Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Új PC alkalmazás érkezett a Rockstar Games játékokhoz, ráadásul egy ingyen szoftverrel!

Mostantól a Rockstar Games is komolyan adni látszik a PC platformra, a legtöbb nagy játék kiadóhoz hasonlóan mától a kedvenc játéksorozatunk mögött álló csapat is útjára indítja saját asztali számítógépes alkalmazását, ahonnan egységesen elindíthatjuk bezsebelt R* játékainkat, szinkronizálhatjuk mentéseinket a felhőbe ahol ez támogatott, értesülhetünk a legfrissebb hírekről, de egyúttal meg is vásárolhatjuk, ami még hiányzik a gyűjteményünkből. Mindemellett pedig limitált ideig egy ingyen játék is vár!

Az alkalmazásba belépve – melyet Social Club fiókunkkal tehetünk meg – egy rövid ideig teljesen ingyen beszerezhetjük a régi ikonikus GTA San Andreas-t, ami aztán örökre a könyvtárunkban marad.

A Rockstar Games Launcher néven futó alkalmazás felülete elegáns, szép, letisztult és könnyen áttekinthető. Egyelőre még nem tud kezelni minden Rockstar játékot, ugyanakkor más alkalmazásoktól eltérően képes azonnal felismerni a támogatott játékokat akár lemezes, akár digitális formában van birtokunkban, bárhonnan is vásároltuk (pl. Steam, Rockstar Warehouse).

Jelenleg a következő játékokat képes felismerni:

  • Grand Theft Auto V
  • Max Payne 3
  • L.A. Noire
  • Bully: Scholarship Edition
  • Grand Theft Auto III
  • Grand Theft Auto: Vice City
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • L.A. Noire: The VR Case Files

Egyelőre ezek pedig még nem támogatottak:

  • Grand Theft Auto IV
  • Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
  • Grand Theft Auto 2
  • Grand Theft Auto
  • Max Payne
  • Max Payne 2: The Fall of Max Payne
  • Manhunt
  • Midnight Club 2

Vélhetően azonban hamarosan ezeket is kezelni tudja majd a program. A kliens program rendeszerkövetelményeit ide kattintva lehet megnézni.

» A Rockstar Games Launcher letöltése «

Az alkalmazás pontosan a GTA V 6. évfordulóján debütált. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy a Rockstar csupán a megváltozott piaci trendekhez szeretne-e felzárkózni, vagy komolyabb tervei vannak – esetleg egy Red Dead Redemption 2 PC változat? Ráadásul a felület kompakt nézete nagyon-nagyon hasonlít arra, ahogy az RDR2 PS4 és Xbox One változatában kezelhető a Social Club. Mindenesetre nem valószínű, hogy áldoztak volna erre, ha a jövőben nem szeretnék kiemelt platformként kezelni a PC-t is, ami nagyon megnyugtató lehet sok-sok játékrajongónak. :)

2019.09.17 21:32  ▪ Forrás: Rockstar Newswire  ▪ Írta: Bence (Visali)

dvflls
Offline
2019. 09. 17. 23:39
Én le is tölteném csak arról tudtok valamit esetleg, hogy ebből a verzióban akkor nem lesz hallható jó néhány kultikus zeneszám a lejárt licenc miatt? Magyarán hogy ezeket a rockstar kiszedte? Korábban szó volt erről talán és azt hiszem a mobilos verziók is megszenvedték ugyanezt tudomásom szerint. Erről tudtok valamint esetleg?

Csak mert ezen az alapon lehet jobb döntésnek bizonyul a jó öreg lemezes/dobozos avagy a kalóz verzió egy nosztalgiázáshoz.

Ps: feltettem. Az intro-t sikerült kivenniük teljes egészében..

Bence (Visali)
Offline
2019. 09. 18. 14:16
dvflls: Az intro mindegyik PC változatból hiányzik már, de ennek inkább technikai okai lehetnek, mivel annyira alacsony felbontásra készült az a videó, hogy nagyon ronda lenne szétnyújtani a mai szélesvásznú képernyőre. Emlékszem, egy időben nekem ott volt, de már nem tudta lejátszani a szoftver, csak feketeséget láttam, alatta a hanggal.

Ami a zenéket illeti, szerintem volt ami utólag visszakerült, legalábbis a Steam-es Vice City-ben nekem visszatértek a Michael Jackson számok egy idő után.

totyak
Offline
2019. 09. 18. 18:01
Ha már itt ez az új launcher, nálatok mi a tapasztalat?

Nekem alapból telepítve volt a gépemen a dobozos GTA V, dobozos GTA 3, VC és SA. Belépve a launcherbe az szépen fel is ismerte, hogy a három régi játékom CD-s a GTA V-t meg behúzta a Library-ba normál játékként. Aztán mondtam neki, hogy kérem az ingyen SA-t, elkezdett telepíteni. Azután már azt sem CD-snek jelölte, hanem mint a GTA V-t, bekerült a könyvtárba. Hogy mi lett a lemezes SA telepítésemmel, azt nem tudom, talán felülírta, 4.58Gb lett a játék. Nálatok is annyi?

Tehát a GTA V és SA most csak egy PLAY gombbal indul, a 3 és VC meg egy PLAY ON DISC gombbal, ha benne van a gépben az indítólemez.

De mi a helyzet a Steam-es telepítésekkel? Azokat is berakja a könyvtárba mint CD-s játék, vagy azt Steam-esnek jelöli, mondjuk PLAY ON STEAM? Illetve, ha Steam-en megvan a GTA 1-2, azokat is behúzza? Bár fentebb a hírt elolvasva elvileg nem.

Nekem úgy tűnik, hogy attól függetlenül, hogy a launcher storejában csak pár játék van felsorolva, ez felismer több Rockstar által gyártott és telepített játékot.

Piszok jó dolog lenne, ha a Live kulcsokat elfogadná és akkor fel lehetne ismertetni vele a GTA IV-et és az EfLC-t is. Mert, ha jól tudom, a Steam nem szereti a GTA Live kulcsait.

Bence (Visali)
Offline
2019. 09. 18. 20:50
totyak: Nálam szépen felismert mindent: dobozos GTA V-öt és Steames Max Payne 3-at, L.A. Noire-t, valamint GTA Vice City-t is. Az SA épp nem volt feltelepítve.

Valószínűleg játékonként egyet tud csak kezelni, de szerintem a fájlokat nem írta felül, csak azt, hogy melyik van a Launcher apphoz kapcsolva. Tehát Steamből el tudod indítani külön a Steames SA-t, ha beteszed az eredeti SA lemezt, akkor azt indítja el, de a Rockstar Games Launcher kliens már csak azt linkeli be, amit ő maga telepített fel. 1 indítási opció per játék. Egyébként ehhez az SA-hoz és a GTA V-höz is előrhető a felhőalapú mentés, és bekapcsolható az automatikus frissítés.

Vélhetően hamarosan a GTA IV is támogatott lesz. Hátha meglépik végre, hogy kiszedik belőle a GFWL-t és a kötelező lemezes indítást. A release date check 10 évvel a megjelenés után már elég ciki, hogy még mindig benne van.

totyak
Offline
2019. 09. 19. 12:40
Bence (Visali): Biztos, hogy felülírta a lemezes SA telepítésem, mert a mappában maradtak fájlok régi dátummal, illetve lettek újak, aznapiak. Kipróbáltam, töröltem az egészet és újratelepítettem Launcherből, akkor már csak új fájlok voltak. Nyilván foghatnám a lemezest és feltehetném egy másik mappába, ott már nem zavarná.

Steames kiadásoknál mit ír, mi van az indító gombra írva? Lemezesnél "PLAY ON DISC".

GTA V-nél nálam ezelőtt is volt cloud saving, ez annyira nem új, de a régi játékokhoz jól jöhet.

GTA IV-nél én azt remélem, hogy a Live kulccsal regelhető lesz itt a Launcherben és akkor nem kell már GfWL sem.

Bence (Visali)
Offline
2019. 09. 20. 20:48
totyak: "PLAY ON STEAM" felirat jelenik meg

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink