Teargas]

A végleges verzióból ezt a fegyvert is kivették a készítők. Ugyanúgy a CheatDevice programmal hozhatjuk elő, és érdekessége, hogy narancssárga az ikonja. Eldobása után fekete füst keletkezik, és a közelben mindenki elkezd köhögni. Sajnos a füst eléggé lecsökkenti az FPS számot, ezért nem ajánlott a használata.

Minigun?

A játék textúrái között található, ahol a többi fegyverikon is van. Érdekes módon egy narancs színű minigun-ikon is helyet kapott a textúrafájlok közt. Nem tudni, hogy mit akartak ezzel a fejlesztők, valószínűleg tesztelés miatt hozták létre, csak bent felejtették.

Mobiltelefon

Szintén csak a textúrája létezik, de a dolog érdekessége, hogy a játékban nincs is mobiltelefon (csak csipogó). Ennek ellenére az ikonja, és az egész kinézete is megtalálható a fájlok közt.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City Stories
Ki van itt?
Jelenleg 20 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak