Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Mit kaptunk a Rockstartól 2019-ben? - Évösszegző cikk

Az év és az évtized lezárásaként tekintsünk vissza, mi minden történt a GTA Online és a Red Dead Online-ban. A hírösszegzés mellett összefoglaljuk az év legfontosabb Rockstar történéseit és kitekintést teszünk a 2020-as évre is. 

Még mielőtt belevágnánk a visszatekintésbe, szeretnénk minden követőnknek boldog új esztendőt kívánni! Köszönjük, hogy követtek minket! 

Összességében elmondhatjuk, hogy nyugalmas éven vagyunk túl. Mind a GTA Online-t, mind a Red Dead Online-t illetően 1-2 nagyobb volumenű frissítésről beszélhetünk.  Ezzel szemben azonban mégis voltak kulcsfontosságú momentumok az évben, melyekről meg kell emlékeznünk. 

Rockstar Games: 

A fejlesztők nemcsak jót, de sajnos rosszat is tartogattak a magyarországi játékosoknak. Augusztusban szembesülnünk kellett azzal, hogy bizonytalan ideig, de nem tudunk Rockstar termékeket rendelni a Warehouse-ból. 

A jó hírek közé tartozik azonban, hogy szeptemberben PS4-en is megjelent az L.A. Noire VR Case Files . Illetve a Rockstar is saját launchert fejlesztett ki. A launcher érkezéséből már találgatni lehetett arra, hogy minden bizonnyal az Red Dead Redemption 2 PC-s bejelentése fog következni, mely be is következett. A játék november 5 óta játszható PC-n és Stadia-n is. 

 

GTA Online: 

A GTA Online háza táján kevés említésre méltó történt. Érdekességképpen elmondható, hogy 2019-ben több, mint 30 jármű érkezett/vált megvásárolhatóvá. Az év legnagyobb frissítése a Diamond Casino & Resort megnyitása volt, mellyel új küldetések, karakterek, és egy új heist is került a játékba.

Idén (a singleplayer-ben már megszokott módon) gyűjtenivalókkal is találkozhatunk, három új kollekció (pókerkártyák, akciófigurák, jelblokkolók) is helyet kapott az online-ban. Ezen kívül új játékmódokkal (többek között a King of the Hill és az  Alien Survial), valamint Creator-okkal lett gazdagabb a multiplayer.

Januárban érkezett a két futurisztikus fegyver, az Unholy Hellbringer, és a Widowmaker

Red Dead Online:

A Red Dead Online hosszú utat járt be az elindítása óta. A Rockstar 2018-as vadnyugati játékában nagyobb mozgolódás történt -leginkább azért, mert 2018-at úgy hagytuk el, hogy az Online béta volt, és konzol exkluzív. Emiatt már az év elején borítékolható volt a dinamikus változás. 

Az év legnagyobb bővítménye a szerepek hozzáadása volt szeptemberben, de nem elhanyagolható jelentőségű a májusi frissítés sem, melynek köszönhetően az Online kilépett a béta státuszból. Emellett új játékmódok, és a december egy új szerepet, a Moonshiner-t hozta magával. 

A májusi frissítés trailere. A frissítéssel defenzív játékmód, póker és további új elemek kerültek be a játékba.

Mit várunk 2020-tól?

Röviden: Egy GTA VI bejelentést. Hiszen a bejelentéstől számított 1-2 éven belül fog csak ténylegesen megjelenni a játék, annak viszont már itt az ideje. Különös tekintettel arra, hogy 6 éve nem jött ki új GTA, (ráadásul az évtizedben ez volt az egyetlen!) és a Rockstar egyetlen jelenlegi konzolgenerációs játéka a RDR2. Persze, több újrakiadást megéltünk az utóbbi években, de az mégsem fogható egy teljesen új játék megjelentetéséhez. 

Az ismert Youtube csatorna, a GTA Series Videos is kommentálta az évtized "GTA-tlanságát" az alábbi poszttal:

Nehéz a döntés! :)

Remnéljük a következő években ez a mérleg átbillen. Bízunk abban, hogy az új évtized (és vele előtt az új konzolgeneráció érkezése) egy termékenyebb időszakot nyit meg a Rockstar Games életében. 

2019.12.31 13:11 ▪ Írta: A teljes csapat

tatec
Offline
2019. 12. 31. 15:50
Nagyon szépen köszönjük a kitartó munkátokat,nekem meg sok mindeki másnak tik vagytok a leg jobbak,boldog uj évet gtaplace!

Luszie
Offline
2019. 12. 31. 16:05
Jajj Tatec, "tesztelem" hogyan néz ki a hír, és hozzászólsz...

Köszönjük a kedves szavakat! Boldog új évet kívánunk neked is!

dani.szentgali
Offline
2020. 01. 07. 14:49
Én is szeretném itt is megköszönni az egész csapatnak a 2019-es munkát! Ebben az évben is királyok voltatok, mint mindig! Reméljük, idén 2020-ban már bejelentik az új GTA-t, és arról is lehet majd spekulálni!

Luszie
Offline
2020. 01. 13. 11:18
Köszi, Dani. Reméljük.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink