Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Rockstar Games - Egy volt fejlesztő véleménye

A Grand Theft Auto IV megjelenése után a játékosok véleménye igencsak megoszlott arról, hogy a sorozat jelen pillanatban vajon jó, vagy rossz irányba halad-e. Ezt a kérdést sokan felteszik még mostanság is, melynek köszönhetően voltak kedvesek a Gamasutra szerkesztői és kikérdezték a játék egyik volt fejlesztőjét arról, hogy mit gondol a Rockstar Games jelenlegi munkájáról...

Gary Penn - aki ugyan már nem fejlesztő a cégnél, ám a DMA Design időszakban igen nagy szerepet töltött be az első három rész fejlesztésében – úgy gondolja, hogy a jelenlegi csapat nem végzi teljesen jól munkáját és már régen nem az a tűz hajtja őket, amely a sorozat létrehozásakor lobogott bennük.

Alant olvashatjátok, hogy pontosan mi is az ex-fejlesztő véleménye.

„Az én véleményem szerint a sorozat stagnál.”

„Ez minden, csak nem egy összecsapott játék, viszont nincs elég nyomás rajtuk, ha még csak megközelítőleg sem csinálja más olyan jól, mint ők. Több millió ember szemszögéből nézve ez nem jelent problémát. De olyasvalakinek, aki már-már túlzott érdeklődést mutat a játékok iránt, nem halad elég gyorsan.”

Penn kifejtette azt is, hogy a Grand Theft Auto III alapötleteként az szolgált, hogy létrehozzanak egy „városrendszert”, melyen belül később a fejlesztők több kisebb játékot tudnak majd létrehozni, majd a következő megjegyzéssel folytatta…

„Természetesen a Grand Theft Auto-nak jelenleg erre nincsen szüksége. Olyan sikerrel emeltek ki egy elemet ebből az elképzelésből, hogy a többi már jelentéktelenné vált.”

Gary Penn jelenleg egy skót játékfejlesztőnek, a Denkinek dolgozik. Az interjú során elhangzott véleménye azonban még így is igen érdekes lehet, ha azt vesszük figyelembe, hogy ilyen mértékben eddig nem kapott negatív kritikát egy Grand Theft Auto rész sem, az első rész Londonban játszódó kiegészítésének megjelenése óta.

Lehet, hogy a sorozat tényleg stagnál? Nos, ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha a következő rész már nem fejlesztés alatt, hanem számítógépeink, illetve konzoljaink meghajtóiban lesznek. Az pedig még elég sok időnek látszik.

2011.02.01 08:35  ▪ Forrás: Gamerzines  ▪ Írta: Shotgun

Deystan
Offline
2011. 02. 01. 18:18
Nekem van egy olyan pozitív érzésem hogy a következő rész jobb lesz mint a IV.
Hát igen valóban messze van, a számítógépes verzió meg pláne (konzolos megjelenés után kb. fél év) úgyhogy az tényleg rohadt messze lesz még. Meg a PC-s játékok amúgy megközelítőleg sem olyan sikeresek mint konzolos (kivéve 1-2 játék pl. wow...) na de offból elég.
Mellesleg ha Vice CIty-ben fog játszódni az új rész és a hangulatot s ugyanúgy eltalálják mint a VC-ben, akkor biztos hatalmas sikere lesz a játéknak, már nagyon várom!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink