Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Már szinte mindennapos dolog az, hogy a Grand Theft Auto játékokat állítják be egy-egy bűncselekmény támogatójának, mely legtöbbször a fiatal srácok védekezésének tudható be. A dolog érdekessége az, hogy külföldön vagy a tinédzserek tudnak jobban hazudni mint kis hazánkban, vagy inkább a szülők olyan naivak és balgák, hogy mindent elhisznek...

Körülbelül három napja történt ugyanis, hogy hat amerikai - ejj, de meglepő - tinédzser egy kisebb huligán hadjáratot kezdeményezett, melynek keretein belül egy a New York-ban megtalálható, Nassau megyei bevásárlóközpont közelében követtek el kisebb rablásokat, majd később pedig Garden City egyik utcáján haladtak tovább feszítővasakkal és baseball ütőkkel. Az ottani szemtanúk állítása szerint a huligánok csúnyán bezúztak egy arra elhaladó autót, valamint ismételten kiraboltak egy motorost.

Valószínűleg ennek hatására a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie őket, melynek eredményeként a kihallgatáson természetesen egyetlen egy játékot használtak fel mentségül, mely nem más, mint a Grand Theft Auto.

Fontos lenne már észlelni, hogy ezt már számtalanszor ellőtték az amerikai "anyuci kedvencei"... kíváncsian várjuk a fejleményeket.

2008.06.29 14:09 ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 16

Mint ahogy azt minden nagyobb Grand Theft Auto rajongó tudja, a játék fejlesztői mindig egy amerikai várost választottak a sorozat részeinek helyszínéül. Talán ebből kifolyólag lehetséges az, hogy sokan elfeledkeztek már arról is, kedvenc franchise-unk milyen nemzetiségű múlttal rendelkezik valójában...

A kotaku.com szerkesztősége egy igen érdekes cikkben boncolgatta azt, hogy a Houser fivérek - habár nem túl valószínű ennek bekövetkezte, nemes egyszerűséggel kiérdemelnék a lovaggá ütést. Lévén, hogy a GTA sorozat Brit származású, a dolog nem is tűnik oly lehetetlennek... a kérdés már csak az, mikor lesznek olyan gördülékenyek az Egyesült Királyságban, hogy Franciaországhoz hasonlóan, ezt a nemes kitüntetést a szórakoztató szoftverek pionírjainál is alkalmazzák.

2008.06.29 13:45  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 2

...már ahhoz képest, amekkorát bukhatott volna, ha a több millió panasztevő egytől egyig begyűjtötte volna a San Andreas Hot Coffee modifikációja körül kialakult (mű)balhé miatt felajánlott 5-35 dolláros „kártérítést”. 

Miután kiderült, hogy egy külső módosítással a játkból előhívhatóak különböző rejtett szexjelenetek, kirobbant a botrány: pénzéhes ügyvédek tucatjai valamint (túl) aggodalmaskodó szülők százezrei balhéztak, fenyegetőztek perrel és kértek kártérítést. A tavalyi évben a Rockstar beleegyezett, hogy minden v1 verziószámú San Andreast hajlandóak kicserélni egy utángyártott v2-re, vagy 35 dolláros kártérítést fizetnek, amennyiben a vevők tudják igazolni a vásárlást.

Most, hónapokkal későbba felajánlással élők száma nemhogy elérte volna az egymilliót, de épphogy túllépte a harmadfél ezret (pontosan 2676 személy jelentkezett a jussáért), annak ellenére, hogy a csere jogával több millióan élhettek volna. A Take Two megdöbbentőnek tartja az eredményt, a felperesek ügyvédje csalódott, és nem érti hogy az emberek miért nem törődnek.

2008.06.28 11:45 ▪ Írta: Rider Elolvasom 8

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Rockstar Games egy kisebb patch-et publikált a Grand Theft Auto IV PlayStation 3-as felhasználói számára, melyben a sokak által említett betöltési fagyást orvosolták. Mivel az Xbox 360-nak nem voltak ilyen gondjai, arra nem adták ki a javítást. Most viszont egy újabb patch kiadására szánták el magukat a fejlesztők...

A javítás számos, a játék többjátékos módjában fellelhető, bosszantó hibát orvosol, és mind PlayStation 3, mind Xbox 360 konzolra is megjelent. Az alábbi listában a patch általi javításokat olvashatjátok:

 • A játékosok nem tudtak ki- és beszállni a járműből/járműbe GTA Race játékmódban. Ez a hiba javítva.
 • Javítva a hiba, melyszerint a scriptelt járművek néha váratlan fagyásokat okoztak.
 • A PlayStation 3 online játékoslistájának frissítései megbízhatóabbak, és gyakoribbak.
 • Az érdekes hang, melyet a Race vagy GTA Race játékmódok, és a várakozás között lehetett hallani, javítva.
 • A visszaszámlálás alatt történő csapatváltás közben észlelt lassulás javítva.
 • Javítva a hiba, melyszerint a játékosok nevetségesen magas pontszámokat érhettek el Cops 'n Crooks játékmódban.
 • A Race és GTA Race játékmódok megváltoztatva, tehát az utolsó megmaradt játékos $250 dollárt kap jutalmul.
 • Javítva a hiba, melyszerint a játékosok nézése (spectating) megakadályozza a meccs végét.
 • Javítva a hiba, melyszerint a játékosok nem tudtak belépni a Spectator üzemmódba a Cops 'n Crooks játékmód második körében.
 • A várakozás közbeni visszaszámlálás javítva, tehát ezentúl az újonnan csatlakozó játékosok miatt nem indul újra a számláló.
 • A kirúgás (kick) opció javítva, tehát a kirúgott játékosok nem kerülnek vissza a Single Player módba.

Ezeket olvasva mindenképpen kötelező letölteni a patch-et, hiszen több bosszantó hibát is kijavít.

Kapcsolódó link: Rockstar Games Social Club

2008.06.23 20:20 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 9

Már sokszor hallhattunk idegesítőbbnél idegesítőbb pletykákat a Grand Theft Auto játéksorozat megfilmesítésével kapcsolatban, de a mostani „szerencsére” sokkal több, egy egyszerű pletykánál. Egy bizonyos szerződésnek köszönhetően ugyanis kiderült, hogy a Rockstar Games nem vághat bele egy olyan filmbe sem, mely a GTA címét viseli…

Az idősebb játékosok valószínűleg tisztában vannak vele, hogy annak idején – pontosabban 1977-ben – kiadtak egy „Grand Theft Auto” címet viselő filmet, mely a Fox média tulajdonában áll. Ez önmagában nem jelentene problémát a játékfejlesztő cégnek abban, hogy megvalósítsa sokunk (rém)álmát, de az LA Weekly-nek dolgozó, Nikkie FInke által napvilágra hozott információk már sokkal inkább.

Finke ugyanis azzal az indokkal állt elő, hogy a Fox társasága rendelkezik egy kisebb szerződéssel, mely megakadályozza a Rockstar-t abban, hogy a GTA sorozatot alapul véve készítsenek egy mozifilmet… a dolog egyetlen pozitív oldala talán az, hogy míg a határozat inkább a médiaóriásnak kedvez, ők sem készíthetnek olyan videojátékot, mely a Grand Theft Auto nevet viseli.

Tehát meg lehet nyugodni… nem lesz kedvenc játéksorozatunk a Hollywood-ban szorgoskodó filmgyárosok áldozata.

2008.06.22 00:19  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Shotgun Elolvasom 22

Grand Theft Auto IV - Liberty City

Elérkeztünk videóösszeállításunk harmadik részéhez. Ezúttal ismét sok érdekes videó gyűlt össze a világhálón, melyeket úgy gondoltuk érdemes megosztani veletek. Ezek a videóösszeállítások főként a PC-s társadalomnak szólnak, hiszen valamivel ki kell bírni egy esetleges PC verzió bejelentésig [ami reméljük, hamarosan bekövetkezik]. Lássuk tehát az újabb három videót, egyet itt, a további kettőt pedig a lent látható "folytatás" feliratra kattintva.

Az első videó a már korábban is leközölt, Liberty City Obituaries névre hallgató sorozat harmadik része. Az első kettőt már publikáltuk, így a harmadik epizódot sem hagyhattuk ki - a videóban először szebbnél szebb ugratásokat láthatunk, majd néhány öngyilkosságnak is szemtanúi lehetünk. Íme:

2008.06.20 22:24 ▪ Írta: Ben Dover Elolvasom 5
Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink