Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
BREAKING: Idén érkezik a GTA Trilogy: The Definitive Edition PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One és Nintendo Switch konzolokra, valamint PC-re!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


GTA V - Szereplők

Ugyan a játék még nem került sehol sem a boltok polcaira, mégis elegendő információval rendelkezünk a végleges produktumot illetően ahhoz, hogy lássuk, a Rockstar North ezúttal is átgondolt stratégiát folytatva választotta meg a szereplők jellemvonásait és az azoknak hangot adó szinkronszínészeket.

Egészen a Grand Theft Auto IV-ig, a fejlesztőcsapat úgy gondolta, hogy megdönthetetlen sikersorozatuk fenntartásához szükséges lehet a legnagyobb filmszínészeket beszervezni a karakterek szinkronhangjaként, ám véleményük a sok összetűzésből adódóan megváltozott.

Ma már ennek köszönhető, hogy kevésbé ismert színészeket, sorozatok szereplőit, vagy éppen komikusokat fogadnak fel, akik színesebbé teszik a játék története köré sorakozó karaktereket. A Grand Theft Auto V esetében sem más a helyzet, melyről jelen cikkünk próbál bizonyítékot nyújtani a rajongóknak.

A főszereplők

A játékmechanizmuson történt legnagyobb változtatás, mely szerint immáron három karakter útjait szükséges nyomon követnünk – azaz mi irányítjuk őket -, teljesen új szemszögből engedi átélni a történetmesélés élményeit ebben a játékban.

Michael, Trevor és Franklin három különböző karakter, három különböző személyiséggel. Életük során számos előismeretekre és tapasztalatra tettek szert, melyek bizonyos „különleges képességek” formájában nyilvánulnak meg igazán. Ezekről részletesebben egy különálló cikkünkben olvashatsz.

 

Franklin

Foglalkozása: Behajtó
Életkora: 20-30
Lakhelye: Dél Los Santos
Erőssége: Vezetés
Szinkronhang: N/A
Hivatalos képek: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Artworkök: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Miután a bandázás fénykora lecsengett, és ennek az életmódnak az illúziója elkezdett széthullani, sokan, köztük Franklin is megpróbál továbblépni, ami nem könnyű, ha a régi haverok visszahúznak.

Egy örmény luxusautó-kereskedőnek, név szerint Simeon Yetariannak dolgozik behajtóként, aki olyan embereknek ad el a kocsikat, akiknek egyébként nem lenne megfelelő anyagi hátterük azok kifizetéséhez. Franklin fitt és divattudatos, tehetős fiatal. Van egy rottweiler kutyája, Chop.

Ezek alapján tehát kiderül Franklinről, hogy homlokegyenest szembe megy ambícióit tekintve a San Andreasban megismert Carl Johnson céljaival.

 

Michael

Foglalkozása: Visszavonult bűnöző
Életkora: Korai 40-es
Lakhelye: Rockford Hills
Erőssége: Lőfegyverek kezelése
Szinkronhang: Ned Luke
Hivatalos képek: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Artworkök: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kora ellenére Michael nagyon jól tartja magát. A felsőbb rétegből való, tehát gazdag, menő ruhákban jár, hatalmas háza van. A múltja cseppet sem mondható tisztának, hiszen régen egy sikeres bankrabló volt. Végül alkut kötött az FIB-vel, és jelenleg tanúvédelmi program alatt áll családjával, ennek köszönheti vagyonát.

Az idillikus életet mutató família valójában tele van konfliktusokkal. Viszonya a feleségével megromlott, már ki nem állhatják egymást, és két gyerekével sem jön ki jól. Polgári élete már az őrületbe kergeti, a családi kassza pedig egyre csak fogy, ezért úgy dönt, visszarázódik a régi kerékvágásba.

Michael erőssége a fegyverek. Egyfajta különleges képessége, hogy kicsit lelassíthatjuk a játékot egy időre a keményebb lövöldözős helyzetekben, így gyorsabban tudunk reagálni, és pontosabban tudunk lőni.

 

Trevor Phillips

Foglalkozása: Hivatásos bűnöző
Életkora: Korai 40-es
Lakhelye: Blaine County
Erőssége: Verekedés, egyedi mozdulatok, pusztítás
Szinkronhang: Steven Ogg
Hivatalos képek: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Artworkök: 1 2 3 4 5 6

Múltja bár összefonódik Michael-éval, Trevor teljesen ellentétes személyiség. Egy drogfüggő, közveszélyes pszichopata, akit vágyai és erőszakos kitörései irányítanak. Semmiképp sem hagyna fel a drogokkal és a piszkos bulikkal, szenvedélye a káoszkeltés. Az a típus, aki nem engedi meg, hogy nemet mondjanak neki. Egykor pilóta volt a seregben, most a sivatagban él egy lakókocsiban.

Pilóta múltjának köszönhetően a játék kezdetétől fogva tud repülőket és helikoptert vezetni, ami igen nagy előny az előző részekhez képest, hiszen így be lehet járni az egész területet már rögtön az elején. Valószínűleg ő lesz a "központi főhős", egy igazi GTA-s karakter, mert a kiadott képek többségén Trevort látjuk.

Nagyobb pusztítást tud végezni, mint a többi szereplő, és nagyon jó közelharcban, egyedi mozdulatai vannak.

 

Mellékszereplők

Michael, Trevor és Franklin mellett rengeteg mellékszereplővel találkozunk majd a történet során. Lesznek, akik folyamatosan a környezetükben lesznek, mint például Michael családja, lesznek barátaink, és persze a küldetések folyamán több karaktert is megismerünk. A Rockstar már mesélt néhányukról:

Amanda

Ő Michael felesége, aki hozzá hasonlóan fegyverhordó típus, akaratos személyiség. A házasságuk teljesen megromlott, Amanda legalább annyira utálja férjét, mint ahogy ez fordítva igaz. Szereti szórni a pénzt. A Rockstar azt mondja, soha nem volt még hasonló női jellem egy GTA részben sem, Amanda személyisége teljesen egyedi. Ugyan erről még hivatalos forrásból nem érkezett megerősítés, de lehet, hogy személyi edzőjével folytat viszonyt.

Jimmy

Michael 20 éves fia, aki egy tipikus lusta, siránkozó füves kölyök, aki nem mellesleg videojáték függő. Kapcsolata az apjával borzalmas. A ígéretek szerint nem láttunk még ehhez hasonlót. A második trailerből ítélve nem lehet unalmas élete, Franklin épp egy száguldó teherautón lévő hajóról próbálja megmenteni.

Tracy

Michael lánya, aki nincs jóban az apjával, az anyjával viszont annál inkább. Tipikus hisztis, lázadó tinilány. Egy Just Dance-hez hasonló játékkal játszik szabadidejében.

Lamar

Frankie barátja a bandában. Egy világból valók mindketten, de míg Frankie inkább komolyabb és ambíciózusabb, Lamar bolondosabb és lazább. A hagyományos gengszter életet éli.

Ron

Trevor barátja, már amennyire "barátjának" lehet nevezni. Ron egy paranoiás, összeesküvés-elméleteket gyártó figura, Trevoréval szomszédos trailerben lakik. Még őrült barátjától is fél, de mégis vele tölti az idejét.

Terapeuta

Michael rendszeresen jár terapeutához, akivel kibeszéli ügyes-bajos dolgait. Nem biztos, hogy a játék végéig ő fogja "kezelni" őt, ugyanis az egyik trailer utolsó jelenetében úgy tűnik, feladja a dolgot, és azt mondja: "Azt hiszem, új terapeutára leszszükséged."

 

Simeon Yeterian

Franklin, hogy kikerüljön a gettó zord világából egy örmény autókereskedőnek kezd dolgozni. Ő Simeon Yeterian, aki fiataloknak ad el olcsón luxusverdákat, aztán persze visszaköveteli, ami neki jár.

Floyd

Ő is vélhetően Trevor ismerőse, legalábbis az ő trailerében bukkan fel több jelenetben. Többet eddig nem tudunk róla.

Ismeretlen nő

Franklin és Lamar ismerőse.

Visszatérő karakterek

Dan Houser, a játék egyik atyja megerősítette, hogy visszatért egy-két szereplő a GTA IV érából. Konkrétumot ugyan nem árult el, de azt mindenképp leszögezte, hogy a PlayStation 2 érát lezárták, annak az univerzumnak megvolt a maga világa, és senkit sem kevernek majd bele a HD epizódokba - tehát Tommy Vercetti, vagy CJ maximum utalásokként bukkanhatnak fel.

Houser azt is hozzátette, hogy nem főhősökről van szó, tehát Niko Bellic, Johnny Klebitz és Luis Lopez sem lesz köztük, illetve Packie McReary sem, aki rejtélyes módon elrepült a második epizodikus tartalom végén.

Módosítva: 2013. 07. 17. 16:04 ▪ Szerző: Shotgun
GTA V
GTA V
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Egyéb
Előzetesek
Média
Fórum témák
Linkek