Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A Games for Windows Live miatt tűnt el a Grand Theft Auto IV a Steamről

Megérkezett a Rockstar Games hivatalos indoklása, melyben elárulják, miért került le a vásárláshoz szükséges "kosár" gomb a Grand Theft Auto IV adatlapjáról a Steamen. Egyszerűen elfogytak a kulcsok.

Első blikkre azt gondolnánk, egy digitális termék esetében sosem fogyhatnak ki az áruházak a készletből, hiszen csak új kódot kell generálni, ám nem is olyan meglepő, hogy pont egy GTA játék esetében szembesülünk azzal, hogy márpedig ilyen is előfordulhat.

A GTA IV PC verziója a már akkoriban sem kedvelt, és azóta gyorsan el is kaszált Games for Windows LIVE rendszerére épül, és innen származnak a játék aktiváló kulcsai is. Azonban ennek támogatása a Microsoft részéről már megszűnt, és mostanra fogytak el az előre kész kódok.

Ez egyébként nem csak azt magyarázza meg, hogy miért nem lehet megvásárolni a játékot a Steamen, de azt is, hogy csak a GTA4 maradt ki a Valve rendszerének Black Friday és karácsonyi akciójából. De talán pont emiatt van az is, hogy a GTA IV és az Episodes from Liberty City egyelőre nem támogatott a Rockstar Games Launcherben. Utóbbi valószínűleg nemsokára hasonló gondokkal fog szembenézni.

A fejlesztők már dolgoznak valamilyen alternatív megoldáson, hogy továbbra is terjeszteni tudják a GTA IV-et számítógépekre is, és amint többet tudnak, további információkat osztanak majd meg. Reméljük, hogy a GFWL szerepét teljes mértékben átveszi a Rockstar Games saját kliense, vagy a Steam.

Addig is alternatívaként érdemes felkeresni a Humble Store-t vagy a Muve.hu-t, legalábbis amíg van készletük a kódokból.

2020.01.13 21:09  ▪ Forrás: PCGamesN  ▪ Írta: Bence (Visali)

totyak
Offline
2020. 01. 15. 07:09
Annak örülnék a legjobban, ha kiszednék a Live-ot a Steam-es változatból (lemezesből nem tudom, hogy ki lehet-e). Codemasters is megoldotta a Dirt3-nál. Annak is örülnék, hogy akinek megvan a Live-os, az a Live kulccsal regisztrálhatna Rockstar Launcherbe.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink