Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Multiplayer nélkül tér vissza a GTA IV a Steam-re

Még január elején tűnt el a GTA IV a Steam kínálatából minden előjel nélkül, ami találgatásokra adott okot, a fejlesztők azonban hamar elosztlatták a kételyeket és jelezték, hogy csak a Games for Windows Live miatt nem vásárolható meg a játék, de hamarosan orvosolni fogják a problémát.

Nemrég frissült a játék Steam-es adatlapja, amiből kiderül, hogy március 19-től lesz újra elérhető a GTA IV digitális változata, ám számos fontos változás lép életbe, amelyek az Episodes from Liberty City-t és a fizikai verziót birtokló játékosokat is érintik.

A GTA IV-et és az EFLC-t a Grand Theft Auto IV: Complete Edition váltja fel, ami egy csomagban tartalmazza az alapjátékot és két kiegészítőjét. Ez a kiadás a Rockstar Launcher-en is elérhető lesz, valamint a jelenlegi mentések is kompatibilisek lesznek az új kiadással.

A frissítéssel viszont megszűnik a Games for Windows Live támogatás, a multiplayer és a ranglisták sem lesznek elérhetők. Átmenetileg a RamJam FM, a Self-Actualization FM és a Vice City FM sem lesz hallgatható.

Azok a játékosok, akik jelenleg is rendelkeznek a GTA IV-gyel és / vagy az Episodes from Liberty City-vel az alábbiak szerint frissíthetik a játékot.

Steam:

  • A GTA EFLC-t a GTA IV: Complete Edition váltja fel a könyvtárban, a frissítés mérete körülbelül 22 GB lesz
  • A GTA IV tulajdonosok letölthetik az EFLC-t, ami így automatikusan GTA IV: Complete Edition-é "alakul", a frissítés mérete körülbelül 6 GB lesz

Fizikai kiadás:

  • Amennyiben nem aktiváltad korábban a játékot a GFWL rendszerén, a játék kézikönyvének hátulján található kóddal tudsz frissíteni a GTA IV: Complete Edition-re
  • Ha korábban már aktiváltad a játékod, akkor a Social Club fiókod linkelésével tudsz frissíteni az új kiadásra

Akik most próbálják meg aktiválni a jelenlegi a GTA IV-üket lehet nem járnak sikerrel, ezért érdemes megvárni a GTA IV: Complete Edition megjelenését, valamint minden felhasználónak hitelesíteni kell majd a játékot.

2020.02.19 13:54  ▪ Forrás: Steam  ▪ Írta: Rockstar69

totyak
Offline
2020. 02. 19. 18:50
Hú, fiúk-lányok, kicsit tompa vagyok ma, így nem értem tisztán a dolgot. Az odáig érthető, hogy ha csak Steam-en van meg a GTA IV játék, akkor március 19-től a játékos megkapja e-mellé az EfLC-t is és az egész CE-vé alakul. Illetve, ha mindkettő megvan, abból is CE lesz.
De hogy lesz Steam-ből Rockstar Launcherről letölthető változat? Vagy az csak a fizikai kópiával lesz megoldható úgy, hogy a cd kulcsot a Launcherben megadom, vagy a Live fiókot linkelem a Social Club fiókomhoz? Csak azért kérdezem, mert nekem konkrétan Steam-en is, fizikai kiadásban is megvan minden, ami meglehet.

Amúgy az teljesen oké nekem, hogy kiszedik a Live-ot, de hogy ezért miért kell kukába menni a multinak, meg az acsiknak, az homály. Másik játékok fejlesztői megoldották a dolgot.

Update 03.21.

Kipróbáltam ma mi lett végül a GTA IV-ből.

Steam-en nekem csak szimplán Grand Theft Auto IV-ként szerepel a könyvtáramban. Feltelepítem, az install végén, indításkor kéri a Rockstar Launchert. Ha az is fenn van, akkor kéri, hogy kapcsold össze a Steam fiókod a Launcherrel, VÉGLEGESEN. Hogy miért kell véglegesre, az rejtély, ebből csak probléma lesz, ha lenyúlják a Steam fiókot. Anno a Live fiókot úgy adta hozzá a Social Clubhoz, hogy el lehetett távolítani. Utána indítom a játékot. Multi tényleg kuka, de egyébként szépen fut az egész. Achik bekerültek a Steam-be, kivéve persze a multi achikat, szóval ezekre most újra rá lehet menni, akinek olyanja van.

Hogy ezek után hogy fog működni a dobozos verzió, illetve hogy kerül a játék a Rockstar Launcherbe is, az még mindig rejtély számomra. Legegyszerűbb lenne megadni a dobozos Live kulcsot Launcherbe és slussz.

Rockstar69
Offline
2020. 02. 19. 19:25
totyak: PC-ben nem vagyok otthon. Ez a Steam-es Rockstar Launcher-es dolog gondolom úgy lesz, mint a többi játékuknál.

Bence (Visali)
Offline
2020. 02. 19. 20:55
totyak: Nyilván erre nem tér ki a Steames bejegyzés, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy lesz mint a többi Steames Rockstar játéknál, azaz felismeri, hogy megvan a játék, és a Steames változatot indítja majd el a launcher.

Abba én sem gondoltam bele korábban, de igazából számítani lehetett volna arra, hogy a Games for Windows Live nélkül kiesik a multi is. A gamertagek (mégha a Social Club ID is az elsődleges, ami megjelenik), statisztikák, különböző adatok tárolása miatt valószínűleg nagyon össze lett fonva a kettő. A matchmakinget nagyon átjárja, hiszen az ottani barátok számítanak, ez kezeli/kezelte a meghívásokat, stb. Ha megszűnne a PS Plus vagy az Xbox Live, valószínűleg ugyanez lenne a következmény (a PC-s változat ráadásul egy az egyben az Xbox 360 verzió portja feltupírozva), csak értelemszerűen az nem igazán következik be, és amikor lefejlesztették a játékot, valószínűleg ilyen eshetőségre nem gondoltak. Kicsit jobban bíztak a Microsoftban kelleténél.

Én inkább arra leszek kiváncsi, hogy mi lesz az achievmentekkel a Rockstar Launcheres változatban, mert azt is a GFWL kezelte eddig.

Rockstar69
Offline
2020. 02. 19. 21:28
Bence (Visali): Konzolon is volt hasonló, amikor megszűnt a GameSpy. A GTA IV-ből meg az RDR-ből kivették a Social Club támogatást meg a ranglistákat, a Midnight Club-ban viszont teljesen megszűnt a multi. Remélem már nem dolgoznak semmi ilyen külsős céggel.

totyak
Offline
2020. 02. 19. 21:30
Bence (Visali): Na jó, majd márciusban kiderül, mert ez nekem nem világos.

Ha valakinek Steam-en van meg a játék, egyértelmű, hogy vagy onnan indítja, vagy a Launcher felismeri (mint eddig is a régebbi epizódokat) és elindítja Steam-en keresztül.

De a lemezes verziót nem értem hol tudjuk regisztrálni. Steam megeszi a Live kulcsot, vagy a Launcher eszi meg? Vagy mi történik, ha szimplán elkezdem telepíteni lemezről a játékot? Lemezen rajta van a GfWL, telepíti, manuálisan meg frissíthető, ha automatikusan nem akarja.

Legjobban annak örülnék, ha a lemezest engedné regisztrálni Launcherbe és úgy szedné le, mint a GTA V-t, vagy a múltkori ajándék SA-t.

És az acsikat is sajnálom, ha eltűnne, nekem pl. mind megvan.

Bence (Visali)
Offline
2020. 02. 19. 21:51
@totyak írta:
Legjobban annak örülnék, ha a lemezest engedné regisztrálni Launcherbe és úgy szedné le, mint a GTA V-t, vagy a múltkori ajándék SA-t.


Valószínűleg ez lesz. A leírtak alapján ha már játszottál a lemezes változattal, és hozzá van adva a GFWL fiókod a Social Club accoutodhoz, az "Install" felirat jelenik majd meg a Launcherben, hogy le tudd tölteni, vagy frissíti a meglévő telepítésed.

Ha a internet nélkül elszigetelve telepíted fel lemezről a GTA IV-et, esetleg telepíted valamelyik korábbi patcht, értelemszerűen minden megmarad. Más kérdés, hogy annak mi értelme lenne. Bár az is lehet, hogy mivel olyankor is aktiválni kell, letöltőséi opciót ajánl majd fel a SecuROMos oldal.

Egyébként elképzelhető, hogy lesz mindnenek egy olyan pozitív hozadéka is, hogy a lemezes változat futtatásához már nem lesz kötelező betenni a lemezt, már rég ki kellett volna venni a játékból a release date check-et.

Az achievmentjeid nem fognak törlődni a Live-ból.

totyak
Offline
2020. 02. 20. 07:07
Bence (Visali): Ez így jól hangzik, ha így lesz, nekem megfelel. Őszintén szólva már rég tervezem újra játszani a IV-et, csak nekem Steam-es is, lemezes is összeakadt az V-tel és utána az V nem indult. Talán így változik a helyzet.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy akinek most megvan a Steam-es változat, annak kvázi megvan a dobozos is, mert a jelenlegi Steam verzióban még benne van a GfWL és kiolvasható a Live kulcs a Steam felületén. Én pl. tegnap a hír olvasásakor rögtön felírtam a két kulcsot, hátha jó lesz még alapon.

Szerintem a lemezes telepítésnél nyugodtan maradhatna a Live, ha valaki olyan mazochista, de akkor ezzel együtt a online rész is maradjon. Arról nem szólt a hír, hogy ezzel a frissítéssel együtt maguk az online szerverek is leállnának.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink