Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Sokszor számoltunk már be nektek, a Grand Theft Auto IV eladási listákon való trónolásáról, ám ezúttal sajnos letaszították trónjáról, a minden GTA rajongó által kedvelt játékot. Az ELSPA (Entertainment and Leisure Software Publishers Association) szakemberei ugyanis publikáltak egy listát, melyen igen érdekes adatokat találhatunk, hőn szeretett játékunkkal kapcsolatban...

Bizony bizony, a közel öt hétig tartó remekbeszabott eladási sikerszéria megtört, ugyanis a játék mind a PlayStation 3, mind pedig az Xbox360 platformra kiadott verziója elegáns mozdulattal, lecsúszott az Egyesült Királyság eladási toplistájának második helyére, amit pedig egy multiplatformos játéknak köszönhetünk, a Wii-re is megjelent Lego Indiana Jones: Original Adventures névre keresztelt szórakoztató szoftvernek.

Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Grand Theft Auto sorozat legújabb tagja által elért rekordeladásokat megdöntötte volna a fentebb említett, főként kisgyerekeknek szánt játék... sokkal inkább azt, hogy a több konzolra, illetve helyes szóval élve "platformra" - tudom, kicsit sokszor szerepel a hírben a platform szó... - való kiadásoknak köszönhetően, sokkal többen veszik a videojátékot. Talán ezt figyelembe véve a Rockstar Games és a Take-Two előbújik metaforikus barlangjából, majd bejelentik a GTA IV számítógépes átiratát..

2008.06.09 23:12  ▪ Forrás: ELSPA  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 15

Még nincs egy hete, hogy a népszerű San Andreas Multiplayer program fejlesztői - élükön Kyeman-nel - bejelentették, hogy végleg leállnak a SA-MP projecttel, a kiszivárogtatott forráskód miatt. Most azonban mégis úgy döntöttek, hogy a méltán híres multiplayer kliens futtatását továbbra is biztosítják a játékosoknak...

Kyeman, az SA-MP csapat vezető fejlesztője ugyanis egy hír keretében elmondta, hogy a weboldalt és a fő szerverlistákat újra megnyitották. Ez azt jelenti, hogy még egy jó ideig mindenki használhatja a San Andreas Multiplayert, és az elkövetkezendő két hétben további biztonsági frissítéseket fog végrehajtani a fejlesztőcsapat.

Míg a 0.2.2 verziószámú kliens biztonsági frissítései készen lesznek, Kyeman a következőket tanácsolta:

- Csak megbízható szerverekre csatlakozzunk fel.
- Az operációs rendszerünk "hosts" fájljába ne adjuk hozzá az auth.sa-mp.com és auth2.sa-mp.com címeket, bárki is kér erre.
- Ha ismét eltűnik az "Internet" és "Official" fül, látogassuk meg a project hivatalos weboldalát további hírekért.

Végezetül Kyeman elmondta, jobban kellett volna figyelniük, hogy kit vesznek fel a csapatba, és elnézést kér minden kellemetlenségért, amit az SA-MP csapata okozott az utóbbi időben. Remélhetőleg a következő frissítésre már minden a régi kerékvágásban fog menni.

2008.06.09 20:41  ▪ Forrás: SA-MP.com  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 11

Az elmúlt napokban okozott káoszból kifolyólag, a CVG szakemberei voltak olyan kedvesek, hogy felkeressék a Microsoft illetékeseit és kikérdezzék őket arról, mi is van akkor most a letölthető tartalmakkal. A válasz igen érdekes, mely vagy azt jelenti, hogy a redmondi óriás szakemberei kicsit el vannak maradva az információkat tekintve, vagy egyszerűen csak mi lettünk "megvezetve" a körülbelül két napja terjengő hírrel...

A dolog igen érdekes fordulatokat vett, ugyanis a már fentebb említett monopólium szakemberei még mindig a "Az Xbox360 exkluzív letölthető epizódok idén ősszel válnak elérhetővé" idézettel válaszolnak a sajtó ezzel kapcsolatos kérdéseire. Valamelyest lehetett erre számítani, de ha minden jól megy, akkor csak mi értelmeztük félre a bejelentést, mely szerint a legelső "tyűdeexkluzív" letölthető tartalmak, a Take-Two 2009-es első üzleti negyedévének folyamán látnak napvilágot, mely 2008. október 1-től egészen 2009. január 31-ig tart.

Tehát nem kell félni, a rajongók még idén megkaparinthatják az exkluzív cuccokat. Arról, hogy mit is tartalmaznak ezek a csomagok, még semmit sem tudunk... de számos forrás szerint akár egy egészen új város áll majd rendelkezésünkre. Reméljük a legjobbakat!

Amint több információval szolgálhatunk nektek a hírrel kapcsolatban, azonnal értesítünk titeket. Érdemes látogatni oldalunkat, ugyanis folyamatos frissítéseket tervezünk az elkövetkezendő pár napban... 1 hét múlva pedig egy kisebb meglepetéssel várunk titeket.

2008.06.09 09:06  ▪ Forrás: CVG  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 7

A Grand Theft Auto IV megjelenése után bő egy hónappal egyre inkább felszínre kerülnek a játék körüli furcsaságok.

Az egyik ilyen érdekesség a mobiltelefon - amúgy meglehetősen jelentéktelen - kamerafunkciójának sztriptízklub-beli használatakor jelentkezik, ugyanis ha fényképezni próbálunk, a klub biztonsági őrei ránk támadnak. Ebből arra következtethetünk, hogy a táncosokat tilos fotózni, de nem is ez az igazán meglepő. A kamera előkapásakor a klubban tartózkodó civilek menekülni és sikoltozni kezdenek, épp úgy mintha fegyvert fogtunk volna rájuk.

Szintén a homlokunkat ráncolhatjuk, amikor játék képzeletbeli világhálóján meglátogatjuk a www.littlelacysurprisepageants.com című oldalt. Az eyefind.info (a képzeletbeli internet képzeletbeli keresőmotorja) leírása szerint a szájt egy gyermekszépségverseny oldala, ám amint belépünk az oldalra, már közelsem tűnik ártalmatlannak. A nyitólapon az LCPD közleménye fogad minket, miszerint az oldalt bezárták, az IP-címünket elmentették, valamint egy nyomozó a hamarosan felveszi velünk a kapcsolatot. Azon nyomban ötcsillagos körözési szintet kapunk, a rendőrségi rádión pedig minden egységgel tudatják, hogy egy szexuálisan deviáns személy tiltott tartalmakhoz próbált hozzáférni.

2008.06.08 20:39 ▪ Írta: Rider Elolvasom 9

A szomorú hír után, mely a San Andreas Multiplayer befejeztéről szólt, most egy kicsit vidámabb videót közölhetünk le számotokra. Bizonyára már sokatok látta valamelyik Csupasz Pisztoly filmet, a világhírű nevettető, Leslie Nielsen főszereplésével. Nos, az eredeti Csupasz Pisztoly film bevezetőjét kiparodizálva a GamesRadar nevű külföldi játékportál a Grand Theft Auto IV-ben is megcsinálta azt a bizonyos intrót. Nem is rabolom tovább az időt, nézzétek meg a videót:

Aki talán nem emlékezne a Csupasz Pisztoly eredeti intrójára, annak az alábbi videó segítségére lehet:

2008.06.08 11:42  ▪ Forrás: GamesRadar  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 4

Pár hónapja számoltunk be nektek a legelső olyan hírről, mely a San Andreas Multiplayer végét jelezte... Sajnálatos módon a dolog végső fázisa bekövetkezett, így a multiplayer módosítás rajongói nem is oly rég tapasztalhatták, hogy a beépített kliens oldali szerverkereső és számos kiegészítő lehetőség a játékban, egyszerűen nem működik. De merüljünk kicsit mélyebben a témába...

A program tervezői pár héttel ezelőtt úgy döntöttek, hogy leállnak a fejlesztéssel, de még mindig elérhetővé teszik azt azok számára, akik többjátékos formában szeretnék tolni kedvenc Grand Theft Auto epizódjukat. Akkoriban a master server - mely a szerverkereső alapjául szolgál - egy bizonyos littlewhitey kezébe került, hogy a rajongók még mindig képesek legyenek a hostok között tallózgatni. Mindez szép és jó, de a tegnapi napon beütött a krakk...

Történt ugyanis, hogy Kyeman - a modifikáció vezérfejlesztője - leközölt egy igen sajnálatos hírt, mely senkinek sem tetszik majd. Állítása szerint egy "Jacob" névre hallgató 'játékos' - előzőleg fejlesztő a csapatban, egy az általa alapított Zytronics nevű hackercsapattal együtt napvilágra hozta a legutolsó verzió forráskódját, ezáltal teljes mértékben védtelenné téve a normális játékosokat. Ennek hatására Kye úgy döntött, hogy egyszerűen nem hajlandó tovább dacolni a szánalmas próbálkozásokkal és inkább teljes zárlatot rendel el a multi háza táján.

Így hát sajnálatos módon, mostmár teljes bizonyossággal lehetünk a San Andreas Multiplayer befejeztéről. Akit érdekelnek a további adatok ezzel kapcsolatban, valamint rendelkezik megfelelő angol nyelvismerettel, az kattintson a hír alsó részén található forrásra.

2008.06.08 09:52  ▪ Forrás: SA-MP Online  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 16
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink