Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA IV - Megérkezett a Kikizo előzetese is

2008.11.05 14:30  |  Írta: VISALI  |  Forrás: Kikizo

Újra beköszöntött az időszak, amikor nagyobb játékportálok hands-on próbálhatják ki a GTA IV egyik verzióját, majd megannyi új információt közölnek a rajongókkal. Az IGN és a Gamespot előzetese után megérkezett a Kikizo cikke is, amely sokkal részletesebben ír az új funkciókról.

Ebből kiszűrtük a számotokra friss információkat, amelyeket a Folytatásra kattintva tekinthettek meg.

Mindjárt az előzetes elején a Kikizo leszögezte, hogy Liberty City sokkal nagyobbnak, szilárdabbnak tűnik majd számunkra. A játék grafikája a számítógépes verzióban sokkal élesebb és szebb, mint a konzolosok esetében. Megállapították, hogy amióta legutoljára látták a kicsikét, vagyis az augusztus végén megrendezett lipcsei Games Convention óta sokkal gyönyörűbb lett. Egy dologra külön ki is tértek a cikkben. Akkoriban a tesztelő, aki az Xbox 360-as verzióval szórakozott, el volt ámulva a fák részletes kidolgozottságásától, ami eddig nem volt feltétlen jellemző a GTA epizódokra. Most viszont szerinte az is elbújhat amellett, amit majd a személyi számítógépeken láthatunk.

Már az IGN előzeteséből megtudtuk, hogy a grafikát részletesen testreszabhatjuk. A Kikizo viszont azt is elárulta, hogy pontosan mit is jelent ez. A textúrákat, az árnyékolásokat, a tükröződéseket és a víz effektjeit négy szintre állíthatjuk: alacsony, közepes, magas, és nagyon magas (extra). Szintén beállíthatjuk majd a látótávolságot, a részletességet, a fényerőt és a forgalom mennyiségét.  Utóbbiakat egy 1-100 értékig nyúló skálán. Érdekesség, hogy a konzolos verziók forgalma PC-n csupán 33%-nak felel meg. Mindemellett persze automatikus beállítást is választhatunk. A tesztelő teljes mértékben eleget szerett volna tenni tesztelési feladatának, így megpróbált úgy játszani a beállításokkal, hogy végül a játék 60 FPS sebességgel fusson. Ezt sikerült is elérnie, de csak alacsony értékekkel.

Várható volt, hogy PC-n nagyobb lesz a látótávolság, mint a többi platformon. A demó játszása során egy helikopterrel emelkedtek a magasba. Nem egyszerűen megnőtt a látóhatár, az egész várost, vagyis minden szigetet beláthatunk majd [ehhez persze erős gépre lesz szükségünk - szerk.]. Akár még a reklámtáblákon lévő hirdetéseket is megcsodálhatjuk felülnézetből. Az objektumok, legyen az stabil, vagy mozgó, nem mosódnak el, nem lesznek festékpont szerűek, hanem tiszták, élesek, és fokozatosan vesznek el a semmibe.

A videószerkesztővel kapcsolatban az eddigi információkhoz hozzáfűzték, hogy a felvett videónknak adhatunk szépia, neon, és más egyéb effektusokat is, valamint hogy a videó és a hang gyorsaságát egyaránt megszabhatjuk. Azonban a felvett anyagban nem módosíthatjuk például az időjárást, a játékbeli körülmények megmaradnak. Felvett videóinkat HD minőségben WMV formátumban menthetjük el számítógépünkre 720p és 1080p felbontásban.

A multiplayer részről nem kaptunk lényeges új információkat. Csupán megemlítik, hogy a mobilunkon keresztül juthatunk el a részletes szerver keresőhöz, valamint hogy egyszerre többen játszhatnak online egy játékban, mint 16 ember. Továbbá a Kikizo megerősétette, hogy a billentyűzet-egér kombináció mellett bármikor átválthatunk Xbox 360 kontrollerre.

Ezek után valóban elmondhatjuk, hogy a Rockstar pontosan megtervezte a játék PC-s változatát. Ha a konzol tulajdonosok azt a kérdést tennék fel magukban, hogy ők miért nem élvezhetik ezeket az extrákat, a választ a platformjuk kapacitásában keressék.

kevin95

Offline
2008. 11. 05. 18:26
Ez nagyon jól hangzik. Szerintetek lesz benne olyan funkció, hogy magától beállítja a fényerő,visszaverődés stb. dolgokat a gép erősségéhez mérve? Vagy az automatikus beállítás erre vonatkozott?
Mindent egybevetve fantasztikus játék, alig várom, hogy december 2.-a legyen
2008. 11. 05. 18:30
Szuper
már csak egy erős gép kell hozzá... "három éves cfg..."
alexander1995

Offline
2008. 11. 05. 18:54
Hát...legfeljebb elfoglaljuk a paksi atomerőművet...ott biztos fut majdXD
Ricardo85

Offline
2008. 11. 05. 18:55
Fú ez nagyon fain! Remélem Biztos jó lesz Alig várom hogy Mikulás legyen (ugyanis akkor tok csak elmenni a legközelebbi 3 betűs(Számos) játékboltba)
lesliebuz1977

Offline
2008. 11. 05. 19:00
Hát én is remélem, hogy az automatikus beállítások a gép teljesítményéhez állítja be optimálisan, mert nem lesz kedvem sokat szarakodni vele.
MateL

Offline
2008. 11. 05. 19:03
Több mint 16 player a multiban? az nagyon jó.
Madd Dogg: Sztem ott lesz a legdrágább, de menj nyugodtan
zolika

Offline
2008. 11. 05. 19:14
lesliebuz1977: Nálam nem lesz baj,minden minimumon 800 X 600-ba oszt megy(talán,TALÁN)
dvflls

Offline
2008. 11. 05. 19:26
jaja nekem is elég annyi...ez nagyon király, sokkal jobb lesz mint a console-os verzio ZSIR. és még menni is fog a gépemen ha ien sok mindent lehet beállitani..cool
Laca

Offline
2008. 11. 05. 20:11
Szóval itt is le van írva, amit még 2007-ben állandóan mondtam fórumokon, és leszóltatok. A PC sokkal jobb, mint akármelyik konzol.
Leone

Offline
2008. 11. 05. 20:28
Coldcue: Én akármennyire is vagyok Xbox tulaj, alapból tudtam hogy a játék sokkal jobb lesz PC-n mint konzolon... De ez a "PC jobb mint konzol" dolog eléggé nonszensz, mivel a konzolok kötött hardverekkel rendelkeznek, PC-t meg annyit találsz, mint a nyű.... főleg a testre szabhatósága miatt.
alexander1995

Offline
2008. 11. 05. 20:29
Én mondjuk még most is az X360as verzióra pályázok.
Markee

Offline
2008. 11. 05. 20:37
PC 4 EVER!

Nagyon király lesz!
walczviktor

Offline
2008. 11. 05. 22:39
az előzetes alapján télleg minden iszonyat jónak ígérkezik. már csak az a kérdés van bennem, hogy ha állíthatjuk pc-n a forgalom nagyságát, akkor ez egyben nem jelenti a nehézségi szintet is? elvégre kevesebb jármű könnyebb közlekedés az utakon.
lehet kölcsönveszem tesóm 19es lcd-jét, mert kezdem úgy érezni h. egy 17es crt gyalázat lenne ennek a játéknak.
mrgell

Offline
2008. 11. 05. 23:23
Remélem az auto beállítás a gép teljesítményéhez igazítja a cuccost. Én idáig csak olyannal találkoztam, hogy az auto beállítás, mindent le minimumozott, pedig nem kicsi a gépem.
MateL

Offline
2008. 11. 06. 15:13
mrgell: Nem tudni, hogy lesz-e auto beállítás... Ezt csak az első kommentben lehetett olvasni

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 20 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak