Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Iráni játékot fejleszt egy volt Rockstar dolgozó

2011.08.11 23:58  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: CNN

Liberty City, Vice City, San Andreas, Teherán. Az első három helyszín jól ismert mindannyiunk számára, hiszen a Grand Theft Auto játékok városairól van szó, és ha nem is Teherán lesz a GTA V helyszíne, a 41 éves Navid Khonsari egy itt játszódó játékon dolgozik.

Khonsari, aki egyébként maga is iráni születésű, egy 1979: The Game nevű játék fejlesztésébe kezdett bele. Az évszám nem véletlen, ekkor ért ugyanis tetőfokára az iráni Iszlám Forradalom, mely az addigi sah, Mohammad Reza Pahlavi hatalmának megdöntésével, és az Iráni Iszlám Köztársaság létrejöttével zárult.

Ebben az évben játszódik majd a játék, ami a Grand Theft Auto-ra jellemző sandbox stílusban és nyitott világban nyújt lehetőséget az események több karakter szemszögéből való felfedezésére. Navid Khonsari abban az időszakban nőtt fel, majd a forradalmat követően családja Kanadába menekült, ahonnan ő egyenesen az Egyesült Államok felé vette az irányt, hogy filmrendező legyen. Végül New Yorkban kötött ki, ahol az akkor feltörekvő, még kevésbé ismert Rockstar Games csapatába került.

"Én voltam a GTA 3, a Vice City és a San Andreas, valamint a két Max Payne játék, a Red Dead Revolver és a Bully rendezője. Szerencsém volt részt venni mindenben, ami 2001 és 2005 között a Rockstar Games-en ment keresztül." — mondta.

Az átvezető animációk rendezésén kívül máshol is szerepet vállalt már a GTA-ban: például ő adta a hangját Dwaine karakterének a Vice Cityben és a San Andreasban, továbbá a történet írásába is beleszólása volt.

"Fő feladatom, ami mostanra szenvedélyemmé vált, hogy a filmes érzést még közelebb hozzam a videójátékokhoz."

Miután a Rockstart otthagyta, feleségével megalapította iNKstories nevű játékfejlesztő cégét, ami többek között olyan játékok teljes rendezését végezte el, mint az Alan Wake, vagy a Homefront.Offline
2011. 08. 12. 19:20
Lehet ,hogy ő tud valamit a Gta 5-ről ?
Visali

Offline
2011. 08. 13. 15:48
: Semmit sem tudhat, a GTA IV-nél sem volt már ott.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 31 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak