Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Elemző: Új GTA-bejelentés a jövő évi E3-on

Mivel mostanság nem érkezett semmilyen hivatalos bejelentés vagy információ a Rockstar Games-től, kénytelenek vagyunk spekulációkra és elemzők véleményeire támaszkodni. Ezúttal egy újabb elemző szólalt meg a következő GTA bejelentésének lehetséges időpontjáról.

Jesse Divnich, az Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR) elemző oszályának vezetője szerint a 2010. június 15-től 17-ig tartó E3 Show alatt "betekintést nyerhetünk" a legújabb Grand Theft Auto-ba. Íme a Game Informer ezzel kapcsolatos cikkének egy részlete:

Divnich a Game Informernek egy igen nagy súlyú kijelentést tett a jövő eseményeire vonatkozóan. "Úgy gondolom, hogy egy új Grand Theft Auto-ról fogunk hallani. Szerintem nem lesz semmi kipróbálható dolog, csak valamilyen teasert hoznak nyilvánosságra, hiszen úgy gondoljuk, hogy onnantól számítva egy év múlva, 2011-ben egy újabb Grand Theft Auto lát napvilágot." - mondta Divnich.

Nos, ez mind szép és jó, de nézzük csak meg közelebbről a dolgokat. Először is, az ilyen és hasonló elemzők szeretnek nagy szavakat mondani, illetve hasonló jövendöléseket tenni, hiszen ezzel nem kis mértékben reklámozzák magukat és cégüket. (Az amerikai TV műsorokban is, például a CNBC-n, a velük készített interjú alatt a cégük logója szokott szerepelni a mögöttük lévő falon.)

Továbbá ne feledjük, hogy az idei E3-on jelenette be a Rockstar North a PS3 exkluzív Agent című játékukat, így valószínűleg ott lesz a fő hangsúly, a jövő évi E3-on is. Emiatt ha bármi teaser jelenne meg egy új GTA-ról, az teljesen háttérbe szorítaná az Agent-et - és akkor még nem is beszéltünk a Max Payne 3-ról, valamint a szintén Rockstar nevével fémjelzett L. A. Noire-ról sem. (A Red Dead Redemption csak azért nem került ide, mert az áprilisban jelenik meg.)

Persze az is lehetséges, hogy az elemzőnek van igaza, és az számunkra is nagyon jó lenne. Az alábbi felsorolásban láthatjátok az elmúlt évtized E3-as Grand Theft Auto bejelentéseit:

  • 2001: GTA III teaser trailer jelenik meg, valamint egy demó látható a sajtó számára.
  • 2002: Vice City bejelentés, médiaanyag nélkül. Az SCEA bejelenti, hogy a GTA 2004 októberéig PS2 exkluzív lesz, majd megerősítik a Vice City PC portját. A Take-Two bejelenti a Rockstar North létrehozását, mely korábban DMA Design néven futott.
  • 2003: A Rockstar és a Sony bejelenti a következő GTA-t PS2-re, egyelőre név és dátum nélkül. San Andreas-ként csak egy évvel később, 2004 márciusában jelentik be.
  • 2004: Első GTA: San Andreas képek, valamint információ a történetről. A sajtó egy demót tekinthet meg.
  • 2005: Bejelentik a Liberty City Stories-t, demó a sajtónak.
  • 2006: Bejelentik a GTA IV-et és a Vice City Stories-t. Utóbbiról demó a sajtónak.
  • 2007: Nincs új bejelentés, GTA IV demó a sajtónak.
  • 2008: Bejelentik a GTA: Chinatown Wars-t DS-re.
  • 2009: Semmi új a GTA-ról. Bejelentik az Agent-et PS3-ra a Rockstar North fejlesztésében.

Ezek alapján nem tűnik lehetetlennek a bejelentés, de figyelembe kell venni azt is, hogy időközben két DLC is megjelent, amelyek úgymond kitolják a Grand Theft Auto IV "játszhatóságát". Várjuk a fejleményeket!

2009.12.27 17:29  ▪ Forrás: Game Informer  ▪ Írta: Ben Dover

kovács
Offline
2009. 12. 27. 21:09
én annak is örülnék ha az Agentet jelentenék be PC-re

Robert Csgedi
Offline
2010. 07. 22. 21:10
Tegyenek Hireket a GTA Bucuresti-rol!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink