Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City Stories - Mellékküldetések » Birodalomépítés

A Vice City Stories számos újításai közé tartozik az úgynevezett "Birodalomépítés" (angol nevén: Empire Building) móka is. Ennek keretében épületeket foglalhatunk el és üzletágakat indíthatunk be, ráadásul ezek nem kis pénzzel látnak el bennünket a játék során. A szisztéma nagyjából a GTA Vice City megvásárolható ingatlanainak és a GTA San Andreas bandaháborúinak keveréke, egy kis küldetéssorozattal megspékelve. Reméljük, hogy ez a leírás hasznos lesz számodra, hiszen többek közt a birodalomépítés is kötelező a 100 százalékos kijátszáshoz.

Alapvető információk

A városban összesen 30 elfoglalható ház van: 14 az első szigeten, 16 a másodikon. Legtöbbjüket alaphelyzetben egy rivális banda birtokolja, ezek elfoglalására később azonban lehetőség adódik.

A fő küldetéssorozat során több misszió is bemutatja a birodalomépítés egyes elemeit. A "Shakedown" című küldetés például a Protection Racket üzletág tevékenységét hivatott prezentálni, a "Fear The Repo" és "Waking Up The Neighbours" küldetések a Loan Shark üzletág rejtelmeibe vezetnek be, míg az "O, Brothel, Where Art Thou?" nevű misszió az ellenséges épületek elfoglalását demonstrálja.

Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy magát a birodalomépítést csak akkor kezdheted el, ha teljesítetted a "To Victor the Spoils" című küldetést, melynek során Vic leszámol Marty J Williams-szel.

Ha elfoglalsz egy épületet, azonnal visszatámad az adott banda, akinek elvetted a vállalkozását. Ilyenkor valamelyik meglévő bizniszedet próbálják megszerezni. Ha nem sikerül megvédened az épületet, meg kell javítattnod azt, ami 500 dollártól több ezer dollárig terjedhet.

FONTOS: Ha azután vásárolsz meg egy épületet, hogy megjelenik az üzenet, hogy valamelyik vállalkozásod támadás alatt áll, egy hiba miatt hiába véded meg azt, a bandatagok minduntatalan megfogják támadni. Ilyenkor érdemes újraindítani a játékot.

Ellenséges épület elfoglalása

Minden bizonnyal ez a legfontosabb eleme a birodalomépítésnek, hiszen az elfoglalt épületekre tudod alapozni az egyes üzletágakat. Ennek a folyamatnak több lépése van:

Előkészületek

A harc megkezdése előtt érdemes maximumra tölteni az életerődet és beszerezni egy golyóálló mellényt. Továbbá nem árt valamilyen fajta gépkarabély sem (AK-47, M16), de egy erősebb géppisztoly (MP5, Micro SMG) is megteszi. Ajánlatos ezekhez sok töltényt szerezni valamilyen módon. A Vice City Stories-ban lehetőséged van bandatagokat "toborozni", csakúgy, mint a San Andreas-ban. Ehhez keresned kell egy saját bandatagot, rá kell célozni és megnyomni a FEL gombot. Fontos megjegyezni, hogy itt maximum 3 bandatagot vihetünk magunkkal a tűzharcba.

Az elfoglalás megkezdése

Minden épület előtt ott parkol egy bizonyos jármű, mely az adott bandára jellemző. A motoros banda által birtokolt házak előtt Biker Angel, de a Cholos banda házainál például Cholo Sabre áll. Az általad birtokolt házaknál az üzletágaktól függően más-más jármű parkol - ezt később olvashatod. Az ellenséges banda épületeinek elfoglalását a kint parkoló jármű megsemmisítésével kezdheted el - ezzel felhívod magadra a figyelmet. Az épületből néhány bandatag kijön, és megpróbálja megvédeni a házat. Minél nagyobb a ház, annál több ellenféllel kell leszámolnod.

Tippek:

  • Érdemes olyan helyet választani a támadáshoz, ahol nem igazán tudnak körbevenni az ellenfelek. Maradj a falak mellett, vagy támadj a sarkokból, így rövid idő alatt végezhetsz a hullámokban érkező ellenséges bandatagokkal.
  • A banda járművének megsemmisítéséhez lehetőség szerint használj rakétavetőt, gránátot, vagy egyéb robbanószert, hogy a tűzharcra még több lőszered maradjon.

Harc az épületben

Ha odakint mindenkivel végeztél, be kell menned az épületbe. Belül találkozhatsz még néhány ellenséggel, és az üzletágtól függően akár civilekkel is. Először is meg kell ölnöd a maradék bandatagokat, majd össze kell törnöd a bent lévő eszközöket vagy cuccokat, melyek zöld nyíllal vannak megjelölve. Ezt közelharci fegyverekkel a legegyszerűbb megtenni, de lőfegyverekket is lehet használni. Ha minden ellenséges bandatag meghalt, és minden tárgyat megsemmisítettél, az épület eladóvá válik, és jutalmat kapsz az épület méretétől függően.

Egy üzletág beindítása

Az eladó épületeket úgy tudod megvenni, hogy odaállsz a "FOR SALE" feliratú táblához, majd megnyomod a FEL gombot. Ekkor egy menüben találod magad, ahol ki kell választanod vállalkozásod típusát, majd az üzletág méretét.

Módosítva: 2016. 12. 11. 17:56 ▪ Szerző: Ben Dover
Vice City Stories
Vice City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Csalások
Multimédia
Linkek
Emuláció