Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Ezekben még mindig a GTA IV a legjobb!


Noha a GTA V változatosabb fő küldetésekkel és több melléktevékenységgel csábít minket játékra, a legújabb epizód rengeteg dologban visszafejlődött az elődjéhez képest, melyeken a feljavított változatban sem korrigáltak sokat a fejelsztők.

Hiába a csili-vili új animációk, CrowbCat több tucat játékmechanizmust tudott összemazsolázni, melyeket fényévekkel jobban megoldott a Rockstar a Grand Theft Auto IV-ben, kezdve a közelharctól a járókelők és a rendőrök mesterséges intelligenciáján át a fizikáig.

Persze lehet azon vitázni, hogy melyik reálisabb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy még mindig egy videojátékról beszélünk, ahol a szórakozás és a játékélmény a lényeg.

Na ki jön GTA IV-ezni?

2016.01.21 21:54  ▪ Forrás: CrowbCat @ YouTube  ▪ Írta: Visali

Rockstar69
Offline
2016. 01. 21. 22:32
"Persze lehet azon vitázni, hogy melyik reálisabb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy még mindig egy videojátékról beszélünk, ahol a szórakozás és a játékélmény a lényeg."

Ezek nem vettek el semmit a szórakozásból, sőt hozzáadtak. Pont hogy a GTA V-ben rontották el a realitás és a szórakozás közötti határt. Pl az autókból már nem lehet kiugrálni, mert instant meghalsz. Mondjuk itt a béna fizika miatt, amúgy sem lenne fun.

Mr.Vercetti
Offline
2016. 01. 21. 22:42
Nekem a legzavaróbb az autók törésének hiánya, a GTA V-ben a törésmodell a 2000-es évek need for speed-jeinek szintjén van, pedig pont arra számítottam, hogy majd élethűbb lesz a törés, hát nem Az új fizikát is lehetne úgy ahogy van a kukába dobni, de sajnos úgy tűnik a GTA V-öt már 8 éves amerikai gyerekeknek fejlesztették... Remélem azért megjön az eszük és visszatér egy kis élethűség a GTA VI-ra

Davekoma
Offline
2016. 01. 21. 22:54
A törésmodell hiányát a fejlesztők a tuningolásra fogják, ki tudja mennyi igaz ebből fejlesztői szemszögből.
Szerintem annyi mindent akartak hozzá adni a játékhoz, hogy az ilyen régi szép dolgokat kihagyták belőlük vagy ez a R* már nem az a R* mint régen...

CsabCharger
Offline
2016. 01. 22. 06:10
Lehet,hogy én emlékszem rosszul de pl. a gyalogosok gázolása után sokkal realisztikusabb volt ahogyan mint 1 rongybábu viselkedik az elütött ember teste. Emlékszem pl. az első robbantás élményére. Arra gondoltam,hogy bazdmeg: ez nagyon valósághű volt. Igen. Sok mindenben a GTA IV jobb de azért már nem térnék vissza hozzá. Éppen eleget játszottam vele anno. Ja.. ami szintén sokkal jobb volt az a járműből való célzás.
2016. 01. 22. 12:02
Mindig mondtam, hogy a IV jobb. Az V volt a lehetőségek világa és totál elmentek egy rossz irányba. Pedig milyen jó kis játék lehetett volna. Nyilván vannak amik jobbak az V -ben mint a IV -ben, de a videó nagyon tetszett. És azt ki sem hangsúlyozták, hogy ha nem nézel a kocsira amiből kiszálltál fél percig, akkor nagy valószínűséggel eltűnik.
Amikor a vége felé elindult a IV zenéje elkezdtem libabőrzeni... Hú de jó volt.
Amikor pedig beindult a csengőhang tudtam, hogy mi lesz

Benito94
Offline
2016. 01. 22. 13:47
Annó azt hittem, hogy tovább fejlesztik és egy olyan játékot kapunk amit tényleg nehéz lenne elfelejteni de nem így lett és ezért elégé csalodtam akkor is ha még így is nagyon tetszik a játék. Szerintem egy elég nagy helyzetet hagyott ki a R*.

kekesi
Offline
2016. 01. 22. 14:39
Nagyon jó lett a videó! Sajnos ezek a dolgok nagyon hiányoznak az V-ből, pedig ezek csak apróságok, mégis rengeteget dobnak az összképen.

Amúgy itt az én listám arról a 3 dologról, ami sokkal jobb volt a IV-ben:

3,Törésmodell: Nagyon jól eltalálták, ennyire részletes törésmodell autós játékokban is ritkán van. Néha csak azért előveszem a IV-et, hogy lezúzzak pár kocsit. A V esetében ennek a továbbfejlesztését vártam volna, hogy még jobban keljen vigyázni az autókra, aztán kaptunk egy lebutított vackot...

2,Körözési rendszer: A IV-ben pont ellett találva. Az V-ben viszont a játék dinamikájának a rovására ment az, hogy egy örökkévalóságot kell várni arra, hogy lerázzuk őket. Mert ugye az előző részben arra ösztönzött a játék, hogy gyorsan meneküljünk ki a körözési tartományból, az V-ben viszont a legjobb ha elbújunk egy sikátorba, mert még a sivatag közepén és a hegyekben is folyamatosan bukkannak elő a rendőrautók százai...

1,Nehézségi szint: AZ IV esetében ez is jól be lett lőve. Nem olt túl nehéz, de azért akadt, pár küldetés ami elsőre nagyon szívatós volt. A V-ben, jött az újratöltődő élet, a küldetés közbeni checkpointok (tudom az EFLC-be is volt, de nem ilyen szinten), amik miatt meg se próbálnak sokan taktikázni, hogy ne keljen mindent elölről kezdeni. Az ellenfeleket is hamar ellehetett intézni és az egész játékot akár egy pisztollyal is végig lehetett vinni. Az meg külön nevetséges, hogy a kocsikat felborulás után vissza lehet állítani, konkrétan semmi kihívás nincs a játékban...
2016. 01. 22. 14:46
Szerintem az öt öszeségében jób öreg

bond71
Offline
2016. 01. 22. 18:39
GTAV:
1. Törés modell = szar. Még ha borulsz is fel lehet állítani ajánlott
2+ éves kor felett DD Forgalomban ha dudálsz nem reagálnak semmit!
3. Körözés nem rossz de hova tűntek a MOTOROS RENDŐRÖK? és a Katonaság???
4. Verekedés: az eddigi Gtak legrosszabbja.
5. Zene a küldetések alá?! Nem lehet kikapcsolni sem!!!! Fuck @@@@@@

Aztán nem sorolom mert nekem estek! SA tartalmú és GTAIV minöségű GTA-t várnék már! Ettől még szeretem az V- részt első napos volt Ps3-on és Ps4-en egyaránt mind2-n meg van mai napig!! és Aktív vagyok de ami szar az szar el kell ismerni!


dani.szentgali
Offline
2016. 01. 22. 21:42
Végignézve ezt a videót, bizony valóban van pár olyan dolog amiben tényleg a mai napig veri a IV az V-öt. Ennek ellenére az V minden hiányossága és visszafejlődése ellenére jobban tetszett. Mondjuk jó volt megnézni ezt a videót, mert sok olyan régi emléket frissített fel bennem, amire az első napos GTA V mámor és rózsaszín felhők miatt már nem emlékeztem a IV-ből. Ja és hogy mondjak én is valamit: a videóból kifelejtették a főküldetések számát. Az V-ben kevesebb sztoriküldetés van, mint a IV-ben.
Összességében még a videó ellenére is jobbnak tartom az V-öt, de ezek után már látom, hogy mik azok a dolgok, amik ténylegesen sokkal jobbak a IV-ben. Persze eddig is mondtam párszor, hogy nem tökéletes az V és vannak olyan szegmensei, amik sokkal gyengébben lettek megvalósítva mint a IV-ben, de ez a videó ráébresztett az összes visszalépésre/hiányosságra. Nem mondom, hogy most két év után azonnal ugrok vissza GTA IV-ezni a videó hatására, de most már fontolóra veszem, hogy az V mellett néha berakjam a IV-et is, már csak azért is, hogy magam is első kézből lássam a különbségeket.

Stan98
Offline
2016. 01. 23. 18:30
Sose játszottam a GTA IV-el,de ezek alapján valóban sok dologban lepipálja az utódját egyedül a kocsiból való kiugrás szarabb szerintem a régi gta-ban lehet be kéne szereznem

Lacika95
Offline
2016. 01. 24. 22:10
Szerintem a GTA IV sokkal realisztikusabb, mint az V. Örülök az ilyen videóknak, így lehet látni a különbséget a két játék között. Rengeteg olyan dolog van, amit egyszerűen kihagytak az V-ből (sok nem is szerepel ebben a videóban)
Nagyon tetszett a IV-ben, hogy az emberek kisebb sérülésekbe nem haltak bele rögtön, mint az V-ben hanem sérülten ott feküdtek a földön. Az V-ben látta már valaki, hogy a mentők vittek el sérült embereket? Mindig felírták egy lapra, hogy meghalt, aztán elhúztak a fenébe. Ja meg egy ütésbe meghalnak az emberek. Ez mi? Neki mész egy másik autónak kicsit nagyobb sebességgel, azt meghal a sofőrje. Igen, ez mind a GTA V. A IV-ben sokkal jobban érezhető volt, hogy "él" a város. Az is nagyon jó dolog volt, hogy esős időben az emberek esernyővel járkáltak vagy az út szélén a lerobbant autójukat szerelték stb. Jó ezek nem nagy dolgok, de sokat dobnak a játékon. A rendőrség az V-ben szó szerint borzalmas. Egyből elkezdenek lövöldözni, mikor fegyver sincs nálad. Az utcán szinte sohasem láttam rendőrautót, de ha van körözési szintem, akkor egyből tele van velük a város. Na az ilyenek miatt játszom még mindig a IV-el, ha kocsikázni akarok.
Sajnos nagyot csalódtam az V-ben, én többet vártam tőle. Pedig iszonyat jó játéknak ígérkezett, és ilyen apróságokon bukik el. Azért remélem javítanak a játék fizikáján a jövőben, meg kapunk új szabadidős tevékenységeket (vagy azokat, amik a IV-ben vagy a San Andreas-ban már szerepeltek), még több bejárható épületet stb. Ja, meg nem utolsó sorban megkapjuk DLC-kben az összes GTA IV-es járműveket, amik jelenleg nincsenek bent az V-ben.

Benito94
Offline
2016. 01. 24. 22:23
Lacika95:

Teljesen igazad van, ez így egy rohadt nagy kihagyott helyzet lett szerintem.. Sanos amiket a végén felsoroltál biztos nem fog megvalósulni max egy GTA VI-ban.

Zsul
Offline
2017. 02. 14. 02:05
Sok mindent már leírtatok. Nem akarnám megismételni. A rendőrök a GTA IV-ben először akkor nyűgöztek le, amikor láttam, hogy járőr autóba ültetnek, és elvisznek valakit az orrom elől. Sajnos ezt elvették, és csináltak egy buta. össze-vissza lövöldöző rendőrséget. A GTA nem attól GTA, hogy idióták benne a rendőrök... Továbbá nagyon tetszett, hogy engem is megvéd a rendőrség, ha az orruk előtt engem támadnak meg - csak nem szabadott visszatámadni. Aztán ami még rossz a GTA V-ben, az a motor kikapcsolás! Miért nem lehetett úgy hagyni, ahogy volt a 4-ben? Nekem tetszett, hogy én választhatom meg, hogy kiszálláskor ki akarom e kapcsolni a motort, vagy járni hagyom.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink