Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Majdnem egy héttel ezelőtt publikáltuk azon örömteli hírünket, melyben beszámoltunk nektek a legfrissebb Jack Thompson körül forgó információkról, ám most végre pontot tehetünk a hosszú ideje tartó szánalomhadjárat végére…

A floridai bíróság ugyanis 10 éves felfüggesztésben részesítette Thompson-t, mivel magatartása egyáltalán nem volt megfelelő az egylet tagjaival szemben. Számos személyes támadást indítványozott a múltkori tárgyalások után, melyek csak fokozták az ő által indítványozott problémák hadát.

Az egyik legérdekesebb támadása viszont most látott napvilágot, szerinte ugyanis Dava Tunis – az egész ügy felett rendelkező bíró – nem igazi bíró, mivel legelső államnak tett esküje egy egyszerű csalás volt, az ezután következő kettő pedig egyszerűen nem felelt meg az törvénykönyvben előírtaknak. Érthető tehát, hogy ezek után JT nem a Grand Theft Auto sorozatot fogja támadni, hanem egyenesen azt az embert, aki igazságosan ítélkezett felette.

Jacky még megemlíti, hogy Barack Obama szenátor és Clinton szenátor is ellenzi a Grand Theft Auto IV eladásait… viszont igen érdekes, hogy eddig egyáltalán nem hozták szóba a játékot név szerint, csupán utalásokkal.

És végül egy utolsó idézet Thompson-tól…

„Mivel támadást mértem erre a rendőrgyilkos, nők megverésével kapcsolatba hozható videojátékra, ezért most személyesen a kormány fogja megszűntetni a problémákat, melyeket ez a bizonyos videojáték okozott.”

2008.06.07 12:29  ▪ Forrás: GamesRadar  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 8

Nem olyan rég jelent meg a mindenki által várt legújabb Grand Theft Auto erát bemutatni igyekvő GTA IV, de már számos oldalról támadások érik amiért ’kevés’ lehetőséget szolgáltat a sandbox játékok világában jártas játékosoknak. Ezt kiparodizálva, a THQ által fejlesztett egyik legkeresettebb GTA klón, a Saint’s Row második részének legújabb teaser videója teljes mértékben arra van kiélezve, hogy szítsa a két játék rajongói közt lángoló háborút…

A dolog pikantériája az, hogy az SR ’sorozaton’ dolgozó csapat teljes mértékben lemásolja a Rockstar Games által már igen sokszor ellőtt szatirikus humort, mely már sokak szerint – köztük szerintem is – kissé szánalmas és egyáltalán nem vicces. Ezt az első teaser videó tudja a legfőképpen indikálni, amiben egy narrátor segítségével próbálják bemutatni a játékban fellelhető fegyver- és járműválasztékot.

Ezzel úgy önmagában nincs probléma, mivel már nagyon sokszor láthattunk hasonló probálkozásokat, más játékfejlesztő és kiadó cégektől. A legutóbb kiadott teaser viszont már egy sokkal ellenségesebb formában próbálja megtámadni a GTA IV-et, ami - ismételt szóhasználat - szánalmas. Az 'Activities Trailer' névre keresztelt médiaanyag közel másfél perces játékidővel kecsegtet, melynek leforgása alatt folyamatosan, a San Andreas-éra teljesen hasonlító lehetőségeket mutatnak be.

A kérdés az, hogy ezek után mivel próbál majd visszavágni a Rockstar? Esetleg egy rejtett Easter Egg az elhalasztott letölthető tartalmakban? Nem tudni.. de tény az, hogy amíg a Saint's Row 2 PC-re is érkezik, nagy eséllyel lehet a Grand Theft Auto IV vetélytársa.

2008.06.06 22:39  ▪ Forrás: GameTrailers  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 22

A Take-Two a minap nyilvánosságra hozta a 2008-as kereskedelmi év második negyedévének adatait, melyből kiderül, hogy alig több mint egy hónap alatt több mint 8 és fél millió kópiát adtak el a Grand Theft Auto IV-ből. Ám mégsem ez a legfontosabb információ a GTA-rajongóknak - legalábbis a konzolosoknak.

Ugyanis az adatok közt olvasható volt egy kis állásfoglalás a GTA IV letölthető tartalmairól, miszerint a csomagot 2009 első keresekedelmi negyedévére száműzték, azaz valamikor 2008 november elseje és 2009 január harmincegyedike közé.

2008.06.06 08:34 ▪ Írta: Rider Elolvasom 11

Ugye mindenki emlékszik még patrickbrown-ra? Ő az a srác aki már nem egyszer gyönyörű artwork-jeivel hívta fel magára a GTA-rajongók figyelmét. Most sincs ez másképp, hiszen a GTA IV iránti tiszteletét prezentálva nemrég hozta nyilvánosságra legújabb remekművét.

A képen Niko próbálja menteni magát és kétbalkezes kuzinját a szorult helyzetből amit okoztak. Érdémes néhány pillantást vetni a hátérre, hiszen a művész saját elmondása szerint közel nyolc órát töltött annak tökéletesítésével.

GTA

2008.06.04 12:59 ▪ Írta: Rider Elolvasom 19

Bizony-bizony, még mindig érkeznek hírek öreg barátunkkal, Jack Thompson-nal kapcsolatban. Már sokszor írtunk az ügyvéd béküléseiről, visszavonulásáról, diliházba költözéséről, de úgy látszik, hogy amíg Thompson bácsi él, és a GTA is létezik, addig folyamatosan tájékozódhatunk a fejleményekről.

Történt ugyanis, hogy Jack Thompsont - aki már számtalan megfontolatlan jogi pert indítványozott a különféle erőszakos és nem erőszakos videojátékok ellen - most nem kevesebb, mint 27 vádponton találták bűnösnek. Ezen pontokból 21 a Grand Theft Auto sorozat játékai ellen való "erőszakos" támadásaival kapcsolatosak, valamint további 4 vádpont a Bully (szintén Rockstar üdvöske), közháborításnak való kinyilvánítását érinti. Következzen egy idézet a tárgyalásról, magyarra fordítva:

"A Florida törvényszék és az alperes (JT) kapcsán megvitatott kérdések, az alperes próbai jellegű kilenc napos viselkedése, és az üggyel kapcsolatos, 1700 oldalas, és kb. 2400 oldalas feljegyzett bizonyítékokat tartalmazó iratok alapos áttanulmányozása után, a törvényszék ezen tények, körülmények és bizonyítékok tudatában az alperest, a maga viselkedését illetően a jelenlegi floridai törvények alapján bűnösnek találta."

Az idézet alapján a bíró, Dava Tunis, bűnösnek nyilvánította ki az erőszakos videojáték-aktivistát a "csaló, megbízhatatlan, és megtévesztő magatartása miatt". Az állami törvényszék ezen tények alapján fog eljárni az ügyvéd tetteit illetően, Június első hetében.

És hogy hogyan reagált minderre maga a "gyanúsított"? Nos, Jack Thompson, szokásához híven beperelte a bíróságot, a törvényszéket, és mindent, ami kapcsolatos az üggyel...

Bővebben az eseményekről a GamePolitics oldalon olvashatsz.

2008.06.02 22:40  ▪ Forrás: GamePolitics  ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 19

Pár héttel korábban közzétettünk egy videót, melyben Niko különféle módokon végez magával, illetve tesz kárt saját testi épségében. A GameTrailers által készített videónak ezúttal elkészült a második része is. Ebben a klipben Niko hatalmas mészárlást rendez Liberty City-ben. Figyelem: A videó alkalmas lehet a nyugalom megzavarására, és gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott! :)

Kapcsolódó linkek: Liberty City Obituaries Vol. 1 | GameTrailers

2008.06.01 17:26 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 11
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink