Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA IV - Saints Row 2 vs GTA IV

2008.06.06 22:39  |  Írta: Shotgun  |  Forrás: GameTrailers

Nem olyan rég jelent meg a mindenki által várt legújabb Grand Theft Auto erát bemutatni igyekvő GTA IV, de már számos oldalról támadások érik amiért ’kevés’ lehetőséget szolgáltat a sandbox játékok világában jártas játékosoknak. Ezt kiparodizálva, a THQ által fejlesztett egyik legkeresettebb GTA klón, a Saint’s Row második részének legújabb teaser videója teljes mértékben arra van kiélezve, hogy szítsa a két játék rajongói közt lángoló háborút…

A dolog pikantériája az, hogy az SR ’sorozaton’ dolgozó csapat teljes mértékben lemásolja a Rockstar Games által már igen sokszor ellőtt szatirikus humort, mely már sokak szerint – köztük szerintem is – kissé szánalmas és egyáltalán nem vicces. Ezt az első teaser videó tudja a legfőképpen indikálni, amiben egy narrátor segítségével próbálják bemutatni a játékban fellelhető fegyver- és járműválasztékot.

Ezzel úgy önmagában nincs probléma, mivel már nagyon sokszor láthattunk hasonló probálkozásokat, más játékfejlesztő és kiadó cégektől. A legutóbb kiadott teaser viszont már egy sokkal ellenségesebb formában próbálja megtámadni a GTA IV-et, ami - ismételt szóhasználat - szánalmas. Az 'Activities Trailer' névre keresztelt médiaanyag közel másfél perces játékidővel kecsegtet, melynek leforgása alatt folyamatosan, a San Andreas-éra teljesen hasonlító lehetőségeket mutatnak be.

A kérdés az, hogy ezek után mivel próbál majd visszavágni a Rockstar? Esetleg egy rejtett Easter Egg az elhalasztott letölthető tartalmakban? Nem tudni.. de tény az, hogy amíg a Saint's Row 2 PC-re is érkezik, nagy eséllyel lehet a Grand Theft Auto IV vetélytársa.

adam

Offline
2008. 06. 06. 22:59
ez már fáj hogy mennyire egy gta utánzat
sadam5

Offline
2008. 06. 06. 23:08
Én ugyanezt mondtam, tisztára sananos. Mivel úgy akarják, hogy ne hasonlítson a gta4-re (amit nehéz lenne nekik gyártani) inkább csinálnak egy next gen játékot amiben sanan tulajdonságai vannak, hogy elkápraztassanak minket. Ahh THQ gyártja azokat a játékokat amik filmen alapulnak, spiderman stb. na valjuk be, eddig tudtak nagy sikert alkotni? Nem Azért várom a 2-t.
Leone

Offline
2008. 06. 06. 23:11
Spiderman? Az összes egy rakat ürülék volt az én szemszögemből. Szerintem a régebbi játékaik voltak csak jók.
zetii10

Offline
2008. 06. 07. 01:01
sztem nincs baj a saints row-val ez is egy próbálkozás. egy jobbféle. amúgy amit a gta 4 számlájára írtak az tényleg jogos, például a tévé funkció teljesen felesleges, valamint a vigyük a haverokat szórakozni elég egyhangúra és laposra sikerült. ha megnézitek a grafikáját, akkor ellmondható, hogy nem sokkal rosszabb a IV-nél, sőőőt..én mindenesetre nem hurrognám le kapásból, adnék neki egy esélyt, hiszen még az is lehet hogy jobb a gta-nál. a fagyverválaszték mindenesetre sokkal színesebb.
ymhotep

Offline
2008. 06. 07. 06:57
Szánalom a köbön ez a Saints Row...
muntyán zsolt

Offline
2008. 06. 07. 06:59
Én ahogy elnéztem a trailert hát nem is tudom...Nekem nem tünt valami nagynak.De ki tudja.Lehet ,hogy nem is oylan rossz.
walczviktor

Offline
2008. 06. 07. 07:51
omg nem sokkal rosszabb a grafikája a 4-nél? szánalmasan szar koppintás, valahogy nem áll össze a grafika, a 3-nak is jobb volt ennél
xdiscoveryx

Offline
2008. 06. 07. 08:08
GTA öröké !! a jelmondatom de ez nemazt jelenti hogy más játékra nem nézek. Nemhiszem hogy a GTA IV et elverné.. ilyen eladást nem produkálhat.. GTA töb éves több része hozta meg a hírnevet. SR egyhamar nemlesz ilyen hírneve. ugyhogy bátran fogom kipróálni. És ebbe még az a jó hogy ez lessz PC re.. titkon remélem a R* ha más nemis de ez befolyásal lessz hogy a GTAIV et is kidobják PC re
zetii10

Offline
2008. 06. 07. 08:37
makaveli, azért ne túlozz...
Garrettel viszont egyetértek mindenben, sajnos az a baj a GTA-klónokkal, hogy bármilyen jóra is sikerülnek, akkor is csak GTA-klónok maradnak mindenki szemében, így eleve hátrányból indulnak a GTA-val szemben. én nem azt mondom, hogy ez lesz a legjobb játék idén, de könnyen lehet hogy mégis (bár elismerni úgyse fogják mert a gta-klón az gta-klón...)
Athlon

Offline
2008. 06. 07. 09:21
Hát lehet a THQ-nak fájt hogy a IV-ben eredeti ötletek is vannak míg ők csak halál, kinyírlak dolgokat tudnak belerakni. Legalább a GTA próbál tenni az ellen hogy minden egyes erőszakos cselekedetért őt hibáztassák. Egyébként semmi bajom a SR-vel. Az 1 jó kis játék volt és ezt is biztos beszerzem majd.
Gege

Offline
2008. 06. 07. 09:45
Véleményem szerint a Saints Row 2 egy remek járék lesz, akár koppintás akár nem.
Laca

Offline
2008. 06. 07. 10:29
Nem néz ki rosszul. Amúgy az, hogy a THQ csak szar játékokat gyárt, hülyeség. Supreme commander az egy nagy játék... Az Ubisoft húzott most bele! Amúgy, ha az SR kijön PC-re, akkor a R* nyalhat...
Markee

Offline
2008. 06. 07. 10:34
Most szerintem a SR lenyomása érdekében még egy okuk van, hogy kiadják PC-re a GTA IV-et. Ebben vezetnek a GTA klónok, mert azokat legalább 100%, hogy kiaják PC-re. (Mafia 2, Saints Row 2)
xdiscoveryx

Offline
2008. 06. 07. 10:40
Igazábol a PC nemis anyagi fellendülést hozna a GTA IV nek vagy SR nak.. hanem inkább hírnevet, rajongó tábort, ha multis lessz akkor az imázsát nagyon megdobja
Szerk:
jó monyuk a Mafia meg a Mafia 2 kicsit erősebb mint az SR meg a hasonló klónok.. az a játék már letett valamit az asztalra.. Ugytom GTA 3 mal jött ki egyidőben. és szerény véleményem szerint kenterbe veri
sadam5

Offline
2008. 06. 07. 11:34
Szerintem a Mafia 2 nem mondhatjuk klón-nak, annak megvan a saját kis világa, saját kis tere. Rider én tisztára egyetértek veled, de ha láttad volna az egyet, hogy néz ki selejt. Viszont a SR-nak is megvan a saját hangulata meg világa, csak a dolgok gta-sak. Mindenesetre én a Mafia 2-öt várom, annak a kinézete meg fizikája már olyan, mint a gta4.
MateL

Offline
2008. 06. 07. 11:45
bár a gta 4-gyel még nem játszottam, de sztem is "túl reális" lett a minijátékok és a feature-ök terén. lehetett volna legalább annyi tevékenység a játékban, mint az SA-ban. sztem a Saints Row 2 jó kis játék lesz azoknak, akik kiábrándultak a GTA4-ből.
ymhotep

Offline
2008. 06. 07. 11:50
Hát hiába igyekeznek kis barátaink, a kreatívást, a szép érzéket és a humorérzéket nem sikerült ellopni a Rockstartól...
Leone

Offline
2008. 06. 07. 12:00
Rider írta:
sztem nincs baj a saints row-val ez is egy próbálkozás. egy jobbféle. amúgy amit a gta 4 számlájára írtak az tényleg jogos, például a tévé funkció teljesen felesleges, valamint a vigyük a haverokat szórakozni elég egyhangúra és laposra sikerült. ha megnézitek a grafikáját, akkor ellmondható, hogy nem sokkal rosszabb a IV-nél, sőőőt..én mindenesetre nem hurrognám le kapásból, adnék neki egy esélyt, hiszen még az is lehet hogy jobb a gta-nál. a fagyverválaszték mindenesetre sokkal színesebb.


Bizonyos szinten igazad van a Saints Row-val kapcsolatban, de azért a grafikát ne nagyon elemezgessük. Nekem úgy túlságosan is átlátható az a meseszerű színvonal amit a fejlesztők bele próbálnak csempészni a második részbe is... kb olyan Postal 2 szint egy TPS bőrébe bújtatva. De amúgy biztos jó lesz, csak ennyi erővel lehetne San Andreas 2 is a címe.
Gege

Offline
2008. 06. 07. 12:59
Aki a Mafia-t GTA klónnak meri nevezni annak a szürkeállományában nincsen minden rendben...

Gege: Szerintem a SA volt a legrosszabb GTA epizód..Két arcú főszereplő, bár sok dolgot lehetett benne csinálni de ugye sokat akar a szarka... Meg nem volt benne meg az a GTA-s HANGULAT, ami a Vice City-ben és a GTA3-ban is benne volt. A GTAIV ből kivették a fölösleges SA-s ficsőröket,, és csak a legfontosabbakat tartották meg. Azaz visszatért a GTA feeling. Szerintem.
ymhotep

Offline
2008. 06. 07. 13:18
Én mindegyik eddigi GTA részt egyformán élveztem... Talán csak a 3at nem (néma főszereplő, nincs térkép)

A Mafia abszolúte nem GTA kopp még ha úgy is tűnik a külső szemlélőnek... Aki egyszár is játszott már vele, az tudja, hogy ég és föld a két gamma
Markee

Offline
2008. 06. 07. 13:55
Én már játszottam a Mafiával, nagyon jó volt, várom a kéttőt is, csak azért mondtam GTA klónnak, mert sok helyen így említik, és a régi GTA Place GTA klón bemutatós sorozatában is szerepelt.
walczviktor

Offline
2008. 06. 07. 21:08
mondjuk igen, elfogult vagyok, nagyon elfogult vagyok ezen a téren bevallom. a gta az egy életérzés nállam, hasonló játékok a kategoriába meg se közelitették nállam. 4et még nem tudom mien, mert még élőbe nem láttam futni de sztem nem fog csalodást okozni. ezeket meg eccerüen nem birom egy lapon emlegetni a gtakal. A rockstar annyira eltalálta pl a városok feeling-jét, a történetet, a missziokat, a legaprobb kis dolgokat is, hogy lehetetlenségnek tartom felülmulni

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 47 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak