Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

MTA SA - Az 1.1 újításai

Lévén, hogy hírcsend van a következő Grand Theft Auto epizódot illetően, bátorkodtam ismét összedobni egy kis szösszenetet a Multi Theft Auto San Andreas Deathmatch-ről, melyen mint már leírtam, gőzerővel dolgoznak a fejlesztők. A hír maga kicsit régi, ám fontos információkat közöl az átlagos játékosokkal, a jelenleg fejlesztés alatt lévő 1.1-es verzióról…

Az új verzió, a szerver-kliens kapcsolatát tekintve már nem lesz visszafelé kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy az 1.0.x verziók nem támogatottak a kiadás által, tehát nincs lehetőség arra, hogy mondjuk 1.1 klienssel – ez oda-vissza igaz – felcsatlakozhassanak a rajongók egy 1.0.x szerverre.

A játékosok által szkriptelt források és általuk készített pályák természetesen kompatibilisek lesznek az új MTA-val, habár egy-két helyen előfordulhat, hogy szükségesek lesznek kisebb változtatások ezek forráskódjában.

Itt egy kisebb lista az eddig biztosnak vélhető változtatásokról:

  • A szerveren egyidejűleg tartózkodó játékosok számát jelölő határ meg lett emelve, így akár 250 játékos is játszhat egymással egy szerveren (az 1.0.x verziókban ez csupán 128 volt).
  • Lehetőség nyílik majd a játékon belül arra is, hogy hangunkat használva kommunikáljunk a többi résztvevővel – Voice Chat. Ez kiküszöbölné a TeamSpeak használatát. Ezt a Speex kodek felhasználásával érték el a fejlesztők.
  • Támogatást nyert az Unicode karakter használata a GUI elemein is, így a kínai, illetve egyéb különleges karakterek is tökéletesen alkalmazhatók lesznek a játékmódokban kreált ablakokon, valamint azok elemeiben. Természetesen ez azt jelenti, hogy ékezetes betűk is használhatók, amit eddig csak a chat tett lehetővé.
  • A régi irrklang helyett immáron a BASS audio library került implementálásra, aminek köszönhetően akár saját számainkat egy külső FTP szerverről is tudjuk streamelni, ezeket pedig engedélyezi használni játékmódjainkban.
  • Használhatóvá váltak különböző speciális karakter kinézetek, mint Tenpenny, Wu Zi Mu, stb.
  • A közlekedési lámpák szinkronizációja is megoldásra került szerver oldalilag. (Ezáltal mindenki akkor látja pirosnak az egyik jelzőlámpa fényét, amikor az a másiknál is az.)
  • A szerverkereső és anticheat rendszerek is fejlesztésen mentek át.
  • A kések szinkronizációja is jobb lett.
  • Hozzáadásra került egy ún. „performancebrowser” forrás is, mely lehetővé teszi, hogy megvizsgáljuk, mennyire veszi igénybe processzorunkat egy-egy saját, vagy mástól szerzett forrás.

Emellett még persze számos bug orvoslásra került, valamint lehetőségünk van böngészőnkből pásztázni a jelenlegi szerverlistát. A javított bugokról itt, a szerverlistát pedig itt találjátok.

2011.01.12 05:13 ▪ Írta: Shotgun

Gege
Offline
2011. 01. 12. 21:22
Van, aki még MTA-zik?

MateL
Offline
2011. 01. 12. 22:13
Én egyszer kipróbáltam, de nem igazán voltak sokan rajta, azok is cheaterek voltak. Abban a pillanatban abba is hagytam.
Am rohadt jó látni a már-már feledésbe merült régi neveket az írta szavak mellett

wantoo
Offline
2011. 01. 12. 22:57
Itt van most mindenki majdnem, aki volt régebben is Mi is örülünk magunknak, reméljük sokáig tart a lelkesedés.. már csak ezt a hülye kommentelős cuccot kellene rendbekapnom, akkor boldog lennék. De fogalmam sincsen mi a baja, így marad az új oldalra

CBool
Offline
2011. 01. 13. 01:12

MateL
Offline
2011. 01. 26. 17:18
Visszatért Az Oldal!! juhu!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink