Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Zuhan a GTA V értékelése a modding ellehetetlenítése után


Mélyrepülésbe kezdett a Grand Theft Auto V rajongói értékelése a Steamen, miután a játék kiadójának követelése miatt többé nem érhető el a játék moddolását lehetővé tévő OpenIV program.

Míg a GTA V összértékelése eddig mintegy 220 ezer visszajelzés alapján "túlnyomóan pozitív" volt, addig az elmúlt időszakot tekintve a játék "rendkívül negatív" minősítést kapott több, mintegy 30 ezer kommentár nyomán. A hozzászólók zöme az OpenIV csapatával vállal szolidaritását, és elfordul a kiadótól.

A Take-Two Interactive a napokban szólította fel az OpenIV mögött álló hobbi programozókat, hogy hagyjanak fel a kliens fejlesztésével és terjesztésével, a pereskedés elkerülése érdekében a készítők jobb híján pedig eleget tettek a kérésnek.

Mivel a több, mint 15 éves történelemmel rendelkező GTA modding rendkívül népszerű a kreatív videók készítésével foglalatoskodó gamerek, valamint az egyszerűen új élményre vágyó (főként) PC játékosok körében, nem meglepő a rajongói tábor felháborodása.


A GTA V adatlapjának fejléce a Steamen. A napokban került ki rá a "rendkívül negatív" értékelés

Ahogy az sejthető volt, a Rockstar Games és a Take-Two a GTA Online-ba beférkőző hackerek és modderek miatt támadja a program készítőit. Noha az OpenIV mindig is az offline módosításokért készült és létezett, a Rockstar szerint néhányan mégis ki tudták használni a program funkcióit arra, hogy a multiplayerben rosszalkodjanak:

"A Take-Two lépései nem kifejezetten a single player módosításokat vette célba. Sajnos az OpenIV lehetővé teszi néhány új rosszindulatú mod működését, amelyek árthatnak a játékosoknak, és valamennyi GTA Online játékos élményét megazvarja. Dolgozunk azon, hogy kitaláljuk, miképpen támogathatjuk tovább a kreatív közösséget anélkül, hogy az negatívan érintené a játékosokat" – áll a Rockstar hivatalos közleményében, melyet a PC Gamer játékmagazinnak juttattak el.

Ugyanakkor ahogy a Steamen és a GTAForums-on lévő hozzászólások is mutatják, nem sokan hisznek abban, hogy az OpenIV eltüntetése valódi gátat szab majd a hackereknek, ellenben rengeteg új és nagyszerű élménytől fosztja meg a PC verziót preferáló GTA játékosokat.

A rajongók negatív visszajelzések és tiltakozó profilképek mellett online petícióval is hatni próbálnak a Take-Two illetékeseire, melyet alig pár nap alatt már közel 40 ezren írtak alá, és a támogatók egyre csak gyűlnek. Összehasonlításképp a Red Dead Redemption 2 PC változatáért indított petíció nyolc hónap után 56 ezer támogatónál tart.

2017.06.18 10:24  ▪ Forrás: PC Gamer  ▪ Írta: Visali

totyak
Offline
2017. 06. 18. 14:15
A játékosok egyéb módon nem nagyon tudnak tiltakozni, viszont a kiadót meg szerintem nem hatja meg a több tízezer negatív értékelés sem. Mindenki tudja, hogy a játék nagyszerűen sikerült, nem a steam értékelés alapján fogják megvenni, vagy nem megvenni.

dani.szentgali
Offline
2017. 06. 18. 16:02
totyak: Azért az, hogy "nagyszerűen sikerült", enyhe túlzás. Nem lett rossz játék, de korántsem lett tökéletes. Mondjuk gondolom te a fejlesztők és a kiadó szemszögéből írtad így a dolgot, abban pedig teljesen igazad van, hogy a GTAV, és (sajnos) főként a GTA Online tökéletesen működik ahhoz, hogy gyűljenek a nagy pénzek a Rockstarnál meg a T2-nél. Hát, sajnos ez van. Kijelenthetjük, hogy a multiplayer központú világ megpecsételte a GTA sorsát is. Amúgy szerintem sem fognak sokra menni a játékosok a petícióval. Ezen a helyzeten legfeljebb már csak az segítene, ha a játékosok tömegesen hagynák el a GTA Online-t, de ez természetesen nem fog megtörténni.

Dancsy
Offline
2017. 06. 24. 14:04
A mai nappal modositottak a dolgot: https://www.engadget.com/...source=Facebook

"After discussions with Take-Two, Take-Two has agreed that it generally will not take legal action against third-party projects involving Rockstar's PC games that are single-player, non-commercial, and respect the intellectual property (IP) rights of third parties. This does not apply to (i) multiplayer or online services; (ii) tools, files, libraries, or functions that could be used to impact multiplayer or online services, or (iii) use or importation of other IP (including other Rockstar IP) in the project."

Bence (Visali)
Offline
2017. 06. 24. 15:46
Dancsy: Köszi, már kint is van

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink