Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Tippek a GTAPlace.hu-tól

Mint azt tudjátok, november 10-től Magyarországon is elérhető az Xbox LIVE és a Games for Windows LIVE szolgáltatás. Elérhetővé váltak a legfontosabb funkciók, vagyis lehetőségünk van élvezni a többjátékos módok nyújtotta örömöket, achievement-eket szerezhetünk és persze várásolhatunk a Marketplace - azaz a Piactéren.

A Grand Theft Auto sorozat legújabb epizódjait is érint a nyitás, hiszen a Grand Theft Auto IV és annak epizodikus tartalmai, a The Lost and Damned és a The Ballad of Gay Tony mind támogatják a LIVE rendszert. Most, hogy már szabadon regisztrálhatunk olyan profilt, ahol Magyarországot adjuk meg lakhelynek, illetve migrálhatjuk a cselesen, más országnév megadásával készített profilunkat bátorkodunk néhány tippet adni a kedves játékostársaknak.

Grand Theft Auto IV - Wheelie Rider achievement

A 30G pontot érő Wheelie Rider nevű achievement a könnyebbek közé tartozik, mégis sokan idegeskedhetnek a teljesítése miatt, mert apró dolgokban képesek megbotlani a motorral. A wheelie már ismerős lehet a GTA Vice City óta. Ott már megtanultuk megemelni a motor első kerekét. Ez továbbra is lehetséges a súlypont hátratételével. Ezen kis extra megszerzéséhez 500 láb hosszan kell egykerekezned, ami egy meglehetősen hosszú terület. Aki gondolkodás nélkül cselekszik azonnal nekivág a reptérnek, ahol van is egy remek motor, egy NRG 900, vagyis a játék leggyorsabb motorja. Csakhogy itt nem a gyorsaság számít, ráadásul a reptérbe behajtva négy csillagos körözést kapunk. A reptér két kifutópályája épphogy valamivel több, mint 500 láb. Persze azonnal felmerül egy gond. Nem valami jó az aszfalt, ezért mellette érdemesebb haladni. Viszont nem ez a tippünk. Mi annál jóval egyszerűbb megoldást javaslunk.

Talán az NRG 900 a legjobb motor a játékban, de egy szempontból nem - ez pedig az egykerekezés. A motor hátsó része eléri az aszfaltot, ha nem vigyázol és bármilyen apróságot érintve képes kipördülni. Az egykerekezéshez akár hiszitek akár nem, a kis robogó, a Faggio a legalkalmasabb. Ha megemeljük az első kereket az elég magasan lesz, de a hátsó rész egyáltalán nem érinti az aszfaltot. A sebesség is alacsony, így könnyen kikerülehetőek még időben az akadályok - autók, szemetesek, stb. A helyszín pedig egy nagyon hosszú, egyenes útszakasz, ami nem a reptér. Aki már átjutott Algonquin szigetre már bizonyára ismeri az Albany Avenue-t - de a párhuzamos Bismarck Avenue is megfelel -, melyen egy mentőház is van. Itt érdemes egykerekezni. Több, mint 1000 láb hosszú távot tehetsz meg itt, ami lényegesen több a megköveteltnél - több, mint a duplája.

GTA: The Ballad of Gay Tony - Izgalmas multiplayer meccs

Sokan megütköztek azon, hogy a második letölthető tartalom, a The Ballad of Gay Tony nem rendelkezik új többjátékos módokkal, mindössze az új járművek, fegyverek, játékelemek élvezhetőek. Az persze igaz, hogy valamivel igazságosabb a jutalomrendszer, mint az alapjátékban, hiszen ha hozzásegítettünk egy ellenfél likvidálásához 25$-t kapunk, de egetrengető újítások nincsenek. A pályák is összementek. Már nem szigeteket választhatunk ki, hanem épületeket, udvarokat, melyek meglehetősen kicsinek tűnnek.

Persze ígyis igazán élvezhető meccseket lehet játszani, az új fegyverek nagyon látványos pusztítást végeznek - főleg a robbanótöltetesek. Ezt érdemes is kihasználni. Olyan mókát javaslunk, ami már három emberrel élvezetes lehet, de ha 16-an vagy 32-en vagytok már az agyadra fog menni. Talán nem jön be mindenkinek a pörgős játék, de akik háborús játékokkal is játszanak bizonyára szeretni fogják, ha az úgynevezett campelés lehetetlen és a környéken minden robban.

Kis létszámú csapathoz a Diamond In The Rough pálya alkalmas, nagyob létszámúhoz a Tresspass. A fegyverek csupán robbanótöltetesek legyenek, melyet a Weapons mellett az Explosives elem kiválasztásával érhetsz el. Alap fegyver a gránátvető lesz, ami eleve felrázza a játékosokat, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor honnan jön egy gránát. Arról se feledkezzünk meg, hogy ide tartoznak a robbanó töltetek (sticky bombs), melyekkel bármikor meglephetjük az utánunk szaladó ellenfelet. A magasabb helyekről az Adavnced sniper komoly meglepetéseket tud szerezni, persze ha annak tulajdonosát épp nem molesztálják egy robbanótöltetes új géppuskával. Az Advance MG pedig sokak számára nagy kedvenc.

Gyakorlatilag minden irányból jön valami, de neked is lőnöd kell, ami komoly stresszhelyzetbe hoz. Arra is figyelned kell, hogy mozgásban maradj, de ne szaladj bele a röpködő gránátokba. Ennek ellenére rendkívül igazlmasak ezek a meccsek, ráadásul látványosak is. Szerintünk érdemes kipróbálni. Arról nem is beszélve, hogy itt csalni már-már művészet.

2010.11.16 22:26 ▪ Írta: Visali

DT-boy
Offline
2010. 11. 17. 15:27
Én az Easy Rider-t a TLAD-ben szereztem meg, az Algonquint és Bohant összekötő hídon és BATI 800-at használtam. Gond nélkül sikerült megszerezni elsőre.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink